הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אני חושב שהמכון גורם לי להיות חולה/מחליש את מערכת החיסון

_istyle_

משתמש מתחיל
216
22
נק' מוניטין:
37
216
22
אהלן חברה, כמו שאתם רואים לפי הכותרת אני משער שהמכון גורם לי להיות חולה/מחליש לי את מערכת החיסון..
כעיקרון זו סה"כ תיאוריה שבאתי לשתף אתכם בה, כי סהכ אף אחד מאנשי המקצוע שאני מדבר איתם על זה לא לוקח את זה ברצינות...
אני מראש אומר סליחה על החפירה, מקווה שעדיין תוכלו לקרוא ואולי לעזור לי..
אז ככה, התחלתי להתאמן בערך לפני 4 וחצי שנים, עד אז הייתי בריא לחלוטין חולה כמו כולם כזה בקטנה מצינונים בחילופי עונות ואולי איזה דלקת אחת בחורף.
לאחר מכן התחלתי להתאמן ושמתי לב שהתחלתי להצטנן בחורף לפחות פעם בחודש, זה נהיה מחשיד אבל בסדר פשוט התחלתי להתלבש יותר טוב וכו',
לא ממש עזר, במהלך ה-2.5-3 שנים שהתאמנתי הייתי חולה באופן הרבה יותר משמעותי בחורף, כל חודש אני מצטנן בצורה רצינית/חוטף איזו דלקת גרון,
ומה שיותר מדאיג שזה היה אפילו גולש לקיץ/אביב ששם הייתי מצטנן בערך כל חודשיים.
ההשערה שלי הייתה היא שאני מתאמן במקום סגור עם עוד אנשים חולים, ומה לעשות האימונים שלי היו מורכבים מתרגילים כבדים והייתי נושם מהפה רוב הזמן כשאני מתנשף וזה כנראה גרם לכך שחיידקים יכלו להתיישב אצלי בגרון או משהו בסגנון(כעיקרון זה הגיוני אבל רק מאוחר יותר הבנתי שפשוט המערכת החיסונית שלי כנראה נהייתה חלשה יותר)..
עכשיו כמובן שהלכתי לאנשי מקצוע,עשיתי בדיקות שונות, הכל יצא תקין, הרופאים אמרו שכנראה אולי זה סוף גיל ההתבגרות וכו', האמנתי להם, לא ממש הייתה ברירה אז המשכתי להתאמן ולחלות,זה נהיה חלק מהנורמה ומה שיותר גרוע זה ששמתי לב שכל חבריי שמתאמנים איתי במכון גם כן חולים בתדירות הרבה יותר גבוה מאנשים רגילים,לא כמוני אבל עדיין(לא יודע אם אתם שמת לב לזה על עצמכם,מעניין מאוד לדעת את האמת).
בכל מקרה הגיע תקופה בשבילי שלקחתי הפסקה מהמכון בשביל להתרכז באימונים לקראת הצבא(התחלתי להתאמן בחודש ספט' שם),
עכשיו אני נורא דאגתי, בגלל שבאימונים האלו לקראת הצבא היו רצים ומתאמנים בים בקור גם בסופות הכי גרועות שיש(אני עד עכשיו חשבתי
שמספיק משב רוח אחד מסכן בשביל לגרום לי לחלות ואני לא אוכל להתמודד עם זה), אבל נרשמתי ואיזה קטע התאמנתי שם בערך 10 חודשים
בשיא הקור בחולצה קצרה בים עם כל הרוח בחורף ובעוד כל מיני דברים פסיכים שעשינו, ובפעם הראשונה בכמעט 4 שנים האלו לא הייתי חולה אפילו פעם אחת!
לא צינון לא כלום בקושי אפצ'י היה לי, לא הרגשתי ככה מאושר אף פעם, כל החולי הזה גרם לי למצב רוח נמוך כי ידעתי שאני עוד מעט שוב אהיה חולה,
פחדתי לצאת בכלל במזג אוויר גרוע כדי שאני חס וחלילה לא אפסיד סתם לג דיי, אבל פה התחלתי להסתובב בחורף עם חולצה קצרה/ג'קט מסכן גם ביום יום הרגיל
ושוב לא הייתי חולה פעם אחת!..
מה שעוד מוזר במשך כל הזמן שהייתי במכון במהלך השנים שמרתי על תזונה נפלאה בדגש על כל הויטמינים, צרכתי כל מה שאמור אפילו לעזור למערכת החיסון אבל כלום לא עזר, לעומת זאת אחרי הפרישה שלי לא שמרתי על תזונה בכלל,שרפתי כל כך הרבה קלוריות באימונים של הכושר הקרבי שפשוט זללתי גאנק נונ סטופ וגם שתיתי אלכוהול חופשי ועדיין לא הייתי חולה פעם אחת..
מוזר נכון? מה שעוד יותר מוזר ומה שגרם לי מאוד להאמין במה שאני אומר לכם זה שעקב פציעה נאלצתי לפרוש מכל הסיפור,והחלטתי בחודש אוג'
לחזור שוב למכון האהוב שלי,התאמנתי חודשיים במכון ונחשו כמה פעמים הייתי חולה?נכון,פעמיים!
אחרי שכמעט שנה לא הייתי חולה רק חזרתי למכון באוג' וכבר נהייתי חולה פעמיים עד חודש אוק' כשהחלטתי לבטל שוב את המנוי כי לא יכולתי לחזור לחולי הזה..
עכשיו היום עוד שנייה אמצע חודש ינואר ולא הייתי חולה מאז אפילו פעם אחת, בזמן שכל חבריי למכון הספיקו לחלות כמה וכמה פעמים שוב.. איזה קטע לא?
אני באמת לא יודע מה לעשות, אני מאוד מתגעגע לסוג הזה של הספורט ניסיתי כל מיני תחומים שונים אבל אף אחד לא מדבר אליי כמו המשקולות..
נ.ב ניסיתי להחליף כמה מכונים,במכון של רשת גדולה זה לא עזר, למרות שמכון פרטי קטן כזה דווקא התאמנתי חודש והיה דיי סבבה..
אולי אני אחשוב עליו שוב אבל עוד פעם יכול להיות שזה סהכ צירוף מקרים שלא הייתי חולה(הוא גם פחות טוב מהמכונים הגדולים וגם עולה יותר יקר אבל עדיין העיקר לחזור להתאמן)
אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא, כי הוא נורא קרוב לי ללב ואני חייב לפתור אותו..
תודה רבה 😃

אני אומר לך את דעתי כי גם אני שמתי לב לזה כשהייתי בארץ (עברתי לארה"ב לפני שנה) - בארץ אנשים נוטים ללכת למקומות הומי אדם אפילו שהם חולים. תוסיף לזה את העובדה שהרבה אנשים משתעלים בלי לשים יד, לא שוטפים ידיים, מתעטשים לתוך היד ולא המרפק וכו' וכו' ותשלב את זה עם חדר כושר ותקבל חשיפה עצומה לחיידקים.

זה נכון אגב גם אם אתה נוסע בתחבורה ציבורית בארץ ולא ברכב פרטי.

אתה בטח תוהה איך זה כאן - אז אין כזה דבר להגיע חולה לעבודה או להסתובב חולה ולהדביק אנשים אחרים. אנשים מאוד מודאגים מהגיינה (בכל מקום יש נוזל חיטוי ומגבוני חיטוי חינם - גם בחדר כושר ואפילו בכניסה לסופר) ואחרי שנה שלמה כאן אני שמח לומר שגם אשתי וגם אני לא היינו חולים אפילו פעם אחת.

אני לא אומר את זה בתור משהו רע (אני לא מהאנשים שסבלו לחיות בארץ ורק חיכו לרגע שהם יוכלו לעזוב, יש הרבה דברים טובים בארץ) - פשוט זה מה שנהוג, תרבות קצת שונה.

מה ש incin אומר נשמע כמו הסבר מאוד הגיוני לתופעה שלך, גם בגלל שברגע שיצאת ממכון סגור והתחלת באימונים לקראת הצבא במקומות פתוחים פתאום לא היית חולה.
שמתי לב שכל חבריי שמתאמנים איתי במכון גם כן חולים בתדירות הרבה יותר גבוה מאנשים רגילים
נראה שאתם מדביקים אחד את השני. הגיוני, מתאמנים ביחד במקום סגור...
אני לא אומר את זה בתור משהו רע
יש דברים טובים בארץ, אבל זה דווקא כן הייתי מציין כמשהו מאוד רע, אני רואה את זה כחלק מהישראליות שאני לא אוהב, הקטע שאנשים חושבים רק על עצמם ולא מעניין אותם שום דבר ואף אחד מסביב

יש דברים טובים בארץ, אבל זה דווקא כן הייתי מציין כמשהו מאוד רע, אני רואה את זה כחלק מהישראליות שאני לא אוהב, הקטע שאנשים חושבים רק על עצמם ולא מעניין אותם שום דבר ואף אחד מסביב

לא בהכל ישראלים חושבים רק על עצמם, יש דברים בארץ שיעשו בשבילך שאין סיכוי שזר יעשה בשבילך במדינה זרה.

זה יותר עניין של מודעות ודגש על חשיבות ההגיינה באורח חייים, מה שאינסיין ציין זו רמה גבוהה מאוד של מודעות.

קודם כל תבין שאין מערכת עצבים למערכת החיסונית. זאת אומרת שמערכת החיסונית לא עובד כמו שום מערכת אחרת בגוף.
לדוגמא מערכת העיכול מקבל הוראות מהמוח על ידי מערכת העצבים, מה שלא נכון במערכת החיסון.
מערכת החיסון עובדת על תנועה, כשאתה זז, היא עובדת. אוכל הוא מרכיב את היסודות של מעכרת החיסונית, ולכן זה חשוב (אמרת ששמרת על זה).
מערכת חיסונית פועלת לא אומרת שלא תהיה חולה, להיפך. הוא יקלוט את הנגיפית ויתגבר עליהם. לעומת מערכת חיסונית חלשה, שיקח הרבה נגיפים להשתלט עליו, וכבר יהיה קשה לגוף להתמודד עם זה ויבוא מחלה חריפה יותר.
אחרי כל זה, חדר כושר לא מאוורר, עם אנשים חולים שלא שומרים על הגינה, מסכנת את המתאמנים האחרים.
קור בסך הכל מאט את מערכת החיסונית, ולכן הוא בדרך כלל מוסיף למחלות חורף. אבל גם חדר לא מאוורר עם אנשים חולים יסכן אותך.
כנראה שבחדרי כושר שהתאמנת היה ליקוי באיוורור, והבנה בהגינה.
להתאמן בקור יכול להיות תחליף גם לא כל כך טוב. עדיף להתאמן במקום מאורר, והגייני
כל זה מתוך שיחה שלי עם אישה שחוקרת אימונים ומחלות אוטואימיוניות.

לסיכום: אימונים מגביר את מערכת החיסון וגורם חולי לפעמים. זה לא סיבה להפסיק, זה סיבה לחפש מקום מתאים.

לא בהכל ישראלים חושבים רק על עצמם, יש דברים בארץ שיעשו בשבילך שאין סיכוי שזר יעשה בשבילך במדינה זרה.
ממש לא אמרתי שכולם כאן כאלה, יש אנשים נפלאים אצלנו, אבל אלה שדיברתי עליהם, לפחות ממה שראיתי, כן בהכל יחשבו רק על עצמם, ההוא שישתעל במקום סגור בלי לשים יד, ההוא שיעמוד באמצע הכביש ויעכב את כולם כי בדיוק הוא ראה איזה חבר, ההוא שינסה להידחף בתור, ההוא שיעשה רעש ב 1 בלילה כי בא לו ולא משנה שאנשים ישנים, שמתי לב שזה אותם אנשים לרוב, והם גם לא אלה שיעזרו למישהו במצוקה אם לזה התכוונת, מקסימום ידחפו את האף מתוך סקרנות וזהו.

ממש לא אמרתי שכולם כאן כאלה, יש אנשים נפלאים אצלנו, אבל אלה שדיברתי עליהם, לפחות ממה שראיתי, כן בהכל יחשבו רק על עצמם, ההוא שישתעל במקום סגור בלי לשים יד, ההוא שיעמוד באמצע הכביש ויעכב את כולם כי בדיוק הוא ראה איזה חבר, ההוא שינסה להידחף בתור, ההוא שיעשה רעש ב 1 בלילה כי בא לו ולא משנה שאנשים ישנים, שמתי לב שזה אותם אנשים לרוב, והם גם לא אלה שיעזרו למישהו במצוקה אם לזה התכוונת, מקסימום ידחפו את האף מתוך סקרנות וזהו.

פירשתי לא נכון את תגובתך, עם התגובה שלך כעת אני מסכים. יש למדינה הזו הרבה ללמוד על תרבות והתנהגות נכונה ומי שטייל בעולם יודע את זה מעולה.

ישראלים זה אחים. אין נימוס, הרבה מריבות, וויכוחים, חילוקי דעות, נסיון כפיה.
אבל בסופו של דבר ימותו למען האחר, יקריבו זמן וכסף בשבילך. יעצרו לך בכביש לראות אם אתה צריך עזרה.

פירשתי לא נכון את תגובתך, עם התגובה שלך כעת אני מסכים. יש למדינה הזו הרבה ללמוד על תרבות והתנהגות נכונה ומי שטייל בעולם יודע את זה מעולה.
תכלס קראתי שוב את התגובה הראשונה שלי ובאמת אפשר להבין אותה כמו שהבנת. אז לא, ממש לא דיברתי על כל הישראלים אלא על חלק מסויים.
ישראלים זה אחים. אין נימוס, הרבה מריבות, וויכוחים, חילוקי דעות, נסיון כפיה.
אבל בסופו של דבר ימותו למען האחר, יקריבו זמן וכסף בשבילך. יעצרו לך בכביש לראות אם אתה צריך עזרה.
אז זהו, שהסגנון שדיברתי עליהם - לא יעשו את מה שאמרת. מקסימום ידחפו את האף ויתנו עצות לא מועילות.
שוב אני מבהיר, לא דיברתי על כולם, לא חסר לנו אנשים נפלאים במדינה, דיברתי על חלק מסויים.

אז זהו, שהסגנון שדיברתי עליהם - לא יעשו את מה שאמרת. מקסימום ידחפו את האף ויתנו עצות לא מועילות.
שוב אני מבהיר, לא דיברתי על כולם, לא חסר לנו אנשים נפלאים במדינה, דיברתי על חלק מסויים.
חלק מסוים מאפן תמצא בכל מדינה בעולם, חסר לך מרובעים באנגליה, ומפגרים בכל מדינה בעולם.
צודק שהמפגרים שלנו יחפרו לך, גם כשאין בכוונתם לעזור.

בוא נתחיל בזה שאנשים יחסנו את הילדים שלהם...
אנשים מטומטמים מחזירים את האנושות לימי הביניים..🙁

בוא נתחיל בזה שאנשים יחסנו את הילדים שלהם...
אנשים מטומטמים מחזירים את האנושות לימי הביניים..🙁
חחח... איך זה קשור למכון?
ואין חיסון נגד צינון, מדובר באלפי סוגי נגיפים שונים.

יש חיסון נגד שפעת שיכול בהחלט לעזור..
עוזר ב 20% אולי.
לרוב תידבק בצינון למרות החיסון, או שתקבל סוג שפעת שאין חיסון נגדו עדיין.
וגם אי אפשר לזלזל בטענות של "הלא מתחסנים" על הנזקים של חיסונים.
מתכות רעילות שבחיסונים (שקשה לעשות חיסון בלעדיהם). ועל זה שכדי להשיג נגיף חי, צריך תא של בעל חי חולה, לא הדבר הבריא ביותר.
בקיצור, יש נזק בלא להתחסן, ויש נזק בלהתחסן. אי אפשר לכפות דעה על אף אחד מהצדדים.

עוזר ב 20% אולי.
לרוב תידבק בצינון למרות החיסון, או שתקבל סוג שפעת שאין חיסון נגדו עדיין.
מתכות רעילות שבחיסונים (שקשה לעשות חיסון בלעדיהם). ועל זה שכדי להשיג נגיף חי, צריך תא של בעל חי חולה, לא הדבר הבריא ביותר.
בקיצור, יש נזק בלא להתחסן, ויש נזק בלהתחסן. אי אפשר לכפות דעה על אף אחד מהצדדים.

הנזק בלא להתחסן הרבה יותר גדול.. ובמקרה הזה אתה מסכן לא רק את היקרים לך... אתה מסכן את כלל הציבור. (לדוגמא : מגפת הצהבת שהתפרצה לאחרונה באוכלוסיה מסוימת)

הנזק בלא להתחסן הרבה יותר גדול.. ובמקרה הזה אתה מסכן לא רק את היקרים לך... אתה מסכן את כלל הציבור. (לדוגמא : מגפת הצהבת שהתפרצה לאחרונה באוכלוסיה מסוימת)
אי אפשר להשוות חיסון קטלני כמו צהבת לשפעת. השפעת היא קטלני לאחוז הרבה יותר קטן באוכלוסיה.
ויש דעות חלוקות מה מזיק יותר, שפעת או נזקי חיסון.
אני לא בדעה שאני צריך להינזק (תלוי באיזה רמה לפי דעות שונות) כדי לעזור ולמנוע נזק לציבור.
ביקשתי מחבר שהוא אח לדבר עם הפרופסור שלו לחיסונים על הנושא.
יצא שמי שמסתובב ליד אוכלוסיה בסיכון, חייב להתחסן. ומי שלא, כנראה שלא כדאי את הנזק.
חיסוני תינוקות זה סיפור אחר, שאז הוא המליץ לחכות שנתיים עם החיסונים שאפשר לחכות איתם, כדי למזער את הנזק.
אבל כל אחד והחוות דעת שהוא בוחר להתיעץ, אני לא שופט.

תה בטח תוהה איך זה כאן - אז אין כזה דבר להגיע חולה לעבודה
לא יודע איך זה במדינות אחרות אבל הרבה מאנשים בארץ באים לעבודה חולים כי הם מפחדים על המשכורת שלהם (שזה דיי הגיוני למשל תחשוב על עובד סופר שמרוויח מינימום כדאיי להמשיך לממן את המשפחה שלו הוא לא יכול להרשות לקחת יום אחד מחלה ללא תשלום אז הוא ממשיך לעבוד ומפזר את חיידקים שלו במקום הומה אנשים כמו סופר)

אי אפשר לכפות דעה על אף אחד מהצדדים.
במקרה הזה לדעתי חבל שאי אפשר. כי הסיכון בזה שאתה לא מתחסן (לדוגמה, לא אתה ספציפית) הוא לא רק לך אלא גם לכל מי שקרוב אליך.
לא יודע איך זה במדינות אחרות אבל הרבה מאנשים בארץ באים לעבודה חולים כי הם מפחדים על המשכורת שלהם (שזה דיי הגיוני למשל תחשוב על עובד סופר שמרוויח מינימום כדאיי להמשיך לממן את המשפחה שלו הוא לא יכול להרשות לקחת יום אחד מחלה ללא תשלום אז הוא ממשיך לעבוד ומפזר את חיידקים שלו במקום הומה אנשים כמו סופר)
מסכים, אבל זה כבר עניין של חוקי עבודה אצלנו. אם היו משלמים 100% מהיום הראשון של מחלה אנשים היו נשארים בבית ולא באים חולים לעבודה.
אבל מצד שני יותר אנשים היו לוקחים חופשי מחלה סתם והיו נשארים בבית בריאים, גם לא טוב

עכשיו הדלקת אותי... בהחלט אפשר לזלזל בדעות של הלא מתחסנים, במיוחד בגלל שהם טועים ומטעים.
אין נזקים לחיסון, פשוט אין. יש כמובן מקרי קיצון כמו אלרגיות לחלק מהמרכיבים בחיסון, זה תמיד יהיה, או מערכת חיסון שלא יכולה להתמודד עם החיסון במקרה של מחלות עם מערכת חיסון מוחלשת (כמו תינוקות, זקנים, חולי איידס וסרטן).
כל ה"נזקים ששמעת על חיסונים הם פשוט שקרים. אלפי מחקרים שהוכיחו מעל צל של ספק שאין נזקים אמיתיים בחיסון חוץ ממקרי קיצון, לעומת מחקר אחד בלבד, שהיה שקרי לחלוטין, ואפילו החוקר שכתב אותו הודה שהוא שיקר, שמראה קשר בין חיסונים לאוטיזם. אין עוד מחקר טוב שמראה נזקי חיסון.

מתכות רעילות שבחיסונים (שקשה לעשות חיסון בלעדיהם)
אין רעלים בחיסון. הכספית שיש בחיסון זה לא אותה כספית שאתה רגיל לראות, אלא בצורה בטוחה לשימוש. וכנראה אתה מקבל יותר מתכות במנת דג ממנת חיסון, וחיסון אתה מקבל פעם בשנה במקסימום

ועל זה שכדי להשיג נגיף חי, צריך תא של בעל חי חולה, לא הדבר הבריא ביותר
למי לא בריא? רק ביציאה לרחוב אתה שואף יותר תאים מתים וחולים ממה שצריך בשביל חיסון. וצריך בעל חי חולה רק בחיסונים פאסיביים, שזה רק נוגדנים (כמו בטטנוס), וגם אז מסננים אותם ואתה מקבל רק את הנוגדנים, לא מזריקים לך דם סוס. בחיסונים אקטיביים, שהם אלה שכולם מדברים עליהם, אתה יכול לגדל בשקט את הוירוס במעבדה בתרבית חיידקים.
להגיד שצריך בעל חי חולה בשביל חיסון וזה מגעיל, זה סתם פרופגנדה, לגרום לך להרגיש גועל מחיסון למרות שזה לא אומר כלום בפועל.

ויש נזק בלהתחסן
אין נזק, פשוט אין.

אי אפשר לכפות דעה על אף אחד מהצדדים.
בהחלט אפשר אם הדעה של האדם השני היא דעה בורה, מסוכנת לעצמו ולחברה. בידיוק כמו שאני יכול לכפות על מישהו בעזרת חוק לא לרצוח אנשים גם אם הוא ממש חושב שמישהו אחר צריך למות, ככה אני יכול לכפות עליו לחסן את הילדים שלו ואת עצמו, אם הדעה שלו יכולה להרוג את הילד שלי, סתם כי הוא לא מבין בשיט

עכשיו הדלקת אותי... בהחלט אפשר לזלזל בדעות של הלא מתחסנים, במיוחד בגלל שהם טועים ומטעים.
אין נזקים לחיסון, פשוט אין. יש כמובן מקרי קיצון כמו אלרגיות לחלק מהמרכיבים בחיסון, זה תמיד יהיה, או מערכת חיסון שלא יכולה להתמודד עם החיסון במקרה של מחלות עם מערכת חיסון מוחלשת (כמו תינוקות, זקנים, חולי איידס וסרטן).
כל ה"נזקים ששמעת על חיסונים הם פשוט שקרים. אלפי מחקרים שהוכיחו מעל צל של ספק שאין נזקים אמיתיים בחיסון חוץ ממקרי קיצון, לעומת מחקר אחד בלבד, שהיה שקרי לחלוטין, ואפילו החוקר שכתב אותו הודה שהוא שיקר, שמראה קשר בין חיסונים לאוטיזם. אין עוד מחקר טוב שמראה נזקי חיסון.

אין רעלים בחיסון. הכספית שיש בחיסון זה לא אותה כספית שאתה רגיל לראות, אלא בצורה בטוחה לשימוש. וכנראה אתה מקבל יותר מתכות במנת דג ממנת חיסון, וחיסון אתה מקבל פעם בשנה במקסימום

למי לא בריא? רק ביציאה לרחוב אתה שואף יותר תאים מתים וחולים ממה שצריך בשביל חיסון. וצריך בעל חי חולה רק בחיסונים פאסיביים, שזה רק נוגדנים (כמו בטטנוס), וגם אז מסננים אותם ואתה מקבל רק את הנוגדנים, לא מזריקים לך דם סוס. בחיסונים אקטיביים, שהם אלה שכולם מדברים עליהם, אתה יכול לגדל בשקט את הוירוס במעבדה בתרבית חיידקים.
להגיד שצריך בעל חי חולה בשביל חיסון וזה מגעיל, זה סתם פרופגנדה, לגרום לך להרגיש גועל מחיסון למרות שזה לא אומר כלום בפועל.

אין נזק, פשוט אין.

בהחלט אפשר אם הדעה של האדם השני היא דעה בורה, מסוכנת לעצמו ולחברה. בידיוק כמו שאני יכול לכפות על מישהו בעזרת חוק לא לרצוח אנשים גם אם הוא ממש חושב שמישהו אחר צריך למות, ככה אני יכול לכפות עליו לחסן את הילדים שלו ואת עצמו, אם הדעה שלו יכולה להרוג את הילד שלי, סתם כי הוא לא מבין בשיט
זה שלדעתך דעה שונה ממך שאולי מסתמך על מחקרים שהם לא חלק מהקונצנזות המדעי, הוא בולשיט. זה עדיין לא אומר שזה לא דעה, ושאפשר לזלזל בה.
קשה מאוד לכפות על מישהו משהו כדי למנוע נזק מהסובבים אותו במידה והוא מאמין שזה עלול לפגוע בו ברמה כבדה יותר מהנזק שהוא אולי מונע מאחרים. במיוחד אם הוא לא מאמין שהחיסון מונע ב100%.
זה נושא רגיש, ואני מסרב לקחת צד בה. אבל התעמקתי לא מעט בנושא ולמדתי את שתי הצדדים, הדעה שלך היא דעה מקובלת מאוד, ולגטימי שאתה מאמין שאין בחיסונים שום נזק. אבל כמו שאמרתי, לא התעצלתי וקיבלתי דעה של פרופסור בנושא.
ד"ר מנדלסון כתב את הספר שלו על החיסונים מנקודת מבט קונבנציונאלי שעבר להאמין בשיטה האלטרנטיבית בשם How to raise a healthy child in spite of your doctor.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית