הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה כללית לגבי האימון שגוררת כמה שאלות נילוות

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
אני מתאמן באופן מסודר כחצי שנה. גובה 177 משקל 75 גיל 61.

אני אוכל בפלוס קלורי. אוכל לפחות 140 גר חלבון ביום, בדרך כלל יותר, רושם כל דבר שאני אוכל במחברת וסופר כל קלוריה (חוץ מחודש אחד). בהתחלה חשבתי ש 2500 קלוריות ליום יהיה מספיק כדי לגדול בלי להשמין אבל עליתי הרבה בשומן. התחלתי מ 67-68 קילו ואני מעריך שלפחות 4-5 מקילוגרמים שעליתי הם שומן. אפרט קצת יותר לגבי האוכל בהמשך כדי לחדד נקודה.

אני מתאמן ב FBW שלוש פעמים בשבוע. חזרתי לסקוואט ודד ליפט אחרי הפסקה של שבועיים בגלל רגישות בברך ובינתיים זה הולך בסדר. חוץ מהם, אני עושה לחיצות כתפיים עם דמבלס, בנץ פרס, ותרגילי חתירה שונים, תרגיל ליד קידמית ותרגיל ליד אחורית. 4 סטים מכל תרגיל, 8-12 חזרות. לא החמצתי כמעט אף אימון בחצי שנה הזאת. אני בדרך כלל לא לוקח את עצמי יותר מידי ברצינות אבל אני מתאמן ברצינות כשאני מתאמן, משתדל להיות בריכוז ובמודעות. האימון לוקח כשעה עד שעה ורבע. אני נח קצת פחות מדקה בין סט לסט רק בסקוואט ודד ליפט אני נח כשתי דקות לפחות. סקוואט ודד ליפט אני לא מתאמן לכשל. שאר התרגילים פחות או יותר כן כשבנץ פרס אני בלי ספוטר אז גם שם אני לא לוחץ כנראה עד כשל.

אני כותב את כל זה כי אני נמצא בנקודת הרהור על המשך הדרך ועל מה שהשגתי עד כה והייתי רוצה חוות דעת ותשובות ממכם.

אני אוהב FBW בגלל שאני צריך להתאמן רק 3 פעמים בשבוע וזה מאוד מתאים לי גם פסיכולוגית אבל איך אתם יודעים שתכנית טובה עבורכם או אידאלית? המטרה שלי פחות או יותר היא 60% מסה ו 40% כוח וכמה שפחות נזק לגוף.

לגבי האוכל, היה חודש אחד שבו עשיתי "מסה מלוכלכת" כי חזרתי לארץ (חומוס, בורקס, גלידות) ועליתי 3-4 קילו באותו החודש אבל לדעתי זה היה החודש בו ראיתי את השינוי הכי גדול שקרה לי בגוף מבחינת גדילה בשריר. זה כמובן שיפוט סובייקטיבי של "להסתכל בראי". מה הנסיון שלכם עם הנושא? מסה מלוכלכת בגדילת שריר לעומת מסה נקיה (פלוס קלורי של 300-500)? בנוסף,האם נראה לכם הגיוני שבנתונים שלי פחות מ 2000 קלוריות זה הנאוטראלי כי אני משמין גם ב 2500 קלוריות.
בנוסף, נורא קשה באמת למדוד אבל נראה לי שהפסקתי לגדול בשריר. אני מודד הקיף זרוע ומקבל בשלושה חדשים האחרונים את אותה המידה. (אולי טכניקת המדידה שלי צריכה שיפור) זה למרות שאני עולה במשקלי עבודה בהתמדה ובצורה די יציבה וקבועה. אני עולה בשבוע במספר החזרות ושבוע אחר כך אני מנסה להגדיל משקל עם פחות חזרות. בדרך כלל זה מצליח ולפעמים התהליך לוקח -4-3 שבועות. אין לי מעקב מדוייק. לא משקלים גדולים, אף פעם לא הייתי אדם חזק במיוחד, אבל יש התקדמות. התחלתי בנץ פרס עם 40 קילו והיום אני ב 65. דמבלס לכתפיים התחלתי ב 8 קילו והיום אני ב 15 כל משקולת. חתירה בפולי אני ב 65 והתחלתי ב 45, עליות מתח התחלתי בחצי והיום אני ב 6-7. גם ביד אחורית וקדמית יש עליה במשקלים מקבילה. איך זה שהשריר לא גדל?

אני ישן 7-8 שעות בלילה ברוב הלילות, רמת הטסטוסטרון שלי בסדר (20). אז אחרי כל החפירה הזאת יש כאן 4 שאלות:
מסה נקיה לעומת מסה מלוכלכת, התנסות אישית והמלצות?
עליה במשקלי עבודה ללא עליה במסה, הגיוני, אם כן או לא, למה ומה דעתכם בכלל?
איך יודעים שהתכנית שאנחנו עושים אופטימלית?
האם נראה לכם הגיוני שבנתונים שלי(177 סמ', 76 קילו, 61 גיל, 20%-17 שומן בערך) פחות מ 2000 קלוריות זה הנאוטראלי? אני לא ממש פעיל גופנית בחדשים האחרונים.

המון תודות מראש

קודם כל תבורך ותצליח! הלוואי ועוד אנשים בגילך היו מתאמנים ככה ברצינות! אתה מזכיר לי את סבא שלי (סליחה שאני מבגר אותך,אבל בגיל 88 הוא עוד הלך למכון כל בוקר)

עושה רושם שאתה באמת יודע מה אתה עושה,אתה רושם ומתעד הכל,עובד ממש לפי הספר וכמו שאמרת גם עלית במסה. עד כאן נראה שאתה הכל בסדר

לגבי השאלות שלך,אני מתקדם יותר מהר במסה מלוכלכת אבל כמובן זה בא עם שומן,אני לא פוחד משומן ואני מעדיף מראה גדול ומסיבי מריבועים בבטן שטוחה לכן זה לע מפריע לי. בסופו של דבר העדפה אישית

לגבי עליה במשקלי עבודה בלי עליה במשקל גוף... גבולי ביותר(אפילו לכיוון הלא אפשרי) השריר צריך קלוריות בשביל להתחזק ובשביל שתוכל להרים משקלים כבדים יותר, אי אפשר לרדת באחוזי שומן ולעלות בכוח במקביל אם זה מה שאתה שואל(חוץ ממקרים של השמנה קיצונית)

איך יודעים שהתוכנית טובה? זה כל אחד לעצמו,אם אתה משתפר ומתחזק והולך לך טוב,תמשיך! ממה שקראתי התוכנית שלך בסדר גמור ואתה עובד על הכל! המשך כך!

עכשיו לגבי הקלוריות..קשה לי להגיד לך,אנחנו אמנם באותו גובה אבל אני עשרים קילו יותר ו40 שנים פחות 😃
המצב ההורמונלי שלנו שונה, לי אישית 2000 מתחת לניטרלי
כדאי שתתייעץ אם תזונאית במקרה הזה.

שיהיה לך בהצלחה! ואל תפסיק! אני שואב הרבה מוטיבציה מאנשים בגילך שמקפידים ככה להתאמן!

נערך לאחרונה:
לגבי עליה במשקלי עבודה בלי עליה במשקל גוף... גבולי ביותר(אפילו לכיוון הלא אפשרי) השריר צריך קלוריות בשביל להתחזק ובשביל שתוכל להרים משקלים כבדים יותר, אי אפשר לרדת באחוזי שומן ולעלות בכוח במקביל אם זה מה שאתה שואל(חוץ ממקרים של השמנה קיצונית)
אתה טועה לדעתי. באופן אישי נשארתי תקופה על אותו משקל ואפילו ירדתי בקצב די איטי ועם זאת התקדמתי במשקלי העבודה. זה נכון שהשריר צריך משאבים כדי לגדול, אבל הוא יכול לגדול ולהתפתח גם אם אתה נשאר באותו משקל ואפילו יורד. הסיבה למצב כזה היא ירידה בשומן ועליה בשריר, כך שהמאזן הקלורי הוא שלילי או ניטרלי.

רק אוסיף ואומר שמצב כזה הוא כמובן פחות יעיל וההתקדמות במשקלי העבודה ובהתפתחות השרירים כנראה תיהיה איטית יותר. אבל זה עדיין אפשרי.

• פותח/ת השרשור
תודה. השאלה שלי הייתה יותר בכיוון של האם יכול לקרות שאני עולה במשך 3 חדשים במשקלי עבודה אבל לא עולה במסת שריר? כי אני במאזן קלורי חיובי בכל מקרה. חיטוב אני אעשה עוד חצי שנה כי אני רוצה לנצל את השנה הראשונה לכמה שיותר מסה

אתה טועה לדעתי. באופן אישי נשארתי תקופה על אותו משקל ואפילו ירדתי בקצב די איטי ועם זאת התקדמתי במשקלי העבודה. זה נכון שהשריר צריך משאבים כדי לגדול, אבל הוא יכול לגדול ולהתפתח גם אם אתה נשאר באותו משקל ואפילו יורד. הסיבה למצב כזה היא ירידה בשומן ועליה בשריר, כך שהמאזן הקלורי הוא שלילי או ניטרלי.

אתה יכול לעלות במשקלי עבודה אולי קצת,אבל תקרא כל מאמר או מחקר שבא לך,ירידה בשומן ועלייה בשריר זה פעולות מנוגדות שכמעט ולא יכולות לקרות במקביל.
תודה. השאלה שלי הייתה יותר בכיוון של האם יכול לקרות שאני עולה במשך 3 חדשים במשקלי עבודה אבל לא עולה במסת שריר?
לא יכול להיות..הכוח הזה לא בא מהאוויר, השתפרת מאוד בבנץ פרס למשל,זה לא עניין של טכניקה אתה עלית כמעט 30 קילו בזה

אתה יכול לעלות במשקלי עבודה אולי קצת,אבל תקרא כל מאמר או מחקר שבא לך,ירידה בשומן ועלייה בשריר זה פעולות מנוגדות שכמעט ולא יכולות לקרות במקביל.
יכולות ועוד איך. כמו שכתבתי קודם (לאחר עריכה, אולי לא ראית), זה פשוט פחות יעיל ופחות אפקטיבי מאשר לבצע תקופת מסה ואז חיטוב (או להפך).
אל תשכח שהבחור ציין שהוא על אחוז שומן גבוה, כך שבמקרה כזה אין לי ספק שזה אפשרי.

נסכם ככה,זה פחות יעיל,יקח יותר זמן ותצטרך ממש לדייק בקלוריות שאתה מכניס. לא שווה את זה לטעמי

• פותח/ת השרשור
איך יודעים שהתוכנית טובה? זה כל אחד לעצמו,אם אתה משתפר ומתחזק והולך לך טוב,תמשיך! ממה שקראתי התוכנית שלך בסדר גמור ואתה עובד על הכל! המשך כך!
שוב תודה אבל למרות שאדם משתפר, הוא לא יכול לדעת אם בתכנית אחרת הוא היה משתפר אפילו יותר. אז איך מאמן כושר נותן תכנית למישהו ויודע שהתכנית היא הכי טובה בשבילו?

שוב תודה אבל למרות שאדם משתפר, הוא לא יכול לדעת אם בתכנית אחרת הוא היה משתפר אפילו יותר. אז איך מאמן כושר נותן תכנית למישהו ויודע שהתכנית היא הכי טובה בשבילו?
ואם הדשא של השכן ירוק יותר?
תנסה הכל,בסוף תמצא מה שטוב לך.
מדריך לא יכול להסתכל על מישהו להגיד "אוו! אני יודע מה הכי טוב לך"
אם הכיוון שלך זה כוח ומסה,אתה בתוכנית טובה לדעתי.
אתה גם רואה תוצאות בעצמך,אל תמהר תן לזה זמן

• פותח/ת השרשור
ואם הדשא של השכן ירוק יותר?
תנסה הכל,בסוף תמצא מה שטוב לך.
מדריך לא יכול להסתכל על מישהו להגיד "אוו! אני יודע מה הכי טוב לך"
אני כבר זקן מידי כדי לנסות הכל. לא נשאר מספיק זמן לזה....😁
אבל ברצינות לרגע, נכון שאני די מרוצה מ FBW כשיגרת אימון (3 פעמים בשבוע) ואני מתקדם במשקלי עבודה אבל זה שמסת השריר לא נראית כאילו היא גדלה גורם לי לחשוב מה אני לא עושה נכון. אחת האפשרויות היא שאולי התכנית לא מספיק טובה אז אני מחפש קריטריונים למדידת יעילות של תכנית ביחס לגדילת מסת שריר. אם אני אוכל מספיק קלוריות (מספיק שומן וגם פחמימות) ומספיק חלבון וישן מספיק ורמת הטסטוסטרון שלי נורמלית למרות הגיל, אז מה נשאר לשנות או לשפר כדי לגדול במסת שריר? איפה יכולה להיות הבעיה?
אני מעלה שתי תמונות. אחת מתחילת אוקטובר והשניה מסוף דצמבר. אני לא רואה שינוי משמעותי וגם היום אני נראה פחות או יותר עם אותה מסת שריר רק קצת יותר כרס. אגב, כמה אחוזי שומן זה נראה?
בנוסף, אני כנראה ארד ל 2300-2200 קלוריות ליום ונראה איך זה. אני לא רוצה להשמין יותר מידי.

קבצים מצורפים

• 20181016_152230.jpg
    20181016_152230.jpg
    KB 82.2 · צפיות: 126
  • 20181211_104823.jpg
    20181211_104823.jpg
    KB 45.9 · צפיות: 118
לי נראה שהורדת שומן קצת..יכול להיות שעלה שריר וירד שומן ואז לך זה נראה שנשארת באותו גודל.
ביד רואים הבדל
והבטן ירדה קצת
התחזקת במשקלי עבודה.. אתה בכיוון הנכון.
נראה שאתה אוכל מספיק חלבון וקלוריות.
אני במקומך הייתי עושה טבלה מסודרת ומודד הכל מהכל-היקף יד,אחוז שומן,היקף רגל,משקלי עבודה ומשקל גוף.
תעדכן את זה כל שבוע ואחרי חודש-חודשיים תראה אם התקדמת.
ככה תוכל לדעת בוודאות שאתה משתפר.

תתן איזה חודשיים כאלה ואז תשקול להחליף תוכנית או לשנות כמה דברים

מסת שריר זה דבר שלוקח זמן לפתח. בהתחלה מתקדמים יחסית מהר, אבל ככל שמתקדמים, ההתקדמות תיעשה איטית יותר.
אני לא רואה הבדל בין שתי התמונות ובאמת נראה שההתקדמות לא גדולה (אם בכלל). מצד שני, מדובר כאן על תקופה של שלושה חודשים שזה לא הרבה בכלל בשביל לפתח מסת שריר. בחיטוב לעומת זאת זה שונה. אפשר להוריד שומן (וגם שריר) בקצב הרבה יותר מהיר מאשר לפתח שריר חדש במסה.

תוריד את טווחי החזרות שלך ל 6-8 בכל התרגילים, וכמובן תעלה את המשקלים בהתאם. ע"פ מחקרים, זה טווח החזרות היעיל ביותר להיפרטרופיה.
תן לזה תקופת ניסיון של כמה חודשים ותראה מה אתה מרגיש.
אתה יכול גם לשנות תרגילים בשביל הגיוון.
ואתה יכול גם לעשות תוכנית A x B x FBW x x. וגם AB זה סבבה ל3 פעמים בשבוע אגב.

• פותח/ת השרשור
אני במקומך הייתי עושה טבלה מסודרת ומודד הכל מהכל-היקף יד,אחוז שומן,היקף רגל,משקלי עבודה ומשקל גוף.
אני עושה כולל טבלה על מה אני אוכל. רק אחוזי שומן אני לא יודע למדוד. יש לי משקל שמודד אחוזי שומן אבל הוא מראה שאני על 24% שומן. נראה לי קצת הרבה ביחס לתמונות שראיתי.
מצד שני, מדובר כאן על תקופה של שלושה חודשים שזה לא הרבה בכלל בשביל לפתח מסת שריר.
נכון אבל זה כבר כמעט ארבעה חודשים וזה מתוך 6 חודשים של אימון סך הכל, בתקופה בה אמורה להיות הגדילה הכי משמעותית של מסת השריר כשבתקופה הזאת אני עולה במשקלי עבודה בהתמדה, אוכל וישן כמו שצריך.
ואתה יכול גם לעשות תוכנית A x B x FBW x x. וגם AB זה סבבה ל3 פעמים בשבוע אגב.
מה היתרונות בזה אם בסופו של דבר אני אשאר על אותו נפח עבודה בסך הכל? ואם אני אמור להגדיל נפח עבודה כפתרון לחוסר הגדילה, אני יכול לעשות את זה גם ב FBW, לא? או שאני מפספס משהו?

מה היתרונות בזה אם בסופו של דבר אני אשאר על אותו נפח עבודה בסך הכל? ואם אני אמור להגדיל נפח עבודה כפתרון לחוסר הגדילה, אני יכול לעשות את זה גם ב FBW, לא? או שאני מפספס משהו?
אתה צודק, נפח העבודה הכללי יהיה זהה פחות או יותר, אבל אתה תרוויח מזה קודם כל גיוון לשררים שלך שזה משהו שיכול לעזור לך להתקדם מהר יותר, וגם באימון של חצי מהגוף כל שריר מקבל יותר השקעה אנרגטית וזה גם משהו שיכול לקדם אותך גם במשקלי העבודה וגם בפיתוח מסת השריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית