עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
1. זה שלא הכרתי אני עניין של הבאונס אין זה אמור או מעיד שום דבר על הטכניקה שלי. לא ענית למה שהתכוונת בשאלה על הברכים אחי אני יודע שזה מיתוס העניין עם הברכים אך זה לא מה ששאלתי.אתה מבלבל פה הרבה דברים, והרבה הנחות שגויות.
נתחיל מהעובדה שטכניקה מעולה בטוח אין לך, כי לפי מה שאמרת פה בתגובה הזאת והקודמות, יש רבה דברים בטכניקה שאתה לא מבין, וזה בסדר, פשוט צריך ללמוד אותם.
דבר ראשון, אתה לא אמור לעבור את קצות האצבעות כמה שיותר, ואתה לא אמור להגביל אותן, אתה צריך לרדת כמו שצריך,תוך כדי שאתה מתיישב ושולח ברכיים קדימה בו זמנית, תוך כדי שאתה שומר את המוט מעל אמצע כף הרגל. כמה שהברכיים יהיו קדימה זה כמה הן צריכות להיות קדימה. לא יותר מדי ולא אחורה מדי.
דבר שני, הברכיים לא עובדות, הן מפרק, ובצורה טבעית יש להן טווח תנועה מלא לחלוטין. השרירים שמחוברים למפרק יגיבו בהתאם לאימון. הגידים והסחוס ילמדו להתמודד עם העומס שאתה מרגיל אותם לעבוד, ככה שאם תעבוד בטווח תנועה חלקי, הם יתחזקו בטווח התנועה הזה.
אם יש לך כאבים בטווח תנועה מסויים, וזה בלי דלקת, דבר ראשון חייבים להסתכל על הטכניקה, שכנראה לא מבוצעת כמו שצריך.
אני מציע שתעלה סירטון טכניקה לביקורת, כי לדעתי יש לך מה ללמוד.
רוב הכוח לא מגיע מהעקב, זו הנקודה. בעמידה כן, רוב המשקל נמצא על העקב, אבל בסקוואט, או כל תרגיל שמבוצע כמו שצריך, רוב המשקל לא נמצא על העקב, ככה שאין טעם גם לדחוף רק משם. אם אתה אמור לשמור את המשקל מעל אמצע כף הרגל, כי ככה אתה הכי יציב, הדרך האידאלית לדחוף תהיה דרך מרכז כף הרגל, או יותר נכון לדחוף עם כל כף הרגל, וככה הכוח מתאזן באמצע.
ובפרונט סקוואט אתה לא רחוק יותר מהעקב. פרונט סקוואט שמבוצע כמו שצריך המוט נמצא מעל אמצע כף הרגל. זה נכון גם בדדליפט ולחיצת כתפיים. ומי אמר שלחיצת כתפיים מאחורי הראש אתה אמור להרים פחות? אם יש לך תנועת כתף מספיק טובה אתה אמור להצליח להרים פחות או יותר אותו הדבר, וגם במקרה הזה, מוט מעל אמצע כף רגל, זה הבסיס ליציבה
אני טוען שאין לך טכניקה טובה בגלל הרבה דברים שאתה מתאר שצריכים או לא צריכים להיות בסקוואט ששגויים, ומשנים משמעותית את הטכניקה.1. זה שלא הכרתי אני עניין של הבאונס אין זה אמור או מעיד שום דבר על הטכניקה שלי. לא ענית למה שהתכוונת בשאלה על הברכים אחי אני יודע שזה מיתוס העניין עם הברכים אך זה לא מה ששאלתי.
בגדול כן. הרבה יותר קשה להחזיק את המשקל מלפניך, ולרוב זה המגביל העיקרי בתנועה, אבל בנוסף אתה לא יכול להשתמש יותר מדי בגב והאגן כשרירים מרכזיים, ורוב העומס נופל רק על הרגליים.2. למה פרונט יותר קשה מבאק סקוואט?
בגלל שפרונט סקוואט המשקל נופל קדימה לעומת הבאק סקוואט שנשען על הגב?
תלוי בבנאדםבוודאות ניתן להרים יותר בלחיצת כתפיים שמובצעת מאחורי הראש .
1. לא טענתי כלוםאני טוען שאין לך טכניקה טובה בגלל הרבה דברים שאתה מתאר שצריכים או לא צריכים להיות בסקוואט ששגויים, ומשנים משמעותית את הטכניקה.
לגבי הברכיים כן עניתי לך, שזו לא הגישה הנכונה, ואם יש כאבים בלי דלקת או בעיה מבנית אז הטכניקה היא הבעיה, לא הגידים והמפרקים שלא רגילים
בגדול כן. הרבה יותר קשה להחזיק את המשקל מלפניך, ולרוב זה המגביל העיקרי בתנועה, אבל בנוסף אתה לא יכול להשתמש יותר מדי בגב והאגן כשרירים מרכזיים, ורוב העומס נופל רק על הרגליים.
תלוי בבנאדם
הארבע ראשי עובד יותר. שזה מה שנקרא "רגל קדמית"1. לא טענתי כלום
2. כתוצאה ממיקום המוט בפרונט סקוואט הרגלים עובדים יותר מאשר בבאק סקוואט?
הכוונה הייתה שמהדברים שאתה אומר ניתן להבין את זה1. לא טענתי כלום
כן, כי יש מנוף גדול יותר עליהן2. כתוצאה ממיקום המוט בפרונט סקוואט הרגלים עובדים יותר מאשר בבאק סקוואט?
למה בלואו באר ניתן להרים יותר מאשר היי באר? המוט כמעט באותו מיקום. בגלל שבלואו באר הוא יותר על העקב?הכוונה הייתה שמהדברים שאתה אומר ניתן להבין את זה
כן, כי יש מנוף גדול יותר עליהן
למה בלואו באר ניתן להרים יותר מאשר היי באר? המוט כמעט באותו מיקום. בגלל שבלואו באר הוא יותר על העקב?
ככל שהמוט קרוב יותר לציר של המנוף (גב תחתון), יותר קל להרים משקל.למה בלואו באר ניתן להרים יותר מאשר היי באר? המוט כמעט באותו מיקום. בגלל שבלואו באר הוא יותר על העקב?
בגלל שהאמסטרינג עובדת יותר בlb בגלל הפוזיציה אז ניתן להרים יותר? הבנתי נכון?ה''כמעט'' שאתה מתאר הוא לא כמעט באיך שזה משפיע על הסקוואט עצמו
![]()
זה משנה לך את כל הפוזיציה של הסקוואט. בLB כל השרשרת האחורית עובדת חזק יותר מאשר בHB (האמס, גלוטס) גם הגב נכנס יותר לתמונה בLB
פשוט יותר שרירים משתתפים (חזק יותר) בLB ולכן רוב האנשים יצליחו להרים בו יותר משקל.
היה מאמר בקילוגרם של ביל סטאר שהדבר אינו קריטי אם דברים ישתנו?ככל שהמוט קרוב יותר לציר של המנוף (גב תחתון), יותר קל להרים משקל.
גם בגלל שכשהמוט נמוך, צריך להתכופף קדימה ולצרף גב לעבודה, ב LB הגב לא סטטי כמו HB, אלא משתנה בזווית למטה ולמעלה, וזה מוריד מהעומס על הברכיים (שהם רגליים), כך שאפשר להרים יותר משקל.
כתוצאה המשקל יותר נוטה על העקבים, זה לא בדיוק הסיבה שיותר קל להרים, אבל זה איכשהו קשור ותוצאה.
לא רק ההאמסטרינגס, אלא שאפשר להשתמש גם יותר בגב, ולרוב גם יותר במקרבי הירך, שבסקוואט מתפקדים כפושטי אגןבגלל שהאמסטרינג עובדת יותר בlb בגלל הפוזיציה אז ניתן להרים יותר? הבנתי נכון?
יש יותר מדעה אחת בעניין, אבל בגדול קיצור הצירים הוא אחד מהתורמים המרכזיים ליכולת להרים יותרהיה מאמר בקילוגרם של ביל סטאר שהדבר אינו קריטי אם דברים ישתנו?
זה בעצם אתה אומר שברגע שעושים lb הציר מתקשר כלומר הטווח התנועה לעומת hb?לא רק ההאמסטרינגס, אלא שאפשר להשתמש גם יותר בגב, ולרוב גם יותר במקרבי הירך, שבסקוואט מתפקדים כפושטי אגן
יש יותר מדעה אחת בעניין, אבל בגדול קיצור הצירים הוא אחד מהתורמים המרכזיים ליכולת להרים יותר
לא טווח התנועה, ציר הכוח. בערך כמו ההבדל בין להחזיק 10 קילו קרוב לגוף או רחוק מהגוף. רחוק מהגוף יהיה קשה יותר להחזיק למרות שהמשקל זההזה בעצם אתה אומר שברגע שעושים lb הציר מתקשר כלומר הטווח התנועה לעומת hb?