הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט בביצוע נכון

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
איך יודעים כמה לקחת את האגן אחרונה בזמן ירדת הסקוואט? האם בעצם לקיחת הישבן מקסימום אחורה כדי ליצור את המתיחה יהיה יעיל מבלי ליצור מצב של גוד מורניג ע"י כך שבעצם הפלג גוף העליון יהיה מכווץ וישען אחורה ובעצם כך יהיה צמוד לאגן. יהיה דרך נכונה לפעול?

אתה צריך להתיישב אחורה, אבל במקביל לשלוח ברכיים קדימה, ככה שבפועל אתה רק יורד למטה.
לדעת האם הסקוואט לוקח שנים, וגם אז תמיד יהיו ספקות, אבל עם הזמן אתה תלמד מה עובד עליך ומה לא. בסופו של דבר לכל אחד יש מבנה גוף שונה ולכן הסקוואט יהיה שונה

כמה לקחת אחורה זה תלוי במבנה האישי שלך ובנקודות החזקות והחלשות שלך.

אפשר לקחת סקוואטרים מאוד חזקים שמבצעים את זה בצורה מאוד שונה, לדוגמא מלאניצב ואלחזוב.

אתה צריך להביא את הישבן אחורה הכי הרבה שאתה יכול, וכמובן לתת לברכיים לצאת.
כתוצאה, לסקוואט שלי יש דמיון לגוד מורנינג, אבל זה נראה לי שקורה לי בגלל שהדליפט שלי מאוד חזק, אז אני סומך על הגב לעשות עבודה שמיותרת לו.
אין סיבה שבכוונה תוריד את הגב, תנסה לשמור על זקיפות בו בזמן.
לשאלה איך יודעים כמה? זה פשוט הכי הרבה שהגוף נותן. ככל שתצליח יותר, תרים יותר.

אתה צריך להביא את הישבן אחורה הכי הרבה שאתה יכול, וכמובן לתת לברכיים לצאת.
כתוצאה, לסקוואט שלי יש דמיון לגוד מורנינג, אבל זה נראה לי שקורה לי בגלל שהדליפט שלי מאוד חזק, אז אני סומך על הגב לעשות עבודה שמיותרת לו.
אין סיבה שבכוונה תוריד את הגב, תנסה לשמור על זקיפות בו בזמן.
לשאלה איך יודעים כמה? זה פשוט הכי הרבה שהגוף נותן. ככל שתצליח יותר, תרים יותר.
זה טיפ לא נכון.
המשוואה של זוייות האגן, ברכיים וקרסול היא שונה מאדם לאדם, יש סקוואטרים מאוד חזקים ששופפים יחסית זקוף עם ברכיים קדימה וישבן לא כל כך אחורה.

זה טיפ לא נכון.
המשוואה של זוייות האגן, ברכיים וקרסול היא שונה מאדם לאדם, יש סקוואטרים מאוד חזקים ששופפים יחסית זקוף עם ברכיים קדימה וישבן לא כל כך אחורה.
אני גם כאן ללמוד, תספר לי איך לדעתך אני יכון לדעת כמה, אם לא הנסיון להגיע למקסימום.

אני גם כאן ללמוד, תספר לי איך לדעתך אני יכון לדעת כמה, אם לא הנסיון להגיע למקסימום.
כמו שאמרת, שלוקחים תחת יותר מדי אחורה, יכול להיווצר גוד מורנינג סקוואט שהוא לא טוב מכמה סיבות -
עומס על הגב (עומס זה לא רע, אבל העומס הספציפית הזה מעלה תשישות יותר)
לא משתמש בכוח ברגליים
זליגה של כוח בגלל הקושי לתרגם את הכוח מהרגליים לעלייה של המוט בצורה אנכית למעלה

אני לא אומר שלא צריך לקחת תחת אחורה, אני אומר שזה טיפ אוניברסלי שלא תמיד עובד ביעילות.
אני אישית (כל אחד אחרת) שמתי לב שאם אני לא לוקח ישבן אחורה אני מרגיש לחץ בגב בירידה
בלתי אפשרי לא לקחת תחת אחורה, אולי רק בפרונט סקוואט.

השאלה היא כמה אחורה.

סיכום ביניים -
סקוואט הוא מערכת שלמה של תנועה בהרבה מפרקים, הזויות.

מיקום של כל מפרק בתחתית, תלוי במיקום של שאר המפרקים:
מפרק אגן, מפרק ברך מפרק קרסול, רוחב פיסוק, זוית כפות רגליים, החזקת מתח בגב עליון וכו׳.

אי אפשר לתת טיפ כל כך כללי ״כמה שיותר אחורה״ כי יש אנשים שזה יטיב עמם ויש אנשים שזה יהרוס להם את הסקוואט.

כמו שאמרת, שלוקחים תחת יותר מדי אחורה, יכול להיווצר גוד מורנינג סקוואט שהוא לא טוב מכמה סיבות -
עומס על הגב (עומס זה לא רע, אבל העומס הספציפית הזה מעלה תשישות יותר)
לא משתמש בכוח ברגליים
זליגה של כוח בגלל הקושי לתרגם את הכוח מהרגליים לעלייה של המוט בצורה אנכית למעלה

אני לא אומר שלא צריך לקחת תחת אחורה, אני אומר שזה טיפ אוניברסלי שלא תמיד עובד ביעילות.

בלתי אפשרי לא לקחת תחת אחורה, אולי רק בפרונט סקוואט.

השאלה היא כמה אחורה.

ברור שכדי להתחיל את התנועה התחת צריך ללכת אחורה, אני פשוט הבנתי בערך כמה אני צריך כדי שלא ארגיש לחץ בגב.
ואני לא מרגיש את הלחץ כי אני לוקח יותר מידי אחורה (לא חושב שלוקח יותר מידי) אלא אם אני מזלזל בזה דווקא.

אז איך אתה יודע כמה?

או ע״י ניסוי וטעייה או ע״י מאמן שידריך אותך.

הנטייה שלי הייתה לקחת כמה שיותר אחורה, מה שהפך את הסקוואט שלי ללא כל כך מאוזן וגרם לי לכאבים וכו׳ כי האגן היה עושה הכל.

היום אני מתמקד בלשלוח ברכיים קדימה חזק, אבל בגלל הנטייה שלי, זה עדיין נראה לגורם חיצוני כאילו אני מתיישב אחורה כמה שיותר.
ברור שכדי להתחיל את התנועה התחת צריך ללכת אחורה, אני פשוט הבנתי בערך כמה אני צריך כדי שלא ארגיש לחץ בגב.
ואני לא מרגיש את הלחץ כי אני לוקח יותר מידי אחורה (לא חושב שלוקח יותר מידי) אלא אם אני מזלזל בזה דווקא.

זו מערכת שלמה של הרבה מפרקים, אי אפשר לדעת ככה ע״י כמה משפטים בפורום, צריך לכל הפחות לראות סרטון שלך. הלחץ בגב יכול לנבוע מהרבה גורמים, לפעמים דווקא הדפוס תנועה הנכון מלווה בכאבים בגלל הרגלים לא נכונים וכו׳. לא תמיד כמובן.

הנטייה שלי הייתה לקחת כמה שיותר אחורה, מה שהפך את הסקוואט שלי ללא כל כך מאוזן וגרם לי לכאבים וכו׳ כי האגן היה עושה הכל.

היום אני מתמקד בלשלוח ברכיים קדימה חזק, אבל בגלל הנטייה שלי, זה עדיין נראה לגורם חיצוני כאילו אני מתיישב אחורה כמה שיותר.
אני די מתקדם בסקוואט, אבל יש לי הרבה ללמוד, אני עדיין מנסה להגיע לטכניקה נכונה בסקוואט עם המאמן שלי, אבל יש נראה לי דרך ארוכה.

זו מערכת שלמה של הרבה מפרקים, אי אפשר לדעת ככה ע״י כמה משפטים בפורום, צריך לכל הפחות לראות סרטון שלך. הלחץ בגב יכול לנבוע מהרבה גורמים, לפעמים דווקא הדפוס תנועה הנכון מלווה בכאבים בגלל הרגלים לא נכונים וכו׳. לא תמיד כמובן.

מבין לא ביקשתי עצה או משהו כזה סתם אמרתי לפותח האשכול שזה משתנה ולי אישית שאני לא משתדל לקחת אגן אחורה (שאני מזלזל בזה)
מרגיש לי כאילו אני מרים פי 2 יותר משקל + לחץ מציק. אבל שאני לוקח תחת אחורה (לא יותר מידי גם) פתאום התנועה חלקה
ככה שאין לי כאבים, לא באמצע הסט ולא אחרי הסט.

אני די מתקדם בסקוואט, אבל יש לי הרבה ללמוד, אני עדיין מנסה להגיע לטכניקה נכונה בסקוואט עם המאמן שלי, אבל יש נראה לי דרך ארוכה.

זה לא משנה כמה אתה מתקדם, תמיד יש עוד מה ללמוד ככל שמתקדמים עוד יותר.

גם ששפפתי 300, יש לי עוד הרבה מה לשפר. במיוחד טכנית.
חבר שלי, זכה בתחרות הכי יוקרתית כאן עם 855@95, לקח לא מזמן את אותו מאמן שלי, כי הוא רוצה להשתפר ולהשאר בריא.

הקשיים הטכניים שיש לך ב100 הם לא אומר קשיים ב200 וב300 וכו׳...
אם אתה עולה על פתרון למשל לעשות מלא פרונט סקוואט לחזק קוואדס, העלית את הסקוואט ב50 קילו ועכשיו יש לך צוואר בקבוק אחר, אולי גב עליון, אולי מוביליטי בכתף וכו׳ וכו׳.

בגלל זה למה מתאמנים כאן שאומרים ״זה לא הטכניקה, הטכניקה שלי טובה״ אני תמיד מפקפק. תמיד יש מה לשפר.

תסתכל על אנשים כמו ג'ון האאק, מקום ראשון(?) ב- -83 ב-IPF עם סקוואט של מעל ל-300 קילו, והוא מתיישב ממש מעט, בתחתית האגן שלו נמצא כמעט מעל העקבים.
כשאתה מתיישב יותר מדי, בלי להתחשב במיקום של הברך, אתה מוציא את פושטי הברך מהמשוואה, ומשתמש כמעט אך ורק בפושטי אגן. זה יביא אותך לסיים את הסקוואט אם הם מספיק חזקים, אבל בהחלט יגנוב ממך הרבה מאוד משקל.
קח מוט ריק או כמעט ריק ותעשה סקוואט נוח, רק תפתח ברכיים ותתיישב מעט אחורה, תנסה להרגיש מתח בשרשרת האחורית וברגליים. תנסה לשחק עם המיקום של הברכיים עד שתמצא תנוחה שבה אתה מרגיש הכי פחות נוח, זו התנוחה שבה אתה נמצא במקסימום מתח.
עכשיו כשאתה עושה סקוואט תנסה להגיע לתנוחה הזאת, וכמה שצריך לשבת בשביל התנוחה הזאת זה כמה שצריך

אני חושב שג׳ון האק (כבר לא בIPF) הוא קצת מוזר מהבחינה הזאת, לא נראה כאילו הוא בנוי לסקוואט, עושה היי באר וכו׳... אבל הוא מרים הרבה איכשהו

• פותח/ת השרשור
אז מה המסקנה בסופו של דבר שלא ניתן לדעת בעצם כמה רחוק לקחת את האגן אחורה.
אך מהתגובות כאן אני הבנתי כמה דברים ותקנו אותי אם אני טועה.
1. הקו המנחה של לקיחת האגן אחורה תהיה מומלצת עד רגע שנימצא את התנוחה למתיחה באנסטרינג כדי ליצור את הקפיץ.
2. במקביל לקיחת האגן אחורה למצב של ישיבה כפי שמתואר בסעיף הראשון יהיה נכון למשוך ולהרים את הפלג גוף העליון כדי לא ליצור מצב של גוד מורינג וכתוצאה מכך לחץ מיותר על הגב.

אז מה המסקנה בסופו של דבר שלא ניתן לדעת בעצם כמה רחוק לקחת את האגן אחורה.
אך מהתגובות כאן אני הבנתי כמה דברים ותקנו אותי אם אני טועה.
1. הקו המנחה של לקיחת האגן אחורה תהיה מומלצת עד רגע שנימצא את התנוחה למתיחה באנסטרינג כדי ליצור את הקפיץ.
2. במקביל לקיחת האגן אחורה למצב של ישיבה כפי שמתואר בסעיף הראשון יהיה נכון למשוך ולהרים את הפלג גוף העליון כדי לא ליצור מצב של גוד מורינג וכתוצאה מכך לחץ מיותר על הגב.
לא נראה שאף אחד אמר משהו בסגנון הזה, אלה הנחות יסוד שלך, ופשוט אף אחד לא שלל את זה. תנסה לקרוא שוב מה שכתבנו פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית