הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
מה עפ פעילות אירובית כלשהי?(לא נחשב לרדת במדרגות למרתף)
הבעיה זה לא הסיבולת, זה החגורה שמונעת ממני לקחת מספיק אוויר.
בעיה של אנשים בלי כרס.

וברוך ה' אני רץ לכל מיני מקומות לאחרונה, אז יש אירובי בשפע.

בעיה של אנשים בלי כרס
וחשבתי שרק לאנשי הכרס יש בעיות..

אניוואי,אתה יודע מה לעשות מבחינת טכניקה (כוח כבר יש והרבה),בעניין החגורה,אולי לנסות משהו אחר (אם 13 ממ אז לנסות 10 ממ או לסגור יותר או פחות בחורים)

על אוכל שינה וריכוז אני בכלל לא מדבר כי יודע הכל (ואפילו טוב ממני)

תצליח חביבי
רוצים שתביא שיאי ישראל חדשים

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 10/07/20

יום שישי

סקוואט - 162.5 ק"ג 4 סטים 9 חזרות.

היה סבבה, בגלל הצום אתמול הרגשתי טיפה חלש, בחזרות האחרונות היה טיפה קשה, אבל תכלס סיימתי את האימון הראשון של השבוע האחרון של סמולוב.

@nlr666 @AviAmo @Sergio_Katz @Whale

אני עריך את דעתך אם יש לך ביקורת על הטכניקה שלי.
קחו בחשבון שאני אחרי צום, זמן לחוץ לי ומשקל הכי כבד שהרמתי לכמות כל כך גדולה של חזרות. אבל אולי זה דווקא הזמן הכי טוב לראות את הכשלים שלי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

כמה דברים - ולפני הכל אני לא חבר במשטרת הטכניקה וכל עוד זה עובד זה עובד, רק מציין את זה לשיקולך

1. נראה שיש לך תנועה אופקית של המוט על הגב בנוסף הטייה של המשקל לכל צד בין חזרות - יכול להעיד על bracing לא במקום, אני אחזור לנקודה הזו אבל.
2. sticking point באמצע התנועה - על פני השטח הייתי מאשים אותה בזה שאתה לא שומר על הברכיים בחוץ ככל שניתן - לא קשור להפעלה של שריר זה או זה אלא אם תראה את הסקואט מנקודת מבט צידית אתה תראה שהמרחק בין ההתנגדות החיצונית (מוט) לבין נקודות הציר (אגן, ברכיים) גדל, ולכן גם תעלה הדרישה על השרירים להפעיל יותר כוח כדי לשמור על אותה המהירות... F=MA, אם המסה גדולה יותר (במקרה הזה המומנט שהמסה מפעילה על השריר, תאוצה תרד בהנחה שאתה מפעיל את אותה כמות הכוח על המוט.

יכול להיות שזה מה שיש, ככה נוח לך לעשות סקואט כי מבנה אגן וכל זה. אבל זה משהו שאני הייתי אישית עובד עליו.

3. אתה לוקח אוויר לחזה ולא לבטן - כלומר, במקום לנשום בעזרת הסרעפת - אתה מפעיל שרירים אחרים שמעלים את כלוב הצלעות שלך, ומוצאים את הפלג גוף העליון שלך ממנח נטרלי לחלוטין. אני אישית חושב על לנשום למתחת לחגורה - ושם דגש על מניעת התרחבות כלוב הצלעות שלי. כמו כן אני נושם קודם מהאף ואז מהפה, משום מה זה עזר לי המון בbrace שלי. אם אתה עובד בלי חגורה אפשר לשים אצבעות על צידי הבטן ובצמוד לעמוד השדרה ולהרגיש את ההתרחבות בכל הנקודות באופן שווה.

קודם כל, הרשים אותי מאוד המספר העצום של החזרות באימון, ועוד יום אחרי צום.

בירידה ובעלייה קורים מס' דברים:

1) בירידה בחזרות הראשונות המוט נע אנכית מטה ואז בתחתית נע קדימה ועולה ישר מעלה. ובחזרות האחרונות בירידה המוט לא נע אנכית מטה אלא גם מעט קדימה במעין מסלול פרבולי שנהייה יותר מתון ככל שאתה יורד.
2) באמצע העלייה הברכיים קורסות (דווקא באופן קל!).
3) ביציאה מהבור האגן נע למעלה יותר מהר מהחזה. אבל האגן לא נע ישירות מעלה, אלא בהתחלה נע אחורה ואז נע למעלה.
4) באמצע העלייה המוט נע קדימה (יוצא לשנייה מהמיקום מעל מרכז כף הרגל) ואז חוזר אחורה אלכסונית. כלומר מסלול המוט לא ישר אלא מעט בזיגזג.

אתה יורד עמוק מאוד, וזה מאוד מרשים, אבל בעיניי זה עומק שמתאים יותר להיי בר.
בגלל שאתה ממקם את המוט בלואו בר, בבור החזה צריך להישען קדימה יותר בשביל להשאיר את המוט מעל מרכז כף הרגל, והאגן מבצע תנועה קדימה (בהתקרבות לתאומים) ואז אחורה לפני העלייה מעלה.
אני אישית חושב שזה טווח תנועה מיותר בלואו בר, ולדעתי זה מה שגורם לכך שהאגן "מתפוצץ" מעלה והחזה נשאר כמעט באותו מקום ביציאה מהבור.

שאלה מעט אישית, יש לך פלטפוס?

נערך לאחרונה:
@elchonon
קודם כל סחטיין על המשקל והחזרות (בייחוד אחרי צום,לא פשוט בכלל)
לעניין הטכני', @Sergio_Katz סיכם את זה בצורה הכי טובה שיש עם פירוט על הכל

מה ששמתי לב זה שיש פחות קריסת ברכיים (מבורך) אבל עדיין עמוק מדי

תותח כבר אמרתי? 🙌

כמה דברים - ולפני הכל אני לא חבר במשטרת הטכניקה וכל עוד זה עובד זה עובד, רק מציין את זה לשיקולך

1. נראה שיש לך תנועה אופקית של המוט על הגב בנוסף הטייה של המשקל לכל צד בין חזרות - יכול להעיד על bracing לא במקום, אני אחזור לנקודה הזו אבל.
2. sticking point באמצע התנועה - על פני השטח הייתי מאשים אותה בזה שאתה לא שומר על הברכיים בחוץ ככל שניתן - לא קשור להפעלה של שריר זה או זה אלא אם תראה את הסקואט מנקודת מבט צידית אתה תראה שהמרחק בין ההתנגדות החיצונית (מוט) לבין נקודות הציר (אגן, ברכיים) גדל, ולכן גם תעלה הדרישה על השרירים להפעיל יותר כוח כדי לשמור על אותה המהירות... F=MA, אם המסה גדולה יותר (במקרה הזה המומנט שהמסה מפעילה על השריר, תאוצה תרד בהנחה שאתה מפעיל את אותה כמות הכוח על המוט.

יכול להיות שזה מה שיש, ככה נוח לך לעשות סקואט כי מבנה אגן וכל זה. אבל זה משהו שאני הייתי אישית עובד עליו.

3. אתה לוקח אוויר לחזה ולא לבטן - כלומר, במקום לנשום בעזרת הסרעפת - אתה מפעיל שרירים אחרים שמעלים את כלוב הצלעות שלך, ומוצאים את הפלג גוף העליון שלך ממנח נטרלי לחלוטין. אני אישית חושב על לנשום למתחת לחגורה - ושם דגש על מניעת התרחבות כלוב הצלעות שלי. כמו כן אני נושם קודם מהאף ואז מהפה, משום מה זה עזר לי המון בbrace שלי. אם אתה עובד בלי חגורה אפשר לשים אצבעות על צידי הבטן ובצמוד לעמוד השדרה ולהרגיש את ההתרחבות בכל הנקודות באופן שווה.
קודם כל תודה על ההארות שלך.

אני לא חושב שהמוט אופקי, הוא כן זז מעט על הגב מחוסר כיווץ בידיים כי הם ממש תפוסות, כי למרות הצום אתמול ניסרתי כמה קרשים כדי להכין בנץ' לבית, אז היה באמת חסר לי ביציבות של הידים.
למי שמעוניין לראות את זה יש כאן תמונות D I Y bench.

לגבי הברייסינג, לדעתי הוא היה בסדר, אני חושב שדווקא לקחתי אוויר לבטן.

הברכיים זה הנקודה החלשה שלי ועיקר העבודה שלי. רוב החולשה שלי בסקוואט זה דדליפט חזק וסקוואט חלש, והדדליפט מנסה להשתלט, לכן הברכיים קורסות האגן עולה וכל השאר. ברוך ה' יש שיפור עדיין, אבל כמו שציינת בצדק יש עוד המון להתקדם ולתקן.
קודם כל, הרשים אותי מאוד המספר העצום של החזרות באימון, ועוד יום אחרי צום.

בירידה ובעלייה קורים מס' דברים:

1) בירידה בחזרות הראשונות המוט נע אנכית מטה ואז בתחתית נע קדימה ועולה ישר מעלה. ובחזרות האחרונות בירידה המוט לא נע אנכית מטה אלא גם מעט קדימה במעין מסלול פרבולי שנהייה יותר מתון ככל שאתה יורד.
2) באמצע העלייה הברכיים קורסות (דווקא באופן קל!).
3) ביציאה מהבור האגן נע למעלה יותר מהר מהחזה. אבל האגן לא נע ישירות מעלה, אלא בהתחלה נע אחורה ואז נע למעלה.
4) באמצע העלייה המוט נע קדימה (יוצא לשנייה מהמיקום מעל מרכז כף הרגל) ואז חוזר אחורה אלכסונית. כלומר מסלול המוט לא ישר אלא מעט בזיגזג.

אתה יורד עמוק מאוד, וזה מאוד מרשים, אבל בעיניי זה עומק שמתאים יותר להיי בר.
בגלל שאתה ממקם את המוט בלואו בר, בבור החזה צריך להישען קדימה יותר בשביל להשאיר את המוט מעל מרכז כף הרגל, והאגן מבצע תנועה קדימה (בהתקרבות לתאומים) ואז אחורה לפני העלייה מעלה.
אני אישית חושב שזה טווח תנועה מיותר בלואו בר, ולדעתי זה מה שגורם לכך שהאגן "מתפוצץ" מעלה והחזה נשאר כמעט באותו מקום ביציאה מהבור.

שאלה מעט אישית, יש לך פלטפוס?
חולה על הסיכומים שלך, ניכר שאתה אדם מאוד מחושב ומסודר.

1) אני לא בטוח אם המוט זז באמת כי המשקל תמיד על מרכז הרגל, אולי המותן שעולה קודם גורם לזה להראות ככה.
2) ברוך ה' שציינת שזה באופן קל, כי בסרטונים הקודמים זה היה הרבה יותר גרוע, אמנם השתפר אבל אמשיך להשתפר בעז"ה.
3) טעות של דדליפט חזק, אני עובד על זה.
4) אנסה לשים לב לזה באימונים הבאים, יש מצב שאתה צודק, אבל לא שמתי לב.

אני מאוד גאה בעומק שלי, אבל אני מתחיל להבין שזה בא על חשבון דברים אחרים.

אני חושב שמתוך מה שכתבתם לי שניכם, אני יוצא מכאן עם תשומת לב רבה יותר לקריסת ברכיים, יציבות בעומק ולא להגזים, ואגן מסונכרן עם החזה.

וכן יש לי פלטפוס מהגרועים ביותר. האורטופד לקח תמונה של הרגל שלי כשהייתי בן 16, כי זה היה הכי גרוע שהוא ראה ב15 שנות נסיון שלו. ברוך ה' מאז שאני עושה סקוואט, זה מעולם לא הפריע לי, אבל יש לי חשד שאולי זה גורם מעט לקריסת הברכיים, ולליקוי בכללי בסקוואט.
@elchonon
קודם כל סחטיין על המשקל והחזרות (בייחוד אחרי צום,לא פשוט בכלל)
לעניין הטכני', @Sergio_Katz סיכם את זה בצורה הכי טובה שיש עם פירוט על הכל

מה ששמתי לב זה שיש פחות קריסת ברכיים (מבורך) אבל עדיין עמוק מדי

תותח כבר אמרתי? 🙌
בשבילך שמרתי על ברכיים בחוץ, לקראת סוף האימון העומק מעמיק כי זה בתכלס יותר קל לי כרגע, אבל אנסהל שים דגש על זה באימון הבא.

תודה לכם, העונים והמאירים. בעז"ה תעקבו אחרי הסרטונים הבאים שלי ומקווה לעשות שינויים לאט לאט.

@elchonon עדיין מה שדיברנו עליו פעם שעברה, אבל הברכיים נראות הרבה הרבה יותר טוב.
חוץ מזה הירידה קצת מהירה מידי, בפעם הקודמת המהירות הייתה בדיוק.
לדעתי פאוז סקוואט יכול מאוד לעזור כאשר העצירה מתבצעת לא בתחתית אלא שנייה אחרי תחילת העלייה, ככה אתה מתמקד בברכיים החוצה, שוקיים עדיין קדימה - מחזיק כמה שניות ואז עולה.
מטורף כמות החזרות, אימוני נפח תמיד גומרים אותי, במשקל שלך בטח טירוף.

@elchonon עדיין מה שדיברנו עליו פעם שעברה, אבל הברכיים נראות הרבה הרבה יותר טוב.
חוץ מזה הירידה קצת מהירה מידי, בפעם הקודמת המהירות הייתה בדיוק.
לדעתי פאוז סקוואט יכול מאוד לעזור כאשר העצירה מתבצעת לא בתחתית אלא שנייה אחרי תחילת העלייה, ככה אתה מתמקד בברכיים החוצה, שוקיים עדיין קדימה - מחזיק כמה שניות ואז עולה.
מטורף כמות החזרות, אימוני נפח תמיד גומרים אותי, במשקל שלך בטח טירוף.
תודה אחי.
הירידה המהירה היא כנראה בגלל המשקל הנמוך יותר, ככל שהמשקל עולה, המהירות יורדת, אבל זה נראה לי יותר איטי משבוע שעבר שעשיתי 152.5 ק"ג.

נראה לי שאחרי סמולוב אכניס יותר פאוז סקוואט ובוקס סקוואט באמת, זה בהחלט נכון מצידך לציין את זה.

אבל עד אז אנסה לשרוד את השבוע הקרוב עם טכניקה כמה שיותר סבירה.

הירידה המהירה היא כנראה בגלל המשקל הנמוך יותר, ככל שהמשקל עולה, המהירות יורדת, אבל זה נראה לי יותר איטי משבוע שעבר שעשיתי 152.5 ק"ג.
מבין לגמרי, מה שעוזר לי זה לחשוב להוריד את המוט באופן אקטיבי ולא לתת לכוח הכבידה לעשות את כל העבודה הקשה, בדיוק כמו שבבנצ' לא פשוט מפילים את המוט אלא יש יותר תנועה של משיכה(לפחות לפי מנדלסון) מבוקרת.

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 13/07/20

יום ראשון

סקוואט - 172.5 ק"ג 5 סטים, 7 חזרות.
מתח - 20 ק"ג 3 סטים 10 חזרות.
בנץ' קצת בשביל התאוששות.

קלוריות - 3188.

אימון קשוח ברמות. בהתחלה נחתי רק 8 דקות, בהמשך זה התארך.
זה פשוט לא יאומן כמה חלש הרגשתי, וזה עוד אימון לא פשוט בכלל. ניסיתי לשמור על טכניקה סבירה, אבל במשקלים כאלו ורמת הקושי הזה זה די התפרע לי, אבל אני חושב שעשיתי סביר.

בנוסף אני מתחיל לעקוב קצת אחרי הקלוריות שלי, אני מקווה שבוע הבא להתחיל חיטוב, אז הגיע הזמן לקבל תמונה של כמה אני אוכל ואיך המשקל גוף שלי מושפע מזה כדי שאוכל לקצץ איפה שאפשר כדי לרדת במשקל.
אני כל כך מתגעגע ל80. אבל נראה לי שלרדת מתחת ל85 יהיה נחמד, ואלי ל82, אני לא חושב שארצה מעבר לזה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

חתיכת נפח חביבי
איך הרגיש?
היה כיף מאוד, היה קשה, לא אשקר, אבל הרגשתי שיכולתי עוד סט או שתיים אולי עוד 4 אם אליהו היה מכריח אותי.
זה שיא אישי, אני מאוד מרוצה.

ולמי שמעוניין, אכלתי היום 3000 קלוריות ולמרות הכול נראה שהמשקל יורד לאט לאט, ועוד לא התחלתי חיטוב, אני רק סופר קלוריות.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית