הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
יכול להיות יותר טוב.
הברכיים כבר לא קורסות, אבל במשקל של הרבה חזרות אני פשוט יורד ועולה מהר ועמוק, ואלי זה לא טוב, מה דעתך?

קודם כל מגניב מה שעשית עם הסטנדים
דבר שני,למה לרדת כל כך נמוך ? (עם המהירות אני עוד זורם איכשהו )
וגם במהירות כזאת אין קריסה ?
ונראה שדי קל לך (אולי יותר מדי? אתה גם בלי חגורה נכון?)

קודם כל מגניב מה שעשית עם הסטנדים
דבר שני,למה לרדת כל כך נמוך ? (עם המהירות אני עוד זורם איכשהו )
וגם במהירות כזאת אין קריסה ?
אין קריסה.
העומק זורם לי כזה, וזה יותר קל לי, אבל זה העניין שאני לא יודע אם כדאי להתעקש ולהקשות על עצמי ולרדת פחות.
ונראה שדי קל לך (אולי יותר מדי? אתה גם בלי חגורה נכון?)
החגורה מקשה עלי כשאני עושה הרבה חזרות, וכן זה די קל.
הנה מזווית אחרת 152.5 ק"ג ל9 חזרות

יש קריסה קלה (ברכיים וחזה)
יש גם שימוש בקפיץ הזה שנוצר מהירידה המהירה
לדעתי חבל על הירידה העמוקה יותר (בזבוז אנרגיה)
אבל מבין שאתה בעולם התחרותי ומשנה לך יותר דגל לבן (על חשבון טכני' בתחרות-סייגתי את זה )
סהכ נראה באמת קליל,תנסה לעשות עם מראה חלק מהחזרות על מנת לראות עד לאן לרדת במבלי לבזבז הרבה אנרגיה

החגורה מקשה עלי
נו נו
מזלך שאתה לא שמן עם כרס נשפכת..

יש קריסה קלה (ברכיים וחזה)
יש גם שימוש בקפיץ הזה שנוצר מהירידה המהירה
לדעתי חבל על הירידה העמוקה יותר (בזבוז אנרגיה)
אבל מבין שאתה בעולם התחרותי ומשנה לך יותר דגל לבן (על חשבון טכני' בתחרות-סייגתי את זה )
סהכ נראה באמת קליל,תנסה לעשות עם מראה חלק מהחזרות על מנת לראות עד לאן לרדת במבלי לבזבז הרבה אנרגיה
אכן, עכשיו שמתי לב שיש עדיין קריסה די גרועה, אבל תתפלא שזה שיפור אפילו ממה שהיה.
אנסה באמת לרדת פחות עמוק וביותר שליטה.
נו נו
מזלך שאתה לא שמן עם כרס נשפכת..
דווקא כרס יכול ממש להועיל.
דעתי הצנועה היא שלהשאיר ברכיים קדימה כמה שיותר זמן במהלך העלייה יעזור.
אתה מאוד צודק, אני משתדל להקפיד על זה, אבל כמו שאתה רואה אני צריך לדחוף אותם קצת יותר.

אכן, עכשיו שמתי לב שיש עדיין קריסה די גרועה
לא יודע עד כמה זה קריטי, אני יודע של Amanda lawrence יש קריסה די דומה וחושב שהיא פעם דיברה על זה, לא זכור לי איפה.
גומיה מעל הברכיים מאוד יעיל לכל הנושא של הברכיים, אני שם אותה לאורך כל החימום.

לא יודע עד כמה זה קריטי, אני יודע של Amanda lawrence יש קריסה די דומה וחושב שהיא פעם דיברה על זה, לא זכור לי איפה.
גומיה מעל הברכיים מאוד יעיל לכל הנושא של הברכיים, אני שם אותה לאורך כל החימום.
עשיתי את זה תקופה, וגם את העיצות של צ'אד סמית'. זה לא עזר לי הרבה.
לחזק את הקוואדס ולדחוף ברכיים קדימה דווקא כן עזרו לי, גם HB סקוואט.
זה נראה לי קללה של אנשים עם דדליפט קיצוני ביחס לסקוואט.

זה לא קריטי, כי כמעט כל שגיאה טכנית לא קריטית מדי, אבל כדאי לשאול למה זה קורה, וסביר להניח שזה בגלל כמה שרירים ספציפיים חלשים אצלי.
אני מקווה שתוכנית אינטנסיבית כמו סמולוב יוכל לעזור לזה, כי הרי התאוריה של קורטה שהדרך לתקן טכניקה רעה זה עוד סקוואט בסך הכל.

אבל זה רק דבר אחד נוסף שאני מנסה, אמשיך תמיד לנסות לשפר את הסקוואט.

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 06/07/20

יום שני

סקוואט - 172.5 ק"ג 7 סטים 5 חזרות.

אימון סבבה, חששתי כי גם התאמנתי אתמול, אבל אני חייב לדחוף את כל האימונים לפני יום חמישי, כי יום חמישי זה צום.

היה לי קצת כאב ראש, והיה לי רק שעה לדחוף את האימון כולל חימום, אבל ברוך ה', זה הלך טוב.
קשה, כן, אבל בכל זאת קל יותר משציפיתי.

שבוע הבא אצטרך לבצע 182.5 לחמשיות שזה יותר מאי פעם מה שעשיתי. אבל מקווה לטוב.

קרא את שאר עדכון הלוג...

הצום נגמר בערב לא ?

וקטן עלייך המשקל (זוכר שאני עוקב 1# כן?)
כן, אבל אחרי הצום אני בפלוס קלורי של שבוע ולא מסוגל לזוז.
ואני לא אוהב להתאמן סמוך לצום, לא לפני ולא מיד אחרי.

כן, אבל אחרי הצום אני בפלוס קלורי של שבוע ולא מסוגל לזוז.
ואני לא אוהב להתאמן סמוך לצום, לא לפני ולא מיד אחרי.
לרוב משקולות אני דוחה בימי צום,אולי קונג פו (שעדיף להיות 'ריק')

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 07/07/20

יום שלישי

סקוואט - 182.5 ק"ג 10 סטים 3 חזרות.

התחרפנתי לגמרי. איזה בן אדם עושה סקוואט כבד שלושה ימים ברציפות?
זה פשוט לא יאומן, אני אפילו לא תפוס, פשוט כואב בכל הגוף, או יותר נכון בכתפיים ובזרועות מהמוט על הגב.
בגלל הצום ביום חמישי, רציתי לפנות את יום רביעי למנוחה ואכילה לקראת הצום, אז פשוט דחפתי שלושה אימונים קשים יום אחרי יום. לא מומלץ לבעלי לב חלש.
השתדלתי לשמור על טכניקה סבירה, ואעלה סרטון של האימון עוד מעט.

אבל כמו שאליהו אומר, לפעמים לעשות לעצמך חיים קשים קצת לפני שהאימון נהיה באמת קשה כדי להיות מוכן מנטלית.
לקחתי רק 5 דקות מנוחה כדי באמת לבוא מוכן לגיהנום של שבוע הבא.

האמת שאני די אופטימי לקראת שבוע הבא, למרות שאלו משקלים וסטים וחזרות ורציפות ימים שמעולם לא עשיתי.

קרא את שאר עדכון הלוג...
אימון שחיתות, הגעתי מותש מאימון סקוואט יומיים ברציפות, לא אכלתי מספיק, אבל בכל זאת נתתי הכל, ואני מקווה שהטכניקה טובה יותר במעט.
@nlr666 @AviAmo מה דעתכם?

אני קצת מסמיק על התיוג 😅
הקצב ירידה נראה הרבה הרבה יותר טוב, מאוד מבוקר ואין צניחה ואיבוד מתח בתחתית.
אבל עדיין נשאר הברכיים שחוזרות אחורה וכנראה בגלל זה גם האגן עולה מהר יותר מהחזה, בצילום מהצד רואים את זה ממש טוב - סט אחד שם בחזרה הראשונה אתה מצליח להשאיר את הברכיים קדימה ועולה מאוזן ובשני הן חוזרות אחורה והאגן מתרומם מהר מידי ביחס לחזה.
בכל מקרה קשה לעבוד על טכניקה במשקלים כאלה..

אני קצת מסמיק על התיוג 😅
אבל עדיין נשאר הברכיים שחוזרות אחורה וכנראה בגלל זה גם האגן עולה מהר יותר מהחזה, בצילום מהצד רואים את זה ממש טוב - סט אחד שם בחזרה הראשונה אתה מצליח להשאיר את הברכיים קדימה ועולה מאוזן ובשני הן חוזרות אחורה והאגן מתרומם מהר מידי ביחס לחזה.
ברור אחי, דעתך חשובה.
ומה שכל כך חשוב בדעתך, שזה אוביקטיבי, וזה לא דעתי.

הרבה יותר מבוקר כנראה בגלל המשקל, וגם יותר קל לי להשתמש בחגורה בחזרות מועטות, אז גם זה מייצב.

אני סקרן האם לדעתך הקריסה יכולה לנבוע מהפלאטפוס החמור שלי, אתה יכול לראות בסרטון מקדימה כשהסרטתי את הברכיים לבד?
והאם זה כזה נורא?

האגן שמתרומם זה נטיה שלי לעשות גוד מורנינג ולהשתמש ביתרון שיש לי מהדדליפט, הרגל מגונה.

אני מקווה ששבוע הבא אצליח גם לשמור על הירידה והכיווץ בחזרות המרובות גם כן ובלי חגורה. ואולי לפתוח ברכיים יותר.

אני סקרן האם לדעתך הקריסה יכולה לנבוע מהפלאטפוס החמור שלי, אתה יכול לראות בסרטון מקדימה כשהסרטתי את הברכיים לבד?
והאם זה כזה נורא?
דעתי הצנועה שהכול זה בעצם "בעיה" אחת, ברגע שאתה מחזיר את הברכיים האגן עולה ואגן עולה אוטומטי סוגר את הברכיים - ברגע שהחזה עולה הברכיים יכולות להיפתח שוב.
לגבי הפלטפוס, אני לא יודע.
כמה זה נורא? זה לא אידאלי אבל אני חושב שזה לא נורא, הרבה אנשים חזקים עם הבעיה הזאת ומרימים לא מעט

דעתי הצנועה שהכול זה בעצם "בעיה" אחת, ברגע שאתה מחזיר את הברכיים האגן עולה ואגן עולה אוטומטי סוגר את הברכיים - ברגע שהחזה עולה הברכיים יכולות להיפתח שוב.
לגבי הפלטפוס, אני לא יודע.
כמה זה נורא? זה לא אידאלי אבל אני חושב שזה לא נורא, הרבה אנשים חזקים עם הבעיה הזאת ומרימים לא מעט
אני חושב שאתה צודק.
צריך הרבה ריכוז, ופשוט לנסות לעשות נכון כל פעם.

אני קצת מסמיק על התיוג 😅
לא רק אתה ;)

הבחור סיכם את זה בצורה מעולה

המשקל פה לא האישיו (אתה חזק מאוד,זה קל לך),אלא כל מה שאבי ציין פה

ם יותר קל לי להשתמש בחגורה בחזרות מועטות,
למה בחזרות גבוהות (חמש ומעלה כזה? ) זה פחות קל ?

והאם זה כזה נורא?
כמה חמור?
גם לי יש,לא מפריע לי בסקוואט או בכלל באימונים שלי (כל העלאק מגוון)

הרגל מגונה
זה די ניכר בסרטונים
כמובן שצריך לעבוד על הסקוואט בנפרד,אבל הדד' שלך חזק מאוד וכנראה שזה משפיע על הטכני' בסקוואט

צריך הרבה ריכוז,
כל חזרה,כל סט

הרבה פעמים לפני סטים אני צועק פוקוס ולפעמים (די עוזר,שווה לנסות)

הגעתי מותש מאימון סקוואט יומיים ברציפות, לא אכלתי מספיק
ברור לך שגם לזה יש השפעה כן?

מקווה שייצא לי לקפוץ אלייך מתישהו לאימון פרידה מהמרתף,נעבוד קצת על טכני' (אם תרצה כמובן)

נערך לאחרונה:
לא רק אתה ;)

הבחור סיכם את זה בצורה מעולה

המשקל פה לא האישיו (אתה חזק מאוד,זה קל לך),אלא כל מה שאבי ציין פה

למה בחזרות גבוהות (חמש ומעלה כזה? ) זה פחות קל ?

כמה חמור?
גם לי יש,לא מפריע לי בסקוואט או בכלל באימונים שלי (כל העלאק מגוון)

זה די ניכר בסרטונים
כמובן שצריך לעבוד על הסקוואט בנפרד,אבל הדד' שלך חזק מאוד וכנראה שזה משפיע על הטכני' בסקוואט

כל חזרה,כל סט

הרבה פעמים לפני סטים אני צועק פוקוס ולפעמים (די עוזר,שווה לנסות)

ברור לך שגם לזה יש השפעה כן?

מקווה שייצא לי לקפוץ אלייך מתישהו לאימון פרידה מהמרתף,נעבוד קצת על טכני' (אם תרצה כמובן)
בחזרות גבוהות, החגורה מגבילה את הכמות אוויר שאני יכול להכניס. אז בחזרה ה6, אני כבר מסוחרר, וקשה לנשום.

תודה על הפידבק, אני בעז"ה אנסה לתקן את זה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית