הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
אשש לדעתי הלוג הכי מעניין כרגע בפורום 😉
יש תיכנון לכמה להגיע סוף בלוק שזה 5 שבועות נפח ? ואז אתה מכוון לעצימות?

אשש לדעתי הלוג הכי מעניין כרגע בפורום 😉
יש תיכנון לכמה להגיע סוף בלוק שזה 5 שבועות נפח ? ואז אתה מכוון לעצימות?
תודה אחי.

קשה לדעת בדיוק לאן זה יוביל אותי בהתחשב בכך שהתרגילים די חדשים.
אבל כדי לשמור על הסגנון של קורטה, אנסה לעשות קפיצות לא קטנות במשקל.
בסקוואט אנסה להגיע לחמשיות 160 ק"ג פלוס 20 ק"ג בחבלים.
HB סקוואט 170 ק"ג או קצת יותר.
בדדליפט 235-240 ק"ג.

ובבנץ' אין לי שמץ, כי עוד לא עשיתי אותו. אבל אני במסע לקראת ה 200 ק"ג בעז"ה. והמשקל גוף שלי שעולה בקצב מחריד מריץ לי את התהליך, אני כמעט 90 ק"ג. אבל אולי לקראת תחרות אצטרך להתחטב.

ואחר כך אתחיל עצימות בעז"ה, יש לי הרבה שיקולים כיצד הדרך הכי טובה לעשות את זה. בהתחשב בכך שמשקל הכללי שאני מרים כבד יותר וההתשה גדולה יותר, לא אוכל להסתמך על תוכניות העבר.

אבל אני חושב שאנסה להישאר נאמן לאליהו ולהשקיע עצימות בכל התרגילים באותו יום בשונה מהתוכנית הקלאסית של קורטה. ואכניס אימון התאוששות חובה. ואולי קצת נפח בתחילת השבוע. אבל אצטרך לשבת על משהו מסודר כשזה יגיע.
אתה פוורליפטר ?
לא.

תודה אחי.

קשה לדעת בדיוק לאן זה יוביל אותי בהתחשב בכך שהתרגילים די חדשים.
אבל כדי לשמור על הסגנון של קורטה, אנסה לעשות קפיצות לא קטנות במשקל.
בסקוואט אנסה להגיע לחמשיות 160 ק"ג פלוס 20 ק"ג בחבלים.
HB סקוואט 170 ק"ג או קצת יותר.
בדדליפט 235-240 ק"ג.

ובבנץ' אין לי שמץ, כי עוד לא עשיתי אותו. אבל אני במסע לקראת ה 200 ק"ג בעז"ה. והמשקל גוף שלי שעולה בקצב מחריד מריץ לי את התהליך, אני כמעט 90 ק"ג. אבל אולי לקראת תחרות אצטרך להתחטב.

ואחר כך אתחיל עצימות בעז"ה, יש לי הרבה שיקולים כיצד הדרך הכי טובה לעשות את זה. בהתחשב בכך שמשקל הכללי שאני מרים כבד יותר וההתשה גדולה יותר, לא אוכל להסתמך על תוכניות העבר.

אבל אני חושב שאנסה להישאר נאמן לאליהו ולהשקיע עצימות בכל התרגילים באותו יום בשונה מהתוכנית הקלאסית של קורטה. ואכניס אימון התאוששות חובה. ואולי קצת נפח בתחילת השבוע. אבל אצטרך לשבת על משהו מסודר כשזה יגיע.

לא.
שמע 200 זאת המורה שלי בהתחשב שאתה טבעי עם או בלי זה מדהים בטח ללא
ומשקל גוף שלך לא גבוה יחסית לדעתי
אתה חושב אולי לחזור להתאמן אצל אליהו? או שמעדיף כרגע להתקדם בדרך עצמאית
אם תתן 240 סקוואט 190-200 בנץ דדליפט 330 על משקל גוף 100 לדעתי זה מטורף בארץ לא יודע אם מישהו הגיע לזה לבנץ ודדליפט

שמע 200 זאת המורה שלי בהתחשב שאתה טבעי עם או בלי זה מדהים בטח ללא
ומשקל גוף שלך לא גבוה יחסית לדעתי
אתה חושב אולי לחזור להתאמן אצל אליהו? או שמעדיף כרגע להתקדם בדרך עצמאית
אם תתן 240 סקוואט 190-200 בנץ דדליפט 330 על משקל גוף 100 לדעתי זה מטורף בארץ לא יודע אם מישהו הגיע לזה לבנץ ודדליפט
אני מת לחזור לאליהו, אבל כמובן שאין סיכוי עכשיו עם הקורונה, כי אני מהסוג המפונקים שלא מסוגלים להתאמן עם מאמן שלא רואה אותי.
ברגע שאצליח להסתדר להגיע לירושלים אפילו פעם בשבוע, כנראה שאחזור אליו.
אבל אני חייב להודות שזה מאוד ממכר להיות המאמן של עצמי, אני גם רואה תוצאות לא רעות בכלל, ולומד המון.
אין ספק ששרפתי כמה אימונים על טעויות, אבל זה עדיין חוויה.

לשקול 100 זה לא דבר שמפריע לי, אבל אני רוצה שזה יהיה משריר ולא שומן. אז כרגע אני חושב לרדת בשומן טיפה כדי גם להרגיש קליל וגמיש וגם כדי שאוכל לבחור את הקטגוריה שלי בקלות. אבל בהחלט אני לא פוסל להגיע קרוב למשקל גוף הזה בעתיד.
אם כי זה לא קל להתחטב ולסכן ירידה קטנה או רק חוסר התקדמות בכוח בזמן הזה.

ודרך אגב, די חשבתי על המספרים האלו במשקל 90 ק"ג, אולי אני קצת מדומיין, אבל אני אוהב לשאוף גבוה.

אני מת לחזור לאליהו, אבל כמובן שאין סיכוי עכשיו עם הקורונה, כי אני מהסוג המפונקים שלא מסוגלים להתאמן עם מאמן שלא רואה אותי.
ברגע שאצליח להסתדר להגיע לירושלים אפילו פעם בשבוע, כנראה שאחזור אליו.
אבל אני חייב להודות שזה מאוד ממכר להיות המאמן של עצמי, אני גם רואה תוצאות לא רעות בכלל, ולומד המון.
אין ספק ששרפתי כמה אימונים על טעויות, אבל זה עדיין חוויה.

לשקול 100 זה לא דבר שמפריע לי, אבל אני רוצה שזה יהיה משריר ולא שומן. אז כרגע אני חושב לרדת בשומן טיפה כדי גם להרגיש קליל וגמיש וגם כדי שאוכל לבחור את הקטגוריה שלי בקלות. אבל בהחלט אני לא פוסל להגיע קרוב למשקל גוף הזה בעתיד.
אם כי זה לא קל להתחטב ולסכן ירידה קטנה או רק חוסר התקדמות בכוח בזמן הזה.

ודרך אגב, די חשבתי על המספרים האלו במשקל 90 ק"ג, אולי אני קצת מדומיין, אבל אני אוהב לשאוף גבוה.
ללחוץ 200 דדליפט 330 על משקל גוף 90
זה בipf נחשב טוב חח , זה מטורף בארץ לא הגיעו לבנץ הזה
בדדליפט אולי חן זוננריך הגיע ..מעבר לא שידוע לי

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 21/04/20

יום שלישי

סקוואט עם 20 ק"ג תוליים מחבל - 132.5 ק"ג (פלוס 20 ק"ג שעל החבלים) 5סטים, 5 חזרות.
HB סקוואט - 147.5 ק"ג 3 סטים 5 חזרות.
דדליפט עם עצירה סנטימטר מהריצפה בעליה - 205 ק"ג 5 סטים 5 חזרות.
גוד מורנינג ממוטת הבטיחות - 150 ק"ג 3 סטים 5 חזרות.
תרגיל מגניב לקוואדס - 40 ק"ג 3 סטים 6 חזרות.
בייספס ובטן.

הייתי תפוס כהוגן, כיאה לתחילת בלוק, למרות הקלילות של התרגילים. אבל תמיד אימון שני משחרר אותי ואני מתאושש בסדר עד סוף הבלוק בעז"ה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

לתרגיל המגניב קוראים belt squat. קראת את הספר של לואי The Westside Barbell Book of Methods?

לתרגיל המגניב קוראים belt squat. קראת את הספר של לואי The Westside Barbell Book of Methods?
כן, גם לואי סימונס, וגם בוריס שייקו ממליצים על התרגיל הזה לחיזוק הקוואדס.
וראיתי שגם צ'אד סמית' (שהוא ממש לא חסיד של השיטה של לואי) ממליץ על התרגיל הזה במידה והסקוואט מפגר מאחורי הדדליפט.

אז אני מנסה לעשות את התרגיל הזה. כדי לקדם את הסקוואט.
ובגלל שאין לי את הציוד שלהם, אני עושה את זה בווריאציה שלי.

וראיתי שגם צ'אד סמית' (שהוא ממש לא חסיד של השיטה של לואי) ממליץ על התרגיל הזה במידה והסקוואט מפגר מאחורי הדדליפט.

איך הוא מתבצע במקור?

איך הוא מתבצע במקור?
הם העמידו שני קופסאות, כל אחד מהקופסאות בגובה מטר בערך.
העמידו את המתאמן על הקופסאות, כך שרגל אחת על כל קופסה.
בין הקופסאות מונוחות הצלחות על סוג של מוט קצר באורך כמה סנטימטרים. ובסוף המוט הקצר הזה יש מעין טבעת שאפשר לחבר אליו חגורה שהמתאמן ילבש סביב המותן שלו.
ובכך לבצע סקוואט כשהמשקל מושך ישר כלפי מטה, והמתאמן מצליח בקלות לשבור מקביל.

אני השכבתי צלחות על הריצפה בגובה 30 ס"מ בערך. כדי לקבל את הגובה כמו שהיה להם.
וחיברתי חבל ישר למוט כדי לקבל את המשקל שאני צריך בלי שזה יתנגש לי ברגליים או בקופסאות (המשקולות ששוכבות).

ההבדל בין מה שעשיתי, למה שהם עשו, שאצלהם המשיכה של המשקל ישר כלפי מטה.
אצלי המוט הולך בשיפוע, ואמנם מושך ישר כלפי מטה, אבל מושך את החבל טיפה קדימה, וממילא את הגוף שלי קדימה.

החיסרון אצלי - אין את המייצבים של הגלוטס בתרגיל.
היתרון אצלי - שזה מושך אותי קדימה ומעמיס יותר על הקוואדס.

ביצוע יפה. יהיה מעניין לראות איך הסקווט שלך יגיב לגומיות ושרשראות.

הם העמידו שני קופסאות, כל אחד מהקופסאות בגובה מטר בערך.
העמידו את המתאמן על הקופסאות, כך שרגל אחת על כל קופסה.
בין הקופסאות מונוחות הצלחות על סוג של מוט קצר באורך כמה סנטימטרים. ובסוף המוט הקצר הזה יש מעין טבעת שאפשר לחבר אליו חגורה שהמתאמן ילבש סביב המותן שלו.
ובכך לבצע סקוואט כשהמשקל מושך ישר כלפי מטה, והמתאמן מצליח בקלות לשבור מקביל.

אני השכבתי צלחות על הריצפה בגובה 30 ס"מ בערך. כדי לקבל את הגובה כמו שהיה להם.
וחיברתי חבל ישר למוט כדי לקבל את המשקל שאני צריך בלי שזה יתנגש לי ברגליים או בקופסאות (המשקולות ששוכבות).

ההבדל בין מה שעשיתי, למה שהם עשו, שאצלהם המשיכה של המשקל ישר כלפי מטה.
אצלי המוט הולך בשיפוע, ואמנם מושך ישר כלפי מטה, אבל מושך את החבל טיפה קדימה, וממילא את הגוף שלי קדימה.

החיסרון אצלי - אין את המייצבים של הגלוטס בתרגיל.
היתרון אצלי - שזה מושך אותי קדימה ומעמיס יותר על הקוואדס.
תודה!
מה ההבדל בין לעשות את זה עם מוט ובין לחבר משקל לחגורה, כמו במתח למשל?

*אוו שנייה, אמרתי מוט קצר של כמה סמ, אז זה די דומה פשוט לחגורה עם משקל, רק יותר יציב. או שלא הבנתי

תודה!
מה ההבדל בין לעשות את זה עם מוט ובין לחבר משקל לחגורה, כמו במתח למשל?

*אוו שנייה, אמרתי מוט קצר של כמה סמ, אז זה די דומה פשוט לחגורה עם משקל, רק יותר יציב. או שלא הבנתי
קשה להסביר את ההבדל, וגם ברמה התאורתית כשניסיתי בבית לצייר גרף לפני שעשיתי את התרגיל, היה קשה לי לצפות בהבדל בין משקולות חופשיים למוט.

אבל החבל מחובר למקום ספציפי ויציב במוט, בשונה מהמשקולות החופשיים שמתנדנדות וזזות לפי הצורך.
המותן בשלב העמוק של התרגיל ממוקם במקום יותר אחורי לעומת בנעילה למעלה שהמותן נכנס פנימה.

אז חשבתי שמכיוון שאני קושר את החגורה כשאני נמצא למטה, אז בעליה המוט ימשוך אותי אחורה, כי החבל לא יזוז קדימה עם המותן שלי.
אבל טעיתי, אמנם המותן שלי נכנס קדימה, אבל בגלל שהמוט באלכסון, החבל זז אפילו יותר מדי קדימה ומושך אותי קדימה מעט כך שאני מניח את כל משקל גופי על הבהונות.

אז זה תרגיל יותר יציב, אבל שמושך אותי קדימה.
אז במשקל חופשי אפשר ליפול לכל כיוון ובמיוחד אחורה.
אבל בתרגיל שלי כמעט בלתי אפשרי ליפול אחורה, אבל אפשר ליפול קדימה, וצריך להילחם נגד המשיכה קדימה בשלב הנעילה.

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 23/04/20

יום חמישי

סקוואט עם 20 ק"ג תוליים מחבל - 132.5 ק"ג, 5 סטים, 5 חזרות.
HB סקוואט - 147.5 ק"ג 3 סטים 5 חזרות.
דדליפט עם עצירה סנטימטר מהריצפה בעליה - 205 ק"ג 5 סטים 5 חזרות.
גוד מורנינג ממוטת הבטיחות - 150 ק"ג 3 סטים 5 חזרות.
תרגיל לקוואדס - 35 ק"ג 3 סטים 6 חזרות.
בייספס ובטן.

אימון סבבה, אבל אני ממש גומר את הקוואדס שלי, אני מקווה שאני לא מגזים.
נראה בשבועות הבאים אם אשרוד, מקסימום אצטרך לעשות שינויים קטנים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אולי קשה לך יותר בגלל שאתה עשית 5 ימים ברצף של אימון ..
לא עדיף לעשות 3 או 4?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית