הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאמר/הסבר לעבודה על שרירי היד

• פותח/ת השרשור frozen
  • פורסם בתאריך

frozen

משתמש משקיע
6,875
6,794
נק' מוניטין:
10,872
6,875
6,794
אהלן חברים,
מדי כמה ימים עולות פה שאלות על עבודה על יד אחורית וקדמית ושרירים קטנים אחרים,היום נכנסתי לזה לעומק ממש והעלאתי תמונות לאחד השואלים שיסבירו בדיוק איך לעבוד נכון על בייספס וטרייספס וזה מה שאנסה לעשות גם כאן.

קצת רקע
הבייספס,שרירי היד קדמית,מורכבים משני ראשים ושריר ברכיאליס קטן מתחת לראש הארוך.

אין שום תרגיל בעולם שעובד על כל הבייספס בצורה שווה,כל שינוי זווית והחזקה שונה של המשקולת ישפיעו באופן ישיר על השריר העיקרי שעובד.
יש לנו את הראש הקצר(short head) שעובד בעיקר בתרגילים שבהם הזרועות נמצאות בקדמת הגוף,לדוגמה preacher curls
יש לנו את הראש הארוך(long head) שעובד בעיקר בתרגילים בהם הידיים בנמצאות בצידי הגוף,לדוגמה hammer curls.
ויש לנו את הדובדבן שבקצפת,הברכיאליס. הברכיאליס אינו חלק מהבייספס(ביי = 2 ). הוא שריר קטן שנמצא מתחת לראש הארוך והוא תורם חלק גדול מאוד במה שנקרא "bicep peak" "הגולה" המפורסמת.
אין לנו תרגיל מיוחד שיעבוד על הברכיאליס,הוא מתפתח יחד עם שאר הזרוע. וברכיאליס מפותח,דוחף כלפי מעלה את הראש הארוך וככה נוצר bicep peak.
אז לאלו מכם שמחפשים את הגולה הגדולה, הסוד הוא בתרגילים שבהם הידיים עולות מצידי הגוף.(ראש ארוך)

מצרף למטה תמונה בקובץ.

עכשיו עוברים לטרייספס(התלת ראשי),(טריי=3)

אני לא מאמן,לא פיזיולוג ולא למדתי אנטומיה(עדיין) אבל הרבה חברים ואנשים מתייעצים איתי ורובם המוחלט,איך לא,רוצים יד גדולה יותר.
ורובם גם טועה בגדול וחושב שבשביל להגדיל את היקף היד צריך לפמפם יד קדמית.

התלת ראשי תופס כשני שליש מהזרוע,והבייספס כשליש אחד.
בפשטות,התלת ראשי אחראי על חלק גדול יותר ביד,בגודל,בהיקף,בצורה.

גם לשריר הזה כמובן יש דרכים שונות בשביל לעבוד על כל ראש ואני אעלה כאן גם קובץ בשביל זה.

מה שניסיתי להעביר כאן זה 2 נקודות עיקריות

1. יש חשיבות לצורת העבודה ביד קדמית
2.היד אחורית ממלאת חלק הרבה יותר גדול בסה"כ היקף היד והצורה.

מעלה גם קובץ שלישי נוסף שיראה לכם את החלק של היד האחורית בזרוע בכדי שתבינו כמה נפח תופס התלת ראשי.

סהכ 3 קבצים.

מקווה שהצלחתי לעזור למישהו.
מנהלים,במידה וזה נראה לכם מספיק אינפורמטיבי,אני מעדיף לנעול את הפוסט.זה לא בשביל לקבל תגובות

קבצים מצורפים

• anatomy-of-your-triceps_infographic-3.jpg
    anatomy-of-your-triceps_infographic-3.jpg
    KB 37 · צפיות: 466
  • anatomy-of-your-biceps_infographic-1-700xh.jpg
    anatomy-of-your-biceps_infographic-1-700xh.jpg
    KB 28.6 · צפיות: 395
  • Screen-Shot-2018-08-04-at-12.08.33-AM-min.jpg
    Screen-Shot-2018-08-04-at-12.08.33-AM-min.jpg
    KB 17 · צפיות: 336
  • פותח/ת השרשור
אם אינני טועה אני רשמתי במאמר או בייספס או דו ראשי כדי שיהיה ברור למה אני מתכוון.
בכל מקרה,אקפיד על זה לפרק ג' בחמישי

• פותח/ת השרשור
האמת שאני מת לעשות קורס בפיזילוגיה ואנטומיה.
למדת את זה כחלק מתואר או קורס פרטי?

האמת שאני מת לעשות קורס בפיזילוגיה ואנטומיה.
למדת את זה כחלק מתואר או קורס פרטי?

כחלק מקורס מדריך חדר כושר, למדתי את זה עם אחד האנשים המוערכים בתחום - גיא שלמון, ואני מוכרח לציין שנהנתי מכל רגע והחכמתי רבות.

הראש הארוך של הבייספס נהיה דומיננטי יותר שהיד מאחורי הגוף כמו בכפיפות מרפק בספסל משופע.

הברכיאליס נהיה דומיננטי יותר באחיזת פטיש ועוד יותר בפרונציה (רברס גריפ).

• פותח/ת השרשור
הברכיאליס נהיה דומיננטי יותר באחיזת פטיש ועוד יותר בפרונציה (רברס גריפ).
אין לך איך להתמקד על הברכיאליס מכיוון שהוא לא חלק מהדו ראשי. הוא שריר קטן מאוד שממוקם מתחת לראש הארוך. כל עבודה על הראש הארוך תתרום לגדילה שלו.

הראש הארוך של הבייספס נהיה דומיננטי יותר שהיד מאחורי הגוף
דובר על זה במאמר,וזה לצידי הגוף,לא מאחורי.
אמנם התנועה מתחילה קצת מאחורי הגוף,אבל מרביתה וסיומה זה בצידי הגוף.
אין אפשרות לבצע תנועה שלמה מאחורי הגוף בעבודה על הדו ראשי.

אין לך איך להתמקד על הברכיאליס מכיוון שהוא לא חלק מהדו ראשי. הוא שריר קטן מאוד שממוקם מתחת לראש הארוך. כל עבודה על הראש הארוך תתרום לגדילה שלו.

דובר על זה במאמר,וזה לצידי הגוף,לא מאחורי.
אמנם התנועה מתחילה קצת מאחורי הגוף,אבל מרביתה וסיומה זה בצידי הגוף.
אין אפשרות לבצע תנועה שלמה מאחורי הגוף בעבודה על הדו ראשי.
ברכיאליס נהיה דומיננטי בגלל שאתה מחליש עבודה של הבייספס בנוסף מאמרים מצאו גם שהברכיאליס עובד קצת יותר בעבודה אקצנטרית איטית

ואין שום דבר שמוכיח שהראש הארוך עובד שהידיים לצידי הגוף וגם אם כן זה לא משמעותי כמו לקחת אותם מאחורי הגוף, בגלל שאתה משנה מנח ונכנס לאי ספיקה פסיבית. אנטומיה בסיסית של הגוף

כחלק מקורס מדריך חדר כושר, למדתי את זה עם אחד האנשים המוערכים בתחום - גיא שלמון, ואני מוכרח לציין שנהנתי מכל רגע והחכמתי רבות.
גיא שלמון אלוף.. מלמד כמה חוגים במכללת תל חי פה ליד הבית שלי 🤩
אולי אלך בתוך שומע חופשי מדי פעם.

שלום חברים,
יודע שזה שרשור ישן אבל משהו פה מסקרן אותי...
בכפיפת מרפקים בישיבה בשיפוע חיובי כשהכתף בהייפר אקסטנשיין, הראש הקצר של הבייספס במצב מוארך ולכן הדומיננטיות שלו גדולה יותר.
בכיסא כומר כשהכתף בכפיפה אז הדומיננטיות של הראש הקצר פוחתת.
כך אותי לימדו, ואז נתקלתי בפוסט הזה אז אני מבולבל....

בכפיפת מרפקים בישיבה בשיפוע חיובי כשהכתף בהייפר אקסטנשיין, הראש הקצר של הבייספס במצב מוארך ולכן הדומיננטיות שלו גדולה יותר.
בכיסא כומר כשהכתף בכפיפה אז הדומיננטיות של הראש הקצר פוחתת.
בדיוק ככה רק הפוך.

זה עדיין נשמע לי מוזר, אני מסתכל על תמונות של השריר עם נקודות התחל והאחז ונראה יותר הגיוני שהראש הקצר דומיננטי בישיבה בשיפוע ע"פ הארוך.
הראש הקצר יוצא מהקורקוייד פרוסס וככל שהזרוע בפשיטה הוא נמתח יותר.
the-biceps-muscle.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית