הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינוי תוכנית חוות דעת

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
מתאמן כ9 חודשים ועד עכשיו עשיתי AB 4 פעמים בשבוע כזאת:
פשוט מנסה לעלות לינארית עד שמגיע לקצה הלעיון של החזרות ואז מוסיף משקל ומוריד חזרות וככה חוזר חלילה במקרה של תקיעה שבוע דילואד
A:
בנץ' 6-8*3
לחיצה בשיפוע עם משקולות 6-8*3
פרפר לחזה תחתון בכבלים 8-10*3
לחיצת רגליים 6-8*3
לג קרלס 8-10*3
מכונה לתאומים 8-10*3
פשיטת מרפקים בשכיבה 8-10*3
פשיטת במוט 8-10*3
B
פולי עליון 6-8*3
חתירה בTBAR 6-8*3
פולאובר בכבלים 8-10*3
לחיצת כתפיים בעמידה עם משקולות 6-8*3
הרחקה לצדדים בעמידה עם משקולות 8-10*3
מכונה פרפר הפוך לכתף אחורית 8-10*3
כפיפת מרפקים 8-10*3
פטישים 8-10*3
4 סטים של תרגילים לאמה 8-10
תרגיל לגב תחתון 8-10*2

עכשיו במכון מאמן שאני תופס ממנו כמאמן רציני בנה לי תוכנית חדשה להתקדמות לינארית:
FBW 3 פעמים בשבוע
HB סקוואט 5*3
לאנג'ים 8*3
בנץ' פרס 5*3
מיליטרי פרס 3*5
מתח באחיזה הפוכה רוחב כתפיים 3*10
חתירה בTBAR 3*8
התוכנית לפי מה שהוא אומר זה קודם כל להתחיל באימון הראשון עם משקלים בינוניים שאני יכול לתת עוד 4 חזרות בכל תרגיל וככה לעלות מאימון לאימון במשקלים נגיד הצלחתי 3*5 בבנץ' אימון הבא לעלות ב2.5 ושוב פעם 3*5 במידה ויוצא לי 553 או משהו כזה לנסות עוד פעם ואם גם פעם שניה לא הצלחתי 3*5 להוריד 10% מהמשקל ולהמשיך משם.

1.איך התוכנית נראית לכם? חוות דעת או שינויים כלשהם?
2. וגם קצת מוזר לי שבAB אם הייתי מצליח 3*5 אימון הבא במקסימום הייתי עושה 655 עם אותו משקל ובטח שלא מצליח 3*5 עם יותר משקל אבל הוא אומר שבגלל שאין תרגילי עזר אני אצליח, הגיוני?

בכל התרגילים? כי חוץ מהסקוואט והלאנגים שגם בהם לא חושב אני אעלה אימון הבא אני נתקע בהכל
אם אתה נתקע בהכל אז תעשה להכל

איך זה לא מספיק אבל אם למשל ss שזאת תוכנית בין הפופולריות למתחילים כמוני כן עובדת והיא די דומה ואפילו פחות נפח?
SS היא חרא תוכנית, אבל היא חרא שעובד.
היא עובדת לאנשים שנמצאים ממש בתחילת דרכם והכל עובד עליהם, אז היא עוזרת בהרבה אספקטים, אבל גם מפספסת הרבה אחרים.
הסיבה היחידה שהיא עובדת לכולם היא בגלל שהיא פונה לאותם אנשים שישתפרו באמת מכל דבר, כאלה שיתחזקו בסקוואט מרכיבה על אופניים

• פותח/ת השרשור

היא עובדת לאנשים שנמצאים ממש בתחילת דרכם והכל עובד עליהם, אז היא עוזרת בהרבה אספקטים, אבל גם מפספסת הרבה אחרים.
הסיבה היחידה שהיא עובדת לכולם היא בגלל שהיא פונה לאותם אנשים שישתפרו באמת מכל דבר, כאלה שיתחזקו בסקוואט מרכיבה על אופניים
אוקי אבל לדוגמה כל התוכניות טקסס לינארית 531 וכו' שהנפח בהם גם נמוך וומות הסטים נמוכה?
ומה אתה אומר על מה שכתבתי בעריכה לתגובה הקודמת שלי על המדריך שאמר לי לרדת במשקלי עבודה ולעלות חזרות כי אני רוצה בילדינג וזאת תוכנית של פאוורליפטינג וזה לא יעיל בשבילי ובנוסף הסיכון להיפצע גדול?

לא מבין מה הבעיה שלך להבין SS תוכנית פח כי הדבר היחיד שהיא תשפר לך זה רגליים
אם מה שמעניין אותך זה בילדינג למה אתה מתסכל בכלל על תוכניות כמו טקסס/531 וכו..
ומהדריך צודק תעלה חזרות

• פותח/ת השרשור
לא מבין מה הבעיה שלך להבין SS תוכנית פח כי הדבר היחיד שהיא תשפר לך זה רגליים
אם מה שמעניין אותך זה בילדינג למה אתה מתסכל בכלל על תוכניות כמו טקסס/531 וכו..
ומהדריך צודק תעלה חזרות
איזו תוכנית בילדינג אז יש? כן אני רוצה גם לעלות בכוח אבל חד משמעית רוצה להיראות טוב ולא כמו פאוורליפטר שמן שמרים 160 בנץ'
הבנתי פה אבל שעדיף תוכנית כוח בהתחלה כי אז זה יעלה אותי למשקלי עבודה שמהם אני אוכל לתת נפח מכובד וככה לעלות במסת שריר

איזו תוכנית בילדינג אז יש? כן אני רוצה גם לעלות בכוח אבל חד משמעית רוצה להיראות טוב ולא כמו פאוורליפטר שמן שמרים 160 בנץ'
הבנתי פה אבל שעדיף תוכנית כוח בהתחלה כי אז זה יעלה אותי למשקלי עבודה שמהם אני אוכל לתת נפח מכובד וככה לעלות במסת שריר
אתה בפורום של ליפטרים למה ציפית
אל תדאג אתה לא תראה גדול בלי להרים כבד כל עוד אתה טבעי
לא יודע מה הרמה שלך אז קשה להמליץ אבל בתור מתחיל אתה יכול לעשות FBW אם אתה קצת יותר מתקדם לך על AB

• פותח/ת השרשור
אתה בפורום של ליפטרים למה ציפית
אל תדאג אתה לא תראה גדול בלי להרים כבד כל עוד אתה טבעי
לא יודע מה הרמה שלך אז קשה להמליץ אבל בתור מתחיל אתה יכול לעשות FBW אם אתה קצת יותר מתקדם לך על AB
אז אם אני רוצה סוג של שילוב בין בילדינג לכוח, טקסס לינארית 531 וכו' לא טובות לי? סתם שאלה יש תוכניות בילדינג כמו שיש את כל התוכניות כח האלה?

אני מבין ממך אז שעדיף לא SS אז כרגע מה אתה ממליץ לי בין התכוניות: טקסס,לינארית,531 והתוכנית שפרסמתי פה שהמאמן במכון נתן לי?
טקסס לינארית ו531 מתאימות לי או שהן מכוונות למתאמנים בינוניים ויותר מתקדמים ממני? אם כן איזו תוכנית מוכרת כמו אלו כן תתאים לי אם לא אלה?

• פותח/ת השרשור
אלו תוכניות שממש לא מתאימות לבילדינג
נכון אבל בגלל שאני מתחיל אומרים לי שעדיף שאני אתחזק קודם כל כדי שאז אני אוכל לעשות תוכניות נפח לבילדינג, וגם אני לא נטו בילדיגנ אני כן רוצה גם לעלות בכוח
ואיזה תוכניות כן יש לבילדינג?

נכון אבל בגלל שאני מתחיל אומרים לי שעדיף שאני אתחזק קודם כל כדי שאז אני אוכל לעשות תוכניות נפח לבילדינג, וגם אני לא נטו בילדיגנ אני כן רוצה גם לעלות בכוח
ואיזה תוכניות כן יש לבילדינג?
רוב התוכניות בילדינג זה פשוט רשימה של תרגילים שסך הכל רצוי לעלות נפח מאימון לאימון זה הכל
לא צריך איזו תוכנית מיוחד

שוב פעם אני כותב אתה לא תהיה גדול בלי משקלים אבל אין שום רדיפה אחרי משקלים כי זה בזבוז זמן

FBW/AB

אוקי אבל לדוגמה כל התוכניות טקסס לינארית 531 וכו' שהנפח בהם גם נמוך וומות הסטים נמוכה?
הנפח נמוך יחסית, אבל הן עובדות בגלל שהן מסתמכות על העקרונות הבסיסיים ביותר

ומה אתה אומר על מה שכתבתי בעריכה לתגובה הקודמת שלי על המדריך שאמר לי לרדת במשקלי עבודה ולעלות חזרות כי אני רוצה בילדינג וזאת תוכנית של פאוורליפטינג וזה לא יעיל בשבילי ובנוסף הסיכון להיפצע גדול?
אתה יכול, אתה לא חייב. יותר חזרות פר סט אומר אומר שאתה צריך להשתמש בפחות משקל, אז יש פחות סיכון לפציעה כתוצאה ממשקל, אבל אם תנסה לקרוע את עצמך עם 8-10 חזרות עדיין יש סיכוי, זו שאלה של עבודה חכמה יותר.
הרעיון הוא לעשות יותר חזרות נקודה, בין אם זה יותר חזרות פר סט, או יותר סטים.

אבל חד משמעית רוצה להיראות טוב ולא כמו פאוורליפטר שמן שמרים 160 בנץ'
כדי להיות פאוורליפטר שמן אתה צריך לאכול כמו שמן, זה בא יד ביד. הרוב המוחלט של הפאוורליפטרים היום הם שריריים, וכמות גדולה חטובים, ורק החברה בקטגוריות המשקל הגבוהות הם ברובם שמנים

זה בהחלט ייתן לך בסיס טוב, אבל יש מקום לפנות מעט שטח עבודה בתרגילים מבודדים

טקסס לינארית 531 וכו' לא טובות לי?
531 בווראציית BBB יכולה להיות תוכנית בילדינג לא רעה

רוב התוכניות בילדינג זה פשוט רשימה של תרגילים שסך הכל רצוי לעלות נפח מאימון לאימון זה הכל
לא צריך איזו תוכנית מיוחד
אתה צודק, אבל זה נכון בעיקר למתחילים, תוכנית למעט מתקדמים יותר תדרוש תכנון מעמיק בידיוק כמו תוכנית כוח

אתה צודק, אבל זה נכון בעיקר למתחילים, תוכנית למעט מתקדמים יותר תדרוש תכנון מעמיק בידיוק כמו תוכנית כוח

תכנון מעמיק יותר לתרגילים ולסדר תרגילים לא הרבה מעבר

יותר סטים מאריך משמעותית את זמן האימון

• פותח/ת השרשור
הנפח נמוך יחסית, אבל הן עובדות בגלל שהן מסתמכות על העקרונות הבסיסיים ביותר

אתה יכול, אתה לא חייב. יותר חזרות פר סט אומר אומר שאתה צריך להשתמש בפחות משקל, אז יש פחות סיכון לפציעה כתוצאה ממשקל, אבל אם תנסה לקרוע את עצמך עם 8-10 חזרות עדיין יש סיכוי, זו שאלה של עבודה חכמה יותר.

כדי להיות פאוורליפטר שמן אתה צריך לאכול כמו שמן, זה בא יד ביד. הרוב המוחלט של הפאוורליפטרים היום הם שריריים, וכמות גדולה חטובים, ורק החברה בקטגוריות המשקל הגבוהות הם ברובם שמנים

זה בהחלט ייתן לך בסיס טוב, אבל יש מקום לפנות מעט שטח עבודה בתרגילים מבודדים

531 בווראציית BBB יכולה להיות תוכנית בילדינג לא רעה

וואו קוצר תודה רבה על התשובה המפורטת, שאלה אחרונה אחרונה אני רואה אתה המלצת פה על הלינארית של קנדיטו אז כרגע במהלך החיטוב שלי ואז גם במסה להחליף אליה או שלהישאר עם התוכנית שהמאמן בנה לי שהעליתי פה?

וואו קוצר תודה רבה על התשובה המפורטת, שאלה אחרונה אחרונה אני רואה אתה המלצת פה על הלינארית של קנדיטו אז כרגע במהלך החיטוב שלי ואז גם במסה להחליף אליה או שלהישאר עם התוכנית שהמאמן בנה לי שהעליתי פה?
אתה יכול להחליף אליה, זותוכנית מצויינת ומוכחת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית