עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בעיקרון, בגלל סוג הסוכר שנאמר לי שיש שם ספקטרוז משהו.. אמרו לי שזה מעודד אגירת שומן ושבלי קשר זה לא כלכך רחוק מהסוכר הלבן, האם כדאי? או שכל עוד זה אצלי בערכים הכל בסדר? תפוחים ואגסיםמזה הסוכר היחיד שאני מקבל.
וואלה תגובת השנה תודה רבה לך. אפשר שאלה לא קשורה? עד היום הייתי מחשיב ירקות בתפריט, קראתי קצת בגוגל והרוב אומרים כן ולהחשיב ויש כאלה שאומרים שלא. יש כאלה שאומרים שלא להחשיב רק ירקות ירוקים. מה דעתך בנושא?סוכר הוא לא אויב. הוא האב מזון הכי חשוב לגוף שלך, הוא הדלק.
הוא כל כך חשוב שהגוף מסוגל להפוך שומן או חלבון לסוכר, אבל לא להיפך.
סוכר מזוקק יכול להקפיץ את רמות הסוכר בדם מהר, ולהשפיע על אינסולין, לכן זה מוגדר לא כל כך בריא ולעיתים משמין.
אבל זה כבר ענין של אינדקס גליקמי.
תפוח ירוק מכיל כמות סוכר כמו ירק, כך שאפילו אם היה לך בעיות רציניות עם סוכר, לא בהכרח היית צריך להימנע מזה.
פירות מכילות סוכר אבל באינדקס גליקמי הרבה יותר נמוך מסוכר מזוקק.
חוץ מזה, לפירות יש וויטמינים, מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים שעוזרים לסוכר להיכנס לדם הרבה יותר לאט מסוכר מזוקק.
אז גם אם אתה נמנע מסוכר מזוקק במזון שלך בדיאטה שלך, אין צורך להימנע מפירות. ואם אתה סופר קלוריות, תדאג לספור אותם בהתאם ותהיה בסדר ובריא.
לאדם שנזהר מסוכר בגלל מחלת סוכרת, ממליץ להתיעץ עם תזונאי קליני שמכיר את מצבו הרפואי. אבל זה לא קשור להשמנה.
סוכר הוא לא אויב. הוא האב מזון הכי חשוב לגוף שלך, הוא הדלק.
הוא כל כך חשוב שהגוף מסוגל להפוך שומן או חלבון לסוכר, אבל לא להיפך.
סוכר מזוקק יכול להקפיץ את רמות הסוכר בדם מהר, ולהשפיע על אינסולין, לכן זה מוגדר לא כל כך בריא ולעיתים משמין.
אבל זה כבר ענין של אינדקס גליקמי.
תפוח ירוק מכיל כמות סוכר כמו ירק, כך שאפילו אם היה לך בעיות רציניות עם סוכר, לא בהכרח היית צריך להימנע מזה.
פירות מכילות סוכר אבל באינדקס גליקמי הרבה יותר נמוך מסוכר מזוקק.
חוץ מזה, לפירות יש וויטמינים, מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים שעוזרים לסוכר להיכנס לדם הרבה יותר לאט מסוכר מזוקק.
אז גם אם אתה נמנע מסוכר מזוקק במזון שלך בדיאטה שלך, אין צורך להימנע מפירות. ואם אתה סופר קלוריות, תדאג לספור אותם בהתאם ותהיה בסדר ובריא.
לאדם שנזהר מסוכר בגלל מחלת סוכרת, ממליץ להתיעץ עם תזונאי קליני שמכיר את מצבו הרפואי. אבל זה לא קשור להשמנה.
מסכים, הבן אדם הזה עזר לי כל-כך הרבה בין אם זה פה או בפרטי.תשמע אני נהנה לקרוא כל תגובה שלך , אתה ראוי לאוסקר על התמיכה שלך פה בפורום.
שאפו
תודה רבה לכם.וואלה תגובת השנה תודה רבה לך. אפשר שאלה לא קשורה? עד היום הייתי מחשיב ירקות בתפריט, קראתי קצת בגוגל והרוב אומרים כן ולהחשיב ויש כאלה שאומרים שלא. יש כאלה שאומרים שלא להחשיב רק ירקות ירוקים. מה דעתך בנושא?
לגמרי מעריך אותך! תודה רבה לך!😃תודה רבה לכם.
אני אישית לא סופר קלוריות בכלל. ואני חושב שהמטרה בתזונה, היא להגיע למקום שכבר לא צריך לספור, שיהיה אפשר להרגיש ולחשבן בלי לחשוב כמה צריך וממה לאכול.
אני חושב שאין צורך לספור ירקות בכלל, אבל אם אתה אוכל המון, אולי תרצה לספור אותם. בירקות ירוקים כמו עלים ומלפפון, אין כמעט קלוריות, כך שכנראה אין למה לספור אותם.
ברעיון, המושג קלוריות אינו מדויק בכלל, אתה יכול לקרוא על זה כאן קלוריה – ויקיפדיה על איך הגענו לכמות המשוערת של קלוריות במזון, ושזה לא בדיוק אמין במאה אחוזים. כך שנטיה לכיוון מסוים בכמה קלוריות בודדות (כמו שיש בירקות), לא ישנו הרבה.
ולדעתי הם שווים את הערך התזונתי העצום שלהם של וויטמינים, מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים. כך שמומלץ להכניס אותם בתפריט.
כתבתי את דעתי בעניין קלוריות במיוחד כשמנסים לעלות במשקל, אבל זה רלוונטי גם בחיטוב כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.
הנה דעתו של מייק על קלוריות שמומלץ לקרוא, גם אם זה לא קשור לגמרי, זה יתן לך הבנה על קלוריות תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?.
מעריךאין לי כח לקרוא הכל, אבל הסוכר שבפירות זה פרוקטוז
אבל יש הבדל גדול בין פרוקטוז מזוקק לבין פרוקטוז שבא ביחד עם הפרי ועם הסיבים התזונתיים שלו והויטימנים.
לכן אין בעיה ואף מומלץ לשלב פירות בתפריט, לבן אדם בריא אין בעיה אפילו לאכול עד 4 פירות ביום בהנחה שזה נכנס בערכים היומיים שלו.
אין לי כח לקרוא הכל, אבל הסוכר שבפירות זה פרוקטוז
אבל יש הבדל גדול בין פרוקטוז מזוקק לבין פרוקטוז שבא ביחד עם הפרי ועם הסיבים התזונתיים שלו והויטימנים.
לכן אין בעיה ואף מומלץ לשלב פירות בתפריט, לבן אדם בריא אין בעיה אפילו לאכול עד 4 פירות ביום בהנחה שזה נכנס בערכים היומיים שלו.
מעריך 2
ד.א האם מתכנן קרב חוזר עם חביב?