הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמיהה לגבי טכניקת דדליפט

NUMnum

משתמש מתחיל
32
11
נק' מוניטין:
29
32
11

שמעתי חוות דעת מקצועית על הדדליפט שלי ואמרו לי שהוא בסדר,
ומנגד כמה אנשים התנגדו נחרצות לפוזיציה שאני מתחילה בה..
אשמח לשמוע את הדעה הרווחת פה בפורום

תודה מראש

כואב לי רק מלראות

שלא תביני לא נכון ראיתי הרבה יותר גרועים

אבל במקרה שלך לא רק שהגב שלך לא ישר והחזה לא "מורם" כדי למנוע את הקימור הזה בגב, את מנסה להרים את המוט עם הגב וזה שגוי לחלוטין.

כשאני אהיה בבית אחפש לך סרטון שמדריך איך לעשות דדליפט בצורה נכונה(אלא אם מישהו אחר יקדים אותי...)

הבעיה העיקרית שאני רואה הוא שאת לא בונה מתח לפני ההרמה ו"תולשת" את המוט מהרצפה. זה מה שגורם לאיבוד הפוזיציה, או יותר נכון התחלה של התנועה לא בפוזיציה נכונה.

נערך לאחרונה:
כואב לי רק מלראות
אל תגזים, זה לא היה כזה גרוע.
אין לך את כל הטעויות הרגילות של מתחילי דדליפט.
הגב שלך די ישר, אבל לא מספיק. זה יותר טוב מדדליפטר מתחיל, אבל ממש לא מספיק.
אין בעיה בעצם שהגב שלך לא ישר, הבעיה שאת מיישרת את זה כשאת למעלה.
אז או שתלמדי ממקצוען איך עושים דדליפט עם גב לא ישר (ויש כאלה).
או שתעשי כמו כולם, גב ישר.
תסתכלי על ההבדל בין הגב שלך, ולסירטון מעלי.
כל מה שחסר לך זה ההבלטה של החזה. זה עניין של ריכוז בלבד.

• פותח/ת השרשור
אל תגזים, זה לא היה כזה גרוע.
אין לך את כל הטעויות הרגילות של מתחילי דדליפט.
הגב שלך די ישר, אבל לא מספיק. זה יותר טוב מדדליפטר מתחיל, אבל ממש לא מספיק.
אין בעיה בעצם שהגב שלך לא ישר, הבעיה שאת מיישרת את זה כשאת למעלה.
אז או שתלמדי ממקצוען איך עושים דדליפט עם גב לא ישר (ויש כאלה).
או שתעשי כמו כולם, גב ישר.
תסתכלי על ההבדל בין הגב שלך, ולסירטון מעלי.
כל מה שחסר לך זה ההבלטה של החזה. זה עניין של ריכוז בלבד.

האמת שאני לומדת ממקצוען לא קטן חחח
משתדלת
סתם הרבה אנשים הרימו גבה אז רציתי לשמוע את דעת ההמון כדי לנסות להבין את מהות הרמת הגבה

את מתחילה את ההרמה כשהמשקל על האצבעות ומסיימת את ההרמה על העקבים. איך פותרים את זה?
תקפידי שאת מתחילה כל חזרה כשהמוט חותך את כף הרגל באמצע, ותקפידי לדחוף חזק מותניים קדימה אחרי שהמוט עובר את הברכיים.

מעבר לזה שווה לראות את הסרטון שהעלו פה על 5 הצעדים לדדליפט ולעשות את מה שהוא אומר כי זה מאוד פשוט ועובד נפלא.

את מתחילה את ההרמה כשהמשקל על האצבעות ומסיימת את ההרמה על העקבים. איך פותרים את זה?
תקפידי שאת מתחילה כל חזרה כשהמוט חותך את כף הרגל באמצע, ותקפידי לדחוף חזק מותניים קדימה אחרי שהמוט עובר את הברכיים.

מעבר לזה שווה לראות את הסרטון שהעלו פה על 5 הצעדים לדדליפט ולעשות את מה שהוא אומר כי זה מאוד פשוט ועובד נפלא.
מה הטעם להעיר לה, יש לה מאמן שעוקב אחריה, והיא סומכת עליו.
זה רק יבלבל אותה.
למרות שאני מסכים איתך, אני חושב שהערות כאן לא יעזרו.
ואני ממליץ שיסגרו את הנושא.

זה רק יבלבל אותה.
אם מה שאמרת היה נכון והיא הייתה רגועה לגבי הדדליפט שלה היא לא הייתה מעלה אותו ומבקשת חוות דעת נוספת

שמעתי חוות דעת מקצועית על הדדליפט שלי ואמרו לי שהוא בסדר,
ומנגד כמה אנשים התנגדו נחרצות לפוזיציה שאני מתחילה בה..
אשמח לשמוע את הדעה הרווחת פה בפורום

תודה מראש

סורי, זה פשוט לא טוב

• פותח/ת השרשור
זה רק יבלבל אותה.

נערך לאחרונה:
קודם כל - אם יש לך מאמן, תקשיבי לו.
שנית, הדדליפט שלך ממש לא גרוע. הוא בסדר גמור, פשוט לא אופטימלי.
צריך להפריד בין ״מסוכן״ ל״לא יעיל/אופטימלי״. הדדליפט שלך לא מסוכן ולא צפוי להוביל לכאבים/פציעות בגלל הדרך שאת מבצעת לפי הסרטון.

הסרטון הדרכה שהעלו כאן לא רע, אבל הטיפ ״חזה למעלה״ הוא לא אידיאלי בעליל כי הוא מקלקל את הברייסינג:
Screenshot-2016-10-06-10.44.12-782x513.png

(חזה למעלה זו התמונה השניה משמאל).

מה שחסר לך זה לאו דווקא בעיה טכנית, לא בטוח שאם תדעי את הביצוע הנכון זה משהו שתוכלי ליישם ישר.

הייתי ממליץ לנסות להוריד שכמות למטה ואחורה (לשים את הכתפיים בכיס האחורי) מבלי להזיז את החזה עצמו.

יצירת מתח לפני ההרמה זה גם עניין חשוב, תמשכי את המוט מעט מבלי שיזוז מהרצפה כדי ליצור מתח.

זה כנראה יהיה תהליך, תקפידי לצלם ולהשוות אחרי כמה זמן לראות הבדל.

דבר נוסף שאפשר לעבוד עליו זה מתח בגב עליון ע״י תרגילים כמו פייס פולס, חתירות בטווח תנועה מלא (שקרוב לגוף) וכד׳.

• פותח/ת השרשור
סורי, זה פשוט לא טוב

קיבלתי. תודה
קודם כל - אם יש לך מאמן, תקשיבי לו.
שנית, הדדליפט שלך ממש לא גרוע. הוא בסדר גמור, פשוט לא אופטימלי.
צריך להפריד בין ״מסוכן״ ל״לא יעיל/אופטימלי״. הדדליפט שלך לא מסוכן ולא צפוי להוביל לכאבים/פציעות בגלל הדרך שאת מבצעת לפי הסרטון.

הסרטון הדרכה שהעלו כאן לא רע, אבל הטיפ ״חזה למעלה״ הוא לא אידיאלי בעליל כי הוא מקלקל את הברייסינג:
Screenshot-2016-10-06-10.44.12-782x513.png

(חזה למעלה זו התמונה השניה משמאל).

מה שחסר לך זה לאו דווקא בעיה טכנית, לא בטוח שאם תדעי את הביצוע הנכון זה משהו שתוכלי ליישם ישר.

הייתי ממליץ לנסות להוריד שכמות למטה ואחורה (לשים את הכתפיים בכיס האחורי) מבלי להזיז את החזה עצמו.

יצירת מתח לפני ההרמה זה גם עניין חשוב, תמשכי את המוט מעט מבלי שיזוז מהרצפה כדי ליצור מתח.

זה כנראה יהיה תהליך, תקפידי לצלם ולהשוות אחרי כמה זמן לראות הבדל.

דבר נוסף שאפשר לעבוד עליו זה מתח בגב עליון ע״י תרגילים כמו פייס פולס, חתירות בטווח תנועה מלא (שקרוב לגוף) וכד׳.

אחלה
תודה!!

לדעתי הטעות הכי גדולה בדדליפט שלך הוא ההבנה של התרגיל.
את מנסה למשוך את המוט מהרצפה, והעקרונות שאת משתמשת בהם כדי לעשות את זה הם לא רעים בכלל, אבל זה לא התרגיל.
תנסי לדמיין שאת רק צריכה להתיישר מפוזיציה כפופה כשיש לך משהו ביד. אם זה לא היה דדליפט בחיים לא היית מנסה לעמוד בצורה כזאת. כאן זה אותו הדבר, תנסי לעמוד, תוך כדי שאת מחזיקה את הגב, מביאה את האגן קדימה, שומרת על הברכיים במקום כדי שתוכלי להתיישר גם בעזרת הרגליים וזהו תכלס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית