הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה מלוכלכת לעומת מסה נקייה

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
שאלתי את זה בעבר וקיבלתי תשובה רק מאדם אחד. מעניין אותי שוב לשמוע על ההבדלים בין מסה נקייה למסה מלוכלכת, בהתנסות האישית ולא מה אומר המדע. באופן אישי וזה כמובן יכול להיות עניין לגמרי מוטעה, יש לי הרגשה שכל פעם אחרי כמה ימים שלא עמדתי במכסת הקלוריות הנכונה ואיזה סוף שבוע אחד לא הייתי בשליטה כי אכלתי עם המשפחה המורחבת או במסעדה או סתם זללתי, אני רואה כאילו יש איזושהי קפיצה בגדילה ואני לא מדבר על השמנה. מדעית אני מבין שיש סיכוי יותר גדול שאני הוזה מאשר שיש קשר כל כך ישיר בין אכילה כזאת לגדילת שריר באופן פתאומי. מצד שני, בתקופה ארוכה מאוד שבה הקפדתי על 300-500 קלוריות מעל הנאוטראלי ועבודה טובה במכון ושינה טובה, לא ראיתי שום גדילה. (אני מדבר על מדידה עם סרט מדידה). יכול להיות שהגוף קיבל איזושהי דחיפה מהאוכל, או כל דבר לא מוסבר אחר.
בקיצור, הייתי שמח לשמוע מה דעתכם ומה הנסיון שלכם אומר?

חושב שעניתי לך פעם..
אני מעדיף מסה מלוכלכת כי התוצאות באות יותר מהר אבל גם במחיר של השמנה קלה.
לי לא אכפת מקצת בטן,כי אני מעדיף מראה גדול וחזק מריבועים בגוף שטוח.
מסה מלוכלכת זה פחות מגביל אותך(אפילו בכלל לא)
אם אתה חושב שתוכל להיפטר מהשומן אחרי זה,תלך על מלוכלכת
נתון לשיקול דעתך בלבד.
לי זה בעיקר עוזר פסיכולוגית,אני יכול לאכול מה שבא לי,בלי גבולות.
אחרי זה יותר קל לי בחיטוב כי אני יודע שזה רק תקופה.
יש תקופה שאני זולל הכל,ותקופה שמקפיד.

לא יודע,ככה אני מעדיף. מעולם לא ניסיתי מסה נקייה.
לא רוצה לספור קלוריות כשאני במסה,מספיק לי לספור בחיטוב

גם אני לא סופר בחיים קלוריות, אבל זה לא אומר שצריך לעשות מסה ממש מלוכלכת.
אפשר לאכול מספיק חלבון, פחמימות (מורכבות), שומן בריא, והרבה ירקות.
הנה כתבתי על איך שאני מאמין שצריך לאכול כדי לקבל מסה טובה בלי לעלות בשומן, אתה לא צריך לספור קלוריות אם לא בא לך ואתה מכיר את הגוף שלך, וגם תרגיש טוב כי זה פשוט בריא. ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה
זה עובד לי, ולאחרים שראיתי שעושים את זה.
זה לא רק כדי לא להשמין, זה דרך להביא את הגוף שלך לספיגה הכי טובה של המזון.
וזה בריאות שכולל יכולת שינה טובה יותר, פחות ימי מחלה, אנרגיה יותר גבוה, מצב רגשי יותר נוח (שעוזר המון באימונים), וגוף שרירי עם פחות שומן.
אני לא יודע למה ספורטאים עובדים למטרות בהזנחה של הבריאות שלהם, הבריאות יעזור להם הכי הרבה בעולם. וזה הרבה יותר חשוב מהתוצאות של האימונים, רק מי שמאבד את הבריאות שלו יודע את זה.

לא הסברתי את עצמי נכון.
אני לא אשתה שמן קנולה בשביל הקלוריות..
אבל אני לא אתלבט אם לאכול באגט שניצל. אני אטרוף אותו

לא הסברתי את עצמי נכון.
אני לא אשתה שמן קנולה בשביל הקלוריות..
אבל אני לא אתלבט אם לאכול באגט שניצל. אני אטרוף אותו
דעתי היא ששווה לוותר על אוכל בעל ערך תזונתי נמוך בשביל מזון עם ערך תזונתי גבוה יותר.
לדוגמה שניצל עם אורז מלא או קינואה, או לפחות באגט מחיטה מלאה, במקום הקמח הלבן.
אבל כל אחד והדרגה של בריאות שהוא מסוגל לקחת.
זה מניב תוצאות, ואני ממליץ.

• פותח/ת השרשור
אני לא נכנס לזווית של איזה אוכל יותר בריא. זה ויכוח בפני עצמו ובדרך כלל ויכוח שלא נגמר. הכוונה שלי היא לבדוק שני נושאים. אחד הוא בכללי מסה (אכילה לא לגמרי מבוקרת קלורית) מלוכלכת לעומת נקייה ביחס לגדילה במסת שריר והשנייה היא עלייה במסת שריר בקפיצות ביחס או לא ביחס למסה נקייה או מלוכלכת. 4 חדשים הקיף הזרוע הוא x ויום אחד אחרי סוף שבוע של זלילות הוא x פלוס חצי סמ'. וזה לא שומן. אותו דבר אחרי כמעט חודש של מסה מלוכלכת עד לפני-5- 4 חדשים פתאום גדילה (לפי בדיקה בראי, לא סרט מדידה) בחזה וכתפיים וגם לא של שומן (אולי קצת מאוד. רוב השומן בבטן). מישהו התנסה במה שאני מתאר או במשהו דומה?

מנסיוני אין יתרון במסה מלוכלכת, פשוט אחד שלא יודע לאכול מספיק כשהוא אוכל נקי, הוא יחשוב שמלוכלכת נותנת יותר תוצאות.
בורקס וסופגניות לא יבנו לך את השרירים זה פשוט פזיולוגיה.
אמנם השריר מורכב מחלבון, אבל מה שמביא את החלבון לשריר תלוי בוויטמינים מינרלים והורמונים, ובתפקוד של האיברים השונים של הגוף, שניזוקים בתזונה דלה בערך תזונתי.

מעניין אותי שוב לשמוע על ההבדלים בין מסה נקייה למסה מלוכלכת
מסה מלוכלכת זה לאכול יותר קלוריות ממה שהגוף שלך מסוגל לנצל למען בניית שריר, זה הכל.
מבחינת שריראין כמעט שום הבדל, במסה מלוכלכת אתה הולך על בטוח מבחינת ניצול המקסימום של בניית שריר, אבל גם מבחינת צבירת שומן, כי הקלוריות העודפות צריכות ללכת לאנשהו.
אם המטרה שלך היא כוח אז אולי יש יתרון קטן למסה מלוכלכת קלות, ככה אתה גם עלה בשריר, נשאר על אחוז שומן נמוך יחסית, וגם תהיה לך מספיק אנרגיה בשביל לפתח כוח מקסימלי.
אם המטרה שלך היא אסתטיקה אז זה מיותר לחלוטין, כי אתה רק מקשה על עצמך בתהליך. מבחינת זמנים ייקח לך פחות או יותר אותו הדבר, אבל במקום להתמיד במשהו אחד, אתה צריך לשחק הרבה ולקוות לטוב.

התנסות האישית ולא מה אומר המדע
התנסות אישית מלאה בטעויות שיפוט, מדע הרבה פחות. אל תסמוך אף פעם יותר על דעה אישית מאשר הדעה המדעית הרווחת. עצה לחיים.

אני רואה כאילו יש איזושהי קפיצה בגדילה ואני לא מדבר על השמנה
בעיקר נוזלים אחרי ארוחות עם הרבה נתרן ופחמימה, זו מסה מזוייפת

הקפדתי על 300-500 קלוריות מעל הנאוטראלי ועבודה טובה במכון ושינה טובה, לא ראיתי שום גדילה. (אני מדבר על מדידה עם סרט מדידה)
עלית במשקל? המראה השתפר? יכול מאוד להיות גם שהיית הרבה יותר קרוב לנייטראלי ממה שאתה חושב
בורקס וסופגניות לא יבנו לך את השרירים זה פשוט פזיולוגיה.
הם בהחלט יבנו שריר, אבל אם תחיה רק מהם כנראה שהבריאות שלך תינזק

בסופו של יום.. שוקולד,שמן,סופגניות וכו' זה קלוריות שהשריר צריך כמו קלוריות מאורז ובשר?
יש לך הסבר מאחורי זה?
בידיוק.
הגוף צריך חלבון, שומן, פחמימה, ויטמינים ומינרלים.
כל עוד תספק לו חלבון (שדרך אגב בורקס גבינה זה אחלה מקור לחלבון), מספיק שומן בריא, ויטמינים ומינרלים, זה באמת לא משנה מאיפה יגיעו שאר הקלוריות

אז אני יכול לכאורה לשתות על הבוקר חצי ליטר שמן קנולה ולצום כל היום וסגרתי את הפינה של הקלוריות?
לכאורה כמובן

אז אני יכול לכאורה לשתות על הבוקר חצי ליטר שמן קנולה ולצום כל היום וסגרתי את הפינה של הקלוריות?
לכאורה כמובן
זה עונה על הקריטריונים שציינתי קודם?
ויש גם בעיות בריאותיות של מאכלים ספציפיים, כמו נזק בכמויות מסויימות

בידיוק.
ואל תשכח לקחת בחשבון שובע והרגשה כללית, ויכולת עיכול.
כמות עצומה של שמן תגרום לכל האוכל לצאת הרבה יותר מהר, והספיגה תהיה פחות יעילה
זה בדיוק הנקודה שאני חושב שכל כך קריטי שספורטאים מתעלמים ממנו, זה מה שתזונה בריאה נותנת.
בריאה פירושו, מזון בעל ערך תזונתי גבוה ככל האפשר.

זה בדיוק הנקודה שאני חושב שכל כך קריטי שספורטאים מתעלמים ממנו, זה מה שתזונה בריאה נותנת.
בריאה פירושו, מזון בעל ערך תזונתי גבוה ככל האפשר.
אני לא חושב אפשר לקרוא למישהו ספורטאי אלא אם הוא עוסק בתחום ספורט מסויים, ומנסה להשתפר בו ע"י אימונים ותזונה נכונים. כל מי שלא עושה את זה פשוט מעביר שעות פנאי בספורט, לא מעבר

אני לא חושב אפשר לקרוא למישהו ספורטאי אלא אם הוא עוסק בתחום ספורט מסויים, ומנסה להשתפר בו ע"י אימונים ותזונה נכונים. כל מי שלא עושה את זה פשוט מעביר שעות פנאי בספורט, לא מעבר
אז אגיד במקום ספורטאי, הגזע האנושי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית