סקוואט

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אני קורא פה על הstarting strenth שהבאתם לי לעשות
ונשמע ממש ממש טוב, אז תודה למי שהביא לי..
אתמול התחלתי סקוואט סתם אחרי האימון להבין איך זה עובד, אחרי שמאמן הסביר לי ואחרי שראיתי את כל הסרטונים של ריפטו...
התחלתי מרק המוט, שמתי 10 כל צד+2 סוגרים (45 קילו) ואז שמתי 15 כל צד+הסוגרים (55 קילו) 8 חזרות כל סט, עשיתי 3 סטים נראה לי עם 15... בשביל להבין טקטיקה.
אז הנה הבעיות שלי:
1. בסרטונים של ריפטו הוא עולה כזה קודם על התחת ורק אז מיישר את הגב, אבל במלא סירטונים אנשים לא עושים את זה... מה ההבדל בעצם? ולפי מה כדי לנהוג?
2. בלינק שהבאתם בעמוד של התרגיל רשום איפשהו:
3) Grip the bar as close to your head as possible. This will test your shoulder, elbow and wrist joint flexibility. The closer your hands are (within reason, your hands shouldn't touch your ears), the tighter your upper back will be, and the better the bar will sit on your back. Use a thumbless grip. You aren?t supporting the bar with your hands. You?re holding the bar DOWN against your back. Your wrist should NOT bend in either direction. It should be a straight line from your forearm across the wrist onto your hand.
וזו דיי בעיה אצלי, כי המפרק של היד כן עקום כזה למעלה... זה לא בכוונה, זה מחוסר גמישות נראה לי חחחח... איך מתקנים את זה?
3. המאמנים צועקים עלי שאני עושה סקוואטים :( בני זונות. יש מצב אתם באים למכון שלי ומרביצים להם?

תודה

אני קורא פה על הstarting strenth שהבאתם לי לעשות
ונשמע ממש ממש טוב, אז תודה למי שהביא לי..
אתמול התחלתי סקוואט סתם אחרי האימון להבין איך זה עובד, אחרי שמאמן הסביר לי ואחרי שראיתי את כל הסרטונים של ריפטו...
התחלתי מרק המוט, שמתי 10 כל צד+2 סוגרים (45 קילו) ואז שמתי 15 כל צד+הסוגרים (55 קילו) 8 חזרות כל סט, עשיתי 3 סטים נראה לי עם 15... בשביל להבין טקטיקה.
אז הנה הבעיות שלי:
1. בסרטונים של ריפטו הוא עולה כזה קודם על התחת ורק אז מיישר את הגב, אבל במלא סירטונים אנשים לא עושים את זה... מה ההבדל בעצם? ולפי מה כדי לנהוג?
2. בלינק שהבאתם בעמוד של התרגיל רשום איפשהו:

וזו דיי בעיה אצלי, כי המפרק של היד כן עקום כזה למעלה... זה לא בכוונה, זה מחוסר גמישות נראה לי חחחח... איך מתקנים את זה?
3. המאמנים צועקים עלי שאני עושה סקוואטים :( בני זונות. יש מצב אתם באים למכון שלי ומרביצים להם?
תודה

1.תלוי על אילו סרטונים אתה מסתכל. ב low bar squat זה יותר בולט בדרך כלל. כשאתה עושה סקוואט, אתה אמור לחשוב על לעלות עם התחת למעלה, ולא לנסות להרים את החזה, כמו שאתה רואה בסרטון של ריפטו.
2. תחזיק יותר רחב, איפה שנוח לך ולאט לאט תצמצם את האחיזה.
3.תלמד להתעלם.

4. התחלת עם משקל גבוה מדי, תתחיל עם המוט לבד וקח את זה לאט לאט, אין טעם להתחיל מהר מדי כי לא רק שאתה לא תעשה תסקוואט כמו שצריך, אתה גם תתקע במשקלים בשלב מאוחר יותר

5. זה אני הבאתי תתכנית אז כשדיברנו אני deus ועוד כמה עליה
קרדיט לאימיול

6. עכשיו שהתחלת לסקוואטווט אני בטוח שבחיים לא תפסיק, מסקנה: התחל לדדלפט

• פותח/ת השרשור
4. התחלת עם משקל גבוה מדי, תתחיל עם המוט לבד וקח את זה לאט לאט, אין טעם להתחיל מהר מדי כי לא רק שאתה לא תעשה תסקוואט כמו שצריך, אתה גם תתקע במשקלים בשלב מאוחר יותר

5. זה אני הבאתי תתכנית אז כשדיברנו אני deus ועוד כמה עליה
קרדיט לאימיול

6. עכשיו שהתחלת לסקוואטווט אני בטוח שבחיים לא תפסיק, מסקנה: התחל לדדלפט

עשיתי סקוואטים לפני איזה חודשיים ככה, הפסקתי כי לא היה לי דרך לשים את זה מאחרוה כי החדר כושר דפוק... עשיתי איזה שבועיים עם מוט לבד. ואתה צוחק, היה כל כך כיף לא נראה לי אני יפסיק בחיים חחחח. הבעיה עכשיו זה שאני שם את המוט על המקבילים, ואז יש לי איזה 7 צעדים לעשות על המוט על הגב וצריך לתמרן כמו זין בין אנשים...
תודה לדיוס ולאימיול 😃
דדליפט היום ראיתי את כל הסרטונים שהבאתם, שאלה את פאניק שאלה והוא ענה, עכשיו רק צריך שגם חב שלי יראה אותם ואז נעשה שנינו וננסה לתקן אחד את השני (כנראה גם נצלם ונעלה לפורום...)

הבעיה שלי בסקוואט היא עם הידיים, שכמו שאמרתי המפרק שלי עקום, אני אנסה להחזיר רחוק יותר. למרות שראיתי בסרטון אחד שהוא אומר משהו עם המרפקים... ננסה גם את זה 😃

דדליפט אני אנסה איזה 40-50 קילו בהתחלה ויעלה לפורום שתגידו לי עם הטכניקה טובה ואז אני אחליט אם להמשיך או לחכות למאמן היחיד שמבין משהו (הוא בחול)...

הידיים אמורות "לדחוף" את המוט ולא להרים את המוט
הידיים לא אמורות לשאת במשקל או משהו כזה, אלא רק לתמוך ולוודא שהמוט לא נופל

תתחיל גם לעשות פרונט סקוואט יהיה לך מאוד קל לנצח את המחלה הישראלית שאובחנה לא מכבר והיא "לעשות-רבע-סקוואט-עם-300 קילו-ולחוש-גבר"
יותר חשוב העומק והטווח תנועה בסקוואט מאשר המשקל שתעשה

אל תתחיל עם משקלים כבדים אני כבר אומר לך, אני בטוח שבמכון הכוזר שלך אף אחד גם ככה לא עושה סקוואטים אז על אחת כמה וכמה אין לך מה להתבייש מ30 קילו סקוואט

• פותח/ת השרשור
הידיים אמורות "לדחוף" את המוט ולא להרים את המוט
הידיים לא אמורות לשאת במשקל או משהו כזה, אלא רק לתמוך ולוודא שהמוט לא נופל

תתחיל גם לעשות פרונט סקוואט יהיה לך מאוד קל לנצח את המחלה הישראלית שאובחנה לא מכבר והיא "לעשות-רבע-סקוואט-עם-300 קילו-ולחוש-גבר"
יותר חשוב העומק והטווח תנועה בסקוואט מאשר המשקל שתעשה

אל תתחיל עם משקלים כבדים אני כבר אומר לך, אני בטוח שבמכון הכוזר שלך אף אחד גם ככה לא עושה סקוואטים אז על אחת כמה וכמה אין לך מה להתבייש מ30 קילו סקוואט
להוריד ל40 כאילו?
אני עושה סקוואט מלא לפי ריפטו, הוא אומר לרדת בשביל שהירך יהיה בזווית יורדת מהברך, ממש בקטנה כזה, וככה אני גם עושה...
אני יודע שהן לא אמורות לדחוף את המוט, אבל אני ילד ממש לא גמיש, אז אם אני רוצה שהידיים יגעו במוט הן צריכות להיות ככה...
מה עושים? :(

תעבוד high bar , כלומר שמוט ישב לך על הטרפזים רק תתרכז שהמוט שלך יושב טוב ולא זז .

כן תתחיל מ40
ואם אתה לא מבצע טוב ב40 תוריד גם מתחת ל40

ובקשר לגמישות אל תדאג כולם בוכים על זה בהתחלה אבל כשהסקוואט שלכם משתפר הם שוכחים מזה

• פותח/ת השרשור
כן תתחיל מ40
ואם אתה לא מבצע טוב ב40 תוריד גם מתחת ל40

ובקשר לגמישות אל תדאג כולם בוכים על זה בהתחלה אבל כשהסקוואט שלכם משתפר הם שוכחים מזה
כמה זמן להישאר על 40?
וכן אני יודע שהגמישות משתפרת...

שמע
בגדול 40 זה אפילו הרבה מדי בשביל התחלה
תתחיל עם מוט ריק

אני זוכר בפעם הראשונה שעשיתי סקוואט, רק מהסקוואט על משקל גוף אני נתפסתי ושבוע לא הייתי מסוגל לזוז

תתחיל עם מעט וכל אימון תעלה

• פותח/ת השרשור
שמע
בגדול 40 זה אפילו הרבה מדי בשביל התחלה
תתחיל עם מוט ריק

אני זוכר בפעם הראשונה שעשיתי סקוואט, רק מהסקוואט על משקל גוף אני נתפסתי ושבוע לא הייתי מסוגל לזוז

תתחיל עם מעט וכל אימון תעלה
לעלות כמה כל אימון?
ביקשתי מחבר שיצלם אותי....
הוא אמר שהגב שלי ניהיה מוזר בנקודה של הירידה הכי הכי תחתונה (בסוף הירידה-התחלת העליה)
אם אתם יכולים להגיד לי אם אני עושה נכון ומה לשפר:

בינתיים הוא רושם: This video is not yet processed
אף פעם לא התשמשתי בזה... נקווה שיעבד אותו בקרוב...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בחזרות האחרונות אתה קצת מעגל את הגב, תשמור על התחת בחוץ וחזה מתוח.
העומק של הסקוואט בסדר גמור ✌️

• פותח/ת השרשור
בחזרות האחרונות אתה קצת מעגל את הגב, תשמור על התחת בחוץ וחזה מתוח.
העומק של הסקוואט בסדר גמור ✌️
בטוח? כי תסתכל כשאני הכי הכי למטה, הגב תחתון ניהיה מעוגל כזה בכל החזרות... זה אמור להיות ככה?
העליה סבבה?
איך הירידה?

אתה עובד נכון, כמו שאמרתי הגב אצלך מתעגל לקראת החזרות האחרונות, תשאר עם המשקל עוד אימון-שניים ותנסה לטפל בבעיה, זה גם נובע מ"ליבה" חלשה (גב תחתון ושרירי בטן חלשים)

• פותח/ת השרשור
אתה עובד נכון, כמו שאמרתי הגב אצלך מתעגל לקראת החזרות האחרונות, תשאר עם המשקל עוד אימון-שניים ותנסה לטפל בבעיה, זה גם נובע מ"ליבה" חלשה (גב תחתון ושרירי בטן חלשים)
😲
הגב תחתון באמת דיי כואב לי אחרי זה...
אבל הבטן שלי חזקה 🙄
אתה אומר שזה מין יתקן את עצמו כשהגב תחתון יתחזק?

כמה דגשים , אתה צריך להתיישב יותר אחורה .
תדחוף את הברכיים החוצה , ותרים יותר את הראש (היו חזרות שהסתכלת על הרצפה ) בעיקר שאתה למטה , הרמת הראש והקפדה על הוצאת החזה החוצה תגרום לכך שהגב התחתון לא יתעקם שאתה בתחתית .
אל תשכח לסחוט את המוט זה מבוצע על ידי כך שאתה כאילו מעקם את המוט כלפי פנימה זה יגרום לך להוריד קצת את המרפקים כלפיי מטה .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה דגשים , אתה צריך להתיישב יותר אחורה .
תדחוף את הברכיים החוצה , ותרים יותר את הראש (היו חזרות שהסתכלת על הרצפה ) בעיקר שאתה למטה , הרמת הראש והקפדה על הוצאת החזה החוצה תגרום לכך שהגב התחתון לא יתעקם שאתה בתחתית .
אפשר הסבר על להתיישב יותר אחורה ולדחוף את הברכיים החוצה... :S
הראש היה למטה כי איזה מישהו עשה מולי סקוואטים גם כמו איזה אידיוט, רבע סקוואט, והוא אמר לי לפני" "אני מבין בדברים האלה" פחחחח, אז אם הייתי מסתכל קדימה הייתי מסתכל לו ישר על התחת וזה לא נראה מי יודע מה טוב :S

אפשר הסבר על להתיישב יותר אחורה ולדחוף את הברכיים החוצה... :S

התיישבות יותר אחורה תגרום לכך שתכניס יותר את הגלטוס וההאמסטרינג ובכך תוכל להרים יותר משקל (זו התנועה של הסקוואט ) , רוב המתחילים סובלים מהאמסטרינג חלש (חוץ מספרינטרים ) ולכן מתקשים להתיישב אחורה כמו שצריך אני התגברתי על הבעיה הזאת באמצעות ה"box squat " .

בקשר למה להוציא את הברכיים החוצה ?
http://stronglifts.com/how-to-keep-your-knees-out-on-squats/

• פותח/ת השרשור
התיישבות יותר אחורה תגרום לכך שתכניס יותר את הגלטוס וההאמסטרינג ובכך תוכל להרים יותר משקל (זו התנועה של הסקוואט ) , רוב המתחילים סובלים מהאמסטרינג חלש (חוץ מספרינטרים ) ולכן מתקשים להתיישב אחורה כמו שצריך אני התגברתי על הבעיה הזאת באמצעות ה"box squat " .

בקשר למה להוציא את הברכיים החוצה ?
http://stronglifts.com/how-to-keep-your-knees-out-on-squats/

להיות יותר אחורה עם כל הגוף כאילו? או שאתה מתכוון לרדת יותר למטה?

ברכיים החוצה כלומר פיסוק גדול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית