הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירי הבטן ובחזה

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
האם בשריר הבטן והחזה
יש אזורים שניתן לחלק ולהתמקד בהם בנוסף לשריר הכללי? אם כן אשמח להמלצה לתרגילים באופי כללי.

הם מורכבים ממספר שרירים, אפשר לבודד או יותר נכון לעבוד יותר חזק על שריר מסויים אבל לרוב אין בזה צורך למתאמן הממוצע.
קצת על החזה
Chest Building 101!
וקצת על הבטן
Meet Your Ab Muscles to Find Out How They Work
בגדול עבודה על הבטן, כל השרירים שלו, מתבצעת בתרגילים מורכבים וכבדים ברמה מאוד גבוהה.
חוץ מבטן סטטית/גלגל אני לא עושה שום דבר ספציפי לבטן.

האם בשריר הבטן והחזה
יש אזורים שניתן לחלק ולהתמקד בהם בנוסף לשריר הכללי? אם כן אשמח להמלצה לתרגילים באופי כללי.
זה נכון חלקית. ניקח לדוגמא את שרירי הבטן. יש תרגילים שיתנו יותר דגש על הסיבים העליונים של הבטן, יש תרגילים שיתנו דגש על הסיבים התחתונים... בכול תרגיל בטן שתעשה כול הבטן תפעל פשוט ביחסים שונים. לדוגמא כול הסוגים שלהרמות רגליים יתנו דגש על הסיבים התחתונים. כול הסוגים של כפיפות בטן(עם כבל, בשיפוע...) יתנו דגש על הסיבים העליונים.

• פותח/ת השרשור
זה נכון חלקית. ניקח לדוגמא את שרירי הבטן. יש תרגילים שיתנו יותר דגש על הסיבים העליונים של הבטן, יש תרגילים שיתנו דגש על הסיבים התחתונים... בכול תרגיל בטן שתעשה כול הבטן תפעל פשוט ביחסים שונים. לדוגמא כול הסוגים שלהרמות רגליים יתנו דגש על הסיבים התחתונים. כול הסוגים של כפיפות בטן(עם כבל, בשיפוע...) יתנו דגש על הסיבים העליונים.
פיתוח סיבי שרירי בנקודת ספציפט באותו השיר לא מוכח מדעית וגם לא מאמין שזה יעשה משהו זה כמו לבעבוד על חזה בשיפוע שלילי ולהגיד שהחלק התחתון של החזה יתחזק יותר אך זה לא באמת ככה מקבימום יהיה לך יכולת עיצבית ומוטרית יותר יעילה בפוזיציה הזאת.

השאלה שלי לכמה שרירים מחולקת הבטן בדוייק שרירים ניפרדים שהם בפני עצמם? בלע קשר שאם עובדים על הבטן יכולים לעבוד כמה שרירים באותו הזמן.

בבטן יש לך אפשרות לתת דגש למרכז הבטן , לabdominals / abs

או לאלכוסנים,external obliques

החזה הוא שריר אחד. אין חלוקה

• פותח/ת השרשור
בבטן יש לך אפשרות לתת דגש למרכז הבטן , לabdominals / abs

או לאלכוסנים,external obliques

החזה הוא שריר אחד. אין חלוקה
בחיפוש באינטרנט מצאתי כמה תמונות שכל אחד מראה לי מספר שרירים אחרים. תאכל להפנות אותי למקור מידע או תמונה שאוכל להתבונן.

לגבי החזה לפי ויקפדיה יש 2 שרירים החזה הגדול והקטן שנימצא למעלה.

בבטן מלבד תרגילי כפיפה ואלכסונים, ניתן לבצע תרגיל כמו פלאנק ולעבור על הרחב בטני.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על pectoralis minor וpectoralis major?
לא זוכר מה השן אבל קוראים חו החזה הקטן הוא נעח החזה. אצה מבין על מה אנע מדבר? האם זה שריר בניפרד אפשרות לתת דגש כמו חזה עליון בעצם יכול להגדיל אותו קצת מעבר בעצם?
בבטן מלבד תרגילי כפיפה ואלכסונים, ניתן לבצע תרגיל כמו פלאנק ולעבור על הרחב בטני.
איך אף אחד לא ציין את גלגל בטן? תרגיל מעולה!
כרגע לא משנה תרגילים אלא איך הולכת החלוקה של שאירי הבטן?
אז בעצם יש את האלכסונים ואת הבטן קדימת בעצם וזהו?

אם לדייק יש לך ישר בטני, אלכסונים חיצוניים, אלכסונים פנימיים ורחב בטני, וכן, הסדר לא משנה.

• פותח/ת השרשור
אם לדייק יש לך ישר בטני, אלכסונים חיצוניים, אלכסונים פנימיים ורחב בטני, וכן, הסדר לא משנה.
1. הישר בטני זה אמצע הבטן כיווכיול 6-8 קוביות?
2. עבודה על בטן תחתונה נותנת דגש לאזור? השריר הוא ניפרד שם?
3. איפה זה הרחב בטני?
4. עבטדה על האלכסונים תפעיל א האלכוסונים החיצונים והפנימיים? בגלל שזה שיכבה על שכיבה בעתם או שיש שם איזשהו הפרדה?
מה שאתה מדבר עליו "חזה גדול חזה קטן" זה לא איזורים שונים. זה שכבות שריר פשוט.
בוודאות החלק העליון שניקרא חזה קטן הוא לא שריר בפני עצמו אלא חלק משריר?

בוודאות החלק העליון שניקרא חזה קטן הוא לא שריר בפני עצמו אלא חלק משריר?
אתה מבלבל שני דברים.

pectoralis-major-muscle.png

אין דבר כזה חזה עליון וחזה תחתון.
הpec major זה מה שאתה רואה בתמונה,זה כל החזה בעצם.
Pec minor נמצא מתחתיו. פשוט מונח מתחתיו. כאילו עוד שכבה

• פותח/ת השרשור
אתה מבלבל שני דברים.

צפה בקובץ המצורף 47885
אין דבר כזה חזה עליון וחזה תחתון.
הpec major זה מה שאתה רואה בתמונה,זה כל החזה בעצם.
Pec minor נמצא מתחתיו. פשוט מונח מתחתיו. כאילו עוד שכבה
אני יודע שאין חזה עליון אך בעבר ראיתי שיכבה שנמצאת מעל החזה ומקירא שלי הבנתי שזה שריר חזה העליון אתה אומר בוודאות שהדהר הזה זה מקסימום חלק מאותו שריר החזה ולא שריר בפני עצמו?
את הpec minor לא רואים בתמונה?
ושרצר החזה הקטן מה הסיפור שלו בתמונה?
מצורף גם החלק העליון שדיברתי עליו

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 87.4 · צפיות: 77
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 97.7 · צפיות: 21
את הpec minor לא רואים בתמונה?
Pec minor = "חזה קטן" בשפה שלך
לא תראה אותו בתמונה כי הוא נמצא מתחת לחזה. תדמיין קומה אחת למטה פשוט.
בוודאות שהדהר הזה זה מקסימום חלק מאותו שריר החזה ולא שריר בפני עצמו?
זה לא חלק מאותו שריר,זה שריר שנמצא מתחת.

אין דבר כזה חזה עליון חזה תחתון,אין שום הפרדה. כל החזה שלך,כל הבשר שסביב הפטמה זה אותו שריר.

עכשיו,מתחת לשריר הזה,נמצא pec minor(קומה מתחת).
למה הוא מעניין אותך? זה כמו שיעניין אותך שרירי הלסת. שזה בסדר גמור אם אתה רוצה ללמוד ביולוגיה או פיזיולוגיה אבל חסר משמעות לפיתוח גוף וחדר כושר
תומך ומסייע לתפקוד של השכמות ואם אני לא טועה גם מגן על כלוב הצלעות אבל אני לא בטוח בזה

• פותח/ת השרשור
Pec minor = "חזה קטן" בשפה שלך
לא תראה אותו בתמונה כי הוא נמצא מתחת לחזה. תדמיין קומה אחת למטה פשוט.

זה לא חלק מאותו שריר,זה שריר שנמצא מתחת.

אין דבר כזה חזה עליון חזה תחתון,אין שום הפרדה. כל החזה שלך,כל הבשר שסביב הפטמה זה אותו שריר.

עכשיו,מתחת לשריר הזה,נמצא pec minor(קומה מתחת).
למה הוא מעניין אותך? זה כמו שיעניין אותך שרירי הלסת. שזה בסדר גמור אם אתה רוצה ללמוד ביולוגיה או פיזיולוגיה אבל חסר משמעות לפיתוח גוף וחדר כושר

תומך ומסייע לתפקוד של השכמות ואם אני לא טועה גם מגן על כלוב הצלעות אבל אני לא בטוח בזה
אני לא מבין אותך.
אתה אומר שזה לא חלק מאותו שריר אל שריר שנמצא מתחת לחזה מכך נובע שזה שריר בפני עצמו ואז אומר שכל זה אותו שריר.
רוצה לעשות סדר ולהבין ולעשות סדר בבלגן של חזה עליון ותחתון כל פעם אומרים משהו אחר.
לגבי פיתוח דווקא אם השריר הוא בפני עצמו יהיה ניתן לתת לו דגש גם אפשר לתת דגש ספציפי לסיבי שריר אך הדבר כרגע לא מוכח אבל עיקר השאלה היא יותר הבנה ביולוגית.

שכל זה אותו שריר.
"חזה עליון,חזה תחתון" זה אותו שריר
אתה אומר שזה לא חלק מאותו שריר אל שריר שנמצא מתחת
"חזה קטן חזה גדול" או איך שלא תקרא לזה,זה שרירים נפרדים.
"חזה קטן" זה שכבת שריר קטנה,שנמצאת מתחת,ז"א יותר לעומק,יותר לכיוון הגב. ועליה נמצא החזה הרגיל שאתה מכיר ורואה ויכול לגעת בו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית