הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב יגרום לירידה במסת השריר?

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
השבוע יצא לי לשמוע איזה בחור במכון
"אני שונא לעשות חיטוב, כל פעם שאני עושה חיטוב אני נהיה שחיף"

וזה גרם לי לחשוב כאחד שמתאמן 10 חודשים רק מסה ואוכל תפריט של מסה, האם בעוד כמה חודשים כשאעבור לחיטוב ולתפריט של חיטוב-
האם כל העבודה הקשה והמשקלים הכבדים והאוכל המרובה, האם הכל יירד לטמיון ?

שום דבר לא יאבד. כל עוד אתה לא מתכנן לרדת לאחוז שומן נמוך מאוד.
תאכל פי 2 גרם חלבון ותדאג לתת לכל שריר פעמיים גירוי בשבוע והכל יהיה פיקס ולא תרד שום שריר.

• פותח/ת השרשור
שום דבר לא יאבד. כל עוד אתה לא מתכנן לרדת לאחוז שומן נמוך מאוד.
תאכל פי 2 גרם חלבון ותדאג לתת לכל שריר פעמיים גירוי בשבוע והכל יהיה פיקס ולא תרד שום שריר.
תודה אחינו, שבוע טוב

השבוע יצא לי לשמוע איזה בחור במכון
"אני שונא לעשות חיטוב, כל פעם שאני עושה חיטוב אני נהיה שחיף"

וזה גרם לי לחשוב כאחד שמתאמן 10 חודשים רק מסה ואוכל תפריט של מסה, האם בעוד כמה חודשים כשאעבור לחיטוב ולתפריט של חיטוב-
האם כל העבודה הקשה והמשקלים הכבדים והאוכל המרובה, האם הכל יירד לטמיון ?
welcome to the club.👏
אני פשוט לא עושה חיטוב אף פעם, אז אין לי את הבעיה הזאת.
תשמע, גודל זה כוח. לא משנה איך תסתכל על זה (גם אם זה שומן).
אל תצפה להרים במשקל גוף 80 כמו מישהו במשקל גוף 130.🏋️
חיטוב הוא לאנשים שמוכנים תקופה לוותר על מעט כוח כדי להיראות בצורה מסוימת. זה לא לכולם, זה למי שרוצה.
או יותר נכון, זה למי שהמראה שלו יותר חשוב מהכוח שלו.
אני מקווה שלא דרכתי על אצבעות כאן, זה פשוט האמת.
בודיבילדינג זה לא ספורט, זאת אומנות. אין ביצועים, יש הופעה.

• פותח/ת השרשור
welcome to the club.👏
אני פשוט לא עושה חיטוב אף פעם, אז אין לי את הבעיה הזאת.
תשמע, גודל זה כוח. לא משנה איך תסתכל על זה (גם אם זה שומן).
אל תצפה להרים במשקל גוף 80 כמו מישהו במשקל גוף 130.🏋️
חיטוב הוא לאנשים שמוכנים תקופה לוותר על מעט כוח כדי להיראות בצורה מסוימת. זה לא לכולם, זה למי שרוצה.
או יותר נכון, זה למי שהמראה שלו יותר חשוב מהכוח שלו.
אני מקווה שלא דרכתי על אצבעות כאן, זה פשוט האמת.
בודיבילדינג זה לא ספורט, זאת אומנות. אין ביצועים, יש הופעה.
אני בטוח שכולם רוצים להיראות מחוטבים אם אין להם תוכניות להיכנס לתחרות פאוורליפטינג..
ואני ביניהם, אני ממש לא מתכוון להמשיך עם המסה לכל החיים.. יש לי מטרה לסגור שנה וקצת של מסה ואחר מכן לעבור לחיטוב..
מצד אחד המסה מאוד מחייכת אליי כי הייתי בחור שחיף כל החיים והיום מבחינתי לראות את השינוי זה מבורך.. מצד שני יש אחוז שומן שאני רוצה להוריד וזה רק בחיטוב אפשר..
כנראה שלפני שהתחלתי את האימונים לפני 10 חודשים הייתי צריך לעשות דיאטה מסויימת ויותר אירובי כדי להוריד את הבטן והשומן, אבל לא הייתי מודע לזה בזמנו וזה גם מאוחר מדי עכשיו ;)

אני בטוח שכולם רוצים להיראות מחוטבים אם אין להם תוכניות להיכנס לתחרות פאוורליפטינג..
אני מעדיף שמן, ואישתי מעדיפה אותי שמן. קצת מבאס בגלל שאני באחוז שומן נמוך יחסית.
כנראה שלפני שהתחלתי את האימונים לפני 10 חודשים הייתי צריך לעשות דיאטה מסויימת ויותר אירובי כדי להוריד את הבטן והשומן, אבל לא הייתי מודע לזה בזמנו וזה גם מאוחר מדי עכשיו ;)
גם אם היית מתחטב לפני המסה, אחרי 10 חודשים היית מגיע לאותו מקום שאתה נמצא בו היום.
אין חיסרון בלרצות להיות מחוטב, אבל זה יבוא על חשבון כוח, ואם זה לא מבוקר, אז הרבה כוח.
אבל לאנשים ברחוב לא איכפת כמה כוח יש לך, אלא איך אתה נראה. אז אני מבין את אלה שמוותרים על כוח בשביל זה.

• פותח/ת השרשור
אני מעדיף שמן, ואישתי מעדיפה אותי שמן. קצת מבאס בגלל שאני באחוז שומן נמוך יחסית.

גם אם היית מתחטב לפני המסה, אחרי 10 חודשים היית מגיע לאותו מקום שאתה נמצא בו היום.
אין חיסרון בלרצות להיות מחוטב, אבל זה יבוא על חשבון כוח, ואם זה לא מבוקר, אז הרבה כוח.
אבל לאנשים ברחוב לא איכפת כמה כוח יש לך, אלא איך אתה נראה. אז אני מבין את אלה שמוותרים על כוח בשביל זה.
כשאתה אומר "כוח", הכוונה ממש לכוח פיזי?
הכוח להרים משקלים כבדים? מה המשוואה פה?
יותר עבודה על מסה שווה יותר משקלים כבדים שווה היקף שרירים יותר גדול?
מה השוני בחיטוב?

כשאתה אומר "כוח", הכוונה ממש לכוח פיזי?
כן
יותר עבודה על מסה שווה יותר משקלים כבדים שווה היקף שרירים יותר גדול?
שרירם גדולים הם גם חזקים, וכן להיפך. אלא אם כן יש סיבה מיוחדת. אבל כמו שתאבד קצת כוח בחיטוב, תאבד גם קצת מסה בחיטוב, אבל שניהם חוזרים אחר כך כשעולים שוב במשקל.
מה השוני בחיטוב?
בחיטוב אתה מאכיל את הגוף פחות, וקשה לו לשמור על הכוח והמסה, וברור שאין דרך לבנות מסה נוספת בזמן הזה. אם תנסה לעבוד על מסה בזמן כזה, לא רק שזה לא ילך, אתה גם מסכן פציעה.
לכן האימון פחות אגרסיבי בהתאם.

• פותח/ת השרשור
כן

שרירם גדולים הם גם חזקים, וכן להיפך. אלא אם כן יש סיבה מיוחדת. אבל כמו שתאבד קצת כוח בחיטוב, תאבד גם קצת מסה בחיטוב, אבל שניהם חוזרים אחר כך כשעולים שוב במשקל.

בחיטוב אתה מאכיל את הגוף פחות, וקשה לו לשמור על הכוח והמסה, וברור שאין דרך לבנות מסה נוספת בזמן הזה. אם תנסה לעבוד על מסה בזמן כזה, לא רק שזה לא ילך, אתה גם מסכן פציעה.
לכן האימון פחות אגרסיבי בהתאם.
תודה על ההסבר והעזרה נשמה.
בינתיים מסה בכל הכוח.
אמרת שמן, הזכרת לי שאני צריך להפסיק עם המגש פיצה כל שבוע..
מסה מסה אבל טו מאצ' שומן החרא הזה

תודה על ההסבר והעזרה נשמה.
בינתיים מסה בכל הכוח.
אמרת שמן, הזכרת לי שאני צריך להפסיק עם המגש פיצה כל שבוע..
מסה מסה אבל טו מאצ' שומן החרא הזה
חחח אני במסה כבר הרבה זמן..אתמול קרה לי שלא הגעתי לערכים אז דפקתי בורקסים כמו טמבל כדי להגיע חחח

• פותח/ת השרשור
חחח אני במסה כבר הרבה זמן..אתמול קרה לי שלא הגעתי לערכים אז דפקתי בורקסים כמו טמבל כדי להגיע חחח
ממליץ לך ממש להימנע אם אתה לא רוצה לעלות בשומן מיותר, הבורקסים לא בדיוק מכילים ערכים שאתה רוצה חוץ מבצק, שמן סוכר וכו..

ממליץ לך ממש להימנע אם אתה לא רוצה לעלות בשומן מיותר, הבורקסים לא בדיוק מכילים ערכים שאתה רוצה חוץ מבצק, שמן סוכר וכו..
כן אבל די בלי ברירה הרי עדיף להגיע לערכים עם בורקסים מאשר לא להגיע בכלל,אני צודק?
מסכים, הוא לא שווה את הקלוריות.
שאלה אחי. קלוריות מבורקס או פיצה או גאנק יעזור גם להתחזק ולעלות במסה נכון? אני אמור להחשיב את זה כשאני אוכל? פליז תעשה לי סדר למה אני מבולבל חחח

כן אבל די בלי ברירה הרי עדיף להגיע לערכים עם בורקסים מאשר לא להגיע בכלל,אני צודק?
קודם כל עדיף כל דבר אחר, כמו פחמימה או חלבון.
ואני אישית חושב שלא, אבל אני יודע שיקפצו עלי אם אני אגיד את זה.
שאלה אחי. קלוריות מבורקס או פיצה או גאנק יעזור גם להתחזק ולעלות במסה נכון? אני אמור להחשיב את זה כשאני אוכל? פליז תעשה לי סדר למה אני מבולבל חחח
חחח...
יאלה סדר.
חלבון הוא המרכיב של השריר, הוא החומר שממנו השריר שלך עשוי.
פחמימה הוא אנרגיה, הוא היכולת שלך לזוז ולתפקד, הוא הדלק.
שומן הוא החומר שבונא הורמונים שוניים החיוניים לתפקוד הגוף, השרירים והבאת החלבונים לשריר.
אלה אבות המזון.
פחמימות זה הדבר הכי חשוב בגוף כדי להתקיים. אז אם יש חוסר באנרגיה, הגוף יהפוך שומן או חלבון לאנרגיה וישתמש בהם במקום. למי שיש הרבה שומן הגוף יעדיף את זה. למי שיש הרבה חלבון (שרירים) הגוף יעדיף לפרק אותם.
במסה אתה צריך להקפיד על מספיק חלבון לייצור שריר חדש ולישמור על שריר קיים.
אתה צריך מספיק שומן, כדי שלא יתפרק לך השריר כשלא אכלת מספיק פחמימות, וליצר הורמונים.
אבל אם אכלת מספיק פחמימות, אתה לא צריך יותר מידי שומן, בגלל שהגוף לא יפרק אותו, והוא רק יצטבר.
לכן כדאי לא רק לספור קלוריות, אלא גם חלבון, פחמימות ושומן.
לדעתי גם כדאי לוודאות שמקבלים מספיק וויטמינים שיוכלו לנצל את המזון שאתה מכניס לגוף. חוסר וויטמינים מסוימים יעקבו את השריר שלכם מלקבל חלבון או אנרגיה.
אני גם ממליץ על שומן איכותי על פני שומן טרנס, בגלל שאז השומן לא רק בונא כולסטרול (שהוא מאוד חשוב), אלא גם הרבה דברים אחרים. זה פשוט נקרא לנצל את האוכל. אני גם ממליץ לאכול פחמימות מורכבות, כדי שיתפרקו יותר לאט ויספקו אנרגיה איטית שלא יהיה צורך לפרק שריר או שומן.
הדעות שלי לא לגמרי קונבנציונליות, אבל את ההסבר המדעי נתתי מנקודת מבט שלי, מקווה שזה עושה טיפה סדר, ולא חלילה בילבל.

קודם כל עדיף כל דבר אחר, כמו פחמימה או חלבון.
ואני אישית חושב שלא, אבל אני יודע שיקפצו עלי אם אני אגיד את זה.

חחח...
יאלה סדר.
חלבון הוא המרכיב של השריר, הוא החומר שממנו השריר שלך עשוי.
פחמימה הוא אנרגיה, הוא היכולת שלך לזוז ולתפקד, הוא הדלק.
שומן הוא החומר שבונא הורמונים שוניים החיוניים לתפקוד הגוף, השרירים והבאת החלבונים לשריר.
אלה אבות המזון.
פחמימות זה הדבר הכי חשוב בגוף כדי להתקיים. אז אם יש חוסר באנרגיה, הגוף יהפוך שומן או חלבון לאנרגיה וישתמש בהם במקום. למי שיש הרבה שומן הגוף יעדיף את זה. למי שיש הרבה חלבון (שרירים) הגוף יעדיף לפרק אותם.
במסה אתה צריך להקפיד על מספיק חלבון לייצור שריר חדש ולישמור על שריר קיים.
אתה צריך מספיק שומן, כדי שלא יתפרק לך השריר כשלא אכלת מספיק פחמימות, וליצר הורמונים.
אבל אם אכלת מספיק פחמימות, אתה לא צריך יותר מידי שומן, בגלל שהגוף לא יפרק אותו, והוא רק יצטבר.
לכן כדאי לא רק לספור קלוריות, אלא גם חלבון, פחמימות ושומן.
לדעתי גם כדאי לוודאות שמקבלים מספיק וויטמינים שיוכלו לנצל את המזון שאתה מכניס לגוף. חוסר וויטמינים מסוימים יעקבו את השריר שלכם מלקבל חלבון או אנרגיה.
אני גם ממליץ על שומן איכותי על פני שומן טרנס, בגלל שאז השומן לא רק בונא כולסטרול (שהוא מאוד חשוב), אלא גם הרבה דברים אחרים. זה פשוט נקרא לנצל את האוכל. אני גם ממליץ לאכול פחמימות מורכבות, כדי שיתפרקו יותר לאט ויספקו אנרגיה איטית שלא יהיה צורך לפרק שריר או שומן.
הדעות שלי לא לגמרי קונבנציונליות, אבל את ההסבר המדעי נתתי מנקודת מבט שלי, מקווה שזה עושה טיפה סדר, ולא חלילה בילבל.
קודם תודה על ההסבר המפורט. אגיד לך את האמת,אני סופר רק חלבון וקלוריות ולא שומן ופחמימות כי זה פשוט יותר מידי..אני משתמש בפתק ועט כול הזמן לכתוב מה אכלתי ולחשב ולא אפליקציות למיניהן כי לא הבנתי את השימוש בהן. אני גם מאוד מתקשה במסה מגיע ל1100 קלוריות בלחץ בסוף יום ואז דוחף סוכר וגיינרים כדי להגיע ל2700 קלוריות של המסה...

כמה חלבון אתה אוכל שאתה רק מגיע 1100 קלוריות? אתה אוכל רק חלבון ביום?
שוקל 70 ואוכל 105 גרם חלבון ביום שזה בערך פי 1.5 ואוכל גם פחמימות כמו פסטה אורז לחם ושיבולת שועל אבל לא יודע חח אני מצליח רק סביבות 1100-1300 ככה

חבר תאכל פי 2.5 חלבון לפחות, שזה 175 גרם.
כבר הגעת למספר גבוה יותר של קלוריות. גיינר זה הרבה סוכר פשוט. זה קלוריות מהירות.
אם כל כך קשה לך להכניס 1300 קלוריות ביום. איך אתה סוגר 1400 קלוריות בערב ?
לא יותר קל לנסות לסגור את זה בארוחת במשך היום ?

חבר תאכל פי 2.5 חלבון לפחות, שזה 175 גרם.
כבר הגעת למספר גבוה יותר של קלוריות. גיינר זה הרבה סוכר פשוט. זה קלוריות מהירות.
אם כל כך קשה לך להכניס 1300 קלוריות ביום. איך אתה סוגר 1400 קלוריות בערב ?
לא יותר קל לנסות לסגור את זה בארוחת במשך היום ?
החישוב המדויק לחלבון ברוב המאמרים שקראתי זה גרם פר פאונד ולא 2 גרם פר קילו כמו שהרוב חושבים , ולא להיות בקצה אלא להוסיף עוד חלבון למטרת בניה לעוד מסה אני נגיד הצריכה שלי 180 אני אוכל 200 משאיר פלוס 20 גרם כתוספת, גם במסה וגם בחיטוב אני לא משחק עם כמות החלבון, ובחיטוב כדי למזער את הירידה בשריר, וצריך לציין שהמון אנשים לכותב הפוסט מאבדים נוזלים בחיטוב והם חושבים שאיבדו מסה וחוזרים למסה לכן צריך להוריד קלוריות בהדרגה אפילו 500 זה הרבה לדעתי , להתחיל ממשהו כמו 200 ולהוריד כל פעם שנתקעים וככה מגיעים והכי חשוב בשני התהליכים אם זה מסה או חיטוב סבלנות סבלנות סבלנות.

החישוב המדויק לחלבון ברוב המאמרים שקראתי זה גרם פר פאונד ולא 2 גרם פר קילו כמו שהרוב חושבים , ולא להיות בקצה אלא להוסיף עוד חלבון למטרת בניה לעוד מסה אני נגיד הצריכה שלי 180 אני אוכל 200 משאיר פלוס 20 גרם כתוספת, גם במסה וגם בחיטוב אני לא משחק עם כמות החלבון, ובחיטוב כדי למזער את הירידה בשריר, וצריך לציין שהמון אנשים לכותב הפוסט מאבדים נוזלים בחיטוב והם חושבים שאיבדו מסה וחוזרים למסה לכן צריך להוריד קלוריות בהדרגה אפילו 500 זה הרבה לדעתי , להתחיל ממשהו כמו 200 ולהוריד כל פעם שנתקעים וככה מגיעים והכי חשוב בשני התהליכים אם זה מסה או חיטוב סבלנות סבלנות סבלנות.
אין חישוב מדויק לחלבון, המדע שינתה את דעתה יותר מידי פעמים במאה שנה האחרונות. אני כבר לא סומך עליה. כנראה שאנחנו בכלל צריכים פחות מגרם לפאונד אפילו. אבל תבדוק אם המאמרים התיחסו לאדם מתאמן, או לא.
באימונים שלך זה דורש ניסיון.
אם אתה רוצה לאכול 2700 קלוריות ורק 700מהם חלבון, אתה נידפק עם זבל לכל שאר הקלוריות שלך. אז אין ברירה לאכול יותר חלבון.
זה גם משתנה בין אדם לאדם (וגם בין אחוזי שומן), ואימון לאימון.
תנסה רמת חלבון של 1.5 חודש, ואז תעבור ל 2.5, תגיד לי מה ההבדל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית