הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע במשקל עבודה של דדליפט

• פותח/ת השרשור MP3
  • פורסם בתאריך

MP3

משתמש מתחיל
65
3
נק' מוניטין:
3
65
3
קצת עליי: שוקל 73 ק"ג 1.77מטר.

כבר חודשיים בערך שאני תקוע על 105 ק"ג דדליפט ובסקוואט אני ממשיך להשתפר.
את שני התרגילים אני עושה 4X6-8. משקל עבודה של הסקוואט 90 ק"ג

התוכנית שלי היא AB ב-A אני עושה סוקוואט ופרונט סקוואט וב-B אני עושה דדליפט, כפיפת ברכיים בשכיבה ותאומים.

יוצא שאני מאמן את הרגליים 4 פעמים בשבוע, בתחילת התוכנית הזו הכל הלך טוב עליתי במשקלים של הסקוואט והדדליפט ועכשיו אני עולה רק בסקוואט. יכול להיות שהגעתי למשקל בסקוואט שפוגע בדדליפט שאני עושה למחרת? או שאני צריך להתאמן עם חגורה? או שיש סיבה אחרת?

באימוני B אני עובד גם על הגב אחרי הדדליפט וגם בחודש האחרון אני מגיע עייף מבחינת כוח אחיזה וכוח שנשאר בLats. לתרגילי גב( מתח, bent over row) לעומת אימון ללא דדליפט( עשיתי אימון ללא דדליפט והגעתי הרבה יותר רענן לתרגילי הגב).

התוכנית שלי היא AB ב-A אני עושה סוקוואט ופרונט סקוואט וב-B אני עושה דדליפט, כפיפת ברכיים בשכיבה ותאומים.

יוצא שאני מאמן את הרגליים 4 פעמים בשבוע, בתחילת התוכנית הזו הכל הלך טוב עליתי במשקלים של הסקוואט והדדליפט ועכשיו אני עולה רק בסקוואט. יכול להיות שהגעתי למשקל בסקוואט שפוגע בדדליפט שאני עושה למחרת? או שאני צריך להתאמן עם חגורה? או שיש סיבה אחרת?

באימוני B אני עובד גם על הגב אחרי הדדליפט וגם בחודש האחרון אני מגיע עייף מבחינת כוח אחיזה וכוח שנשאר בLats. לתרגילי גב( מתח, bent over row) לעומת אימון ללא דדליפט( עשיתי אימון ללא דדליפט והגעתי הרבה יותר רענן לתרגילי הגב).
תעשה:
A חזה כתפיים יד אחורית
B רגליים גב יד קדמית
ככה אף שריר לא מתנגש.לגבי הדדליפט, תעשה 3 סטים של 4-6 ופשוט תעלה משקל כול שבוע(2.5-5 קג בשבוע)
אל תעבוד עם חגורה.

• פותח/ת השרשור
רשמתי שאני מאמן גב אחרי דדליפט ולמה להוריד נפח אחרי שבנפח שרשמתי עליתי במשקלי עבודה של דדליפט ונתקעתי אחרי כמה זמן

רשמתי שאני מאמן גב אחרי דדליפט ולמה להוריד נפח אחרי שבנפח שרשמתי עליתי במשקלי עבודה של דדליפט ונתקעתי אחרי כמה זמן
מי אמר להוריד נפח?
זה מובן מאליו שאם תעשה דדליפט יום אחרי סקוואטים ופרומו סקוואטים אז תתקע.

התוכנית שלך כבר לא מתאימה לך. והיא לא נראית מחושבנת בצורה נבונה. אתה לא יכול להמשיך לעבוד על אותם שרירים יום אחרי יום, במיוחד לא שרירים אגרסיבים כמו שנדרש בסקוואט ודדליפט.
ממליץ לך לעשות סקוואט ודדליפט באותו יום, ולמחרת בנץ'. כך שלפלג גוף תחתון תהיה מנוחה של לפחות יום אחד עד האימון הבא.
אתה לא נותן מספיק זמן לשרירים שלך להחלים.
תקשיב ליוסי שיטרית. ואין ברירה, העבודה שלך בגב ירד בגלל שהוא בא אחרי סקוואט ודדליפט, אבל הוא מתחזק במאמץ שלו בסקוואט ודדליפט.

התוכנית שלך כבר לא מתאימה לך. והיא לא נראית מחושבנת בצורה נבונה. אתה לא יכול להמשיך לעבוד על אותם שרירים יום אחרי יום, במיוחד לא שרירים אגרסיבים כמו שנדרש בסקוואט ודדליפט.
ממליץ לך לעשות סקוואט ודדליפט באותו יום, ולמחרת בנץ'. כך שלפלג גוף תחתון תהיה מנוחה של לפחות יום אחד עד האימון הבא.
אתה לא נותן מספיק זמן לשרירים שלך להחלים.
תקשיב ליוסי שיטרית. ואין ברירה, העבודה שלך בגב ירד בגלל שהוא בא אחרי סקוואט ודדליפט, אבל הוא מתחזק במאמץ שלו בסקוואט ודדליפט.
סקוואט ויום אחרי דדליפט - למה זו בעיה?

סקוואט ויום אחרי דדליפט - למה זו בעיה?
הם עובדים על אותם שרירים עם דגשים אחרים. אתה לא נותן מספיק זמן בשביל השריר להחלים, ואתה כבר עובד עליו שוב.
כדי לבנות שריר חשוב לאמן אותו, ואז להאכיל אותו ואז לתת לו מנוחה של לפחות 48 שעות עד לאימון הבא.
לכן כדאי לעבוד על פלג גוף עליון יום אחד, ופלג גוף תחתון ביום אחר כמו שיוסישיטרית הציע לך.

הם עובדים על אותם שרירים עם דגשים אחרים. אתה לא נותן מספיק זמן בשביל השריר להחלים, ואתה כבר עובד עליו שוב.
כדי לבנות שריר חשוב לאמן אותו, ואז להאכיל אותו ואז לתת לו מנוחה של לפחות 48 שעות עד לאימון הבא.
לקחתי את תוכנית האימונים שלי מהאתר "קילוגרם". תוכנית AB.
על פי התוכנית באימון A אמור להיות לרגליים גם סקוואט, ובאימון B, דדליפט. אם אני לא טועה משה כתב את התוכניות האלו...
אז זאת טעות לעבוד בצורה כזו? מה כדאי לעשות?

נראה לי שהאימון שלך הוא טוב בשביל ההתחלה, בגלל שאתה בגדול מתחיל לגלות את הכוח שיש לך בגוף, ופחות מייצר שריר חדש.
אבל הגיע הזמן לשנות תוכנית. התוכנית שהיה לך עד עכשיו כנראה קידמה אותך עד עכשיו. אבל במצב שלך הגיע הזמן לשנות. תמיד תצטרך לשקול להחליף תוכנית אחרי תקופה באימון ספציפי. זה פשוט איך שאימונים עובדים, תמיד צריך להתקדם או שהולכים אחורה.

• פותח/ת השרשור
לקחתי את תוכנית האימונים שלי מהאתר "קילוגרם". תוכנית AB.
על פי התוכנית באימון A אמור להיות לרגליים גם סקוואט, ובאימון B, דדליפט. אם אני לא טועה משה כתב את התוכניות האלו...
אז זאת טעות לעבוד בצורה כזו? מה כדאי לעשות?
למה אתה עונה במקומי?

הרבה ליפטרים (ואני ביניהם) לא מגיבים טוב לתדירות של פעמיים בשבוע לדדליפט.
לדעתי תנסה לתת תקופה של דדליפט רק פעם בשבוע (כשבאימון השני אתה משאיר את תרגילי העזר) ותראה מה התוצאות.

• פותח/ת השרשור
אבל יכול להיות שהסקוואט שאני עושה יום לפני פוגע בדדליפט שלמחרת? או שזה לא קשור?

אישית יצא לי לעשות תוכנית שכללה סקוואט יום לפני בדדליפט עם הצלחה, ויש הרבה תוכניות בסגנון.

מה שכן, אם תזיז את בדדליפט ביום אז ברור שתגיע אליו רענן יותר.

שווה לארגן מחדש את התוכנית בצורה כזאת:

יום ראשון -
סקוואט
פרונט סקוואט

יום שלישי -
דדליפט
אסיסטים לדדליפט

יום חמישי -
סקוואט
פרונט סקוואט

יום שישי -
אסיסטים דדליפט

אתה רוצה לעלות משקל בדידליפט תתחיל מזה שלא תעשה אותו יום אחרי אימון רגליים?

אם אתה רוצה להכניס את הדידליפט בגב אז תתאמן ככה.

Axbxaxb

אתה רוצה לעלות משקל בדידליפט תתחיל מזה שלא תעשה אותו יום אחרי אימון רגליים?

אם אתה רוצה להכניס את הדידליפט בגב אז תתאמן ככה.

Axbxaxb
זה עדיין מתנגש. סקוואט יום אחרי דדליפט כבד-לא רעיון טוב
מה הבעיה פשוט לעשות גב ורגליים באותו אימון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית