הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר סטים באימון מסה

אמיל סדיקוב

משתמש מתחיל
6
1
נק' מוניטין:
1
6
1
שלום לכולם,

אני כבר תקופה מתאמן ותמיד אמרו לי שבמהלך חיטוב, עושים משקל נמוך ויותר חזרות ובמסה משקל גבוה ופחות חזרות.

מה הכמות המומלצת בפחות חזרות במסה? וכמה סטים מומלץ לעשות במסה?

תודה רבה!

לא רואה שום סיבה להוריד משקלים בחיטוב..
אתה הרי רוצה לשמור על כמה שיותר כוח ומסה,לא מבין למה להוריד..

איך נראית התוכנית שלך היום?

אוקיי, אמרו לא נכון, אז מה כן נכון?
זאת התשובה שלך

במסה הנפח הוא גבוה יותר מבחיטוב.
(נפח = מספר סטים * חזרות * משקל)
כלומר עושים יותר סטים ויותר משקל מאשר בחיטוב - לגבי החזרות זה תלוי במטרה שלך.
אם המטרה שלך זה העלאת משקלי העבודה ממליץ לעבוד לטווח של כ - 5 חזרות התרגילים המורכבים

אם המטרה שלך היא מסת שריר - אפשר לעשות יותר לכיוון 8 בתרגילים המורכבים

לגבי סטים, לשריר גדול מומלץ לתת בשבוע 12-15
סטים.
לשריר קטן - 4-8 ואפשר גם פחות.
(כמובןשאם המטרה היא בניית מסת שריר זה כרוך במספר סטים גבוה ביותר בשבוע.)

כמות הסרטים והחזרות לקחתי מסרטונין של מייק ישרטאל ישלו ערוץ ביוטיוב ממליץ לצפות

לא רואה שום סיבה להוריד משקלים בחיטוב..
אתה הרי רוצה לשמור על כמה שיותר כוח ומסה,לא מבין למה להוריד..

איך נראית התוכנית שלך היום?

שאלתי את מייק לא מזמן על כל העסק הזה של העצימות בזמן חיטוב והתשובה שלו הייתה דווקא הפוכה. הוא המליץ לי להוריד עצימות ולעבוד יותר עם נפח משום שמעצימות קשה יותר להתאושש.

אוקיי, אמרו לא נכון, אז מה כן נכון?
זאת התשובה שלך
שבחיטוב אתה מתאושש פחות טוב, וגם הגוף שלך פחות מקבל את התנאים האידאליים לבניית מסת שריר.

מה זה אומר?

-שבמסה יכולת להתקדם יותר מהר.

-שייתכן שתכנית עמוסה / כבדה שיכולת להתאושש בה במסה - תגמור אותך בחיטוב.

-----

-מה זה אומר בפועל מבחינת תכנית העבודה? -
אי אפשר לדעת...

*יכול להיות שתרצה להמשיך לעשות בדיוק את מה שעבד לך עד עכשיו במסה, אבל עם הבנה שקצב ההתקדמות שלך יפחת...

*יכול להיות שמה שעשית במהלך המסה - לא מתאים לך בחיטוב...

*יכול להיות שתרצה לתפוס פחות דברים במקביל - להוריד הילוך בתרגילים מסוימים, ולהתפקס על משהו אחד לבינתיים.

-אבל לקבוע מראש שבחיטוב עושים טווח חזרות גבוה, ובמסה נמוך? לאו דווקא...

אני, אגב, רוצה לרדת מעל ל-10kg בחודשים הקרובים, כי אני שמן, וברירת המחדל שלי נכון לזמן הקרוב היא חיטוב, אבל אחת לכמה זמן, בשביל השפיות שלי, אני יוצא לחודש של מסה, ומנצל אותו בשביל לעבוד בנפח גבוה (שבחיטוב לא הייתי עומד בו, ולכן זה אספקט שחסר לי תרגול שלו). האם זה לכם? אנא עארף...יכול היה לבוא מאמן אחר ולהגיד לי שאני פועל בטפשות, ודווקא את המסה הייתי צריך לנצל כדי להוריד נפח, אבל להתקדם חזק במשקלים.

אבל הפואנטה שלי היא שאתה מחפש חוקים ברורים איפה שכנראה אין.

שאלתי את מייק לא מזמן על כל העסק הזה של העצימות בזמן חיטוב והתשובה שלו הייתה דווקא הפוכה. הוא המליץ לי להוריד עצימות ולעבוד יותר עם נפח משום שמעצימות קשה יותר להתאושש.
צודק,לפעמים אני שוכח שלא כולם מזריקים:s85:😉😆

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא
שבחיטוב אתה מתאושש פחות טוב, וגם הגוף שלך פחות מקבל את התנאים האידאליים לבניית מסת שריר.

מה זה אומר?

-שבמסה יכולת להתקדם יותר מהר.

-שייתכן שתכנית עמוסה / כבדה שיכולת להתאושש בה במסה - תגמור אותך בחיטוב.

-----

-מה זה אומר בפועל מבחינת תכנית העבודה? -
אי אפשר לדעת...

*יכול להיות שתרצה להמשיך לעשות בדיוק את מה שעבד לך עד עכשיו במסה, אבל עם הבנה שקצב ההתקדמות שלך יפחת...

*יכול להיות שמה שעשית במהלך המסה - לא מתאים לך בחיטוב...

*יכול להיות שתרצה לתפוס פחות דברים במקביל - להוריד הילוך בתרגילים מסוימים, ולהתפקס על משהו אחד לבינתיים.

-אבל לקבוע מראש שבחיטוב עושים טווח חזרות גבוה, ובמסה נמוך? לאו דווקא...

אני, אגב, רוצה לרדת מעל ל-10kg בחודשים הקרובים, כי אני שמן, וברירת המחדל שלי נכון לזמן הקרוב היא חיטוב, אבל אחת לכמה זמן, בשביל השפיות שלי, אני יוצא לחודש של מסה, ומנצל אותו בשביל לעבוד בנפח גבוה (שבחיטוב לא הייתי עומד בו, ולכן זה אספקט שחסר לי תרגול שלו). האם זה לכם? אנא עארף...יכול היה לבוא מאמן אחר ולהגיד לי שאני פועל בטפשות, ודווקא את המסה הייתי צריך לנצל כדי להוריד נפח, אבל להתקדם חזק במשקלים.

אבל הפואנטה שלי היא שאתה מחפש חוקים ברורים איפה שכנראה אין.

אף אחד לא מחפש חוקים ברורים.
זה מה שנאמר לי, אני מוודא, זה הכל.
ברור שיש דברים שונים ולא הכל בתבנית מסוימת וזהו

צודק,לפעמים אני שוכח שלא כולם מזריקים:s85:😉😆

תשמע בעיקרון, בהתחלת החיטוב עוד אפשר להשאר עם עצימות. אבל בהמשך כבר מגיעים למצב שלגוף פשוט קשה להתאושש מזה. מצד שני, לא חסר פה חבר׳ה שעשו דווקא את הלינארית של ביל סטאר ומסת השריר שלהם נשמרה יופי.

8 חזרות + זה המלצה שלי.
הסיבה היא שיותר קל להפצע בחיטוב מאשר מסה.
אתה לא באותה ריכוז כמו שאתה במסה.
יש תוכני. לינאריות וכאלה אבל אם אתה הולך בילדינג נטו אין לך מה להתעסק בזה ולא כדי לך ממש להשקיע בכח את זה תשאיר למסה.

לפני שיקפצו עלי אני ידגיש שזאת דעתי ואני לא מתיימר להגיד שהיא טובה יותר מדעתכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית