עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה שולל את מה שאמרתי? אם לא זה יכול להיות מתאים עבורי. מה שאומר מהנאמר כמו כל מקרה לגופו ולא ניתן לענות על השאלה מכך מסיקים שכל אחד עושה מה שטוב עבורו עם קווים מניחילא נראה שאף אחד אמר משהו בסגנון הזה, אלה הנחות יסוד שלך, ופשוט אף אחד לא שלל את זה. תנסה לקרוא שוב מה שכתבנו פה
הייתי שמח מאוד אך לצערי האנגלית שלי חלשהממליץ לקרוא את starting strength. הפרק על הסקאווט מאוד מפורט, אפילו יותר מידי.
כן, אלה לא דרכים לבצע סקוואט טוב.אתה שולל את מה שאמרתי?
מה לדעתך לא מתאים לכולם בספר בהנחה ואנחנו מדברים על low bar squat (חוץ ממיקום האגודלים)?לגבי ההצעה לפרק של הסקוואט בספר SS - זה בדיוק מה שאני מנסה להמנע, פתרון מקובע שאמור להתאים לכולם ובפועל ממש לא עובד ככה.
באמת שככל שעובר הזמן אני מתקשה יותר ויותר להבין מה משך אנשים לריפטו והיללו אותו כגאון פאוורליפטינג, אני לא מצליח למצוא כמעט שום דבר שהוא עשה בצורה טובהמבט, אחיזה, נעליים, דגש מוגזם על היפ דרייב, רוחב עמידה, זוית כפות רגליים... זה לא שהכל שגוי, אבל זה לא מתאים לכולם באופן חד משמעי.
מעבר לכך, אם תסתכל על ליפטרים מתחרים תראה ש95%~ מהם מבצעים סקוואט שרחוק ממה שריפטו מלמד.
אני לא בטוח שזה החבר'ה של ריפטו, אני חושב שזה ערוץ נפרד.רק לפני יומיים הם העלו סרטון בנושא
התוכניות שלו לא טובות במיוחד לפאוורליפטינג, ובטח לא לאוכלוסיה הכללית, הטכניקות שהוא מלמד רחוקות מאידאליות, שיטת הלימוד האישי שלו נוראית, ואני מקווה שראית ציוד המכון שהוא התחיל למכור: מוט יקר מדי וללא טיפול מינימלי שימנע את ההרס שלו מלחות וידיים שנוגעות בו (בכוונה דרך אגב), ספת בנצ' שהיא צרה מדי, עבודת המתכת בה זוועתית, וגם שם אמורה להחליד בכוונה, והחלק הכי טוב, שהיא עשויה מבלוק עץ, לא משוייף כראוי, ללא לקה, וללא גימור, פשוט עץ. וכל מה שהוא מוכר אלה עבודות חצי גמורות שנראות יפה רק כי הוא חושב שזה אידאלי, וזה די משקף יפה את העבודה שלוולהגיד שהוא לא עושה כלום בצורה טובה זאת הגזמה פראית לדעתי
זה הדבר היחיד שהוא עשה טוב לתחום, אבל אני ממש בספק אם זה בכוונההספר שלו ביחד עם קרוספיט העלו בצורה משמעותית את הפופולריות של אימוני הכח.
המתיחה שבתכוונתי אלייה מורגשת לקראת השבירת מגביל. סקוואט גוד מורניג יכול להיות גם בירידה, תלוי כמה לקחת את האגן אחורה וכיפפת את הגב כלפי מטה.כן, אלה לא דרכים לבצע סקוואט טוב.
המתיחה לא בטוח שבכלל תרגיש אותה לאורך כל הסקוואט, וסקוואט גוד מורנינג קורה בעליה, לא בירידה, ככה שזה לא קשור.
אתה פשוט תצטרך לשחק עם כמה אתה יושב וכמה אתה שולח ברכיים קדימה, ולראות מה עובד טוב יותר, כל זה תוך כדי שאתה שומר על המוט מעל אמצע כף הרגל. תתחיל מלהתיישב כמה שיותר, עם תנועת ברכיים קדימה מינימלית ביותר, ותנסה כל חזרה במהלך החימום להוסיף מעט יותר גלישת ברכיים, ותראה מתי זה מרגיש לך יותר מדי, ואתה לא מצליח לשמור את המשקל מעל אמצע כף הרגל.
לגבי הזווית של הטורסו, את זה תצטרך להתאים לכמה שאתה יושב, ואז בעליה לשמור על הזווית הזאת ולא לאבד אותה, ככה אתה יוצר היפ דרייב
אני יודע, אבל לא לכולם יש את המתיחה הזאת בתנועה שהכי מתאימה להם, ככה שזו לא אינדיקציה טובההמתיחה שבתכוונתי אלייה מורגשת לקראת השבירת מגביל
סקוואט גוד מורנינג בהגדרה זה סקוואט שבעלייה האגן עולה מהר מדי, הברכיים נפשטות עוד לפני שהכתפיים עלו, ואתה צריך לבצע את רוב הסקוואט עם הגב ולא עם הרגליים.סקוואט גוד מורניג יכול להיות גם בירידה, תלוי כמה לקחת את האגן אחורה וכיפפת את הגב כלפי מטה.
המרחק לאורך הגוף בין הכתף לאגן צריך להיות מינימלי, תוך כדי שאתה מדמיין את הסרעפת מקבילה לרצפת האגן, אבל המרחק בין בית החזה לאגן לא צריך להיות מינימלי לאורך הרצפה (מצב שבו המרחק הגדול ביותר הוא שכיבה על הרצפה והמרחק הקצר ביותר הוא עמידה זקופה), כי כמו שאמרתי קודם, הזווית של הגב היא אינדיבידואליתאז בעצם בית החזה מבחינת המרחק צריך להיות קרוב לאגן ולהשאר מכווץ?
קדימה והחוצה, ככה אתה טוען את האגןואת הברכיים דוחפים כמה שניתן בעצם קדימה בקו של אצעות?
בהחלט יכולים להיות כאבים בגלל ניהול עומסים לא טוב, כמו עליה פתאומית בנפח העבודה או בעצימות, אבל טכניקה טובה תמזער כמה שניתן את הנזק, בגלל שהשינויים הפתאומיים האלה בעיקר מדגישים תקלות בטכניקהבשום מצב לא יכול לביות עומסים לא נכונים וכאבי ברכים מביצוע סקוואט תקין?
כי אתה אמור לדחוף עם כל כף הרגל ולא רק עם העקב, בערך כמו שאתה מנסה לקפוץ לגובה, אתה לא תנסה לקפוץ מהעקב, אלה תתחיל לייצר אנרגיה דרך כל כף הרגל.למה שומרים את המוט מעל אמצע כף הרגל ולא יותר לכיוון העקב ששם נימצא היכולות היותר גבוהות ליצור כוח?
טורסו זה הגוף בלי רגליים, ידיים, וראשמזה טורוס?
היפ דרייב זה לדחוף את האגן למעלה בעליה כאילו מישהו דוחף לך אותו למטה, אתה בעצם נותן לאגן להוביל את התנועה. אבל חשוב מאוד שלא רק האגן יעלה, אלא הכתפיים יעלו איתו.עוד בבקשה לא הצלחתי להבין מה הגדרה של היפ דרייב ואיך יוצרים אותו?
הקפיץ, או הבאונס, שזה אותו הדבר, זה גם לא משהו שיש לכולם, רק למי שמרגיש את המתיחה בתחתית. האנשים האלה צריכים לתת לעצמם טיפה ליפול בתחתית כדי שהמתח של השריר יזרוק אותם למעלהמשהו נוסף שרציתי לשאול לפעמים יוצאים לי לשמוע על ה"קפיץ" בזמן העלה מהסקוואט למה הם מתכוונים ואיך יוצרים אותו? ומזה באונס? משהו כזה.
בתור אחד שעושה סקוואטים כאלה, אגיד שמנסיוני בלבד, זה בגלל שאין לי את הגמישות של כתפיים כדי ליישר את הזרוע על המוט ולהרים את המרפקים. זה יוצר מצב שהמוט יכול להחליק במורד הגב (כי המרפקים לא למעלה), וכפיצוי אני יורד עם הגב יותר למטה כמו גוד מורנינג, ובזכות הגב החזק שלי אני מסתדר. אבל בגלל שמרכז השיווי משקל נמצא ישירות מעל הברכיים, הם קורסות פנימה במקום לצאת, ולא רק שזה מסוכן, זה גם מגביל את ההתקדמות במשקלים.סקוואט גוד מורנינג בהגדרה זה סקוואט שבעלייה האגן עולה מהר מדי, הברכיים נפשטות עוד לפני שהכתפיים עלו, ואתה צריך לבצע את רוב הסקוואט עם הגב ולא עם הרגליים.
אם הגב שלך מספיק חזק אתה תצליח, אבל מן הסתם זה לא המקסימום התיאורטי שלך, ואם הוא לא אז אתה תיכשל.
גב אופקי מאוד בסקוואט זה משהו די נפוץ, ולא בעיה בפני עצמו
נכון מאוד, כל הכבוד על הניתוח.בתור אחד שעושה סקוואטים כאלה, אגיד שמנסיוני בלבד, זה בגלל שאין לי את הגמישות של כתפיים כדי ליישר את הזרוע על המוט ולהרים את המרפקים. זה יוצר מצב שהמוט יכול להחליק במורד הגב (כי המרפקים לא למעלה), וכפיצוי אני יורד עם הגב יותר למטה כמו גוד מורנינג, ובזכות הגב החזק שלי אני מסתדר. אבל בגלל שמרכז השיווי משקל נמצא ישירות מעל הברכיים, הם קורסות פנימה במקום לצאת, ולא רק שזה מסוכן, זה גם מגביל את ההתקדמות במשקלים.
השבוע עבדתי על התנעתיות של הכתף, והסקוואט החדש הרבה יותר כואב לי כרגע, כי אני מאמץ שרירים חדשים, אבל תנועה וטכניקה טובה בלי קריסת ברכיים או גב נופל, והמשקל הרגיל עדיין עולה.
אז אצלי הכל התחיל מכתפיים לא גמישות ומיישור לא מספיק של הזרוע מעל המוט.
ממליץ לבדוק טכניקה בדברים הקטנים, לפעמים שם זה הפיתרון. לא יודע מה לקח לי כל כך הרבה זמן.
1. אם מתאמן מבצע סקוואט ללא משקל והברכים שלו כואבות למרות שהטכניקה תקינה היית ממליץ לו לבצע סקוואט חלקי כלומר לא לרדת עד הסוף ואז יוצר מצב שהברכים רחוקות מקצי האצבעות והדבר מקל על הברכים עד שהרצועות בברכים התחזקו?אני יודע, אבל לא לכולם יש את המתיחה הזאת בתנועה שהכי מתאימה להם, ככה שזו לא אינדיקציה טובה
סקוואט גוד מורנינג בהגדרה זה סקוואט שבעלייה האגן עולה מהר מדי, הברכיים נפשטות עוד לפני שהכתפיים עלו, ואתה צריך לבצע את רוב הסקוואט עם הגב ולא עם הרגליים.
אם הגב שלך מספיק חזק אתה תצליח, אבל מן הסתם זה לא המקסימום התיאורטי שלך, ואם הוא לא אז אתה תיכשל.
גב אופקי מאוד בסקוואט זה משהו די נפוץ, ולא בעיה בפני עצמו
המרחק לאורך הגוף בין הכתף לאגן צריך להיות מינימלי, תוך כדי שאתה מדמיין את הסרעפת מקבילה לרצפת האגן, אבל המרחק בין בית החזה לאגן לא צריך להיות מינימלי לאורך הרצפה (מצב שבו המרחק הגדול ביותר הוא שכיבה על הרצפה והמרחק הקצר ביותר הוא עמידה זקופה), כי כמו שאמרתי קודם, הזווית של הגב היא אינדיבידואלית
קדימה והחוצה, ככה אתה טוען את האגן
בהחלט יכולים להיות כאבים בגלל ניהול עומסים לא טוב, כמו עליה פתאומית בנפח העבודה או בעצימות, אבל טכניקה טובה תמזער כמה שניתן את הנזק, בגלל שהשינויים הפתאומיים האלה בעיקר מדגישים תקלות בטכניקה
כי אתה אמור לדחוף עם כל כף הרגל ולא רק עם העקב, בערך כמו שאתה מנסה לקפוץ לגובה, אתה לא תנסה לקפוץ מהעקב, אלה תתחיל לייצר אנרגיה דרך כל כף הרגל.
גם להתרכז בדחיפה מהעקב יגרום לך לסקוואט גוד מורנינג
טורסו זה הגוף בלי רגליים, ידיים, וראש
היפ דרייב זה לדחוף את האגן למעלה בעליה כאילו מישהו דוחף לך אותו למטה, אתה בעצם נותן לאגן להוביל את התנועה. אבל חשוב מאוד שלא רק האגן יעלה, אלא הכתפיים יעלו איתו.
תדמיין פותחן בירה, האגן יהיה החלק שנשען על הפקק, והברכיים יהיו החלק שמחזיק את הפקק. צריך להפעיל כוח דרך אותה נקודת משען כדי לפתוח את הבקבוק.
הקפיץ, או הבאונס, שזה אותו הדבר, זה גם לא משהו שיש לכולם, רק למי שמרגיש את המתיחה בתחתית. האנשים האלה צריכים לתת לעצמם טיפה ליפול בתחתית כדי שהמתח של השריר יזרוק אותם למעלה
ממש לא, זו לא הגישה הנכונה. אם יש כאב צריך להבין ממה הוא נובע. אם יש דלקת אז היא דורשת גישה וטיפול מסויים, אם אין דלקת אז צריך לבחון את התנועה, שכמעט בטוח לא נכונה, ולמצוא איך לתקן אותה. אתה יודע שהברך אמורה לעבור את קצות האצבעות, נכון?1. אם מתאמן מבצע סקוואט ללא משקל והברכים שלו כואבות למרות שהטכניקה תקינה היית ממליץ לו לבצע סקוואט חלקי כלומר לא לרדת עד הסוף ואז יוצר מצב שהברכים רחוקות מקצי האצבעות והדבר מקל על הברכים עד שהרצועות בברכים התחזקו?
לא, אתה דוחף עם כל כף הרגל. לא תיארתי לעצמי שאתה עם כף הרגל באוויר ונשען רק על העקב. צריך פשוט לדחוף עם כל כף הרגל, ואם אתה נותן דגש לעקב אז אתה לא עושה את זה נכון.2. דוחפים עם כל כף הרגל ויהיה ניתן דגש לעקב?
הבאונס זו שיטה מתקדמת יחסית, בגלל שהיא דורשת שקודם כל תשלוט בתנועה עצמה כמו שצריך, ואחרי שאתה שולט בתנועה, הבאונס דורש קואורדינציה מסויימת שאתה יכול לשלוט עליה רק אחרי שהתנועה ברורה לך, ככה שלמתחילים לא הייתי מלמד אותו, ולא מנסה להסתמך עליו. בנוסף כמו שאמרתי, זה לא מתאים לכולם, אלא לאנשים שכן מרגישים את המתיחה, ויורדים מספיק מהר כדי לקבל אפקט קפיץ3. הקיץ או הבאונוס שדיברנו עליו אם רגע לפני הסוף הסקוואט בתחתית אני מפיל את העצמי למטה כמו שאמרת אני מרגיש סוג של קפיץ אבל השאלה אם זה באמת עוזר? אם מרגישים זה אומר שהיית ממליץ להשאר כך? ואם זה דרך שמומלצת לכולם לנסות ליצור את הקפיץ הזה?
1. כן אני יודע שאין בעיה לעבור עם הברך את קצי האצבעות אך אם הדבר גורם עומס על הברכים מסיבה כמו ברכים רגישות ומנקודת הנחה שהטכניקה מעולה. כי בכל זאת שאתה יורד עמוק יותר הברכים עבודות יותר ועובדות כמו כל שריר שגם אותם צריך לחזק ויש כאלה שגם שם צריך לעבוד בהדרגה עכב כך אך לא למנוע מהם מהמטרה בסוף לרדת כמו שצריך ושהברכים יעבדו כמה שניתן שגם הם יתחזק.ממש לא, זו לא הגישה הנכונה. אם יש כאב צריך להבין ממה הוא נובע. אם יש דלקת אז היא דורשת גישה וטיפול מסויים, אם אין דלקת אז צריך לבחון את התנועה, שכמעט בטוח לא נכונה, ולמצוא איך לתקן אותה. אתה יודע שהברך אמורה לעבור את קצות האצבעות, נכון?
לא, אתה דוחף עם כל כף הרגל. לא תיארתי לעצמי שאתה עם כף הרגל באוויר ונשען רק על העקב. צריך פשוט לדחוף עם כל כף הרגל, ואם אתה נותן דגש לעקב אז אתה לא עושה את זה נכון.
הבאונס זו שיטה מתקדמת יחסית, בגלל שהיא דורשת שקודם כל תשלוט בתנועה עצמה כמו שצריך, ואחרי שאתה שולט בתנועה, הבאונס דורש קואורדינציה מסויימת שאתה יכול לשלוט עליה רק אחרי שהתנועה ברורה לך, ככה שלמתחילים לא הייתי מלמד אותו, ולא מנסה להסתמך עליו. בנוסף כמו שאמרתי, זה לא מתאים לכולם, אלא לאנשים שכן מרגישים את המתיחה, ויורדים מספיק מהר כדי לקבל אפקט קפיץ
אתה מבלבל פה הרבה דברים, והרבה הנחות שגויות.1. כן אני יודע שאין בעיה לעבור עם הברך את קצי האצבעות אך אם הדבר גורם עומס על הברכים מסיבה כמו ברכים רגישות ומנקודת הנחה שהטכניקה מעולה. כי בכל זאת שאתה יורד עמוק יותר הברכים עבודות יותר ועובדות כמו כל שריר שגם אותם צריך לחזק ויש כאלה שגם שם צריך לעבוד בהדרגה עכב כך אך לא למנוע מהם מהמטרה בסוף לרדת כמו שצריך ושהברכים יעבדו כמה שניתן שגם הם יתחזק.
רוב הכוח לא מגיע מהעקב, זו הנקודה. בעמידה כן, רוב המשקל נמצא על העקב, אבל בסקוואט, או כל תרגיל שמבוצע כמו שצריך, רוב המשקל לא נמצא על העקב, ככה שאין טעם גם לדחוף רק משם. אם אתה אמור לשמור את המשקל מעל אמצע כף הרגל, כי ככה אתה הכי יציב, הדרך האידאלית לדחוף תהיה דרך מרכז כף הרגל, או יותר נכון לדחוף עם כל כף הרגל, וככה הכוח מתאזן באמצע.2. אך רוב הכוח מגייע מעקב איך הגעת למסקנה שיותר יעיל לישתמש בכל כל הרגל נבלי לתת דגש לעקב? הסיבה שפרונט סקוואט קשה חמבאק סקוואט זה מעבר שזה רחוק ממרכז הגוף אלא גם המרחק מהעקב. כמו לחיצת כתפים שתבצע מאחורי הראש לעומת קדימה שתאכל להרים פחות עכב כך.