הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה מלוכלכת לעומת מסה נקייה

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
שאלתי את זה בעבר וקיבלתי תשובה רק מאדם אחד. מעניין אותי שוב לשמוע על ההבדלים בין מסה נקייה למסה מלוכלכת, בהתנסות האישית ולא מה אומר המדע. באופן אישי וזה כמובן יכול להיות עניין לגמרי מוטעה, יש לי הרגשה שכל פעם אחרי כמה ימים שלא עמדתי במכסת הקלוריות הנכונה ואיזה סוף שבוע אחד לא הייתי בשליטה כי אכלתי עם המשפחה המורחבת או במסעדה או סתם זללתי, אני רואה כאילו יש איזושהי קפיצה בגדילה ואני לא מדבר על השמנה. מדעית אני מבין שיש סיכוי יותר גדול שאני הוזה מאשר שיש קשר כל כך ישיר בין אכילה כזאת לגדילת שריר באופן פתאומי. מצד שני, בתקופה ארוכה מאוד שבה הקפדתי על 300-500 קלוריות מעל הנאוטראלי ועבודה טובה במכון ושינה טובה, לא ראיתי שום גדילה. (אני מדבר על מדידה עם סרט מדידה). יכול להיות שהגוף קיבל איזושהי דחיפה מהאוכל, או כל דבר לא מוסבר אחר.
בקיצור, הייתי שמח לשמוע מה דעתכם ומה הנסיון שלכם אומר?

מסה מלוכלכת זה לאכול יותר קלוריות ממה שהגוף שלך מסוגל לנצל למען בניית שריר, זה הכל.
מבחינת שריראין כמעט שום הבדל, במסה מלוכלכת אתה הולך על בטוח מבחינת ניצול המקסימום של בניית שריר, אבל גם מבחינת צבירת שומן, כי הקלוריות העודפות צריכות ללכת לאנשהו.
אם המטרה שלך היא כוח אז אולי יש יתרון קטן למסה מלוכלכת קלות, ככה אתה גם עלה בשריר, נשאר על אחוז שומן נמוך יחסית, וגם תהיה לך מספיק אנרגיה בשביל לפתח כוח מקסימלי.
אם המטרה שלך היא אסתטיקה אז זה מיותר לחלוטין, כי אתה רק מקשה על עצמך בתהליך. מבחינת זמנים ייקח לך פחות או יותר אותו הדבר, אבל במקום להתמיד במשהו אחד, אתה צריך לשחק הרבה ולקוות לטוב.

התנסות אישית מלאה בטעויות שיפוט, מדע הרבה פחות. אל תסמוך אף פעם יותר על דעה אישית מאשר הדעה המדעית הרווחת. עצה לחיים.

בעיקר נוזלים אחרי ארוחות עם הרבה נתרן ופחמימה, זו מסה מזוייפת

עלית במשקל? המראה השתפר? יכול מאוד להיות גם שהיית הרבה יותר קרוב לנייטראלי ממה שאתה חושב

הם בהחלט יבנו שריר, אבל אם תחיה רק מהם כנראה שהבריאות שלך תינזק
צודק, כי אם אוכל 500 קלוריות מעל הניטראלי העלייה תהיה מאוזנת ואף לטובת השריר ואז אם אוסיף 2 קלוריות הם ילכו כולם לשומן

• פותח/ת השרשור
בעיקר נוזלים אחרי ארוחות עם הרבה נתרן ופחמימה, זו מסה מזוייפת
זה נכון כשזה יורד אחרי כמה ימים חזרה לגודל המקורי כשאתה בדיאטה נורמלית אבל זה נשאר עד עכשיו, שבועיים אחרי.
עלית במשקל? המראה השתפר? יכול מאוד להיות גם שהיית הרבה יותר קרוב לנייטראלי ממה שאתה חושב
זהו שבנקודת הזמן המדוברת, בהקף הכרס עליתי אבל לא בהקף הזרוע ואז אכלתי סוף שבוע כמו חזיר והזרוע גדלה ושמרה על ההקף עד עכשיו. אני מבין שזה לא מדעי וזאת התרשמות סובייקטיבית ואני לא מנטרל את שאר המשתנים, זה ברור. ברור לי גם שאכילה כמו חזיר בסוף שבוע אחד אצל אדם שלא מתאמן, לא תגדיל את מסת השריר. אני שאלתי אם אנשים כאן שמו לב לגדילה במעין קפיצה כזאת במצב דומה, כלומר אכלו במאזן של פלוס 300-500- קלוריות באופן מסודר והתאמנו כמו שצריך ועשו כמה ימים של פלוס 2000 קלוריות בערך ופתאום ראו איזשהו שינוי שלא קשור לשומן או נוזלים.

צודק, כי אם אוכל 500 קלוריות מעל הניטראלי העלייה תהיה מאוזנת ואף לטובת השריר ואז אם אוסיף 2 קלוריות הם ילכו כולם לשומן
כן, 2 הקלוריות הנוספות האלה ילכו לשומן, כל אותן 2 קלוריות

זה נכון כשזה יורד אחרי כמה ימים חזרה לגודל המקורי כשאתה בדיאטה נורמלית אבל זה נשאר עד עכשיו, שבועיים אחרי.
מיד אחרי הסופ"ש הזה חזרת לדיאטה הרגילה שלך

בהקף הכרס עליתי
זה לא אומר הרבה, זה יכול להיות סתם נפח מעי גדול יותר, אם לא גדלת בשום מקום אחר כנראה לא היית באמת בפלוס קלורי אמיתי

ואז אכלתי סוף שבוע כמו חזיר והזרוע גדלה ושמרה על ההקף עד עכשיו
זה נפח נוזלים, גם אני אחרי ארוחה עם הרבה נתרן פתאום עולה בחצי מידה בבגדים

ופתאום ראו איזשהו שינוי שלא קשור לשומן או נוזלים.
בידיוק כמו שאי אפשר להשמין באמת מארוחה אחת או יומיים של ארוחות גדולות, אי אפשר גם לפתח שריר בכזאת מהירות. כל שינוי דרמטי לא יכול להיות מתהליכי בניה, אלא רק מאגירה מיידית

• פותח/ת השרשור
מיד אחרי הסופ"ש הזה חזרת לדיאטה הרגילה שלך
כן

זה לא אומר הרבה, זה יכול להיות סתם נפח מעי גדול יותר, אם לא גדלת בשום מקום אחר כנראה לא היית באמת בפלוס קלורי אמיתי
גדלתי במשקל ובהקף הבטן בהתמדה. אבל עזוב. אני מבין שאני לא נופל בשום קטגוריה או בשום מסלול גדילה נורמלי. בסיכום של 7 חודשי עבודה עם משקולות בצורה מסודרת ושיטתית, שינה בדרך כלל טובה ומספיק שעות, בכל זאת נראה לי שכן גדלתי במסת שריר. להרגשתי, וזאת רק הרגשה סובייקטיבית, לא ניצלתי את כל פוטנציאל הגדילה של החדשים האלו. קשה לי לדעת כמה מתוספת המשקל שלי היא שומן, מים, גליקוגן או מסת שריר. המקומות היחידים בגוף שבהם אני יכול למדוד בצורה מדוייקת עם סרט מדידה ולבד, גדילה, זה בזרוע ובהקף הבטן. מכיוון שאני מנסה לעשות את זה שיטתי כמה שאפשר, יש לי מחברות שבהן כמעט כל יום אני רושם מה אכלתי וגם חלוקה לקלוריות וחלבון, אני רושם משקל גוף כמעט כל יום והקף זרוע ובטן כמה פעמים בשבוע. ככה שיש לי מעקב מסודר. אני בן 61, גובה 177 ומשקל 75-76 ולפי החישובים הנטראלי שלי זה 1900 קלוריות. אני אוכל בין 2300 ל 2500 קלוריות ביום. מכיוון שלפי הממוצע אני אמור לעלות כמעט קילו מסת שריר בחודש (אני מתאמן מתחיל), לדעתי לא עליתי אפילו חצי קילו בחודש. התחלתי ב 68-67 קילו ועליתי 8 קילו אבל עליתי בהקף הבטן מאוד. לפחות ב -3-4 סמ'. המחברת עם תחילת התהליך לא בארץ ככה שאני לא זוכר את ההקף הבטן בהתחלה וגם בחדשים הראשונים עדיין לא מדדתי הקף בטן באדיקות כי הייתי בטוח שאני עושה מסה נקייה ולא אשמין אלא אעלה רק שריר.
אז אני שוב חוזר לנקודה שדיברנו עליה בעבר שגרמה לי אז לדבר עליה. ישנם גורמים לא ידועים שמשפיעים או מעכבים את הגדילה במסת השריר. במקרה שלי יכול להיות שזה הגיל למרות שבדיקת הטסטוסטרון היא 20. אולי גם עבודה לא נכונה עם משקולות למרות שאני מנסה בהתמדה ובקביעות להעלות נפח באימונים וגם מצליח בסך הכל. (FBW שלוש פעמים בשבוע שלפחות בשלב בו אני נמצא, אמור להיות מספיק). אבל הסיכום הסובייקטיבי שלי והלא מדעי הוא שזה מרגיש כאילו אני לא מנצל את כל פוטנציאל הגדילה שלי ביחס לשגרת האימונים וסדר היום ואני מנסה לשבור את הראש איפה אני מפספס.

ישנם גורמים לא ידועים שמשפיעים או מעכבים את הגדילה במסת השריר
זה יכול להיות, אבל הקטע הוא שיודעים את רובם ויודעים את אלה עם ההשפעות הגדולות יותר, ככה שגורמים משניים יגרמו רק להבדלים קטנים.
מניסיון שלי עם מתאמנים הם מפתחים מעט מסת שריר כי פשוט הגירוי קל מאוד. רוב התוכניות שאנשים משתמשים פשוט קלות מדי, אין איזשהו אתגר אמיתי בתוכנית, שזה משהו שחשוב לבניית מסה.
אתה כן עולה במשקל, ובטח חלק לא מבוטל מזה הוא שריר, אבל קח גם בחשבון שבגיל שלך תהליך בניית השריר לא יעיל במידה רבה, וכנראה שלפתח מסה רצינית כבר לא יקרה, אבל לפתח מסה בכללי זה כן אפשרי, פשוט איטי מאוד, בטח לא קילו בחודש

• פותח/ת השרשור
זה יכול להיות, אבל הקטע הוא שיודעים את רובם ויודעים את אלה עם ההשפעות הגדולות יותר, ככה שגורמים משניים יגרמו רק להבדלים קטנים.
מניסיון שלי עם מתאמנים הם מפתחים מעט מסת שריר כי פשוט הגירוי קל מאוד. רוב התוכניות שאנשים משתמשים פשוט קלות מדי, אין איזשהו אתגר אמיתי בתוכנית, שזה משהו שחשוב לבניית מסה.
אתה כן עולה במשקל, ובטח חלק לא מבוטל מזה הוא שריר, אבל קח גם בחשבון שבגיל שלך תהליך בניית השריר לא יעיל במידה רבה, וכנראה שלפתח מסה רצינית כבר לא יקרה, אבל לפתח מסה בכללי זה כן אפשרי, פשוט איטי מאוד, בטח לא קילו בחודש

תודה על התשובה. לגבי האימון, אני עושה תכנית שבניתי והבאתי אותה כאן בפורום ואמרו לי שהיא בסדר. תרגילים מורכבים. בנץ, לחיצת כתפים, חתירה/מתח, סקוואט ודדליפט. פלוס יד אחורית וקדמית. 4 סטים 6-12 חזרות. בערך. כשאני מעלה במשקל, אז בדרך כלל אני צריך להוריד בחזרות עד שאני מתחזק ומגדיל מספר חזרות ואז שוב מעלה משקל וחוזר חלילה. פה ושם אני מנסה לגוון כדי לאתגר את עצמי בדברים חדשים. עד לפני חודש וחצי הייתי משלב גם 2-3 פעמים בשבוע HIIT 20 דקות. זה לגבי הגרוי שכתבת. אין לי מושג אם הוא קל או לא. אני עושה כל סט עד כישלון. אני יודע שזה לא מומלץ אבל זה עד כישלון לבצע חזרה מלאה בטכניקה טובה.
אני מסכים איתך שעליתי גם במסת שריר. הנקודה היא שבהתאם לנתונים, איך שאני מבין אותם, הייתי מצפה ליותר. וכמובן רוצה יותר. נכון שהגיל הוא פקטור אבל כמה באמת נתונים מדעיים טובים יש על בניית שריר בגלאי 60 פלוס? אם תקח קבוצה גדולה של גברים בגילאים האלה, ההבדלים הפיזיולוגיים בינהם הרבה יותר גדולים מאשר ההבדלים בגילאים יותר צעירים. חלקנו על גבול הפטירה וחלקנו רצים מרתונים. אז, מבחינה מדעית, איך אפשר לקבוע שבגיל הזה גדילת השרירים פחות יעילה מאשר בגילאים יותר צעירים? (למרות שזה נשמע הגיוני)

בסופו של דבר אני מחפש מה לשפר? האם אני צריך להוסיף משהו, לשנות משהו, לגרוע משהו או להגיד שזאת הגדילה הנורמלית בהתאם לנתונים שלי ? כאן הייתי רוצה את היעוץ שלך.

לגבי האימון, אני עושה תכנית שבניתי והבאתי אותה כאן בפורום ואמרו לי שהיא בסדר. תרגילים מורכבים. בנץ, לחיצת כתפים, חתירה/מתח, סקוואט ודדליפט. פלוס יד אחורית וקדמית. 4 סטים 6-12 חזרות. בערך. כשאני מעלה במשקל, אז בדרך כלל אני צריך להוריד בחזרות עד שאני מתחזק ומגדיל מספר חזרות ואז שוב מעלה משקל וחוזר חלילה. פה ושם אני מנסה לגוון כדי לאתגר את עצמי בדברים חדשים. עד לפני חודש וחצי הייתי משלב גם 2-3 פעמים בשבוע HIIT 20 דקות. זה לגבי הגרוי שכתבת. אין לי מושג אם הוא קל או לא
יכול להיות שזה כן מתאים לך, כל עוד אתה מתקדם אז אין בעיה, יכול להיות שאפשר יותר, אבל זה או עניין של ניסוי וטעייה אישי, או לקחת איש מקצוע שידע להתאים את זה מעט טוב יותר אליך, למרות שגם שם תהיה רמה מסויימת של ניסוי טעיה

אני עושה כל סט עד כישלון. אני יודע שזה לא מומלץ אבל זה עד כישלון לבצע חזרה מלאה בטכניקה טובה.
אם אתה יודע שזה לא טוב אז למה לעשות מלכתחילה?
גם כשל טכני הוא כשל, וחבל סתם לעבוד על הגבול. תלמד להעריך בסוף סט כמה חזרות נוספות היית יכול לעשות, ותלמד איך מרגיש סט שנשארו לך בו 1-2 חזרות

אבל כמה באמת נתונים מדעיים טובים יש על בניית שריר בגלאי 60 פלוס?
האמת שיש לו מעט. כנראה לא הרבה שבדקו מה המקסימום, אבל יש לא מעט מחקרים בנושא, וידוע שהיכולת לבניית שריר יורדת לאט לאט מגיל 40 בערך (גיל ביולוגי). כנראה רק בגיל מבוגר מאוד אתה תצליח רק לשמר ולא להוסיף, אבל בגיל שלך אפשר בהחלט לבנות פשוט אל תצפה לקצב בניה של בן 20, וקילו לחודש במשקל שלך זה משהו לא הכי פשוט גם לבן 20, אז קח הכל בפרופורציות

בסופו של דבר אני מחפש מה לשפר? האם אני צריך להוסיף משהו, לשנות משהו, לגרוע משהו או להגיד שזאת הגדילה הנורמלית בהתאם לנתונים שלי ? כאן הייתי רוצה את היעוץ שלך.
בינתיים גדלת לא מעט, יכול להיות שיש מעט יותר צורך בתרגילים מבודדים, אבל לא הייתי מרגיש יותר מדי רע עם התוצאות

אני הייתי ציני, 2 קלוריות זה לא משהו מדיד בכלל, אבל עודפים קלוריים פשוט ילכו למאגר הקלוריות של הגוף, שהוא שומן

אני הייתי ציני, 2 קלוריות זה לא משהו מדיד בכלל, אבל עודפים קלוריים פשוט ילכו למאגר הקלוריות של הגוף, שהוא שומן

אם כך איזו סיבה יש למתאמנים מתקדמים יחסית להיות בעודף קלורי של יותר מ500 ?
הכוונה שלי היא בעיקר לכאלה שמתאמנים למטרות כוח .

אם כך איזו סיבה יש למתאמנים מתקדמים יחסית להיות בעודף קלורי של יותר מ500 ?
הכוונה שלי היא בעיקר לכאלה שמתאמנים למטרות כוח .
מי אמר שיש להם סיבה?
לאתלטים של כוח זה יכול להיות יעיל, במיוחד כאלה על חומרים כי ככה הם בונים מקסימום שריר, וגם יש להם יותר אנרגיה לאימונים.
אבל מתאמנים מתקדמים לא סופרים קלוריות בצורה מדוייקת, אלה מחפשים קצב עליה או ירידה מסויים, שזה גם תכלס מה שרוב האנשים צריכים לעשות

אבל מתאמנים מתקדמים לא סופרים קלוריות בצורה מדוייקת, אלה מחפשים קצב עליה או ירידה מסויים, שזה גם תכלס מה שרוב האנשים צריכים לעשות
זה מה שאני עושה, וממליץ לאנשים להגיע לשם.

• פותח/ת השרשור
אז איך יודעים אם אכלת מספיק או אם אכלת מספיק חלבון או שומן? מה זה אומר בדיוק, מחפשים קצב עליה מסויים? עלייה במשקל גוף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית