הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לפני שאני מתחיל את התוכנית SS כמה שאלות שלא יהיו לי טעיוות בסוף

digidigi

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
-36
100
0
קודם כל שלום לכולכם שמעתי שאתם פורום נהדר עם אנשים אחלה בגלל זה גם באתי לפה 😃
אז ככה,

אני מתאמן כשנה עם משקלי עבודה סבירים אני בן 17.5 מרים בנצ' 90 אמ סקוואט 80 כן קצת מוזר אאבל זה בגלל פציעה ושאר משקלי העבודה גדולים יחסית לגילי אז לפני שאני מתחיל את התוכנית כמה דברים ,

זה המדריך שקראתי http://www.kilogram.co.il/252/%D7%AA...%98%D7%95-5x5/
פשוט שאני אדע אם קראתי את המדריך הנכון? , עכשיו השאלות שלי הן כאלה:
כל אימון אני צריך לעלות במשקל אז למשל בחזה אני מרים 90 קילו במוט אז להתחיל מ70 קילו וככה לעלות בהדרגתיות עד אשר אני "שובר שיא " ?

והיה רשום שאחרי 2-3 שבועות לקצץ בחצי את המשקל שאני מעלה על המוט ז"א , למשל התחלתי מ70 הגעתי ל85 אז אני מקצץ בחצי ומתחיל מ~78 וממשיך בעליה ??

בנוסף איך סדר האימונים צריך להיות ברצף או יום כן יום לא ? למשל ככה הכי נוח לי AxBxA
כאילו ראשון שלישי וחמישי האם זה בסדר?

ועוד שאלה הגיוני שהאימון כזה קצר וכולל רק 3 תרגילים עם מספר נמוך כזה של חזרות ?
כי גם אני לדעתי אימון כזה אני יכול לסיים בפחות מחצי שעה לא שנאי מתלונן כן פשוט זה קצת מוזר אם חושבים על זה.?

אני יודע שהחזרות הנמוכות זה למטרת כוח אבל לא רק כוח זה מה שאני רוצה אלא גם העלאה במסת שריר האם היא תתבצע מחזרות כה נמווכות ? כי אני מקווה שהתוכנית היא לא רק למטרת כוח אלא גם העלאה במסת שריר

כמה זמן אני אמור להיות עם התוכנית הזו ?

ותודה למי שיענה לי באמת מלך כי פשוט אני חייב לדעת הכל לפני שאני יתחיל זה חשוב לי נורא
ותאמינו לי שהשאלות האלו לא באות סתם , בזכותם אני לא יעשה טעויות כלשהם ולא יבזבז את זמני אז תענו לי ותעזרו לי .

נערך לאחרונה:
בהתחלה של התוכנית אתה אמור להתחיל עם משקל שאתה יכול לעשות ל-3 סטים של 5 חזרות בלי שזה יפגע לך בטכניקה, ואז כל אימון לעלות משקל. הכוונה בלקצץ בחצי את העלייה במשקלים היא לא לרדת במשקל שאתה כבר עושה, אלא אם נגיד אתה מעלה 5 קילו משקל כל אימון לעלות 2.5. הסדר אימונים שרשמת הוא בדיוק מה שאתה אמור לעשות. וכן זה הגיוני שיש רק 3 תרגילים לאימון, ככל שהמשקלים שאתה עובד איתם יעלו הזמן מנוחה שלך יעלה גם.

• פותח/ת השרשור
בהתחלה של התוכנית אתה אמור להתחיל עם משקל שאתה יכול לעשות ל-3 סטים של 5 חזרות בלי שזה יפגע לך בטכניקה, ואז כל אימון לעלות משקל. הכוונה בלקצץ בחצי את העלייה במשקלים היא לא לרדת במשקל שאתה כבר עושה, אלא אם נגיד אתה מעלה 5 קילו משקל כל אימון לעלות 2.5. הסדר אימונים שרשמת הוא בדיוק מה שאתה אמור לעשות. וכן זה הגיוני שיש רק 3 תרגילים לאימון, ככל שהמשקלים שאתה עובד איתם יעלו הזמן מנוחה שלך יעלה גם.
תודה רבה על התגובה אחי , ואתה בטוח שזה לא מה שהתכוונתי לקיצוץ בירידה במשקל ? ואם זה מה שאתה מתכוון אתה מתכוון לזה
נגיד אני מתחיל מ60 קילו בנצ' כל אימון אני מעלה 5 קילו עברו 3 שבועות אז עכשיו אני צריך כל אימון לעלות 2.5? זאת הכוונה שלך אחי?

כן לזה הוא מתכוון אתה חותך במשקל ההעלאה לא במשקל העבודה.
כן טווח החזרות (5) תשפר גם כוח וגם מסת שריר,
לגבי זמן האימון ככול שתעלה את המשקל יקח לך יותר זמן מתי שהוא זה יקח כמו אימון כוח רגיל.

• פותח/ת השרשור
כן לזה הוא מתכוון אתה חותך במשקל ההעלאה לא במשקל העבודה.
כן טווח החזרות (5) תשפר גם כוח וגם מסת שריר,
לגבי זמן האימון ככול שתעלה את המשקל יקח לך יותר זמן מתי שהוא זה יקח כמו אימון כוח רגיל.
אה הבנתי סבבה
ורציתי לחפש את הטבלה של החימום איך היא הולכת יש לכם אולי קישור ?
תודה מראש =]

מי אמר לך שאתה צריך להתחיל מ-70% של ה-RM5 שלך?
באימון הראשון שלך אתה מתחיל לעשות סטים של חמישיות עד לסט שהתנועה שלך מתחילה להאט, ואם תוסיף עוד משקל הטכניקה שלך תתפרק, כשזה קורה אתה עושה עוד 2 סטים עם המשקל הזה ומסיים את התרגיל. אין שום קשר לאחוזים, זה סתם הנפצה שמישהו התחיל פה ומשום מה זה תפס.

• פותח/ת השרשור
מי אמר לך שאתה צריך להתחיל מ-70% של ה-RM5 שלך?
באימון הראשון שלך אתה מתחיל לעשות סטים של חמישיות עד לסט שהתנועה שלך מתחילה להאט, ואם תוסיף עוד משקל הטכניקה שלך תתפרק, כשזה קורה אתה עושה עוד 2 סטים עם המשקל הזה ומסיים את התרגיל. אין שום קשר לאחוזים, זה סתם הנפצה שמישהו התחיל פה ומשום מה זה תפס.
אחי סבבה , דבר ראשון תודה אבל לא הבנתי כל כך איך לבדוק את המשקל שמתאים לי להתחלה
שמע לדעתי אני יתחיל מ60 כי זה המשקל שאני חושב שאני ארים בטכניקה הכי טובה לכל הסטים ואימון הבא אני ישים 65 לאחר מכן 70 וככה הלאה עד אשר מגיעים שבועיים ואני יעלה כל אימון 2.5 במקום 5
האם זה בסדר?

---------- התגובה התווספה ב 15:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:43 ----------

ועוד שאלה מצטער שאני חופר אבל דדליפט סט אחד בלבד ? זו לא טעות אתם בטוחים ?

כן, שתגיע למשקלים כבדים אתה תודה לאל שזה רק סט כבד אחד.
ובקשר למשקלים בהתחלה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם זה אני מניח, אבל לא כ"כ הבנתי מה לא היה ברור לך בהסבר שלי.

• פותח/ת השרשור
כן, שתגיע למשקלים כבדים אתה תודה לאל שזה רק סט כבד אחד.
ובקשר למשקלים בהתחלה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם זה אני מניח, אבל לא כ"כ הבנתי מה לא היה ברור לך בהסבר שלי.
כי רשמת את זה ואפשר לקרוא את זה כ5 סטים אז לא הבנתי ממש כי אמרת תנסה 3 ואז עוד 2 לא הבנתי כל כך האם תוכל לתת לי דוגמא?
תודה=]

אוקיי, סתם כדוגמא: אתה מתחיל נגיד עם 50 קילו, עושה 5 חזרות קלות. שאתה מסיים אתה מוסיף עוד נגיד 5 קילו למוט, עושה עוד 5 חזרות קלות. עכשיו אתה מוסיף עוד 5 קילו, אתה עדיין מסיים את ה-5 חזרות, אבל התנועה כבר מתחילה להאט. במשקל הזה אתה עוצר, עושה עוד 2 סטים של 5 חזרות וזה האימון שלך.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, סתם כדוגמא: אתה מתחיל נגיד עם 50 קילו, עושה 5 חזרות קלות. שאתה מסיים אתה מוסיף עוד נגיד 5 קילו למוט, עושה עוד 5 חזרות קלות. עכשיו אתה מוסיף עוד 5 קילו, אתה עדיין מסיים את ה-5 חזרות, אבל התנועה כבר מתחילה להאט. במשקל הזה אתה עוצר, עושה עוד 2 סטים של 5 חזרות וזה האימון שלך.

תותח אחי, עכשיו הכל מובן
תודה=]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית