עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לעניות דעתי, תשיג מאמן שיראה את הטכניקה, וינסה לפתור את הכאבים שלך עם התרגילים המתאימים, לפני שאתה מתנפל על התוכנית ה"נכונה".
על הדרך תקבל תוכנית מתאימה. אני חסיד של השיטה של המאמן שלי (וחלק כאן יודעים למי אני מתכוון) שאין על מאמן שרואה אותך ושנמצא איתך גם ממקום רגשי ופסיכולוגי, זה תורם המון, ואני לא ישקר שזה מכנה משותף של הרבה מתחרים בכל מיני תחומים של ספורט.
אישית תמיד הייתי חסיד של A רגליים גב יד קידמי. B חזה כתפיים יד אחורי. זה פשוט דעתי ונסיוני, אבל אשמח לשמוע את שאר הדעות כאן.
כמו שאמרתי, אני מעדיף באותו אימון.עזוב מאמן אין לי בעיה לוותר על בנץ שטוח (אין לי כאבים בשום תרגיל אחר) גם ככה הוא לא בדיוק ה-תרגיל לפיתוח גוף לדעתי אינקליין יותר חשוב
אני רק תוהה לגבי אם לשלב אינקליין ופרס באותו אימון ובאיזו עצימות, או לפצל ואז....זה 4 פעמים בשבוע כתף קדמית
כמו שאמרתי, אני מעדיף באותו אימון.
A
חזה, כתפיים ויד אחורית:
בנצ' פרס רגיל 4X8.
דאמבלים לחזה עליון 3X10.
פרפר 3X12.
אוברהאד פרס 4X8.
הנפות לצדדים 3X10.
הנפות קדימה 3X10.
בנצ' אחיזה צרה מאוד 3X10.
לחיצה צרפתית 3X10.
B
סקוואט 4X8.
דדליפט 4X8.
פולי עליון (או מתח) 4X8.
חתירה 3X10.
פולאובר 3X10.
מתח ליד קידמי 3X10.
בייספס עם מוט W בישיבה אחיזה צרה 3X10.
תרגילי בטן לבחירה 3X עד התשה.
חימום אירובי כל אימון 15 דק'.
אכילי נכונה, ושינה נכונה.
תדחוף את עצמך למקסימום, אם ראית שאתה מצליח 10 חזרות במקום 8, אז תעשה את זה, וסט הבא תעלה משקל.
כל סט צריך להיות המקסימום שלך, וברגע שאתה רואה שצריך להרים משקל, אל תהסס.
תלמד את הטכניקה ותבקש ביקורת מאנשים שמבינים ורואים אותך במכון.
אתה מתעלם מהבעיה ומחפש לשים עליה פלסטר.
המיקוד שלך צריך להיות קודם כל לפתור את הכאבים בבנץ׳ שטוח. בתור מטרה זמנית ומשנית אתה יכול לעבוד מסביב לפציעה (זה בסדר, זמנית) אבל לחלוטין אסור להתעלם ממנה.
שאתה עובד אינקליין, אתה פשוט מערב יותר כתפיים ופחות חזה. שאתה לא עובד בנץ׳ שטוח אתה מוותר על התרגיל הכי משמעותי לפיתוח שרירי חזה. זה לא משהו שיחזיק לאורך זמן.
ממליץ על פיזיותרפיסט ספורט או לכל הפחות מאמן. תעלה סרטון כאן ואולי נוכל לעזור.
לגבי השאלה - עדיף לבצע לחיצות באותו יום ולא 4 ימים בשבוע.
יש אנשים שיש להם כאבים בבנץ במשך שנים ומתאמנים מסביב, אני כבר כמה זמן עושה אינקליין וOHP ולא מרגיש שום כאבים
ואני גם ככה לא רואה צורך גדול בבנץ שטוח (אינקליין ופרפר כן יספיקו שם למסה) זו לפחות דעתי ממה שראיתי והבנתי
קשה לי להאמין שאם אלחץ 40 כל צד באינקליין עם דאמבלים יהיה לי חזה לא מפותח. אז גם אם יהיו לי כאבים לכל החיים שאני מבצע
בנץ שטוח זה לא כ''כ מעניין אותי אני לא מרגיש את זה ביום יום ולא בתרגילים שאני מבצע....אגב אני לא מרגיש את הכאבים בבנץ אם אני
עובד נניח ל10 חזרות (לפחות ככה זכור לי) אלא אם אני עובד ל5 חזרות לקראת ה3-5 בסוף אני מרגיש משהו קטן וגם מזה אפשר להתעלם
אבל מעדיף שלא לעשות בכלל.
והבנתי אני כנראה אעשה אוברהד פעם בשבוע, גם במצב הזה עדיף לשלב? (שהB לקראת סוף שבוע שיש יומיים מנוחה)
אגב אני חייב לציין שגם מהבחינה הזו הכתף משתפרת מעצמה עם הזמן, זה לא נשאר סטטי ככה שאולי זה גם יעבור מעצמו פשוט הפסקתי להגיע לכשלים ולתת נפח פסיכי כמו בעבר, בהתחלה כאב לי כמעט כל תרגיל ועכשיו זה רק בנץ שטוח וגם זה כאב לי מאוד ועכשיו מאוד בקטנה...ככה שיש שיפור בלי שאני ''עושה כלום'' כנראה כי הורדתי את ההרגלים הרעים פשוט.
יש אנשים שיש להם כאבים במשך שנים כי הם מעולם לא טיפלו בזה, הנה ענית לעצמך אפילו.
אני רואה כל כך הרבה מתאמנים עצלנים שאומרים ״אחייי הגב, הכתף .. לא יכול לעשות X Y Z...״ כי אף פעם לא טיפלת בזה, איך אתה מצפה שזה ישתפר?
הנה עברה שנה ועכשיו אתה מתחיל להתאושש במקום ככל הנראה חודש-חודשיים במקרה הרע.
בכל אופן, אין מה להתעסק בעבר, למדת את הלקח שלך (לא להכשל כל אימון כמה פעמים וכו׳) ואני מציע במקום להמנע מהתרגיל, תבצע אותו עם משקל נוצה. תתחיל למשל ממוט ריק ותוסיף 2.5 קילו כל שבוע. תוך חודש חודשיים סביר להניח שתהיה בריא בהנחה והטכניקה שלך סבירה.
אתה לא אוהב את התרגיל ונמנע ממנו בגלל הכאבים והטראומה, זה הכל.
אולי כדאי לשאול אותך קודם מה הם המטרות שלך באימונים?
האם בריאות וקלילות הם לא חלק מהמטרות שלך?
לוותר על תרגיל מסוים בגלל חוסר בריאות של הכתף, בעצם מזניח את מטרת האימון לצורך בריאות וקלילות.
אם המטרה שלך זה גוף בעל מראה מסוים בלי קשר לאיך אתה מרגיש, אז אם מצאת דרך להשיג את זה על ידי שאתה מדלג על תרגיל מסוים לך על זה. אבל בגלל שזה לא הגישה שלי, קשה לי להמליץ לך לוותר על זה.