הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת, ITB סינדרום - פיזיו, כדורים ועוד

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך

Ohana

משתמש מתחיל
185
38
נק' מוניטין:
53
185
38
אהלן חברים,
אז אני סובל מסינדרום ITB - דלקת בברך, מורגש בעיקר בצד החיצוני של ברך שמאל.

האבחון היה פשוט יחסית ונבע מנעל שחוקה ומדרס שחוק (אני עם פלטפוס קיצוני) - וכנראה שגם חוסר בשינה מספיקה באימונים למרתון.
כבר חודש ושבוע שאני נח, עם אפס ריצות, והכאב לא נעלם.

בפיזיו המליצו לי בעיקר מתיחות יעודיות, ולקחתי מהיום, למשך שבוע, בנתיים גם ארקורקסיה בעיקר בגלל שאני פעם בלילה מתעורר מכאבים חדים. כמובן שמאז חזרתי למדרסים נורמלים.

בגלל שהרופא בקופ"ח לא נראה לי הכי סימפטי, הייתי שמח לשמוע מעוד חבר'ה מקצוענים פה שמכירים או חלילה גם חוו - האם אפשר לחזור לשלב אימוני כוח גם לפלג גוף תחתון (סקאווט, דדליפט וכו'), האם אפשר לשלב שחייה?

די מתוסכל שאחרי חודש וקצת של מנוחה מריצות כלום לא השתפר. אשמח קצת לשמוע טיפים או המלצות מעבר.

עונה מנסיוני.
Itb לא עובר במנוחה. מה שעזר לי הם טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים פעם-פעמיים בשבוע + מתיחות לפחות פעמיים ביום עצמאית.
במשך 6 שבועות לא רצתי בכלל ואח״כ חזרתי בהדרגה.

אני לא כל-כך יודע לענות לגבי תרגילים. לטעמי סקווט יהיה בעייתי. דדליפט פחות אבל לא הייתי שמח לבצע אותו כאשר אני פצוע.

אם אתה יודע לשחות ב״אמת״ נניח שוחה רצוף 1000 מטר בפחות מ 25 דקות. זאת פעולה קרוס טריינינג טובה ללא עומס.

לא בא לי לבאס אותך, אבל אתה מתנהל רע מאוד עם האימונים שלך. זה רע מאוד לעתיד שלך

אף דלקת לא עוברת ממנוחה מוחלטת, המקסימום שאתה יכול להוציא מזה זה שהכאב יפסק עד הפעם הבאה שתרצה לבצע ספורט.
צריך לדאוג בנוסף למתיחות וטיפול תרופתי במידת הצורך, לחשיפה הדרגתית למאמץ וטווח תנועהשאתה יכול להתמודד איתו, ובנוסף תרגילים שיעזרו לחזק נקודות חלשות שיתרמו למניעה של חזרה של הדלקת. פיזיותרפיסט טוב ידע לבנות את סרגל המאמצים המתאים לך ולאתר על מה צריך לעבוד

• פותח/ת השרשור
עונה מנסיוני.
Itb לא עובר במנוחה. מה שעזר לי הם טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים פעם-פעמיים בשבוע + מתיחות לפחות פעמיים ביום עצמאית.
במשך 6 שבועות לא רצתי בכלל ואח״כ חזרתי בהדרגה.

אני לא כל-כך יודע לענות לגבי תרגילים. לטעמי סקווט יהיה בעייתי. דדליפט פחות אבל לא הייתי שמח לבצע אותו כאשר אני פצוע.

אם אתה יודע לשחות ב״אמת״ נניח שוחה רצוף 1000 מטר בפחות מ 25 דקות. זאת פעולה קרוס טריינינג טובה ללא עומס.

לא בא לי לבאס אותך, אבל אתה מתנהל רע מאוד עם האימונים שלך. זה רע מאוד לעתיד שלך

לא התנהלתי טוב, ומפה מקווה להשתפר. בסיטואציה האישית שלי כרגע החלטתי לשלב את האימונים בכל מחיר, ומפה רק לומד.

תרגילי רגליים אחרים (כמו לג אקסטנשיין) לדעתך יהיו טובים?

כרגע בפיזיו פרט למתיחות ולאולטרסאונד - לא הוסיפו כלום. אם. תוכל לפרט מעבר ברמת התרגילים אשמח.

לגבי השחייה - אני לא באמת יודע לשחות, אבל יש לי קורס שחייה מהטכניון פעם בשבוע שבהם עובדים על טכניקה עם מאמנת באמת מעולה (קבוצה של מי שיודע להתקדם במים ולא מכבר לכך).
אז מפה מתחילים, עובדים על טכניקה, ופעם נוספת במהלך השבוע אני פשוט הולך ועושה כמה בריכות שאני מצליח עם טכניקה כמה שיותר טובה. מפעם לפעם מוסיף עוד כמה מטרים. המתקן בטכניון מעולה וזה מאוד נוח.

אף דלקת לא עוברת ממנוחה מוחלטת, המקסימום שאתה יכול להוציא מזה זה שהכאב יפסק עד הפעם הבאה שתרצה לבצע ספורט.
צריך לדאוג בנוסף למתיחות וטיפול תרופתי במידת הצורך, לחשיפה הדרגתית למאמץ וטווח תנועהשאתה יכול להתמודד איתו, ובנוסף תרגילים שיעזרו לחזק נקודות חלשות שיתרמו למניעה של חזרה של הדלקת. פיזיותרפיסט טוב ידע לבנות את סרגל המאמצים המתאים לך ולאתר על מה צריך לעבוד

בפיזיו אמרו לי רק מתיחות נקודתיות. וזה מה שהתחלתי לעשות.

חוץ מזה - גם אקח השבוע כדורים נגד הדלקת.

בפיזיו אמרו לי רק מתיחות נקודתיות. וזה מה שהתחלתי לעשות.

חוץ מזה - גם אקח השבוע כדורים נגד הדלקת.
פיזיו שעושה לך רק מתיחות וטיפולים קלים הוא לא פיזיו טוב

אתה יכול להעזר בזה.

לא התנהלתי טוב, ומפה מקווה להשתפר. בסיטואציה האישית שלי כרגע החלטתי לשלב את האימונים בכל מחיר, ומפה רק לומד.
אני מקווה שאתה מבין שזה אוקסימורון, אין דבר כזה אימונים בכל מחיר. בתקופות לחוצות צריך להוריד רגל מהגז

קבצים מצורפים

• ITB.gif
    ITB.gif
    KB 39.4 · צפיות: 67
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית