הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
הגרף הזה לא משקף את המציאות כולה ,הכנסה זה לא הכל .
המיסים שיש על המזון, רכבים וכו .
ההוצאה החודשית הרבה יותר גבוהה משאר המדינות ,וזה מביא אותנו ךמצב עגום במיוחד

תמיד תהיתי מה המטרה של שימוש בשרשראות ברזל ?

כשאתה בבור של הסקוואט רוב השרשרת על הרצפה אז המשקל שלה לא על המוט, ככל שאתה מתרומם אפקטיבית המשקל של המוט גם כן עולה כשלמעלה השרשרת במשקל המלא של 20 ק"ג כך שההתנגדות משתנה בהתאם לגובה.

קצת מצחיק לראות חבר'ה עושים סקוואט 60 ק"ג ומוסיפים שרשרת בכל צד, אבל בסדר - שכל אחד יעשה את מה שטוב לו 😃

בסוף לא יעבור עוד המון זמן עד שתודיע לנו שאתה מתחיל להתחרות חחחח

אחד המדריכים המתחרים הציע לי, אבל באמת שאני עושה את זה רק בתור תחביב.

וואלה ? זה שונה לגמרי ממה ששמעתי מהרבה אנשים שאחרי שיש ניסיון כבר מסתכלים על הניסיון שלך ולא אכפת מהממוצע
מה גם שממה שהבנתי הממוצע זה רק כרטיס כניסה לראיון ומשם הכל תלוי בראיון ולא בממוצע , כלומר עבור 2 אנשים שהגיעו לראיון זה לא משנה למי יש ממוצע יותר גבוה(בהנחה ושתיהם מאותו מוסד נניח) אלא מי היה יותר טוב בראיון

באופן כללי לחשוב על ממוצע יותר מידי זה ממש מלחיץ ולעשות מועדי ב על ציונים סבירים ולרדוף אחרי הממוצע לא יודע אם זה שווה את זה , ככה אני מרגיש לפחות - מעדיף לסיים עם ממוצע נמוך יותר אבל שחייתי בסדר בשנים האלו - לא ויתרתי על תחביבים וחיי חברה מינימליים, אולי אני טועה ועושה טעות(שורף הרבה זמן במכון) לא יודע בכל מקרה אני לא מסוגל ללמוד כל היום

אולי זה שונה אצל מהנדסי חשמל , אני לומד מדעי המחשב
וסליחה אם החזרתי את הדיון הקודם:37mv:

התייחסתי לזה אתמול, רק רציתי להוסיף שגם אם הממוצע שלך לא בשמיים - הכל בסדר ואני בטוח שלא תתקשה למצוא עבודה (במיוחד בהנדסת תוכנה). באופן כללי תנאי הסף נקבעים על פי ההיצע והביקוש בשוק ולבוגרי מדעי המחשב יש מאות אופציות טובות (בניגוד למהנדסי חומרה).
אני מבין לגמרי שאי אפשר ללמוד 16 שעות ביממה ואף אחד לא הציע את זה - אבל אם יש לך מחר מבחן ב-X ואתה צריך ללמוד אל תרגיש רע אם מתפספס אימון או אם תעביר את האימון אחרי המבחן, גישה אבסולוטית של "אני חייב לעשות אימון ויהי מה" רק מביאה להפסקת האימונים לחלוטין.
סתם תרחיש שהצחיק אותי היום - הילדה שלך חולה והבוס רוצה מצגת עד הישיבה מחר בתשע בבוקר, אתה שם את חגורת האינזר שלך על הכתף ואומר לאשתך "ביי מותק, אני הולך לחד"כ ובבקשה אל תפריעי לי בלילה כי אני צריך לישון שמונה שעות אחרי אימון" 🤣

עוד משהו שעלה לי לראש שישראלים יתקשו להתרגל כאן (אני מאמין שבארה״ב זה לא קרוב) - דברים מאוד טריויאלים יכולים להיות לא חוקיים.

כן, אין דברים כאלו פה. מה שכן - הבאנו את שני החתולים שלנו מהארץ ויש להם אוכל מיוחד ודי יקר שקונים בחנויות לבעלי חיים בארץ בלי בעיה מיוחדת שכביכול אמור לעזור להם עם stress (לא עובד בכלל אבל בסדר). כאן בלי מרשם מוטרינר מורשה בארה"ב לא הסכימו למכור לנו אותו - אפילו שהגענו עם אישור מהווטרינרית שלנו מהארץ שהחתולים צריכים את האוכל הזה ואפילו שהגעתי לחנות עם שקית כמעט ריקה.

הגרף הזה לא משקף את המציאות כולה ,הכנסה זה לא הכל .
המיסים שיש על המזון, רכבים וכו .
ההוצאה החודשית הרבה יותר גבוהה משאר המדינות ,וזה מביא אותנו ךמצב עגום במיוחד

ברור, כתבתי שחסרים הרבה נתונים בגרף, לא יכול לשקף את הכל בגרף בודד - הגרף רק מראה כמה נשאר לך נטו מהמשכורת בסוף החודש כשעבור ארה"ב מדובר בחסם עליון שלא תגיע אליו (אלא אם כן אתה רווק, בלי משכנתא ובלי הלוואות, לא מפריש לפנסיה ולא מפריש כלום להוצאות בריאות מסיבה לא ידועה).

זה שבארץ משלמים על דלק מס בלו ואז עוד מע"מ על הבלו זה עניין אחר (וזלין מישהו?) 😃

אם כבר הזכרתי את החתולים שלי - בהרבה מהקומפלסים כאן אסור בעלי חיים ובכל זאת תראו בהרבה דירות חתולים וכלבים, איך זה עובד? מסתבר שאפשר להוציא אישור שהחתול/כלב הוא Emotional Support Animal, או בקיצור - ESA. בעל חיים שמוגדר כ-ESA כבר לא נחשב בחיית מחמד אלא כצורך הכרחי לתמיכה נפשית עבור הבעלים שלו. לפי חוקי ארה"ב אי אפשר להפלות אתכם כשאתם באים לשכור דירה אם יש לכם מוגבלות שדורשת תמיכה נפשית כמו ESA.

איך מוציאים את אישור ה-ESA? האם צריך ללכת לפסיכיאטר מחוזי ולספר לו את סיפור חייכם בשביל לקבל את האישור המיוחל? אז באמריקה כמו באמריקה - ברור שלא, רק שלמו 150$ באינטרנט, ענו על שאלון קצר ורופא בפנסיה בן 70 ישלח לכם את האישור במייל.
כשהגענו לכאן לא רצינו להוציא את האישור בהתחלה כי זה הרגיש כאילו אנחנו מתחמנים את המערכת, עד שאשת המכירות בליסינג אופיס אמרה לנו בעצמה שאין שום בעיה להוציא את האישור הזה דרך האינטרנט ואז נוכל לגור איפה שרק נרצה כמו שכולם עושים פה וזה פשוט עניין פרוצדורלי.

קיצור - shakedown בשביל ליצור פרנסה לרופאים בפנסיה.

שאלה מסקרנות עד איזה שכר עדיף לחיות בארץ (ליחיד ולמשפחה)

אין לי תשובה לזה, לא חושב שמישהו עובר לכאן רק בשביל הכסף - לא תהיה מולטי מליונר מלהיות שכיר בחברת הייטק.

רמת החיים הרבה יותר גבוהה גם אם אתה מרוויח בנטו בדיוק אותו דבר ואתה לא מרגיש שדופקים אותך בכל תחומי החיים, אבל המשפחה והחברים נשארים בארץ.

אין לי תשובה לזה, לא חושב שמישהו עובר לכאן רק בשביל הכסף - לא תהיה מולטי מליונר מלהיות שכיר בחברת הייטק.

רמת החיים הרבה יותר גבוהה גם אם אתה מרוויח בנטו בדיוק אותו דבר ואתה לא מרגיש שדופקים אותך בכל תחומי החיים, אבל המשפחה והחברים נשארים בארץ.

אז נותר לקנא במי שפשוט נולד שם, כל היתרונות ללא החסרונות.

יש חסרונות למי שגדל כאן, אני עוד אגיע אליהם בהמשך:
שכירות מטורפת לעומת קניית בית
אמריקאים נמצאים בstate of mind תמידי של לבזבז את הכסף, "חיה את הרגע" ולא לחסוך לעתיד
שכר לימוד לאוניברסיטאות מופרע לגמרי, יש לי ידידה שלמדה כאן רפואה ולקחת הלוואה של 300,000$ דולר בשביל לכסות את שכר הלימוד.
חוסר בשיקול דעת - בכביש ובחיים
ארה"ב טובה מאוד לאנשים העובדים, אם אתה לא עובד אתה בבעיה. כשקנינו רכב המוכר סיפר לנו סיפורים על מישהו שהוא מכיר שהיה קונה אוכל לחתולים כי את כל הכסף שלו הוא היה צריך לשלם לטיפולים רפואיים - הרפואה כאן מעולה למי שעובד או למי שנשוי למישהו שעובד, חס וחלילה שמשהו יקרה לך אם זה לא המצב.
יש איזורים שיש בהם הרבה מאוד הומלסים, לא באיזור שאני גר פה - אבל הדאון טאון מפוצץ בהם.
אין תאורת רחוב בלילה, גם לא באיזורים יוקרתיים עם וילות - למה? כובע.
אין מנורות על התקרה בקליפורניה.
אין תריסים.
בסוף השנה אתה חייב להגיש דו"ח למס הכנסה גם אם אתה שכיר 100%, אין הנהלת חשבונות שמטפלת בהכל בשבילך והרבה מהאמריקאים מסתייעים ברואה חשבון (גם אנחנו אגב, מדובר ב1000$ פחות או יותר פר שנה בשנים הקרובות. אסור לטעות בדו"ח כשעדיין אין לך גרין קארד כי זה יכול ממש לדפוק אותך, don't mess with the IRS).
אם מתחשק לי שוקולד באמצע הלילה אני צריך לנסוע עשר דקות לסופר הקרוב, אין מכולת או משהו בסגנון ברחובות.
למי שזה רלוונטי - קליפורניה מנהלת מלחמת חורמה בסיגריות ולמעשה אין לי מושג איפה קונים סיגריות כי לא ראיתי כאן אפילו חבילה אחת, כמעט אף אחד לא מעשן (weed אגב חוקי לגמרי). מניח ששומרים סיגריות מתחת לדלפק בתחנות דלק ובסופרים אבל זה די נדיר לראות כאן מישהו מעשן בפומבי.
אני אמנם בסן דייגו אבל מדי פעם יורד גשם, כשיורד גשם הכל מוצף כי הם לא מוכנים לזה - די מזכיר את ישראל.
אם שוטר עוצר אותך בכביש, כדאי מאוד שתשאיר את הידיים שלך על ההגה והמהדרין גם מתארים במילים מה הם עומדים לעשות לפני שהם עושים את זה ("אני עומד לשלוח את יד ימין לתא הכפפות בשביל להוציא את הרישיון של הרכב"). חשבת לצאת מהרכב ולדבר עם השוטר שהלך שניה לניידת לבדוק פרטים? תחשוב שוב אם אתה לא רוצה שיירו בך.
המים באוקיינוס קפואים לחלוטין כל ימי השנה, לא חמימים כמו בארץ.
יש כרישים 😃

אני אזכר בעוד דברים במהלך השרשור, זו סתם רשימה חלקית שעולה לי בראש.

נערך לאחרונה:
🤣
כן, אין דברים כאלו פה. מה שכן - הבאנו את שני החתולים שלנו מהארץ ויש להם אוכל מיוחד ודי יקר שקונים בחנויות לבעלי חיים בארץ בלי בעיה מיוחדת שכביכול אמור לעזור להם עם stress (לא עובד בכלל אבל בסדר). כאן בלי מרשם מוטרינר מורשה בארה"ב לא הסכימו למכור לנו אותו - אפילו שהגענו עם אישור מהווטרינרית שלנו מהארץ שהחתולים צריכים את האוכל הזה ואפילו שהגעתי לחנות עם שקית כמעט ריקה.
סתם הצעה מעניינת, אני משתמש בשבועות האחרונים במוצר שנקרא HERBSTRONG, שזה שמן קנאביס (המפ) להתאוששות, הורדת לחץ ותמיכה בשינה.
אני אישית מאוד מרוצה למרות שיש כאלו שטוענים שזה קשקוש.
הם מייצרים גם מוצרים לחיות מחמד, שווה לבדוק.
אם כבר הזכרתי את החתולים שלי - בהרבה מהקומפלסים כאן אסור בעלי חיים ובכל זאת תראו בהרבה דירות חתולים וכלבים, איך זה עובד? מסתבר שאפשר להוציא אישור שהחתול/כלב הוא Emotional Support Animal, או בקיצור - ESA. בעל חיים שמוגדר כ-ESA כבר לא נחשב בחיית מחמד אלא כצורך הכרחי לתמיכה נפשית עבור הבעלים שלו. לפי חוקי ארה"ב אי אפשר להפלות אתכם כשאתם באים לשכור דירה אם יש לכם מוגבלות שדורשת תמיכה נפשית כמו ESA.

איך מוציאים את אישור ה-ESA? האם צריך ללכת לפסיכיאטר מחוזי ולספר לו את סיפור חייכם בשביל לקבל את האישור המיוחל? אז באמריקה כמו באמריקה - ברור שלא, רק שלמו 150$ באינטרנט, ענו על שאלון קצר ורופא בפנסיה בן 70 ישלח לכם את האישור במייל.
כשהגענו לכאן לא רצינו להוציא את האישור בהתחלה כי זה הרגיש כאילו אנחנו מתחמנים את המערכת, עד שאשת המכירות בליסינג אופיס אמרה לנו בעצמה שאין שום בעיה להוציא את האישור הזה דרך האינטרנט ואז נוכל לגור איפה שרק נרצה כמו שכולם עושים פה וזה פשוט עניין פרוצדורלי.

קיצור - shakedown בשביל ליצור פרנסה לרופאים בפנסיה.

כאן זה מאד קשה לשכור דירה עם חיית מחמד, זה מאוד מגביל אותך באפשרויות. שלא נדבר על דירת שותפים. הייתה לי חתולה עם האקסית שלי ולצערי נאלצנו למסור אותה (לחברים לפחות) כי לא היה ריאלי למצוא מקום שיקבל אותה.
בנוסף, באופן כללי אתה לא נוגע / משנה שום דבר בדירה שכורה, אין להוסיף מזגן, לקדוח, לתלות תמונות עם מסמר וכו׳.
באופן כללי אתה לא יודע מי בעל הדירה שאתה שוכר, אתה עובר דרך סוכנות נדל״ן שהם מנהלים את הנכס והתקשורת היא אך ורק איתם. שאתה עובר מהדירה עושים ביקורת מאוד יסודית עם רשימה ארוכה לבדוק ששום דבר לא נשכח, לרוב צריך לשכור חברת נקיון גם.

סתם הצעה מעניינת, אני משתמש בשבועות האחרונים במוצר שנקרא HERBSTRONG, שזה שמן קנאביס (המפ) להתאוששות, הורדת לחץ ותמיכה בשינה.
אני אישית מאוד מרוצה למרות שיש כאלו שטוענים שזה קשקוש.
הם מייצרים גם מוצרים לחיות מחמד, שווה לבדוק.

לא נכנסתי לזה, אבל החתולים שלי מטופלים כאן אצל וטרינר התנהגותי בעל ותק של יותר מ-30 שנה, כולל טיפול תרופתי (ובהתאם לכך המחיר של 200 דולר לשעה). גם בארץ היו מטופלים אצל וטרינרית התנהגותית מאוד מפורסמת עם פגישות ועדכונים בטלפון רק שזה היה הרבה יותר זול.

ההוצאה על האוכל זה ממש כלום לעומת השאר.

אם יצא לך פעם לראות את התוכנית my cat from hell - אז משהו כזה.

עוד חסרון די הזייתי כאן, מזגן נחשב מותרות (כמו שאמרתי המזג אוויר כאן יחסית חם מאוד בקיץ). אני מכיר אנשים שמרוויחים משמעותית יותר ממני ואין להם מזגן, או שיש להם מזגן ובקושי מדליקים אותו כדי לחסוך באנרגיה, שאגב לא יקרה. על דירת סטודיו קטנטנה שילמתי סביב 600 ש״ח לרבעון, בלי להתחשבן על הדלקת מזגן ומייבש כביסה.

עברתי כאן המון דירות בשנים האחרונות לצערי (בעיקר עקב התחלות וסיומים של קשרים) ואם אתה מתעקש למצוא דירה עם מזגן (על אחת כמה וכמה מזגן בחדר שינה / מרכזי) זה מגביל לך מאוד את החיפוש. המון אנשים קונים מזגן ניידים, שהם גרועים, יקרים ולא יעילים רק בגלל הבעיה הזאת.
בתור ישראלי יש לנו הרבה יתרונות מבחינת בגרות נפשית, ״נסיון חיים״ ובכלל פרופורציות של מוסר, עוול וקושי. אנשים שנולדו בארץ מערבית עם כל התנאים וכל התמיכה יש להם סיכוי הרבה יותר גבוה להיות לא מאושרים לא משנה מה, תמיד להתלונן ולהיות מאוד שטחיים באופן כללי (למרות שהם בטוחים שהם צ׳ה גווארה הבא).

יש חסרונות למי שגדל כאן, אני עוד אגיע אליהם בהמשך:
שכירות מטורפת לעומת קניית בית
אמריקאים נמצאים בstate of mind תמידי של לבזבז את הכסף, "חיה את הרגע" ולא לחסוך לעתיד
שכר לימוד לאוניברסיטאות מופרע לגמרי, יש לי ידידה שלמדה כאן רפואה ולקחת הלוואה של 300,000$ דולר בשביל לכסות את שכר הלימוד.
חוסר בשיקול דעת - בכביש ובחיים
ארה"ב טובה מאוד לאנשים העובדים, אם אתה לא עובד אתה בבעיה. כשקנינו רכב המוכר סיפר לנו סיפורים על מישהו שהוא מכיר שהיה קונה אוכל לחתולים כי את כל הכסף שלו הוא היה צריך לשלם לטיפולים רפואיים - הרפואה כאן מעולה למי שעובד או למי שנשוי למישהו שעובד, חס וחלילה שמשהו יקרה לך אם זה לא המצב.
יש איזורים שיש בהם הרבה מאוד הומלסים, לא באיזור שאני גר פה - אבל הדאון טאון מפוצץ בהם.
אין תאורת רחוב בלילה, גם לא באיזורים יוקרתיים עם וילות - למה? כובע.
אין מנורות על התקרה בקליפורניה.
אין תריסים.
בסוף השנה אתה חייב להגיש דו"ח למס הכנסה גם אם אתה שכיר 100%, אין הנהלת חשבונות שמטפלת בהכל בשבילך והרבה מהאמריקאים מסתייעים ברואה חשבון (גם אנחנו אגב, מדובר ב1000$ פחות או יותר פר שנה בשנים הקרובות. אסור לטעות בדו"ח כשעדיין אין לך גרין קארד כי זה יכול ממש לדפוק אותך, don't mess with the IRS).
אם מתחשק לי שוקולד באמצע הלילה אני צריך לנסוע עשר דקות לסופר הקרוב, אין מכולת או משהו בסגנון ברחובות.
למי שזה רלוונטי - קליפורניה מנהלת מלחמת חורמה בסיגריות ולמעשה אין לי מושג איפה קונים סיגריות כי לא ראיתי כאן אפילו חבילה אחת, כמעט אף אחד לא מעשן (weed אגב חוקי לגמרי). מניח ששומרים את זה מתחת לדלפק בתחנות דלק ובסופרים אבל זה די נדיר לראות כאן מישהו מעשן.
אני אמנם בסן דייגו אבל מדי פעם יורד גשם, כשיורד גשם הכל מוצף כי הם לא מוכנים לזה - די מזכיר את ישראל.
אם שוטר עוצר אותך בכביש, כדאי מאוד שתשאיר את הידיים שלך על ההגה והמהדרין גם מתארים במילים מה הם עומדים לעשות לפני שהם עושים את זה ("אני עומד לשלוח את יד ימין לתא הכפפות בשביל להוציא את הרישיון של הרכב"). חשבת לצאת מהרכב ולדבר עם השוטר שהלך שניה לניידת לבדוק פרטים? תחשוב שוב אם אתה לא רוצה שיירו בך.
המים באוקיינוס קפואים לחלוטין כל ימי השנה, לא חמימים כמו בארץ.
יש כרישים 😃

אני אזכר בעוד דברים במהלך השרשור, זו סתם רשימה חלקית שעולה לי בראש.

כאן לעומת זאת:
שכירות זולה ביחס לקניית דירה/בית (כי כולם נעולים על לקנות ולא לשכור)
שכר לימוד גבוה, אבל לא כמו ארה״ב, כאן עולה סביב 15,000$ לשנה (לאזרח אוסטרלי) אבל יש הלוואה ללא ריבית מהממשלה שאתה מחזיר בהתאם להכנסה שלך במידה ואתה עובד ומרוויח שכר סביר.
אוסטרליה טובה מאוד לאנשים שלא עובדים, יש המון קצבאות (לא גבוהות אבל קיימות) למשל סטודנטים מקבלים קצבה ועזרה בשכר דירה של כמה מאות דולרים בשבוע במידה ולא עובדים / עובדים מעט.
אין כאן כמעט בכלל הומלסים, הממשלה מספקת דיור בחינם כמעט תמיד למי שצריך באמת.
שאני חושב על זה, גם כאן כמעט ואין תריסים, לרוב יש חלונות מוזרים שאתה מטה אותם מעט והם בקושי נפתחים. לפעמים יש וילונות שאוטמים את החדר מאור. באופן כללי הרבה מקומות אוהבים להתפאר ב״דירה מוארת עם אור טבעי״, זה מתחבר לזה שהאוסטרלים קמים מאוד מוקדם (הרבה קמים ב6 ואפילו יותר מוקדם, לא קשה למצוא בית קפה ב5 בבוקר ואפילו יותר מוקדם שפתוח).
גם כאן צריך להגיש דו״ח למס הכנסה, אבל הם קודם כל לוקחים לך מהתלוש שכר מה שנראה להם שאתה צריך לשלם ואח״כ אתה מתחשבן איתם כמה אתה באמת צריך לשלם. בדר״כ אתה מקבל החזר מס כלשהו (אצלי למשל קודם כל לוקחים לי ביטוח בריאות ורק בסוף השנה הפיננסית אני מקבל את זה בחזרה, כי אני לא זכאי לזה).
כאן אין מה לאכול חוץ ממקדונלדס אחרי 10~ בלילה בדר״כ, לפעמים גם באיזורים מאוד עמוסים של מועדונים ובארים. זה ממש הזיה (מדבר על סידני, עיר של 4 מליון איש, כן?). באיזורים יותר ״אתניים״ של ערבים / יוונים וכו׳ מקומות פתוחים עד יותר מאוחר בדר״כ. מכולות בדר״כ נסגרות ב10-12 בלילה, תחנות דלק פתוחות לרוב 24/7 ואפשר לקנות שם דברים בסיסיים.
יש כאן יותר כרישים. ועוד לפחות 20 דברים ארסיים שיכולים להרוג אותך, אבל אף אחד לא מת מעכביש / נחש / מדוזה בכמה עשורים האחרונים.
האוסטרלים מכורים לים ולמזג אוויר, לדבר על מזג אוויר בשיחת חולין עם הבוס שלך או עם פקיד בבנק זה מאוד נורמלי. שיש יום אפור / גשום כולם בדכאון. ככל שאתה קרוב יותר לים הנכס עולה יותר ולפעמים גם המעמד החברתי. פרברים שקרובים לים הם מאוד סנובים וחושבים שהם יותר טובים מהשאר. אנשים יהיו מוכנים לנסוע לעבודה שעתיים רק כדי לנסוע לים 5 דקות.

חייב לשאול מה הוא עושה לחתול שהוא לוקח 200 דולר?

בעיקר מדבר איתנו לגבי ההתנהגות שלהם ואיך מתקדמים הלאה. אם כבר מדברים על חיות מחמד - מאוד מקובל פה להלביש כלבים בבגדים ולצאת איתם החוצה כשהם לבושים. כשאתה רואה אישה עם עגלת תינוקות צריך להסתכל פנימה כי לפעמים יהיה כלב בפנים ולא תינוק 🤣

זה מאוד מצחיק בפעם הראשונה שרואים את זה.

בעיקר מדבר איתנו לגבי ההתנהגות שלהם ואיך מתקדמים הלאה. אם כבר מדברים על חיות מחמד - מאוד מקובל פה להלביש כלבים בבגדים ולצאת איתם החוצה כשהם לבושים. כשאתה רואה אישה עם עגלת תינוקות צריך להסתכל פנימה כי לפעמים יהיה כלב בפנים ולא תינוק 🤣

זה מאוד מצחיק בפעם הראשונה שרואים את זה.

אין לי חיה (מתחנן כלב עוד כמה חודשים כשאני אשכור דירה) אבל מה בדיוק יכול להשתנות בחיה שאתם כבר שנים על גבי שנים איתה שצריך פעם בשבוע/חודש ללכת לווטרינר?פסיכולוג? כל הנושא לא ברור

אין לי חיה (מתחנן כלב עוד כמה חודשים כשאני אשכור דירה) אבל מה בדיוק יכול להשתנות בחיה שאתם כבר שנים על גבי שנים איתה שצריך פעם בשבוע/חודש ללכת לווטרינר?פסיכולוג? כל הנושא לא ברור

זה לא פעם בשבוע, יותר קרוב לפעם בחודש או יותר. מקבלים טיפול תרופתי וצריך לבצע מעקב - במשך שש שנים הם חיו ביחד והסתדרו מצוין. כיום החתול הזכר רוצה להרוג את החתולה והם נמצאים באיזורים נפרדים בדירה עם אינטרקציה חיובית יומית (אוכלים משני הצדדים של שער ביטחון) כפתרון זמני שנמשך יותר מדי זמן.

זה לא פעם בשבוע, יותר קרוב לפעם בחודש או יותר. מקבלים טיפול תרופתי וצריך לבצע מעקב - במשך שש שנים הם חיו ביחד והסתדרו מצוין. כיום החתול הזכר רוצה להרוג את החתולה והם נמצאים באיזורים נפרדים בדירה עם אינטרקציה חיובית יומית (אוכלים משני הצדדים של שער ביטחון) כפתרון זמני שנמשך יותר מדי זמן.

זה לא הנושא של הדיון אז להמשיך פה או שאפשר לשאול אותך כמה דברים על זה בפרטי?

נערך - הודעה לא רלוונטית לשרשור 😃

נערך לאחרונה:
קראתי היום על בחורה אסייתית שמרגישה לא בנוח שארוסה הוא לבן ואמרה שהיא מצטערת שהוא לא נולד הומו או היה קולגה שלה. לא צוחק
זה הזכיר שבלימודי תואר שלנו הייתה מישהי שאשכרה הייתה מאוכזבת מכך שהיא לא לסבית כך שהיה לה משהו למחות ולכתוב עליו
וואי העולם משתגע, אני כמעט מתבאס להיות גבר לבן סטרייט שגדל עם שני הורים אוהבים שלא זרקו אותו מהבית, לא נפל לסמים קשים בגלל החיים ולא עבר התעללות מינית בילדות 🤦‍♂️

יהיה מאוד קשה לעשות השוואה של מערכת תשלומי ההעברה הכוללת בין ארה"ב וישראל (כולל תשלומים כגון מסים לממשלה ותשלומים מהממשלה לאזרח בחזרה כמו קצבאות, החזרי מס וסבסודים)
אין לי ספק שאם כוללים את ביטוח לאומי- המס בישראל "אכזרי" לעומת רוב העולם, כי ברוב העולם ההוצאה הפרטית על בריאות גבוהה מישראל.

מצד שני ביטוח לאומי פועל בארץ כמו ביטוח חיים הדדי של כל המדינה והמערכת נחשבת לאחת היעילות בעולם (החסרונות בצד של מכשור וכח אדם ידועים, אבל אם נתמקד לנתונים רגע- תוחלת החיים, כמות המיתות ל100,000 תינוקות שנולדים ועוד נתונים שמקובל למדוד בהם רמת מערכת בריאות בעולם: נמוכים בישראל יותר מארה"ב, אוסטרליה ושוודיה).
בישראל זוג שמרוויחים 35,000 כ"א עם ילד אחד לעומת משפחה של 4 ילדים חד הורית עם הכנסה של 8,000 ש"ח יקבלו את אותה רמת כיסוי מהרפואה הציבורית, זה היתרון והחסרון בביטוח לאומי (יתרון לעני, חסרון לעשיר), רק שהראשונים ישלמו פי 15 יותר לקופה הציבורית.

לפי נתונים שראיתי בארה"ב, ההוצאה של משקי בית על בריאות בסקטור הפרטי משמעותית מאוד, ברמה של פי 4 ממשקי בית בישראל- חוץ מהביטוחים דרך העבודה והממשלה.

פרטים: How does health spending in the U.S. compare to other countries? - Peterson-Kaiser Health System Tracker

כיוון שההוצאה הציבורית גם גבוהה כ"כ בארה"ב, אין מקום לדבר על "חסכנות" מול מדינות אחרות.

אותי מעניין לשמוע ממקור ראשון- חס וחלילה נפלת בבית במדרגות ואתה צריך פינוי באמבולנס ואשפוז להשגחה בלילה עם תפרים. בישראל הקופ"ח תחזיר לך הוצאות פינוי באמבולנס ואשפוז עם מילוי של טופס 17 (עולה 40 ש"ח נראה לי?), מה יקרה בארה"ב?

ההשערה שלי היא שרוב האנשים מסתובבים עם ביטוחי חיים יקרים שמכסים תאונות יומיומיות ושעולים פי 4 מישראל לדוג'.
אם אין לך ביטוח חיים יקר אתה פשוט מקווה שלא יקרה כלום ואם משהו קורה מחוץ לעבודה, אתה פשוט צריך לקחת משכנתא על ההוצאות.

אם זה המקרה שם ואתה רווק- ברור שבארה"ב יותר שווה לשלם ביטוח פרטי במקום שיורידו לך ביטוח לאומי במקור (יותר תרומה לכסף), אם זה המקרה ויש לך 3 ילדים ואתה המפרנס העיקרי- כבר לא כ"כ ברור מה יותר משתלם.

בסופו של דבר אני מניח שהגרף שלך עדיין יישאר נכון, אבל הוא יצטמצם באופן משמעותי אם ייכללו בו הוצאות בריאות (שוב, משימה קשה, איך בוחרים משק בית מייצג? מה זה משק בית עם בריאות "ממוצעת"? האם נכון להתייחס למשפחה בריאה או למדוד מערכת דווקא דרך המשפחות הכי חלשות?)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית