הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
יש לי שאלה, אני יודע שסיימת את הלימודים שלך מזמן ועוד בארץ אבל אולי בכל זאת תוכל להסביר.

לאחרונה קראתי מעט על אוניברסיטאות בארצות הברית ובין היתר גם על שכר הלימוד, למשל, נוכחתי לדעת ששנת לימודים בהרווארד תעלה 70K$.

מעניין אותי לדעת, נניח ובאוניברסיטאות ברמה נמוכה יותר שכר הלימוד נמוך משמעותית ויסתכם ב40K$, עדיין, כיצד סטודנט ממוצע עומד בהוצאות האלו בלי מקור הכנסה משמעותי? יש תוכניות מימון מיוחדות שמכסות את ההוצאות האלו?

יהיה נחמד לשמוע גם לגבי אוסטרליה.
באוניברסיטאות הזולות יותר 30-40K בשנה זה הסדר גודל. רוב הסטודנטים לוקחים בארה"ב student loans בשביל לחסות את זה, כשהתכנית הזאת היא פחות או יותר משכנתא. יש גם כאלו שמשלמים פחות, אמא של ידידה שלי מרצה באוניברסיטת ג'ורג'יה אז היא למדה שם בסבסוד משמעותי, אבל אני חושב שזה לא הרוב

זו גם הסיבה שבלאק פריידי כאן הוא כל כך מטורף - ברור שאתה יכול לקנות טלוויזיה חודש לפני, אבל לא תעדיף לחכות חודש ולקנות אותה באלף דולר פחות? המבצעים כאן מאוד משמעותיים, זה לא 50 דולר הפרש.
לדעתי אחת הסיבות שבלאק פריידי מטורף בארה''ב, ובעולם בכלל, זה בגלל שבאמת יש הנחות משמעותיות. מה גם שזה לתקופה קצרה בשנה, כלומר אתה יכול לתכנן מראש ובחוכמה. לעומת זאת - קאשבק זה סוג של גימיק. עזוב את זה שהם מקבלים את כל הפרטים שלך (איפה/מתי/איך), כל הסיפור הזה גונב מדי יום 20 דקות מינימום בשביל גרושים. אתה יודע כמה כל הזמן הזה שווה לי בשנה כעצמאי? הרבה יותר מכמה אלפים בודדים. וגם אם אתה שכיר, לדעתי זה פשוט בזבוז זמן אם אין לך לחץ בסוף החודש.

באשר לדיון שהתפתח פה - בניגוד לדעה הרווחת, בארה''ב אם ההורים מרוויחים עד ה-50K בשנה (ולא חסר משפחות כאלו), כמעט בכל הקולג'ים והאוניברסיטאות (כולל הפרטיות) הסטודנטים זכאים למימון שכר לימוד. זה כמובן לא אומר שהם לא לוקחים הלוואות, כי עדיין יש הוצאות אחרות, לרבות מחייה. אבל מי שבעיקר נדפקים מהעלות של שכ''ל זה בני המעמד הביניים-גבוה שלרוב משלמים ביוקר.

Opinion | Top Colleges Are Cheaper Than You Think (Unless You’re Rich)

נערך לאחרונה:
קאשבק זה סוג של גימיק. עזוב את זה שהם מקבלים את כל הפרטים שלך (איפה/מתי/איך), כל הסיפור הזה גונב מדי יום 20 דקות מינימום בשביל גרושים.

אממ...לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו דבר. אתה מקבל את הקאשבק ישירות לכרטיס האשראי שלך - רק צריך לדעת באיזה כרטיס אשראי להשתמש ואיפה.

20 דקות מינימום? אני הולך למסעדה, במקום להשתמש בכרטיס האשראי האדום, אני אשתמש בכחול. 20 דקות? איך זה גוזל ממני 20 דקות?
הולך לתחנת דלק, שולף את הכרטיס האשראי של קוסטקו במקום כרטיסי האשראי של הבנק. אני עדיין לא מבין איך זה לוקח ממני 20 דקות ומי בדיוק מקבל את הפרטים שלי.

ההפרש מצטבר למאות דולרים בשנה, חודש שעבר מימשתי את הקאשבק שלי בשביל לכסות 700$ מכרטיס האשראי שלי. אולי בשבילך זה כסף קטן, לא יודע 😃

לגבי הלימוד באוניברסיטאות - יש הרבה מלגות, כמו שכבר נכתב. לא ממש מסכים עם הגרף שתי הודעות למעלה כי הוא קצת מטעה - כשההורים מרוויחים עד 50 אלף בשנה הילדים בדר"כ לא הולכים ללמוד באוניברסיטה. אם תעשה מדגם מייצג עבור סטודנטים "עניים" שלומדים באוניברסיטה אתה אכן תראה שכולם קיבלו מלגות מכובדות, אבל מס' המלגות מצומצם ועל כל סטודנט עני אחד שקיבל מלגה יש 10 שלא קיבלו.

המלגות הן גם לא רק עבור מצב סוציו אקונומי - יש מלגות עבור יהודים, הודים, סינים, תרומה לקהילה, ילדים של יוצאי צבא, משטרה וכו'. בסופו של דבר הרוב המוחלט של הסטודנטים מקבלים מלגות ובנוסף גם לוקחים הלוואה בתנאים מעולים שמעלה מאוד את ה-credit score ומקבלים הטבות במס, מה שגורם לזה שחלק מהסטודנטים לוקחים הלוואה גם אם הם לא היו צריכים את ההלוואה בכלל.

לגבי הלימוד באוניברסיטאות - יש הרבה מלגות, כמו שכבר נכתב. לא ממש מסכים עם הגרף שתי הודעות למעלה כי הוא קצת מטעה - כשההורים מרוויחים עד 50 אלף בשנה הילדים בדר"כ לא הולכים ללמוד באוניברסיטה. אם תעשה מדגם מייצג עבור סטודנטים "עניים" שלומדים באוניברסיטה אתה אכן תראה שכולם קיבלו מלגות מכובדות, אבל מס' המלגות מצומצם ועל כל סטודנט עני אחד שקיבל מלגה יש 10 שלא קיבלו.
בדיוק ההפך, במוסדות יוקרתיים יש הרבה יותר מלגות וסיוע (גם מעמד הביניים מקבל סיוע לא רע) וה-FAFSA נותן לסטודנטים שם עדיפות. מכאן שהסיבה העיקרית שסטודנטים ''עניים'' לא מגיעים למוסדות הללו במספרים שקרובים לקולג'ים למיניהם, היא בגלל תנאי קבלה שונים (לא בהכרח הוגן, כן?). זה בדיוק כמו בטכניון, יש אינסוף תוכניות וסיוע לנשים, אבל אתה עדיין תראה יותר מהנדסות במכללות.
ההפרש מצטבר למאות דולרים בשנה, חודש שעבר מימשתי את הקאשבק שלי בשביל לכסות 700$ מכרטיס האשראי שלי. אולי בשבילך זה כסף קטן, לא יודע
.it's all about your marginal utility of money

בדיוק ההפך, במוסדות יוקרתיים יש הרבה יותר מלגות וסיוע (גם מעמד הביניים מקבל סיוע לא רע) וה-FAFSA נותן לסטודנטים שם עדיפות. מכאן שהסיבה העיקרית שסטודנטים ''עניים'' לא מגיעים למוסדות הללו במספרים שקרובים לקולג'ים למיניהם, היא בגלל תנאי קבלה שונים (לא בהכרח הוגן, כן?). זה בדיוק כמו בטכניון, יש אינסוף תוכניות וסיוע לנשים, אבל אתה עדיין תראה יותר מהנדסות במכללות.

ברור שיש הרבה יותר מלגות וסיוע, אבל שוב - על כל סטודנט עני יהיו לך 10 שלא התקבלו.

.it's all about your marginal utility of money

אני עדיין מחכה לשמוע איך לבחור איזה כרטיס אשראי לשלוף מהארנק לוקח לי 20 דקות מינימום ביום 😃

אגב, לגבי האוניברסיטאות - אני מדבר לגבי מה שאני יודע על UCSD שנחשבת אחת מהאוניברסיטאות הטובות בארה"ב, נמצאת מרחק הליכה מהדירה שלי.

לא סתם קוראים לאיזור בו אני גר בסן דייגו University City.

יש לי שאלה, אני יודע שסיימת את הלימודים שלך מזמן ועוד בארץ אבל אולי בכל זאת תוכל להסביר.

לאחרונה קראתי מעט על אוניברסיטאות בארצות הברית ובין היתר גם על שכר הלימוד, למשל, נוכחתי לדעת ששנת לימודים בהרווארד תעלה 70K$.

מעניין אותי לדעת, נניח ובאוניברסיטאות ברמה נמוכה יותר שכר הלימוד נמוך משמעותית ויסתכם ב40K$, עדיין, כיצד סטודנט ממוצע עומד בהוצאות האלו בלי מקור הכנסה משמעותי? יש תוכניות מימון מיוחדות שמכסות את ההוצאות האלו?

יהיה נחמד לשמוע גם לגבי אוסטרליה.
באוסטרליה הלימודים עולים סביב 15K$ (אוסטרלי) בשנה , סביב 40,000 ש״ח. לזרים (לא אזרחים) הלימודים עולים כפול~.

כאן יש מערכת שאני מאוד מכבד ומעריך שהמדינה נותנת הלוואה ללא ריבית לסטונדטים, בלי שום תנאים מקדימים (אזרח) ואת התשלומים היא גובה בהתאם לשכר שאתה מרוויח בעתיד. כלומר אם אתה תהיה מובטל / עני כל החיים - לא תשלם את ההלוואה בחזרה. אתה מרוויח מעט , התשלומים יהיו נמוכים יחסית (גובה החוב יהיה אותו דבר, קצב ההחזר יהיה איטי).

משהו שאני לא אוהב כאן, זה שבתור זר אם אתה יכול להרשות לעצמך לשלם - אתה תתקבל. לפני כמה שנים בדקתי אפיק מעבר ללמוד באוסטרליה, כל מה שצריך זה סיום 12 שנים, אני לא בטוח אם בגרות אפילו.
לדעתי אחת הסיבות שבלאק פריידי מטורף בארה''ב, ובעולם בכלל, זה בגלל שבאמת יש הנחות משמעותיות. מה גם שזה לתקופה קצרה בשנה, כלומר אתה יכול לתכנן מראש ובחוכמה. לעומת זאת - קאשבק זה סוג של גימיק. עזוב את זה שהם מקבלים את כל הפרטים שלך (איפה/מתי/איך), כל הסיפור הזה גונב מדי יום 20 דקות מינימום בשביל גרושים. אתה יודע כמה כל הזמן הזה שווה לי בשנה כעצמאי? הרבה יותר מכמה אלפים בודדים. וגם אם אתה שכיר, לדעתי זה פשוט בזבוז זמן אם אין לך לחץ בסוף החודש.
כמו שINCIN אמר, זה לא מצריך זמן התעסקות. במקום כרטיס כחול אתה משתמש בכרטיס אדום ואתה מקבל סביב 2% ערך מוסף על כל מה שאתה קונה.

אני אישית משלם הכל חוץ משכ״ד באשראי - טיולים, סופר, חשבונות, ביטוחים, קניות וכו׳ וכו׳ וכו׳. חברות האשראי גובות 2.5% מהעסקים ואתה מקבל סביב 2% ערך מוסף. אני אישית צובר נקודות לטיסות חינם, אבל העקרון דומה, אני אישית נהנה מעבר למצוא טריקים לצבירת אקסרא נקודות וכו׳.

שאצבור מספיק לטוס ביזנס, תאמין לי שכל הכמה דקות ביום האלה ירגישו טוב מאוד.

אני עדיין מחכה לשמוע איך לבחור איזה כרטיס אשראי לשלוף מהארנק לוקח לי 20 דקות מינימום ביום 😃
היי, לא טענתי שלבחור כרטיס לוקח 20 דקות... פירטתי על כך בעמוד הקודם. כאמור, כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

ברור שיש הרבה יותר מלגות וסיוע, אבל שוב - על כל סטודנט עני יהיו לך 10 שלא התקבלו.
לא בטוח שהבנת את הגרף, ובכלל את המאמר. מטרתם הייתה להסביר שבניגוד לדעה הרווחות, במוסדות לימוד יוקרתיים בארה''ב שכר לימוד לאלו שמגיעים ממשפחות קשות יום לא מהווה מחסום. הטענה שלך - שהרבה סטודנטים ''עניים'' לא עומדים בתנאי הקבלה לאותם מוסדות, בכלל לא רלבנטית כי א'; אם היו מקבלים את כל המועמדים זה לא היה מוסד יוקרתי. ו-ב'; אלו שכן מתאימים זכאים לאותו סיוע פדרלי כמו בקולג', אם לא יותר.

נערך לאחרונה:
כמה שאלות:
1. הוצאת רשיון לנשק? אתה שוקל להוציא? אתה מרגיש שזה נפוץ יחסית באזורך?

2. מה המחירים של טיפולים ברכב יחסית לארץ, האם כמו פה הרבה פעמים מחפשים לדפוק אותך? איך ההרגשה מנתוני השירות של המקצועות חופשיים באופן כללי בהשוואה לארץ מבחינת יחס ומחיר?

3. מה התחליף שלך לים? הבנתי שמקובל יותר ללכת לאגמים ונהרות בארה"ב, בטח זה משתנה לפי אזור איך זה אצלך?

4. ראית את הסדרה "בין אריזונה לנס ציונה"? מה אתה חושב על רמת הדיוק שלה לגבי ההבדלים בין המדינות?

5. האם ניתן לקנות דירה טובה באזור טוב ולא רחוק ממרכז תעסוקתי הייטקי במליון שקל?

6. איך טקסס לעובדי הייטק? הבנתי שיש שם הטבות מס טובות ומחיה זולה יחסית, איך מבחינת תרבות וחוקים? מה הסיכוי לעשות לדם רילוקיישן?

7. מה אתה חושב על רילוקיישן לאירופה לעובד הייטק? בפרט למדינות דוברות אנגלית כגון אירלנד, אנגליה, מבחינת מחיה והזדמנויות?

8. אתה שוקל ללמוד לתואר שני שם? האם אופי הלימודים שונה מבארץ?

9. איך מסתכלים על תארים במדעי הרוח? האם לא סופרים אותם כמו בארץ?

10. מה כדאי ללמוד למי שממש רוצה לברוח מפה לארה"ב/אירופה?

11. קראתי שאתה ממליץ לעבוד בחברות בינלאומיות כדי לקבל יותר נקודות זכות ברזומה למעסיקים בחו"ל, עד כמה זה באמת קריטי? מה עוד אתה ממליץ למי שמעוניין לעזוב בשלב מסויים? כמה ממוצע כדאי שיהיה למי שלומד באוניברסיטה הפתוחה?

12. כמה כסף אתה ממליץ לחסוך לפני שעושים מעבר כזה?

אגב @MasterSplitter אם אתה יכול תענה גם על מה שנראה לך

תודה

היי, לא טענתי שלבחור כרטיס לוקח 20 דקות... פירטתי על כך בעמוד הקודם. כאמור, כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

מסכים לגבי סדר עדיפויות - אפילו שאני מרוויח "טוב" וגם אשתי לא רחוקה ממני עדיין אני לא רוצה סתם לשרוף כסף על כלום, להסתובב עם שלושה כרטיסי אשראי שונים ולהשתמש בכל אחד שונה בהתאם למקום שווה לי את ה-effort תמורת קרוב לאלף דולר בשנה. אם מישהו לא חושב שזה שווה את ההתעסקות - לגיטימי.

לא בטוח שהבנת את הגרף, ובכלל את המאמר. מטרתם הייתה להסביר שבניגוד לדעה הרווחות, במוסדות לימוד יוקרתיים בארה''ב שכר לימוד לאלו שמגיעים ממשפחות קשות יום לא מהווה מחסום. הטענה שלך - שהרבה סטודנטים ''עניים'' לא עומדים בתנאי הקבלה לאותם מוסדות, בכלל לא רלבנטית כי א'; אם היו מקבלים את כל המועמדים זה לא היה מוסד יוקרתי. ו-ב'; אלו שכן מתאימים זכאים לאותו סיוע פדרלי כמו בקולג', אם לא יותר.

הבנתי את הגרף. הטענה שלי לא היתה שהם לא עומדים בתנאי הקבלה לאותם מוסדות - הטענה היתה שהרבה מהם מבקשים מלגות ועדיין לא מקבלים סבסוד של 90% או קרוב לכך, לפחות זה מה שהבנתי מאנשים שלמדו באוניברסיטאות כאן ולא שילמו את הסכום המלא כי אין להם כסף (רוב ההודים, המשפחות מוכרות את החיים שלהם בשביל שהילדים ילמדו כאן).

@1q2w3e - הרבה שאלות טובות!
לא, אין לי צורך בנשק. באיזור שלי (קליפורניה) להשיג נשק זה יותר מסובך מטקסס נניח ואני לא יכול להשיג נשק בשלב הזה כי אני לא אזרח.
בקליפורניה אין נשקים לכולם כמו בטקסס, לי לא יצא לראות כאן אנשים חמושים - אבל כן ראיתי שמוכרים בחנויות ספורט, ליד הכדורסל והפוטבול.

2. מה המחירים של טיפולים ברכב יחסית לארץ, האם כמו פה הרבה פעמים מחפשים לדפוק אותך? איך ההרגשה מנתוני השירות של המקצועות חופשיים באופן כללי בהשוואה לארץ מבחינת יחס ומחיר?

על טיפול במוסך מורשה של פורד לרכב שילמתי 105$ ועל כל הטיפולים שעשיתי במוסך של carmax לא שילמתי, מעבר לזה לא היו לי ביקורים במוסך. האנשים היו מאוד נחמדים בשני המקומות - אתה יכול להמתין במקום או שרכב לוקח אותך הביתה/לעבודה ומחזיר אותך כשהרכב מוכן.

באופן כללי די יקר כאן לעומת הארץ כי כולם מרוויחים לא רע, אבל אתה לא מסתובב עם ההרגשה החמוצה שכל הזמן מנסים לדפוק אותך בכל מקום ואם יש בעיה שירות הלקוחות יוצא מגדרו בשביל לוודא שתהיה מרוצה - גם אם זה אומר מבחינתם להפסיד כסף.

3. מה התחליף שלך לים? הבנתי שמקובל יותר ללכת לאגמים ונהרות בארה"ב, בטח זה משתנה לפי אזור איך זה אצלך?

האוקיינוס כאן קפוא כמו לא יודע מה, זה לא כמו בארץ. רוב האנשים שהולכים לים רק נמצאים על החוף ולא נכנסים למים.
שנה שעברה שמו שלטי "סכנה - כרישים!" וגנבו את רובם בתור מזכרת, יש כאן גם סיורי לוויתנים על ספינה קטנה.
ספורט ימי מקובל כאן יותר מהארץ וממה שראיתי יש יותר אנשים שהולכים לאגמים מאשר לים. בסופשבוע כולם מטיילים ויש הרגשה שאנשים הרבה יותר חופשיים ומאושרים כאן, מה שבטוח - פחות לחוצים.

4. ראית את הסדרה "בין אריזונה לנס ציונה"? מה אתה חושב על רמת הדיוק שלה לגבי ההבדלים בין המדינות?

ראיתי, על הפנים - כל קשר בין הסדרה למציאות מקרי לחלוטין.

כן, אבל אני לא מכיר מישהו שקנה דירה ועובד בהייטק - כולם קונים בתים.

6. איך טקסס לעובדי הייטק? הבנתי שיש שם הטבות מס טובות ומחיה זולה יחסית, איך מבחינת תרבות וחוקים? מה הסיכוי לעשות לדם רילוקיישן?

טקסס מעולה מבחינת הטבות מס ויוקר מחיה, הרבה יותר מקליפורניה. קליפורניה נחשבת הסטייט הכי יקר בגלל המזג אוויר וכל אפשרויות התעסוקה בצפון. יש כאן אנשים ממש עשירים - לא "הייטק" עשירים. בארץ אתה מרגיש בעשירון העליון בהייטק, כאן לא ממש - אפילו שיש לך הרבה יותר כסף והכנסה נטו.
בטקסס מזג האוויר לא נוח כמו כאן, אתה לא יודע כמה אני מעריך את מזג האוויר פה - וזה משהו שבכלל לא חשבתי עליו כשעברנו. בדיוק ראיינתי שבוע שעבר מישהו מטקסס שרצה לעבור לסן דייגו בגלל מזג האוויר.
הסיכוי לעשות רילוקיישן לטקסס - אם רילוקיישן זה המטרה, הייתי מתמקד דבר ראשון בלהגיע לכאן בכל דרך שהיא ולקבל ויזת עבודה, אחרי הגרין קארד אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ולעבור לכל סטייט.

7. מה אתה חושב על רילוקיישן לאירופה לעובד הייטק? בפרט למדינות דוברות אנגלית כגון אירלנד, אנגליה, מבחינת מחיה והזדמנויות?

קשה לי לומר כי לא גרתי באירופה - אבל על פניו לא הייתי אומר לא אם היתה לי את האפשרות לעבוד שם ולחוות חיים במדינה נוספת כשהייתי בארץ. מבחינת מיסים והזדמנויות לעובדי הייטק אני חושב שעדיף בארה"ב.

שוקל, תמיד שוקל. גם בארץ שקלתי - אבל ככל שהזמן עובר אחרי התואר הראשון אתה שואל את עצמך למה אני צריך את זה. בארץ לא היתה לי תשובה, כאן לא ראיתי אפילו רזומה אחד של מהנדס שלא היה רשום בו תואר שני - לכולם יש תואר שני, ומהבחינה הזו אני בחסרון לעומתם. אולי בעתיד הרחוק.
אופי הלימודים - אין לי מספיק נתונים לענות על השאלה הזו, אם תשאל את דעתי בהתאם לאנשים שראיינתי בארץ מאוניברסיטת ת"א/בן גוריון טכניון לעומת אנשים שאני מראיין כאן - בארץ הרמה הרבה יותר גבוהה.

כרגע אין לי תשובה לשאלה הזו, אבל באופן כללי האמריקאים לא מנסים להוכיח מי יותר טוב מהשני. אני לא חושב שאמריקאי יאמר לך ש"לא סופרים" מישהו עם תואר במדעי הרוח אבל בהחלט יכול להיות שיש פחות עבודה במקצועות האלו.

מדעי המחשב והנדסת חשמל, חד משמעי.

11. קראתי שאתה ממליץ לעבוד בחברות בינלאומיות כדי לקבל יותר נקודות זכות ברזומה למעסיקים בחו"ל, עד כמה זה באמת קריטי? מה עוד אתה ממליץ למי שמעוניין לעזוב בשלב מסויים? כמה ממוצע כדאי שיהיה למי שלומד באוניברסיטה הפתוחה?

קריטי ברמת צבע אדום - בהרבה מהחברות לא מחשיבים לך בכלל ניסיון בחברות מקומיות אם אין להן סייט בארה"ב, כשאנחנו עוברים על קורות חיים של מועמדים המנהלים שלי בכלל לא מתייחסים לשנות ניסיון אם זה לא בארה"ב או בחברה שהם מכירים. זה לא בגדר של נקודות זכות - זה בגדר חובה.
סתם בשביל לסבר את האוזן - בישיבת המחלקה האחרונה אחד מהמנהלים הבכירים דיבר על הגיוסים שעושים אצלו במחלקה, לסוג משרה אחד שהם פרסמו (Verification Engineer) כמעט 900 אנשים הגישו קורות חיים, 100 מתוכם עברו לראיון טלפוני, 40 מתוכם עברו לראיון on-site, ארבעה התקבלו.
אנשים מכל העולם רוצים לעבוד בארה"ב, קורות חיים של אנשים מחו"ל שלא כותבים שהם יכולים לעבוד בארה"ב נזרקים לזבל, אנשים בלי ניסיון קודם בארה"ב גם כן לרוב מקבלים דחיה ואפילו לא יגיעו לראיון טלפוני.
מה היתרון שלך בתור ישראלי? אם הגשת למשרה מסוימת ויש ישראלי לשעבר שעובד במחלקה, כנראה שיתייעצו איתו וכנראה שהוא יעשה כל מה שהוא יכול בשביל שתעבור לשלב של הראיון הטלפוני. הישראלים כאן מאוד עוזרים אחד לשני, שזה משהו שאתה קצת פחות רואה בארץ.

מה הייתי ממליץ למי שמעוניין להתנסות ברילוקיישן - לעבוד בחברה בינלאומית שמרכזה בארה"ב וידועה ברילוקיישנים (לא אינטל), סייט קטן בארץ עדיף על פני סייט גדול בשביל להגדיל את הסיכויים להגיע לכאן. ממוצע? קשה לי לומר, אני חושב שרוב החברות הבינלאומיות ירצו ממוצע מעל 80. אני חייב לציין שראיינתי הרבה מועמדים בארץ (הנדסת חשמל) ולא נתקלתי בקורות חיים של מישהו שלמד באוניברסיטה הפתוחה - למה אני לא יודע.

אנחנו לא אכלנו חסכונות בכלל כשהגענו לכאן, אבל אשתי עבדה כל הזמן הזה וגם קיבלה מענק רילוקיישן, רכב ושהות בבית מלון חודש חינם. זה תלוי אם אתה מגיע עם משפחה או לבד ואם שני בני הזוג עובדים או יוכלו לעבוד.

הבנתי את הגרף. הטענה שלי לא היתה שהם לא עומדים בתנאי הקבלה לאותם מוסדות - הטענה היתה שהרבה מהם מבקשים מלגות ועדיין לא מקבלים סבסוד של 90% או קרוב לכך, לפחות זה מה שהבנתי מאנשים שלמדו באוניברסיטאות כאן ולא שילמו את הסכום המלא כי אין להם כסף (רוב ההודים, המשפחות מוכרות את החיים שלהם בשביל שהילדים ילמדו כאן).
לא הייתי מתייחס ברצינות לשיחות כאלו. הרי יש באתרי הבית של האוניברסיטאות הללו נתונים, אני מציע לך לבקר בחלק מהם - זה נדיר שסטודנטים ''עניים'' משלמים. אבל מן הסתם, אני מניח, שהם לא בדיוק מתגאים בזה שהם מקבלים סיוע בכל דבר, אף אדם לא רוצה להיות במצב של נזקקות. אך העובדות הן שבארה''ב יש המון מלגות וסיוע. אגב, באופן אירוני דווקא UCSD צויינה לטובה לטובה בהקשר הזה.

תודה על התשובות
נזרום על עוד כמה שאלות? 😛

1. איך חיי הלילה? מה ההבדל בין שם לבארץ?

2. איך מבחינת תרבות וחיי פנאי, יש יותר מה לעשות בשבת?

3. איך חיי החברה?
האם אתה מרגיש שיש ריחוק מסויים מהחברים האמריקאים לעומת חברים ישראלים?
לוקח יותר זמן לאנשים להפתח אלייך?

4. אתה מרגיש שאנשים פחות כנים מבארץ?

5. אתה מרגיש שהאפרו אמריקאים באמת מופלים לרעה בסביבה שלך? היחס שלך משתנה בתור מראיין/עובד בחברה עם אנשים שהם לא לבנים מחשש להיתפס כגזען בעינהם? מה לגבי נשים?

6. איך הכביש מבחינת אכיפה, יש הזדמנויות להרביץ קצת? (אחרת מה הטעם להחזיק רכב מהיר)

7. מה התחביבים שלך והאם הם קיבלו שידרוג כשעברת?

8. איזה 3 חוקים בארה"ב הייתה מחוקק בישראל ואיזה 3 מישראל לארה"ב?

9. אתה מרגיש שרמת החוכמה הממוצעת יותר גבוה או נמוכה יחסית לאנשים בארץ?

10. יש משהו שהיית עושה בארץ חופשי ובארה"ב פתאום זה אסור/לא מקובל?

11. יש דבר כזה קריוקי בגינה בארה"ב? 🤣

12. אתה חושש מהמדיניות הנוכחית של טראמפ שרוצה להגביל הגירה?

13. אם לא ארה"ב לאן היית עובר?

14. איזה תפקידים (למדמח"ניק) יכולים לעלות את הסיכויים לקבל רילוקיישן?

כמה שאלות:

אגב @MasterSplitter אם אתה יכול תענה גם על מה שנראה לך

תודה

1. כאן כמעט בלתי אפשרי להוציא רשיון לנשק, עד כמה שידוע לי אפשר להוציא לאקדח (תהליך של שנתיים+) ואם אתה לא עובד בבטחון אסור לך להוציא אותו מהמטווח. רובי ציד כן אפשר בהנחה ואתה מוכיח שאתה צד / גר באיזור שצדים.

2. בשקלים סביב 750-800 ש״ח , תלוי ברכב. יצא לי להשתמש ב5 מוסכים שונים בזמן שהייתי פה, הדבר הכי קרוב ל״לדפוק אותי״ זה להציע לי צמיג יותר יקר לפני צמיג יותר זול (וגם זה בהפרש לא קריטי). כאן לא קיימת ההמצאה הזאת להגיד לך שמוצר עולה X ואז להוסיף לך עבודה ומע״מ בסוף היום. כאן המחיר שאומרים לך מראש / בטלפון שמתקשרים לקבל אישור הוא בדיוק המחיר שיתווסף לך לחשבון.

3. האוסטרלים מכורים לים הרבה יותר מישראלים. הם בדכאון שיש גשם ומדברים הרבה על מזג האוויר כי הם מקווים כל סופ״ש ללכת לים. הפרברים שקרובים לים הם הרבה יותר יקרים וזה ״נחשב״ לגור שם. הרבה מאוד אירועים / מסיבות הם משתדלים לעשות ליד הים. הטמפרטורה כאן לרוב נעימה בקיץ ואין בעיה להכנס לים. יש אנשים שעוברים עיר אפילו רק בשביל להיות קרובים לים. מנגד הנזקים של השמש די ברורים וכאן זה הרבה יותר מורגש ואתה רואה חבר׳ה בני 25 נראים כמו בני 35.

5. לא. איפה שאני גר, מיקום יחסית מאוד מרכזי (15 דקות נסיעה גג למרכז העיר), דירת 3 חדרים (2 חדרי שינה) עולה 2,000,000 שקל. מלבורן יותר זולה ואני מאמין שתהיה לפחות 25% יותר זולה.

8. לא. בתור בוגר תואר בהנדסה (תעו״נ) אני מאוד לא אוהב את הקונספט של אוניברסיטה באופן כללי להוציא מתארים מקצועיים מאוד ספציפיים. ללמוד כאן זה הרבה פחות שכונה מבחינת הגשת עבודות, נוכחות, פורמט שכל דבר צריך להיות מוגש. מאוד קשה כאן להעתיק וכו׳ (בוא נודה שבארץ זה קורה המון בעבודות).

9. לא מועיל לך בשום דבר.

10. הייתי ממליץ לחשוב מראש לאן אתה רוצה להגר (בערך) ולברר. באוסטרליה יש רשימת מקצועות נדרשים ואפשר מראש לדעת מה אתה צריך לעשות בשביל להגר. אפשר לקבל ויזה ע״י חברה שרוצה שתעבוד כאן אבל לך תמצא אחת כזאת מהארץ בלי קשרים. בגדול אם תלמד כאן באוניברסיטה אתה תקבל ויזה בלי בעיה ותקבל ויזה אחרי לעבוד כאן ואחרי כמה שנים תוכל לקבל תושב קבע, אבל ללמוד כאן עולה 70,000 ש״ח בשנה+ אז בהצלחה. באופן כללי הנדסה זה מקצוע טוב כאן. מנגד יש מקצועות כמו צורף או מעצב שיער או גנן שאפשר להגר בדיוק באותה קלות / קושי.

12. תלוי איך אתה עובר, אם יש לך עבודה, אם יש לך איפה לגור, אם יש לך חברים לישון אצלהם בנתיים וכו׳. בגדול - הרבה כסף. אבל זה מאוד תלוי.
תודה על התשובות
נזרום על עוד כמה שאלות? 😛

1. איך חיי הלילה? מה ההבדל בין שם לבארץ?

2. איך מבחינת תרבות וחיי פנאי, יש יותר מה לעשות בשבת?

3. איך חיי החברה?
האם אתה מרגיש שיש ריחוק מסויים מהחברים האמריקאים לעומת חברים ישראלים?
לוקח יותר זמן לאנשים להפתח אלייך?

4. אתה מרגיש שאנשים פחות כנים מבארץ?

5. אתה מרגיש שהאפרו אמריקאים באמת מופלים לרעה בסביבה שלך? היחס שלך משתנה בתור מראיין/עובד בחברה עם אנשים שהם לא לבנים מחשש להיתפס כגזען בעינהם? מה לגבי נשים?

6. איך הכביש מבחינת אכיפה, יש הזדמנויות להרביץ קצת? (אחרת מה הטעם להחזיק רכב מהיר)

7. מה התחביבים שלך והאם הם קיבלו שידרוג כשעברת?

8. איזה 3 חוקים בארה"ב הייתה מחוקק בישראל ואיזה 3 מישראל לארה"ב?

9. אתה מרגיש שרמת החוכמה הממוצעת יותר גבוה או נמוכה יחסית לאנשים בארץ?

10. יש משהו שהיית עושה בארץ חופשי ובארה"ב פתאום זה אסור/לא מקובל?

11. יש דבר כזה קריוקי בגינה בארה"ב? 🤣

12. אתה חושש מהמדיניות הנוכחית של טראמפ שרוצה להגביל הגירה?

13. אם לא ארה"ב לאן היית עובר?

14. איזה תפקידים (למדמח"ניק) יכולים לעלות את הסיכויים לקבל רילוקיישן?
1. כל עיר ואיזור הוא די שונה, אבל אגיב בכלליות. האוסטרלי הממוצע הולך להשתכר בפאב המשעמם הממוצע וזהו בערך. כמובן שבמרכז העיר זה הרבה יותר שונה. יש מועדונים מעולים אבל זה הרבה פחות פופולרי ובאופן כללי אוסטרלים ״רוקדים״ פחות הייתי אומר. בארים ופאבים הרבה יותר פופולרים מאשר מועדונים. באופן כללי תרבות הבילוי כאן סובבת סביב אלכוהול, שותים לאורך כל היום לפעמים החל משעות מאוד מוקדמות (כמו ארוחת צהריים). כאן לא יוצאים בכלל באמצע שבוע, מקומות בילוי או שסגורים, או שסוגרים מוקדם מאד. כולל לפעמים איזורים תיירותיים. יש חוקים מאוד נוקשים לגבי אלכוהול בגלל שכולם כאן אלכוהוליסטים, אי אפשר להכנס למועדון / באר אם אתה נראה שתוי, הרבה יותר קל שיעיפו אותך החוצה אם אתה מתנהג לא בסדר, בסידני ספציפית יש חוקים עוד יותר נוקשים ומועדונים נסגרים די מוקדם (2~) ואסור להגיש שוטים / מנה כפולה (50 מ״ל כאן) החל מ11~ בלילה בערך. הייתי בחתונה שהיה להם וודקה אבל אסור להגיש בשוטים כי צריך רשיון מיוחד לזה.

2. נתחיל מזה שהיום מנוחה הרשמי זה ראשון, לא שבת. בשבת/ראשון הכל פתוח כמעט, כמובן קניונים, דברים כמו בנקים או דואר או שירות לקוחות טלפוני יכולים להיות מוגבלים בשעות או סגורים בשבת-ראשון. תחבורה ציבורית כמובן עובדת.
מבחינת חיי חברה ופנאי באוסטרליה הם מ-א-ו-ד מגוונים. יש פער מאוד חד בין ישראל, כאן לכולם כמעט יש תחביבים. אחוז גבוה עושה ספורט אפילו תחרותי ברמה כלשהי, אם משחקים כדורגל בשכונה אז יש שופט, מדים, לוח משחקים ועושים על האש אחרי כל משחק. אוסטרלים לוקחים תחביבים כמה צעדים קדימה ביחס לארץ, מוזיקה, ספורט, שיט, אומנות וכו׳ וכו׳. אנשים יוציאו יותר כסף, יסעו יותר רחוק, יקחו אימונים / שיעורים וכו׳. יש לך יותר הופעות, הרצאות, פסטיבלים, אמנים, הצגות ומה שלא תרצה.

3. באוסטרליה כולם כמעט זרים (אם אתה גר בסידני/מלבורן) אני עובד בחברה עם 80%~ זרים. אף אחד לא התייחס אלי שונה כי זה מאוד נפוץ להתקל כאן בזרים. בתור מישהו עם מראה אירופאי ואנגלית ברמה טובה - מצבי לא רע כאן. רוב החברים הקרובים שלי כאן הם אוסטרלים אורגינל וכל הבנות זוג שלי אוסטרליות.

4. אכן כן. אנשים כאן יותר נחמדים אבל זה בגלל התרבות. בארץ אם אוהבים אותך או שונאים אותך - אתה תדע את זה. כאן יש ה-ר-ב-ה יותר נסיון להיות ״אדם טוב״ בעיני החברה.

5. זרים תמיד יהיו זרים, אבל באוסטרליה הזרים מקבלים את התנאים הכי טובים שיש מבחינת תרבותית. עובדת לידי מהנדסת ממצריים עם חיג׳אב ואף אחד לא הרים גבה אפילו, זה מאוד נורמלי.

6. יש כאן המון רכבים מטורפים, אני כמעט לא מסתובב שרואה מקלארן, פרארי, למבורגיני כמעט כל יום, אבל אין שום סיכוי להרביץ אלא אם אתה ממש ממש ממש יודע איפה. בארץ נהגתי 6 שנים~ וקיבלתי קנס אחד על מהירות. כאן קיבלתי הרבה יותר ואני נוהג כמו סבתא (בגלל זה).

7. פאוורליפטינג - כמובן שכן. זה הארץ הכי טובה בעולם להיות פאוורליפטר (בלי להגזים). בארץ היה לי תחביב של אלכוהול וויסקי בירות וכו׳ , כאן זה הרבה יותר מפותח והרבה יותר קל להשאב לזה בכל הכוח אבל זה לקח כמה צעדים אחורה בגלל האורח חיים הספורטיבי שלי. לא יודע אם להיות FOODIE זה תחביב, אבל אני בהחלט מפתח את זה כאן ורואה את זה מתפתח עוד. אני חושב שדווקא בתחום הזה בארץ לא חסר פופולריות.

8. מחוקק בארץ - נישואים אזרחיים, שכר הוגן למלצרים / ברמנים, קצבאות לסטודנטים
מחוקק באוסטרליה - איסור על תקנים לנשים במקום עבודה/צבא, ביטוחי בריאות פרטיים כמו בארץ, ביטול איסורים / רשיונות מפגרים כמו רשיון לצב (רציני), איסור על אחזקת נשק צעצוע שנראה כמו נשק, הכשרה/רשיון להחזיק תמרור כמו משמרות זה״ב.

9. קשה להגיד. הייתי אומר שמבחינת ״חוכמה של אוניברסיטה״ האנשים כאן הרבה יותר משכילים בגלל שיש ככ הרבה מהגרים ע״ב מקצוע. מנגד מבחינת ״אוניברסיטה של החיים״ לישראלים יש הרבה יותר חכמת רחוב כי באופן כללי בארץ מנסים לדפוק אותך כל הזמן אז צריך להיות חד ולא תמים.

10. כן, המון דברים! לנסוע מהר, בדיחות גזעניות בציבור, לנהוג אחרי 2-3 בירות, לחנות איפה שאסור, לעצור איפה שאסור, להתמקח על דברים, לצעוק על נותני שירות, לצעוק בכביש, להתעצבן בכביש, לקבל כרטיס אשראי, לקבל הלוואה, למצוא מה לאכול בחוץ אחרי 11 בלילה בסופ״ש, לקנות אלכוהול בחנות בלילה, לקנות אלכוהול בסופר (כאן זו חנות נפרדת)... בטוח שאזכר בהמשך בעוד הרבה דברים.

11. ממש לא.

12. בתור מהגר שהיה צריך לעשות ה-מ-ו-ן בשביל להגר לאוסטרליה (ועדיין בתהליך לקבלת תושב קבע שזה יהיה כמעט כמו אזרח) אני חושב שזה מוצדק. אין בעיה עם הגירה אבל המהגרים צריכים להיות אנשים שהמדינה צריכה, לא ההפך.

13. אם לא אוסטרליה הייתי מנסה את מזלי בארה״ב או אירופה. יש לי כיוון לדרכון פולני אז מאמין שהייתי מחפש איזה חיבור / כיוון לאנשהו באירופה והולך על זה. כנראה גרמניה כי אני אוהב את התרבות והאנשים.

אני אענה לכל השאלות בהקדם האפשרי, בינתיים רק רציתי לעדכן שיש מבצע ב-myprotein על שק 11lbs whey isolate ב-57 דולר:

Impact Whey Isolate

קוד קופון: VIT20

חשבתי שאולי זה יהיה רלוונטי למישהו כאן.

עריכה: עושה רושם שאין משלוח לישראל, שייסה.
תודה ל @ziv_r על הדיווח.

נערך לאחרונה:
עושה רושם שבהחלט יש לך זמן לפנאי שלאחר עבודה.

הדור שלנו כבר הגיע למצב שאין לנו זמן לכלום כי שעות העבודה הוגדלו, הפקקים גם כן ועד שאתה כבר מגיע הביתה אין לך כוח לכלום.

לקראת הבחירות שלנו, מה אתה חושב על הגישה הקפיטלסטית. בעיקר בתחום הרפואה. האם אתה חושב שכדאי להפריט את הרפואה בארץ ? גם כל נושא הביטוח לאומי וכו' (אני שוקל להצביע זהות)

לקראת הבחירות שלנו, מה אתה חושב על הגישה הקפיטלסטית. בעיקר בתחום הרפואה. האם אתה חושב שכדאי להפריט את הרפואה בארץ ? גם כל נושא הביטוח לאומי וכו' (אני שוקל להצביע זהות)

אולי השאלה הופנתה לINCIN אבל אענה גם.
קפיטליזם מוחלט זה רע כמו שקומוניזם מוחלט זה רע. צריך למצוא את האיזון. לדעתי האישית זהות שמה דגש על דברים (רובם) שאני מסכים שצריך ללכת לכיוון קפיטליסטי כי הדברים האלה לא עובדים כמו שצריך בארץ.

הפרטה טובה וחיובית רק שיש תחרות, אם אתה מפריט בית חולים שלתושבים אין שום ברירה אחרת מלבד הבית חולים הזה - אתה מקבל מונופול שבעלים פרטיים יכול לגבות כמה שבא להם וזה הכי גרוע.

ביטוח לאומי ללא ספק עובד בצורה מאוד עקומה, אף אחד לא חושב אחרת. פייגלין עדיין בעד קצבאות בסיסיות לנכים ולקשישים לדוגמא. אפשר לדעתי בהחלט להפוך את המוסד הזה למשהו הרבה יותר מתקדם והרבה יותר ״רזה״. קצבאות ילדים זו כמובן תחלואה שמעודדת עוני ואנשים להשריץ ילדים שאינם יכולים לממן, אבל זו תחלואה של הדת היהודית לא רק של הממשלה.

פייגלין אגב כמעט 1:1 זהה לבן שפירו (יהודי דתי אמריקאי מאוד פוליטי אבל בעיקר עוסק בתקשורת ולא רץ לבחירות).
לגבי הבחירות הנוכחיות, לדעתי החשיבות של להחליף את שלטון נתניהו באנשים ערכיים וטובים שחשובה להם המדינה (בלי קשר לימין או שמאל) הרבה יותר חשובה.
אם לא הייתי תומך בכחול לבן, הייתי תומך בזהות.

אולי השאלה הופנתה לINCIN אבל אענה גם.
קפיטליזם מוחלט זה רע כמו שקומוניזם מוחלט זה רע. צריך למצוא את האיזון. לדעתי האישית זהות שמה דגש על דברים (רובם) שאני מסכים שצריך ללכת לכיוון קפיטליסטי כי הדברים האלה לא עובדים כמו שצריך בארץ.

הפרטה טובה וחיובית רק שיש תחרות, אם אתה מפריט בית חולים שלתושבים אין שום ברירה אחרת מלבד הבית חולים הזה - אתה מקבל מונופול שבעלים פרטיים יכול לגבות כמה שבא להם וזה הכי גרוע.

ביטוח לאומי ללא ספק עובד בצורה מאוד עקומה, אף אחד לא חושב אחרת. פייגלין עדיין בעד קצבאות בסיסיות לנכים ולקשישים לדוגמא. אפשר לדעתי בהחלט להפוך את המוסד הזה למשהו הרבה יותר מתקדם והרבה יותר ״רזה״. קצבאות ילדים זו כמובן תחלואה שמעודדת עוני ואנשים להשריץ ילדים שאינם יכולים לממן, אבל זו תחלואה של הדת היהודית לא רק של הממשלה.

פייגלין אגב כמעט 1:1 זהה לבן שפירו (יהודי דתי אמריקאי

יחד עם זאת לפייגלין יש רעיונות כלכליים ממש מפגרים, מס שטוח לדוגמא לא ברור למה אדם שמרוויח 100000 שקל בחודש צריך לשלם מספר אחוזים זהה למורה שמרוויח 10000 בחודש

יחד עם זאת לפייגלין יש רעיונות כלכליים ממש מפגרים, מס שטוח לדוגמא לא ברור למה אדם שמרוויח 100000 שקל בחודש צריך לשלם מספר אחוזים זהה למורה שמרוויח 10000 בחודש
אני דווקא מסכים. המס של המורה נגיד יהיה 1000 שקל, והמס של הבן אדם השגיעה להישגים יהיה 10000 שקל.
זה יגרום לאנשים לרצות להרוויח יותר. להתקדם הרבה יותר. נגיד היום בשביל שכר של עוד 2000 שקל אני אפילו לא ישקול לעבור עבודה. כי בנטו זה בקושי 1000 שקל. לא שווה לי. אם זה יהיה נגיד עוד 1800 שקל זה כבר טיפה יותר נחמד 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית