הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר חזרות

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
לפי מה שהבנתי טווח חזרות של 1-6 מפתח כוח. זה נכון ?
אם אני עושה בלחיצת חזה 6 חזרות כל סט אז אני לא יגיע להיפוטרפיה?

טווח חזרות שונה יתמקד באספקט שונה של אימונים (התייעלות עצבית, כוח, היפרטרופיה, סיבולת).

1-6 זה לא טווח חזרות שמתמקד בכוח. מי שיבצע חזרה בודדת לאורך זמן לא יתחזק הרבה, אבל יהיה מאוד יעיל בביצוע חזרה בודדת.

טווח החזרות שאתה עובד בו יקבע במה אתה תהיה יותר טוב.
כוח זה דבר יחסי, ותלוי איך אתה מודד אותו. אם אתה רוצה להיות יעיל בלהרים משקל כמה שיותר גבוה, אז כן, עבודה בחזרות נמוכות יעזור לזה, אם זה לא מה שאתה מחפש, אז תצטרך לעבוד בהתאם

• פותח/ת השרשור
טווח החזרות שאתה עובד בו יקבע במה אתה תהיה יותר טוב.
כוח זה דבר יחסי, ותלוי איך אתה מודד אותו. אם אתה רוצה להיות יעיל בלהרים משקל כמה שיותר גבוה, אז כן, עבודה בחזרות נמוכות יעזור לזה, אם זה לא מה שאתה מחפש, אז תצטרך לעבוד בהתאם
שאתה אומר לעבוד בהתאם אז לכמה חזרות אתם מתכוון ?

טווח חזרות שונה יתמקד באספקט שונה של אימונים (התייעלות עצבית, כוח, היפרטרופיה, סיבולת).
מה הטווח החזרות שמתמקד בכוח ומה הטווח שמתמקד בהיפרטרופיה ?

כעקרון אין דבר כזה טווח חזרות לכוח או להיפרטרופיה.
אם המטרה שלך להרים את המשקל הכי כבד שאתה מסוגל אז כנראה שתרצה להרים אותו לחזרה אחת כדי לבדוק את המקסימום שאתה מסוגל להרים. אם תצליח להרים יותר מהפעם הקודמת, כנראה שהתחזקת.
באותו מצב, אם הרמת משקל מסוים ל10 חזרות ובאימון הבא הרמת יותר משקל ל10 חזרות, כנראה שגם התחזקת.

אם המטרה שלך זה כוח, אתה תעבוד בטווח חזרות נמוך כי זה יוצר פחות עומס על השריר ויותר על המערכת העצבית ולכן קל יותר להתאושש מזה ולהתקדם מהר יותר במשקלים. (תקנו אותי אם אני טועה).
אם המטרה שלך זה היפרטרופיה, מה שחשוב זה נפח העבודה, ולכן תעבוד בדרך כלל בטווח חזרות גבוה יותר כי ככה אתה מכניס יותר נפח עבודה בסט אחד, אבל חזרות זה לא הפקטור היחידי בנפח.

בדרך כלל נהוג לחלק את זה ככה:
1-6 טווח חזרות לכוח.
6-12 טווח חזרות להיפרטרופיה. (לפעמים יהיו תרגילים שיבוצעו גם ל15+ חזרות).

בכל מקרה, לא משנה מה המטרה שלך, אתה צריך לדעת לשלב את שני הטווחים באימונים שלך.

נערך לאחרונה:
שאתה אומר לעבוד בהתאם אז לכמה חזרות אתם מתכוון ?
אני מתכוון לעבוד בהתאם למטרה, טווח החזרות יקבע לפי המטרה, זה בסופו של דבר רק אחד מהפקטורים. אם למשל אני אתן לך לעבוד 3X3 אז כנראה שתצטרך לעבוד עם משקל גבוה יחסית, וזה עבודה ספציפית של כוח (לא משהו שעושים לאורך כל האימון כל האימון, אבל זה כן עובד על המיומנות של כוח), אבל אם אני אתן לך לעבוד 12X3 אז אתה כבר לא יכול לעבוד במשקל כזה גבוה, וזו בעצם תהיה עבודת נפח שתתאים יותר לעבודת מסה

אין טווח חזרות להיפרטרופיה, אפשר לעשות היפרטרופיה מעולה עם שלשות, ואפשר גם עם עשיריות, אבל לרוב קל יותר לעשות עבודת מסה בטווחי חזרות גבוהים יותר, כמו 6-15

לא מתחזקים לטווח ארוך מטווח חזרות נמוך.

אם 6-12 היה לא יעיל לכוח, או אפילו לא אופטימלי, אז לא הייתי מבצע את זה בכלל.

זה מאוד תלוי בתהליך ומה המטרות לטווח ארוך וכו׳, אבל בגדול לא יורדים מ5~ חזרות אלא אם אתה מתכונן לתחרות פאוורליפטינג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית