הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להוריד קלוריות אבל עובד מסה

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
אהלן

אעשה את זה קצר
מתאמן מפבואר, התחלתי 71 קילו בערך, כיום שוקל 85 עם עליה יפה במסת שריר אבל גם עליה בשומן שמתבטא בכרס שמבאסת לי
את החיים. בזמן האחרון התחלתי לעבוד עם המאמן שלי על תוכנית כוח - סקוואט ודדליפט כבדים ובאופן כללי אנחנו מעלים יפה
משקלים בחודשים האחרונים.

מצד אחד ייעצו לי לעזוב כרגע את הבטן ולהמשיך להעלות משקלי עבודה ונפח ועוד כמה חודשים לעשות חיטוב ולהוריד אחוזי שומן.

ואני בכלל חשבתי על משהו אחר-
אולי אתחיל תפריט חיטוב של 2000 קלוריות יומיות? השאלה היא אם אני אקרוס תחת משקלי העבודה והעצימות של האימונים
עם כמות קלורית מועטה כזאת?

אם אתה בתקופה טובה של עליה במשקלים והצלחה באימונים - תמשיך ככה. תמיד תוכל לחטב בעתיד.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בתקופה טובה של עליה במשקלים והצלחה באימונים - תמשיך ככה. תמיד תוכל לחטב בעתיד.
תגיד, אני עדיין קצת מתוסבך.. מצד 1 מבסוט מהמשקלים ומההתקדמות, מצד שני מבואס מהבטן.. לשים אותה כרגע בצד?
בתור בחור שהיה רזה מאוד אין מאושר ממני לראות את הבשר שתפסתי ואני רוצה להמשיך ולהעלות מסה, השאלה אם אפשר תוך כדי בתיחכום להעיף את הכרס...?

תגיד, אני עדיין קצת מתוסבך.. מצד 1 מבסוט מהמשקלים ומההתקדמות, מצד שני מבואס מהבטן.. לשים אותה כרגע בצד?
בתור בחור שהיה רזה מאוד אין מאושר ממני לראות את הבשר שתפסתי ואני רוצה להמשיך ולהעלות מסה, השאלה אם אפשר תוך כדי בתיחכום להעיף את הכרס...?
אי אפשר בתיחכום להעיף קרס במאזן קלורי חיובי. הקרס תירד כשתהיה בחיטוב

אז כרגע להתמקד במשקלים, להמשיך לגדול ואז בחיטוב אתעסק בזה.. תודה רבה
אם זה כל כך מפריע אתה יכול להעלות תמונה שלך בפורום ולקבל יעוץ מאחרים האם כדאי להמשיך במסה או לעבור לחיטוב, דעתי היא תמיד הכל לפי איך שאתה מרגיש ומה עושה לך טוב, אני לדוגמא עבדתי על תוכנית כוח והגעתי ל160קג בסקוואט 3X5 אבל גם בזמן ההוא הרגשתי שאני יותר מדי נפוח ושהגיע זמני להתחטב .. היום מבצע כ120קג סקוואט וגם זה כי הייתה לי הפסקה של 5 חודשים מהחדכ כי חזרתי לאיגרוף אבל זה כבר ניואנס אחר לגמרי... מסקנה.. אם הגעת להרגשה כלשהי ואתה לא שלם איתה. תחשוב מה עדיף לך לעשות בכדי שתרגיש שלם עם עצמך
בהצלחה בבחירתך מקווה שעזרתי

אני חושב שמשקל על המוט זה ממש לא השיקול היחידי שצריך להתחשב בו. אתה יכול להיות מתון בעלייה ומתון בירידה, אין צורך להגזים באף כיוון. השאלה היא למה בדיוק אתה קורא כרס ומה היחס שריר/שומן שאתה עולה כרגע. אני לא רואה בעיה בלהאט את הקצב.

לדעתי זה ענין אישי של "איך אתה מרגיש הכי טוב עם הגוף שלך".
לי אישית לא כל כך מפריע הכרס, אם אני מרים משקלים יפים.
אחרים רוצים קוביות גם אם הם לא מרימים קילו.
תחשוב מה אתה מעדיף, ואיך תרגיש הכי בנוח. איזה סוג גוף אתה מעדיף.
וברור שאתה רוצה את שניהם, אבל השאלה במידה ואתה חייב לבחור כרגע אחד על פני השני, מה תיקח.
ואל תדאג, בטווח הארוך בעז"ה תהיה גם חזק ומנופח, וגם מחוטב. אתה רק עושה החלטה זמנית כרגע.

אם זה כל כך מפריע אתה יכול להעלות תמונה שלך בפורום ולקבל יעוץ מאחרים האם כדאי להמשיך במסה או לעבור לחיטוב, דעתי היא תמיד הכל לפי איך שאתה מרגיש ומה עושה לך טוב, אני לדוגמא עבדתי על תוכנית כוח והגעתי ל160קג בסקוואט 3X5 אבל גם בזמן ההוא הרגשתי שאני יותר מדי נפוח ושהגיע זמני להתחטב .. היום מבצע כ120קג סקוואט וגם זה כי הייתה לי הפסקה של 5 חודשים מהחדכ כי חזרתי לאיגרוף אבל זה כבר ניואנס אחר לגמרי... מסקנה.. אם הגעת להרגשה כלשהי ואתה לא שלם איתה. תחשוב מה עדיף לך לעשות בכדי שתרגיש שלם עם עצמך
בהצלחה בבחירתך מקווה שעזרתי

מאסה או חיטוב זו החלטה אישית, לכל אחד מטרות שונות וראיה שונה של מה זה שמן מדי או חטוב מספיק.
הסיבה שספציפית עכשיו אני ממליץ בחום להמשיך להתחזק - אתה בתקופה של מתאמן מתחיל, זו התקופה הכי טובה של האימונים שאי פעם תהיה לך (אם אתה מתאמן ואוכל בצורה סבירה). התקופה הזאת לא תחזור על עצמה, אם תחטב אתה תתקע יותר מהר, תתקשה הרבה יותר ואולי תתקע.

תמקסם את התקופה המעולה הזאת לפחות עד שתתקשה להמשיך להתקדם, תכשל במשקלים וכו׳. לא אומר חלילה להגיע למצב של אחוז שומן מאד גבוה, אבל אפשר להיות בבקרה קלורית, לאכול אוכל טוב, להיות בעודף קלורי מתון ולהמשיך לגדול ולהתחזק.

אני מנחש שכרגע אתה לא סופר ממש קלוריות, אוכל מה שבא לך, לפעמים ג׳אנק, זה נפוץ. אני מציע לאכול עדיין כמות קלוריות יחסית גבוהה (אבל לא מדי) פשוט תתמקד באוכל יותר טוב, לצרוך מספיק חלבון, מספיק פחמימה ושומן לא גבוה מדי.

• פותח/ת השרשור
מאסה או חיטוב זו החלטה אישית, לכל אחד מטרות שונות וראיה שונה של מה זה שמן מדי או חטוב מספיק.

הסיבה שספציפית עכשיו אני ממליץ בחום להמשיך להתחזק - אתה בתקופה של מתאמן מתחיל, זו התקופה הכי טובה של האימונים שאי פעם תהיה לך (אם אתה מתאמן ואוכל בצורה סבירה). התקופה הזאת לא תחזור על עצמה, אם תחטב אתה תתקע יותר מהר, תתקשה הרבה יותר ואולי תתקע.

תמקסם את התקופה המעולה הזאת לפחות עד שתתקשה להמשיך להתקדם, תכשל במשקלים וכו׳. לא אומר חלילה להגיע למצב של אחוז שומן מאד גבוה, אבל אפשר להיות בבקרה קלורית, לאכול אוכל טוב, להיות בעודף קלורי מתון ולהמשיך לגדול ולהתחזק.

אני מנחש שכרגע אתה לא סופר ממש קלוריות, אוכל מה שבא לך, לפעמים ג׳אנק, זה נפוץ. אני מציע לאכול עדיין כמות קלוריות יחסית גבוהה (אבל לא מדי) פשוט תתמקד באוכל יותר טוב, לצרוך מספיק חלבון, מספיק פחמימה ושומן לא גבוה מדי.
תודה רבה לכם חברים!

באמת עזרתם. אני מבין שכרגע בזמן הזה, כשאני צורך 3500 קלוריות ביום, אי אפשר להוריד את הכרס, עם כל הצער.
אז אני באמת אתמקד בלהמשיך להעלות משקלים ולהעלות מסה, ובחיטוב מקווה שאוכל להוריד את אחוזי השומן עם מינימום
פגיעה במסת שריר.

הפסקתי לדאוג, תודה רבה שוב. מעריך את העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית