הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רציתי לשאול לפני שאני מתחיל SS כי אני כולי מבולבל

digidigi

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
-36
100
0
אני לפעמים קורא בפורומים וזה והיום זה ממש בילבל אותי סופית , איזה אחד טען שם שSS זו תוכנית של מתחילים בלבד כי ה5 חזרות הם כוח וגם מתחיל 5 חזרות יספיקו לי בשביל לגדול ולאחד שלא מתחיל היא לא מתאימה לו ועדיף לו לעשות מספר חזרות רב יותר , הנה נאי למשל מתאמן 7-8 חודשים נטו טוב , והגעתי כבר לנצב שאני נתקע במשקלי העבודה, אבל אני מרים יחסית הרבה ומרים הרבה מעל המשקל שלי גם בבנץ ועוד דברים , ולגיל שלי חושב שמרים שם הכי הרבה כי כל בני הגיל שלי 16-17 לא מתקרבים למשקלים האלו בכלל וגם אני מרים יותר מהגדולים שם , הקטע שעדיין אתם חושבים שכדאי לי לעבור ל SS ? כי אני לא רוצה בסוף לבזבז את זמני ולבזבז חודשיים שללא גדילה וביזבוז זמן למרות שהתוכנית הזאת התלהבתי ממנה ופינטזתי כבר חח אז אותו חרא הוריד לי תביטחון לגביה ..
קיצר מה אתם אומרים תסבירו לי למה זה לא ככה
תודה מראש.

• פותח/ת השרשור
כמה אתה שוקל וכמה אתה מרים בבנץ, דדליפט, סקוואט, פרס
בנץ נאי הגעתי ל90 סקוואט לא עשיתי הררבה זמן בגלל פציעה אבל הייתי מרים 80 ודדליפט לא עשיתי ואני אתחיל לעשות בגלל התוכנית SS כי אני יודע שבלעדי התוכנית הזו לא היתיי מתכוון לעשות תתרגיל הזה וזה גם מה שיתן לי לבוא 3 פעמים בשבוע תמיד ולעשות רגליים כי לפעמים פשוט לא היה לי כוח ועכשיו זה ילחץ עליי לעשות אני מקווה

המשקלים שלך מעידים שאתה מתחיל, תעשה SS. תאכל הרבה ותלמד את הטכניקה הנכונה לכל תרגיל מהספר.

תהיה רגוע שגם אתה מתחיל. קרא על SS בפורטל, קרא את הספר, תצפה בסרטוני ההדרכה של ריפ, קרא את המאמרים על הסקוואט והדדליפט ותתחיל להתאמן ולאכול כמו שצריך ב-SS, שיהיה בהצלחה 😃

תהיה רגוע שגם אתה מתחיל. קרא על SS בפורטל, קרא את הספר, תצפה בסרטוני ההדרכה של ריפ, קרא את המאמרים על הסקוואט והדדליפט ותתחיל להתאמן ולאכול כמו שצריך ב-SS, שיהיה בהצלחה 😃
סליחה שאני מפריע, אך הייתי רוצה לדעת איפה אני יכול לראות את הסרטונים. תודה.

• פותח/ת השרשור
המשקלים שלך מעידים שאתה מתחיל, תעשה SS. תאכל הרבה ותלמד את הטכניקה הנכונה לכל תרגיל מהספר.

אחי 90 קילו למשקל שלי זה יחסית הרבה וגם לגיל שלי אני מרים בהרבה מאנשים במכון שלי ובכלל לגיל שלי אין אחד בשכבה שמתקרב אליי

אחי 90 קילו למשקל שלי זה יחסית הרבה וגם לגיל שלי אני מרים בהרבה מאנשים במכון שלי ובכלל לגיל שלי אין אחד בשכבה שמתקרב אליי

אז... ?

יכול להיות שבבנצ' אתה תתקע יחסית מהר, ואז אפשר להחליף מתכונת ללחיצות.
אבל הסקוואט נמוך מאוד, והדדליפט לא קיים בכלל, אז אתה בהחלט מתחיל והתוכנית תתאים.

• פותח/ת השרשור
אז... ?

יכול להיות שבבנצ' אתה תתקע יחסית מהר, ואז אפשר להחליף מתכונת ללחיצות.
אבל הסקוואט נמוך מאוד, והדדליפט לא קיים בכלל, אז אתה בהחלט מתחיל והתוכנית תתאים.
נכון בגלל זה התוכנית הזו תגרום לי לעשות דדליפט וסקוואט מה שתמיד אני מחסיר ומחשיב כחסרך ערך ולפעמים מפסיד את זה בגלל חוסר זמן

רמת המתאמן אינה נקבעת ע"פ כמה הוא מרים, אלא:

"הרמה של מתאמן לא תלויה בכוח שלו, גודל או כל תכונה אחרת. רמה של מתאמן מוגדרת כתלות בכמות העבודה שהוא צריך לעשות בשביל שיבוש הומאוסטזה. התגובה לשיבוש זה מתאורת בהמשך (General Adaptation Syndrome). בהיעדר הפרעה כלשהי, הגוף נמצא במצב הנקרא הומאוסטזה – איזון או שיווי משקל פנימי. המטרה של אימונים היא להוציא את הגוף מהשיווי משקל הזה, על מנת לגרום להתקדמות.

מתאמן מתחיל
– מתאמן עבורו מספיק יום אימונים אחד על מנת לגרום לשיבוש הומאוסתזה, וההתאוששות מהיום אימונים הזה מספיקה לגרום להסתגלות ולהתקדמות באימון הבא.
מתאמן בינוני – מתאמן שמיצה את יכולת ההתקדמות מאימון לאימון ואינו יכול להתאושש מכמות העבודה הנדרשת כדי לשבש הומאוסטזה. מתאמן כזה בדרך כלל דורש רמות אימונים שונות במשך השבוע כדי להתאושש ולהתקדם משבוע לשבוע.
מתאמן מתקדם – מתאמן שסיים את השלב האמצעי של האימונים ואינו יכול להתקדם ברמה שבועית. מתאמן ברמה מתקדמת בדרך כלל צריך תקופות ארוכות של עבודה והתאוששות כדי לגרום להתקדמות.
שליטה ומניפולציה של פרמטרי האימון של מתאמן מתקדם נקראת פריודיזציה."

ממליץ לך לעיין במאמרים שונים ב-www.kilogram.co.il.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית