עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למען קוראים שייתקלו, ואולי בזכותך ירצו להעלות סרטונים גם אני אחזור על הפוסט שכתבתי לך בפורום אחר:
-----
הערת הדרכה:
-תדבר כמו אל ילדים מפגרים, שצריכים הסבר על הכל מההתחלה.
הדרכה היא העברת מסר,
אבל חלק מהעברת מסר - זה גם לדאוג שמי שבצד השני יקלוט אותו.
לי נראה שהיית עסוק מאוד בתוכן עצמו (לסמן V על כל הנק' שרצית להעלות), ששכחת שיש לך קהל שצריך לקלוט אותו. (ולא רק חומר).
איך רואים את זה?
-אתה מניח שמי שצופה בך עוקב אחרי כל מה שאתה ממלמל, או מריץ מהר, או נמצא אצלך בראש...ושוכח שקהל היעד שלך הם בכלל מתחילים, שאין להם מושג מה אתה אומר, ולא יכולים לחבר את כל הנק' אחת לשנייה. לא תחבר? - יהיה להם באלגן בראש, ועכשיו נראה אותם עוקבים אחרי המסר שהיה לך חשוב להעביר.
-----
1) הצגת המכשיר ועל מה הוא עובד.
+פגז: אמרת איך קוראים לו, ולמה הוא טוב (למה מעניין אותנו להקשיב לך). סיים כאן.
+מעולה שהצבעת על השרירים שדברת עליהם. (ועוד תוך כדי הדיבור!)
-"מספרים 52 עד 54" - מידע מיותר שמסיט מהפואנטה. (האמת שלקח לי זמן להבין שעל זה אתה מדבר).
-הסבר מבנה המכשיר - מסיט. כן שאקל, לא שאקל, (מה זה שאקל?)...אני מנסה ללמוד מהסרטון - אם אתה מציין פרט כזה - אני מתפקס על זה וחושב שזה חשוב.
-הסבר על זה שיש כמה אופציות לחבר למכשיר:
הייתי מתנסח בצורה מסודרת יותר: "כרגע מחובר למכשיר מוט ארוך, אבל תדעו שאפשר לנתק אותו ולחבר דברים אחרים במקום. היום נדבר על מוט ארוך, כי זה מאפשר אחיזה רחבה". (שים לב - נעשה לצופה סדר - למה זה מה שתלמד אותו).
*כאן הייתי מסביר ב-גג שני משפטים למה אחיזה רחבה זה טוב לנו.
-אם הייתי מציין אביזר אחר שאפשר לחבר אליו - הייתי דואג שהוא יהיה בהישג יד ומראה אותו. (ואז מעיף אותו משם. הוא לא חשוב עכשיו!)
2) איפה אוחזים?
*תאמר בקצרה איפה, ולמה...ואיך יודעים שאנחנו בסדר.
-להגיד: "איפה שכתוב Lat" זה מבלבל, כי אני לא רואה בסרטון איפה כתוב Lat.
3) למי שיש לו מוטת כנפיים צרה יותר - יכול להחזיק אצבע ראשונה לשן הראשונה".
בשיעור - משפט כזה יכול להפיל לך את כל התלמידים הלא מרוכזים.
-מה זה 'מוטת כנפיים'?
-איך יודעים אם שלי צרה או לא?
-מה זה אצבע ראשונה? (הדגמת, אבל ממש בקצרה, ולגמרי מבלי למקד את הקשב שלי על זה).
-מה זה 'שן ראשונה'?
4) "שהכרית תעצור אותנו, שלא נעלה עם הרגליים".
הא? שים לב כמה דברים שברורים לך (אבל לא ברורים לצופה) יש כאן:
*לתלמידים שלך עוד אין מושג איך יושבים (או עומדים?) על המכשיר, מה עושים עם הידית, איך הביצוע נראה...ואתה מדבר על כרית (למה מתוך כל המכשיר הזה אתה קורא - "כרית"?), ועל זה שתעצור אותנו כדי שלא "נעלה עם הרגלים". (לך יש מושג מה זה אומר...אני מבחינתי מנסה לנחש מה זה כרית, מה עושים בתרגיל הזה, איפה רגלים עולות פה, ועל מה הן צריכות, או לא צריכות לעלות).
*היית צריך להדגים שימוש במכשיר, ואז להדגים את עליית הרגלים (תוך כדי שאתה "מקריין" את זה), ואז יכולת להציג את הכרית, לומר שהיא שם כדי למנוע את זה, להראות שאפשר לכוון אותה, להראות איך, ולהדגים איך עכשיו הכל פיקס.
5) "נשב" (אז תשב!)
"נקח שכמות לאחור". (אין לי מושג מה זה אומר).
סבבה על ההדגמה, אבל עשית את זה מאוד מהר, הדגמת רק מלפנים (בזמן שאתה מדבר על הגב שלך), והנחת שאנחנו מבינים מה זה "לכווץ את הגב", "להוביל עם המרפקים" ו-"לשחרר בצורה מבוקרת".
אם הסרטון נועד להזכיר לך איך עובדים עם המכשיר - סבבה.
אם הוא בשבילי - לא הבנתי כלום. (אבל אתה ממשיך כאילו אני כן מבין מה אמרת).
6) "ועכשיו לתרגיל".
אם היית מתחיל מזה - היית חוסך לי המון שאלות, כי הייתה לי לפחות הבנה בסיסית בראש על מה אתה מדבר...
7) אתה לא חושב שזה בזבוז זמן וקשב, שדברת אתי דקה על התרגיל (עוד לפני שאפילו הבנתי על מה אתה מדבר), ועכשיו...אחרי שבלבלת אותי לגמרי, אתה מדגים אותו בשקט מוחלט, ואני זה שצריך לחבר את כל הנק' בין הדברים שאמרת (קודם!), למה שאני רואה?
יכולת להדגים בזריזות בהתחלה (שיהיה לי מושג כללי מה קורה כאן), ואז - את ההסברים שלך לתת תוך כדי הדגמה איטית. (ולא: קודם הסברים - אחרי זה הסדנה). גם חוסך זמן, וגם עושה לי סדר.
8) טעויות נפוצות: כנ"ל - תדגים מול המכשיר, ורצוי שתתן הסברים קצרים (משפט - שניים) למה זו טעות.
מה שעשית: קודם לומר (בשיא הקצב!) ואז להדגים (כאילו שאני מחבר את הטעויות להדגמה) - בזבוז זמן, ומסורבל. בשלב הזה אני אפילו לא בטוח אם אתה ממחיז לי את מה שאמרת קודם, או שעברת הלאה לעוד טעויות נפוצות. (לפחות תגיד שאתה מדגים עכשיו את מה שאמרת קודם! לך יש מושג מה אתה עושה בהדרכה שלך ולמה...לי לא!)
-----
אתה מפרסם מקום שהסרטון נועד לשווק?
-תן טיפה בעריכה, ותוסיף כתוביות עם פרטים.![]()
הוראה והדרכה זה לא נושא פשוט בכלל.הבן אדם כולה העלה סרטון פולי של 2 דקות ודפקת כאן את מגילת העצמאות. אתה לא יודע מה זה אומר לקחת שכמות אחורה או מבין
שמוטת כנפיים הוא מתכוון לרוחב האחיזה של הבן אדם מן הסתם 1.70 לא יאחוז כמו 1.90 מבחינת רוחב. אם בן אדם לא יודע
מה המונח ''מוטת כנפיים'' אומר הוא פשוט מוזמן לעשות גוגל, אי אפשר לדבר בצורה אוטיסטית כל הזמן אחרת היינו בבעיה
עוד רגע נתת פה את 10 המכות וחצי מהנקודות שלך זה למלא שורות, הבעיה האמיתית היא חוסר בכריזמה ולבטא את מה שהוא כבר אומר
ברור שהסרטון לא קרוב לאופטימלי אבל אתה כבר ממש נתפסת על קטנות ''אה לא אמרת איך קוראים לתרגיל בצרפתית גם, מה אם אני צרפתי?''
אתה אדם גס, שלא יודע להעביר ביקורת בשקל.הוראה והדרכה זה לא נושא פשוט בכלל.
אתה יכול להיות בעל ידע מרשים בנושא מסוים - אבל גרוע בהדרכה שלו...
אתה קורא לזה - "למלא שורות", אבל מדריך טוב (לא מאמן טוב; מדריך טוב) יכול היה להעביר:
-יותר מהתוכן שיש בסרטון.
-בצורה הרבה יותר ברורה.
-ואפילו בחצי מהזמן.
ו...אני לא מסכים אתך.. אם מי שבא להדריך אותך מלמד אותך בשפה שהיא לגמרי מעל הגובה שלך, ומצפה ממך לחבר את הנק' שברורות לו, אבל לך לא...אתה תהיה עסוק בפתרון הבלבול שלך, ולאו דווקא במה שהמדריך רצה להעביר לך...
בשורהבהתחתונה: אם אני צריך לפתוח גוגל כדי להבין כל משפט, או לנחש מלא דברים לא ברורים - ההדרכה הזו (עבורי) - חרא.
כאמור: המטרה של המדריך היא לקחת מסר, ולהעביר אותו לי, כמו שהוא, בלי שישתבש בדרך,
והסרטון הזה מלא בשיבושים-בדרך.
אני לא מבין על מה אתה מגן פה...
הבחור קבל טיפים טובים. ;)
גבר אני מעריך את הכוונות שלך,אתה אדם גס, שלא יודע להעביר ביקורת בשקל.
אני מעריך את הסרטון מאוד, ולדעתי moo שיתף סרטון בעיקר ממקום לעזור לאחר, והצליח לעזור לי ואולי לעד כמה מהמבקרים כאן. יש ביקורת, וזה שותף כאן בצורה הנישמעת ובונא.
אבל הביקורת שלך נשמעת כמו תלונה שלא קיבלת משהו ששילמת עבורו (אולי זה באמת המצב, לא יודע).
אם אתה לא יודע להעביר ביקורת, פשוט תשתוק. אני לא רוצה שמישהו שמשקיע זעה על משהו שעוזר לאחרים יפסיק בגלל איזה... שלא יודע להביע ביקורת. הרבה ידעו להביע כאן ביקורת, וכדאי שתלמד מהם.
ממליץ לך להתנצל לפחות.
אני גם כן מתנצל על האופן שאני מבקר אותך, ומקווה שזה באמת יעזור לך, ושתצליח לעזור ולבנות עם הביקורת במקום להרוס.
לדעתי התגובה שלך הייתה בונה ומאוד אינפורמטיבית כלפי פותח הפוסט,קראתי כל דבר וזה מה זה מיישר אותך ומכוון אותך טוב יותר לפעמים הבאות. הלוואי והיה לי את היכולת הזאת .מאמין שעסקת בהדרכה כלשהי בחיים תמשיך בזה אתה עושה מצוין הלוואי עליי כזאת יכולת הסברה והדרכה מדויקתגבר אני מעריך את הכוונות שלך,
אבל צא מנק' הנחה שאם מישהו יושב 40+ דקות כדי לצפות בסרטון בלופים, לנתח אותו ולתת טיפים מדויקים - זה אך ורק ביקורת רלוונטית ובונה.
איך אתה יכול לקרוא לזה ביקורת הורסת?
אתה מציג אותי כמו מישהו שמתלונן, כאילי שהוא חייב לי משהו - מאיפה הבאת את זה?
דיברתי אליו בנימוס - למה טענת שאני גס?
ראיתי ש-moo משקיען, ראיתי שהוא מעלה כבר כמה סרטונים, ראיתי שהוא רוצה לעזור...אז השקעתי, באמת, מכל הלב, כדי להאיר את עיניו לרעיונות שיכולים לעזור לו לעשות סרטונים שעוזרים יותר, לפעמים הבאות.
איך הצלחת להפוך את כל זה?
למה אמרת לי משהו גס כמו תשתוק?
אתה רוצה דוגמה לביקורת שאינה בונה? - תסתכל על שלך. לא הצעת שום פתרון חיובי. רק ניסית להעליב, להשתיק ולהוציא חשק.
זה ההבדל בין להרים אנשים - לבין להוריד אותם.
ועל מה? על זה שבאתי לפרגן למישהו משקיען, ולהוציא מההשקעה שלו אפילו יותר מיץ בפעמים הבאות . /:
אני מזמין אותך להניח לרגע את השיפוטיות המוטעית שהדבקת לי, לקרוא את התגובות של שנינו ולשאול את עצמך איזו מן התגובות שלנו מרימה, מעריכה ומפרגנת, ואיזו מורידה, מזלזלת וסותמת פיות.
-----
@moo
האם הרגשת שאני מתלונן כאילו שאתה חייב לך משהו,
או שהביקורת שלי גסה, ולא בונה?
הבן אדם מדגיש שזה דעתו בלבד, ומה שמעניין אותו. הוא לא נשמע כנואם, או מתמחה בתחום (גם אם אולי הוא כן). הרבה יותר קל להקשיב לאדם צנוע.אני כצופה, (וצופה המון בתכני הדרכה ביוטיוב, בעיקר בתחום הכושר אבל לא רק) יכול להעיד על עצמי שאחד הדברים שמושכים אותי לצפות בסרטונים ולעקוב אחר ערוץ מסויים, זה כשאני רואה סרטון שעשוי טוב מבחינת עריכה, איכות צילום, איכות סאונד וכו'.
הבן אדם לא חסך פרגונים כדי לעודד, ולהדגיש שיש לו הערכה כלפי הסרטון. זה חשוב כדי שיהיה יותר קל למתבקר לקבל את הביקורת אחרי שהוא שהוא מקבל אישור שהעבודה שלו טובה ומוערכת.וכמובן כל הכבוד ותמשיך להשקיע!
הלוואי והערוץ שלך יתקדם ויהיה מקום טוב ונוח ללמוד ממנו. כי באמת חסר ערוצים כאלה ישראלים לדעתי.
בהצלחה!