הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
הרווחים התפעוליים של חב' התקשורת הגדולות נחתכו ב90% וחברה עם מחזור רבעוני של מאות מיליונים לא תהיה קיימת בטווח הארוך בשביל רווח תפעולי רבעוני של 5 מיליון שקל כי אין הצדקה לסיכון שהיא לוקחת (קבלן רווחי בגודל בינוני עם עשירית מכמות העובדים ועשירית מהמחזור מרוויח פי כמה יותר).
אם התעריפים לא יעלו באופן טבעי (ב10% נניח) כשיש תחרות בשוק, חברות גדולות "יבלעו" את הקטנות ויווצר פה מונופול/אוליגופול שיכפו עליית מחירים מלאכותית(בסדרי גודל משמעותיים).

תהליכים דומים שנעשו במדינות כמו מקסיקו מוכיחים שכשאין תחרות בשוק התקשורת התהליך הרסני לשוק המקומי- מקווה שלא נגיע לשם.
לא יווצר שום מונופול.
ג'ף בזוס לבד יכול לקנות מדינות שלמות ועדיין אמזון לא מונופול בשום מקום.
הפתרון הוא להשאיר את השוק פתוח ואם יווצר מונופול, להסיר את הבירוקרטיה הנוראית הישראלית כדי שתכנס חברה אחרת לשוק, בדיוק כמו שעשתה גולן טלקום.

תהיה בטוח שמה שקרה במקסיקו לא יקרה בסינגפור או הונג קונג.

לא יווצר שום מונופול.
ג'ף בזוס לבד יכול לקנות מדינות שלמות ועדיין אמזון לא מונופול בשום מקום.
הפתרון הוא להשאיר את השוק פתוח ואם יווצר מונופול, להסיר את הבירוקרטיה הנוראית הישראלית כדי שתכנס חברה אחרת לשוק, בדיוק כמו שעשתה גולן טלקום.

תהיה בטוח שמה שקרה במקסיקו לא יקרה בסינגפור או הונג קונג.
היו וקיימים מונופולים גרועים הרבה יותר משוק התקשורת בישראל (מה גם שבזק כבר מעל 40 שנה נחשבים מונופול בישראל- בשנתיים האחרונות מתנהלת חקירה פלילית מול בעלי השליטה משפ' אלוביץ' והוטלו על החברה בעשור האחרון בלי שום קשר לכך, 3 קנסות מהממונה על ההגבלים העסקיים, על ניצול לרעה של כח מונופוליסטי).

חלק מהמונופולים:
- מונופול המחצבות שתורם ישירות למחירי הבניה (תמלוגים מנופחים במאות אחוזים)
- מונופול המלט של נשר (שוב, מחירי בניה)
- מונופול מנהל מקרקעי ישראל (סיבה מרכזית שקרקע עולה פה יותר משדה נפט)- מדובר במונופול ממשלתי
- מונופולי המזון (תנובה,שטראוס)- סיבה מרכזית שמוצרים שמיוצרים פה ובארה"ב עולים בישראל פי 2 מאשר בארה"ב.
- מונופול בזן- אחת הסיבות שהדלק (לפני בלו ומסים) יקר בהשוואה לחו"ל.

אם מזון, דלקים, תקשורת ודיור הם מונופולים פה, כל דבר יכול להיות מונופול, אלה הדברים שתורמים ישירות ליוקר המחיה (ולא נכנסתי בכלל לחברת חשמל ומקורות/חב' המים)

היו וקיימים מונופולים גרועים הרבה יותר משוק התקשורת בישראל (מה גם שבזק כבר מעל 40 שנה נחשבים מונופול בישראל- בשנתיים האחרונות מתנהלת חקירה פלילית מול בעלי השליטה משפ' אלוביץ' והוטלו על החברה בעשור האחרון בלי שום קשר לכך, 3 קנסות מהממונה על ההגבלים העסקיים, על ניצול לרעה של כח מונופוליסטי).

חלק מהמונופולים:
- מונופול המחצבות שתורם ישירות למחירי הבניה (תמלוגים מנופחים במאות אחוזים)
- מונופול המלט של נשר (שוב, מחירי בניה)
- מונופול מנהל מקרקעי ישראל (סיבה מרכזית שקרקע עולה פה יותר משדה נפט)- מדובר במונופול ממשלתי
- מונופולי המזון (תנובה,שטראוס)- סיבה מרכזית שמוצרים שמיוצרים פה ובארה"ב עולים בישראל פי 2 מאשר בארה"ב.
- מונופול בזן- אחת הסיבות שהדלק (לפני בלו ומסים) יקר בהשוואה לחו"ל.

אם מזון, דלקים, תקשורת ודיור הם מונופולים פה, כל דבר יכול להיות מונופול, אלה הדברים שתורמים ישירות ליוקר המחיה (ולא נכנסתי בכלל לחברת חשמל ומקורות/חב' המים)
שוב, אתה לא מבין את ההבדל בין מונופול שנוצר בגלל שהוא הרבה יותר טוב מהמתחרים (נגיד אינטל ברמה מסוימת בשנתיים-שלוש שAMD לא תפקדה בהן), ומונופול שנוצר כתוצאה מהתערבות ממשלתית.

כל אחד ואחד מהמונופולים שציינת הם או מונופולים ממשלתיים, או מונופולים ששומרים על כוחם כתוצאה מחסימת תחרות על ידי מדינת ישראל.
במדינה שבה הממשלה עושה את עבודתה (לשפר את איכות חיי האזרחים) אף אחד מהמונופולים שציינת לא היה מתקיים, חלקם גם היו פושטים רגל.

שוב, אתה לא מבין את ההבדל בין מונופול שנוצר בגלל שהוא הרבה יותר טוב מהמתחרים (נגיד אינטל ברמה מסוימת בשנתיים-שלוש שAMD לא תפקדה בהן), ומונופול שנוצר כתוצאה מהתערבות ממשלתית.

כל אחד ואחד מהמונופולים שציינת הם או מונופולים ממשלתיים, או מונופולים ששומרים על כוחם כתוצאה מחסימת תחרות על ידי מדינת ישראל.
במדינה שבה הממשלה עושה את עבודתה (לשפר את איכות חיי האזרחים) אף אחד מהמונופולים שציינת לא היה מתקיים, חלקם גם היו פושטים רגל.
סוגי המונופולים היחידים שקיימים הם מונופול טבעי (רכבת תחתית בניו יורק) ומונופול רגיל (ממשלתי או רגיל, לא משנה), מה גם שלא כולם ממשלתיים.

בכל אופן כשיש מונופול התוצאה דומה בשורה התחתונה לצרכן

שוב, כל אחד מהמונופולים שציינת התקיים כמונופול בגלל התערבות פושעת של ממשלמת ישראל בשוק.
ברגע שהמדינה הזו תפסיק להיות בולשביקית ותפתח את השוק לתחרות לא תצטרך לדאוג לגבי זה.

אני לא מתווכח לגבי קיום המונופולים האלה, פשוט חשוב שאנשים יבינו שהפתרון למונופולים האלה הם לא עוד התערבות ממשלתית, אלא הרבה פחות ממנה.

בגדול שוק חופשי לחלוטין זה לא תמיד טוב, אתה פוגע בייצור המקומי, מפעלים נסגרים ומדינות אחרות מתעשרות על חשבונך לפעמים.

מנגד, כמו מה שיש בארץ, בגלל המכסים המוגזמים על כל מיני מוצרי מזון, אתה גורם להתייקרות לא הגיונית של המוצרים בגלל קרטל ותיאום מחירים.

צריך למצוא נקודת איזון מסויימת שהיא אף פעם לא תהיה 100% לצד אחד.

הודעה שנשלחה הרגע בעבודה לכמה אלפי אנשים:

.The attached photo shows a car that is incorrectly parked in the garage
.There is tons of space is this parking spot and really no reason to have parked the way it is
.Please move or re-park your car as soon as possible
צפה בקובץ המצורף 46899

אני מהמר על ישראלי שעשה רילוקיישן.

שוב הודעה לכמה אלפי אנשים:

The purpose of the white lines in the parking garage is so that people will know that they need to park BETWEEN the white lines.
Please correct this parking error as soon as possible.

This car is incorrectly parked and causes inconvenience to neighbor parking spot.

צפה בקובץ המצורף 46924

קצת סטייה מנושא השיחה אבל רק עכשיו ראיתי את זה והזכיר לי כמה מכירים שאנשים אשכרה איימו אחד על השני בשכונה עקב מקום חנייה.
אני והמשפחה שלי למשל בחיים לא עושים את זה אבל כמה פעמים חוסמים לנו את שער החנייה או פשוט חוסמים אותנו בחנייה פרטית.
הרבה אנשים טענו שהדברים נוצרו בגלל התרבות פה אבל בכללי אני חושב שזה עניין פשוט של ישום ענישה, בארץ הפקחים לא באמת באים לא משנה כמה אתה מדווח וצועק , בזמן שבארצות הברית שים את האוטו שלך דקה אחת בחנייה של מישהו אחר וישר קנס(מה לעשות הפקחים בארץ אכפת רק מהמכסה שלהם ושלום הביתה)

יש לי עוד מה לעדכן לגבי הבדלים בתרבויות ודברים שטובים יותר בארץ - לא דיברתי על מחירי הירקות המופקעים (2$ פלפל אדום, בודד!) או על הוצאות התקשורת (45$ לחודש טלפון, 45$ לאינטרנט שכמעט ניתקו אותי כי העזתי להוריד טורנטים, חוצפנים).

פוסטים עתידיים יהיו על הלוואות, credit score, חוקי תנועה שונים מהארץ, מה קורה כשהבנק מגלה שעברת לארה"ב ועוד דברים שעולים לי בראש רנדומלית.
מה? אסור בארה"ב להוריד טורנטים? בטח יתחילו לאכוף את זה בארץ עוד מעט

מה? אסור בארה"ב להוריד טורנטים? בטח יתחילו לאכוף את זה בארץ עוד מעט
נראלי מאז ומתמיד זה הייה ככה, גם בארצות מסויימות באירופה יש אכיפה די גדולה על הורדת תוכן פיראטי.
מה שבארץ אין.

נראלי מאז ומתמיד זה הייה ככה, גם בארצות מסויימות באירופה יש אכיפה די גדולה על הורדת תוכן פיראטי.
מה שבארץ אין.
בזמן האחרון התחילו לאכוף אתרי צפייה ישירה, גם זה פעם לא היה בארץ

בזמן האחרון התחילו לאכוף אתרי צפייה ישירה, גם זה פעם לא היה בארץ
לא ספקיות האינטרנט עצמן אבל. כשבזק יחליטו לשתף פעולה עם משרד התרבות או משהו כדי למנוע פיראטיות אז נצטרך לחשוש לכספנו(או אפילו חשש מלהכנס לכלא) בגלל הורדות בטורנט

אתה טוען שהכל חרא בארץ ויותר טוב בחול פעם אחרונה שבדקתי אפשר לצאת מהארץ בלי יותר מידי בעיה

מחבל שבא להרוג צריך לירות בו כדי לחסל אבל ברגע שהוא שוכב על הרצפה לא התפקיד של איזה חיל להחליט לו על העונש
לא מבין על מי אתה מנסה לעבוד אולי על עצמך? כי לא היה שמה שום סכנה הבחור רצה להשיג ל' ירה במחבל
לאיזה מדינה נורמלית אתה יכול להגר בלי שיש לך תואר נחשב וגם במקרה שיש, קבלת אזרחות זה עניין מאוד קשה. אם יש לאן לעזוב בלי בעיה תספר לי, אני טס. עם כל הכבוד ליתרונות שיש פה במדינה, אחרי שאתה רואה מדינות אחרות אתה מתחיל לשים לב להרבה מאוד חסרונות. אולי בערים במרכז עוד יפה ונקי ואין אלפי חתולי רחוב, אבל מה שקורה בהרבה מקומות בפריפריה נראה כמו מדינת עולם שלישי, כמו זאת שבאתי ממנה בעצמי לפה לפני כמה שנים(יש למה להשוות). השכר פה במדינה לא מתגמל, המחירים בשמיים ואין אפילו מתמודד אחד נורמלי שהייתי יכול לבחור במחשבה שהוא ישנה פה משהו. מחבלים וחרדים מקבלים כסף, והמדינה שמה ז**ן על אזרחי הדרום בזמן שנופלים טילים. אה ויש לנו רמטכל שמעדיף לסכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים של האויב חס וחלילה. ואפשר עוד להמשיך ולהמשיך. מי רוצה שהילדים שלו יגדלו במקום שתיארתי?

נערך לאחרונה:
תהיתי מה המטרה של שימוש בשרשראות ברזל

לא יודע אם ענו לך כבר
אבל שאתה שם שרשראות העומס משתנה תוך כדי התנועה (לדוגמה בתחתית אתה מרים פחות משקל כי חלק מהשרשרת על הרצפה, לעומת שאתה בסוף העליה שכל השרשרת באוויר

לאיזה מדינה נורמלית אתה יכול להגר בלי שיש לך תואר נחשב וגם במקרה שיש, קבלת אזרחות זה עניין מאוד קשה. אם יש לאן לעזוב בלי בעיה תספר לי, אני טס. עם כל הכבוד ליתרונות שיש פה במדינה, אחרי שאתה רואה מדינות אחרות אתה מתחיל לשים לב להרבה מאוד חסרונות. אולי בערים במרכז עוד יפה ונקי ואין אלפי חתולי רחוב, אבל מה שקורה בהרבה מקומות בפריפריה נראה כמו מדינת עולם שלישי, כמו זאת שבאתי ממנה בעצמי לפה לפני כמה שנים(יש למה להשוות). השכר פה במדינה לא מתגמל, המחירים בשמיים ואין אפילו מתמודד אחד נורמלי שהייתי יכול לבחור במחשבה שהוא ישנה פה משהו. מחבלים וחרדים מקבלים כסף, והמדינה שמה ז**ן על אזרחי הדרום בזמן שנופלים טילים. אה ויש לנו רמטכל שמעדיף לסכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים של האויב חס וחלילה. ואפשר עוד להמשיך ולהמשיך. מי רוצה שהילדים שלו יגדלו במקום שתיארתי?

על זהות חשבת?

ואין אפילו מתמודד אחד נורמלי שהייתי יכול לבחור במחשבה שהוא ישנה פה משהו. ?
אתה המשפחה שלך וחברים שלך צריכים להכיר מקרוב את משה פייגלין מפלגת זהות, להצביע לו ! הבן אדם היחידי בישראל שיעשה שינוי!!! מכל הבחינות יכול להיות פה גן עדן!

לא אומר שישראל זה המדינה הכי טובה אבל אתם הופכים אותה למדינה הכי גרועה אז הפתרון שלי יש עשרות מדינות שיקבלו אותכם.
שוב פעם אם כל כך נורא לך תחזור למדינה שממנה הגעת

מצטער להודיע לך אבל בלי תואר נחשב גם בחול לא עומד להיות לך קל. נראה כאילו יש לך הרבה דרישות אבל 0 דברים להציע...

לא אומר שישראל זה המדינה הכי טובה אבל אתם הופכים אותה למדינה הכי גרועה אז הפתרון שלי יש עשרות מדינות שיקבלו אותכם.

מצטער להודיע לך אבל בלי תואר נחשב גם בחול לא עומד להיות לך קל. נראה כאילו יש לך הרבה דרישות אבל 0 דברים להציע...

קצת אופטימיות לא תזיק, מסכים איתך שהמצב פה הרבה יותר טוב מהרבה מדינות בעולם (מהרבה בחינות), אבל לאנשים תמיד קל להסתכל על מקומות אחרים ולהגיד ששם טוב יותר.
אנשים בישראל יכולים לקום בבוקר, להגיד מה שבא להם ולעבוד במה שבא להם ועם קצת תושיה ורצון גם להתפרנס בכבוד ולחיות ברמת חיים גבוהה.

עצם העובדה שאנשים מתחנכים וגדלים פה להיות מוצלחים בחו"ל ולחיות את החלום אומר שמשהו פה נעשה בסדר ברמת המאקרו.

במישור הפרקטי המדינה הזו צעירה מרוב הפנסיונרים שלה וברגע שיירקם פתרון כלשהו לעזה והגדה המצב יהיה הרבה יותר טוב.

על זהות חשבת?
שנינו יודעים מי ייבחר בכל מקרה. אבל כן, נשמע כמו מפלגה עם דעות נורמליות מכל הבחינות, על הנייר.
אתה המשפחה שלך וחברים שלך צריכים להכיר מקרוב את משה פייגלין מפלגת זהות, להצביע לו ! הבן אדם היחידי בישראל שיעשה שינוי!!! מכל הבחינות יכול להיות פה גן עדן!
אולי אלך לבחירות אפילו, לא שקול אחד משנה משהו. אבל כמו שאמרתי, נראת המפלגה ההגיונית היחידה לבחור בה. אני מצד אחד בעד מפלגה ימנית עד כמה שאפשר, ומצד שני נגד כפייה דתית ונגד הטבות ופטורים לחרדים. ככה שרוב המפלגות עם בעיות לפחות באחד מהנתונים האלה. נתניהו בשניהם נכשל.

אני בעצמי יודע טוב מאוד שבלי תואר אף אחד לא ייתן לך להגר למדינה טובה יותר סתם כי בא לך. אמרת שבדקת ושזה לא בעיה לעזוב, אז שאלתי אותך לגבי זה. איך זה לא בעיה אם בשביל זה אתה צריך ללמוד ולבזבז מלא זמן וכסף על הלימודים האלה רק בשביל שיהיה לך סיכוי?

קצת אופטימיות לא תזיק, מסכים איתך שהמצב פה הרבה יותר טוב מהרבה מדינות בעולם (מהרבה בחינות), אבל לאנשים תמיד קל להסתכל על מקומות אחרים ולהגיד ששם טוב יותר.
אנשים בישראל יכולים לקום בבוקר, להגיד מה שבא להם ולעבוד במה שבא להם ועם קצת תושיה ורצון גם להתפרנס בכבוד ולחיות ברמת חיים גבוהה.

עצם העובדה שאנשים מתחנכים וגדלים פה להיות מוצלחים בחו"ל ולחיות את החלום אומר שמשהו פה נעשה בסדר ברמת המאקרו.

במישור הפרקטי המדינה הזו צעירה מרוב הפנסיונרים שלה וברגע שיירקם פתרון כלשהו לעזה והגדה המצב יהיה הרבה יותר טוב.

מסכים איתך אני בעצמי חושב אולי בעתיד לעבור אבל הם הפכו את ישראל למדינה הכי גרועה בעולם...

אתה יודע במקרה האם המחירים בפייסובק של טיטאן זה המחירים גם היום?

אני בעצמי יודע טוב מאוד שבלי תואר אף אחד לא ייתן לך להגר למדינה טובה יותר סתם כי בא לך. אמרת שבדקת ושזה לא בעיה לעזוב, אז שאלתי אותך לגבי זה. איך זה לא בעיה אם בשביל זה אתה צריך ללמוד ולבזבז מלא זמן וכסף על הלימודים האלה רק בשביל שיהיה לך סיכוי?

לא ברור לי בדיוק מה אתה מחפש מדינה שבלי שום ידע ומשהוו להציע תוכל לחיות כמו מלך? כי אין כזו
שוב פעם כל כך נורא פה למה שלא תחזור למדינה שממנה באת?
לבזבז מלא כסף תואר באוניברסיטה בארץ 4 שנתי עולה לך כמה 40 אלף *שקל*? אתה מבין שבארהב זה 40-60 אלף *דולר* לשנה לא לכל התואר
יש מספיק מדינות בעולם שיקבלו אותך תתחיל לחפש (לדעתי פחות טובות מישראל אבל בשבילך ישראל כי כל כך גרועה שכנראה יתאימו לך)

מסכים איתך אני בעצמי חושב אולי בעתיד לעבור אבל הם הפכו את ישראל למדינה הכי גרועה בעולם...

אתה יודע במקרה האם המחירים בפייסובק של טיטאן זה המחירים גם היום?

לא ברור לי בדיוק מה אתה מחפש מדינה שבלי שום ידע ומשהוו להציע תוכל לחיות כמו מלך? כי אין כזו
שוב פעם כל כך נורא פה למה שלא תחזור למדינה שממנה באת?
לבזבז מלא כסף תואר באוניברסיטה בארץ 4 שנתי עולה לך כמה 40 אלף *שקל*? אתה מבין שבארהב זה 40-60 אלף *דולר* לשנה לא לכל התואר
יש מספיק מדינות בעולם שיקבלו אותך תתחיל לחפש (לדעתי פחות טובות מישראל אבל בשבילך ישראל כי כל כך גרועה שכנראה יתאימו לך)
אתה מסתכל על נתונים יבשים של השוואת מחיר. כמה אנשים מרוויחים, כמה מורידים להם מהמיסים וכו לא מעניין. העיקר פה יותר זול אז זה יתרון. איזה דרישות מפגרות של פסיכומטרי ושיט יש, לא מעניין. אני כמובן לא ציפיתי לעבור לאנשהו סתם ככה, אעשה את כל התהליך של להוציא תואר והכל. וכנראה שלא אלמד בארץ כמן הרבה מאוד מהאנשים, שוב בגלל דרישות מפגרות באוניברסיטאות, כאילו אוקספורד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית