הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפח ברגליים ?

אביב רוימי

משתמש מתחיל
18
4
נק' מוניטין:
4
18
4
אני רוצה לעבור לתכנית יותר מעניינת , חשבתי על התכנית הזו .

רציתי לשאול מה אתם חושבים על הנפח לרגליים שהוא 24 סטים בשבוע וזה עוד בלי תאומים , זה נפח שיכול לגרום לפציעה ?

קבצים מצורפים

• Screenshot_2018-12-14-13-24-17.png
    Screenshot_2018-12-14-13-24-17.png
    KB 54.2 · צפיות: 126
  • Screenshot_2018-12-14-13-24-25.png
    Screenshot_2018-12-14-13-24-25.png
    KB 56.8 · צפיות: 135
  • Screenshot_2018-12-14-13-24-30.png
    Screenshot_2018-12-14-13-24-30.png
    KB 76.2 · צפיות: 129
  • Screenshot_2018-12-14-13-24-33.png
    Screenshot_2018-12-14-13-24-33.png
    KB 68.7 · צפיות: 118
  • פותח/ת השרשור
אם אתה שואל אותי
לעשות דדליפט סקוואט ולג בפרס באותו יום
יהיה מאתגר אבל אפשרי
כי זה ab
תנסה

אם זה אפשרי או לא אדע רק כשאעשה את התכנית , העניין הוא הנפח ברגליים שאני לא סגור אם לקצץ .
תודה

• פותח/ת השרשור
זו נראית יותר כמו רשימת מכולת, אתה צריך התייחסות לשינוי במשקלים ובנפח לאורך הזמן.
חשבתי שהמידע הזה פחות נדרש לשאלה שלי.
התכנון הוא להעלות בין 2.5 ל5 קילו בתרגילי הבסיס כל שבוע , ולהעלות במעט את הנפח בפלג גוף עליון כל חודש .
ולעשות דילואד בעוד 3 חודשים +-

זה נדרש כי אתה לא יודע אילו תרגילים יהיו קלים ואילו יהיו יחסית קשים. אין לך שום הדרכה לדילואוד וקצב העלאת עומסים, אתה פשוט מניח שתתקדם באופן מסוים למרות שסביר להניח שזה לא יהיה ככה עם כל תרגילי ה'עזר' שדוחפים לך.

אם התרגילים של החזרות הנמוכות הופכים ליחסית כבדים, אז נראה שדוחפים לך הרבה תרגילים ונפח מיותר.
בקיצור, צריך להיות לך כאן RPE או % מאיזשהו משקל מקסימלי שאתה יכול להרים.

אני יודע שמייק ישראטל כותב עכשיו ספר על היפרטרופיה, הייתי ממליץ לך לחכות שהוא ייצא או לפחות להתחיל להקשיב לפודקאסטים שלו כדי להבין מה חשוב בתכנון תכנית שמטרתה העיקרית היפרטרופיה, מה פחות חשוב ומה עלול להזיק להתקדמות שלך.
האופציה השנייה שלך היא לקחת מאמן נורמלי.

• פותח/ת השרשור
זה נדרש כי אתה לא יודע אילו תרגילים יהיו קלים ואילו יהיו יחסית קשים. אין לך שום הדרכה לדילואוד וקצב העלאת עומסים, אתה פשוט מניח שתתקדם באופן מסוים למרות שסביר להניח שזה לא יהיה ככה עם כל תרגילי ה'עזר' שדוחפים לך.

אם התרגילים של החזרות הנמוכות הופכים ליחסית כבדים, אז נראה שדוחפים לך הרבה תרגילים ונפח מיותר.
בקיצור, צריך להיות לך כאן RPE או % מאיזשהו משקל מקסימלי שאתה יכול להרים.

אני יודע שמייק ישראטל כותב עכשיו ספר על היפרטרופיה, הייתי ממליץ לך לחכות שהוא ייצא או לפחות להתחיל להקשיב לפודקאסטים שלו כדי להבין מה חשוב בתכנון תכנית שמטרתה העיקרית היפרטרופיה, מה פחות חשוב ומה עלול להזיק להתקדמות שלך.
האופציה השנייה שלך היא לקחת מאמן נורמלי.

קודם כל תודה על ההתייחסות .
זאת באמת לא תכנית שתוכננה על ידי מאמן בהתאמה בשבילי , אלא תכנית מוכנה די מוכרת באינטרנט.
אני דווקא לא חושב שהנפח בפלג גוף עליון לא יאפשר לי התקדמות שבועית , אבל אני חושב שבהחלט יש סיכוי שהנפח לפלג גוף תחתון יהיה בעייתי להתקדמות . אם אני מבין נכון הכוונה שלך בrpe היא לעשות סטים עולים כמו במדקאו לדוגמא ( לא בהכרח 5 על 5 כמובן ) ?

צפיתי/שמעתי כבר פודקאסטים של מאמנים כמו מייק או צ'אד סמית ויש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושא . אני בהחלט מסכים איתך שמאמן מקצועי יהיה האופציה הטובה יותר אבל אני לא רואה איך זה מתאפשר לי כרגע .

נערך לאחרונה:
זה נראה לי בסדר גמור.

לא כל התרגילים נולדו שווים, אם היית אומר לי 12 סטים של סקוואט ו12 סטים של דדליפט הייתי אומר לך שזה מוגזם, אבל חצי מזה מכונות שלא ממש גומר אותך מבחינת תשישות.

הלוואי והמאמן שלי היה חושב כמוך, אני על 30+ בבלוק של כוח.
🤢

• פותח/ת השרשור
זה נראה לי בסדר גמור.

לא כל התרגילים נולדו שווים, אם היית אומר לי 12 סטים של סקוואט ו12 סטים של דדליפט הייתי אומר לך שזה מוגזם, אבל חצי מזה מכונות שלא ממש גומר אותך מבחינת תשישות.

הלוואי והמאמן שלי היה חושב כמוך, אני על 30+ בבלוק של כוח.
🤢

אני אתן לתכנית ניסיון , תודה .
בהצלחה עם הבלוק כוח הזה חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית