הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למהנדסים/בוגרי מדמח שעובדים בהייטק

בפועל זה באמת הכמות שעות שיוצא לך לעבוד בחודש? אם כן זה באמת נשמע פצצה.
אני לא מהנדס תוכנה ולא עובד בהייטק (מהנדס מכונות בלואוטק) אבל מכיר כמה וכמה בוגרי מדמ"ח תכנה עובדי הייטק, ואצל הרוב (אולי כולם, לא התעניינתי מספיק) המצב על הנייר דומה לשלך אבל בפועל עם כמות המטלות הם טוחנים לא מעט שעות נוספות.
בפועל אני תמיד דואג שיהיו לי יותר שעות למקרה ואצטרך לקצר ימים ואז יוצא שאני ב182+ בוא נגיד גג 190 והגזמתי.
תלוי כמה אתה נמרח בחדר הסנוקר

תשמע, אני בן אדם מאוד מאושר אז אולי זה יכול להתפספס אבל כן, צריך לתת בראש.
כל הזמן לשאוף להתפתח.

לגבי השחיקה אני חושב שככל שתיתן יותר בראש ותתפתח יותר כך גם תישחק פחות.
תמיד אני אומר לסטודנטים או לאנשים שחושבים מה ללמוד שאם אתה רוצה את התחום רק בגלל הכסף עדיף שתחזור הביתה.

בפועל אני תמיד דואג שיהיו לי יותר שעות למקרה ואצטרך לקצר ימים ואז יוצא שאני ב182+ בוא נגיד גג 190 והגזמתי.
תלוי כמה אתה נמרח בחדר הסנוקר

תשמע, אני בן אדם מאוד מאושר אז אולי זה יכול להתפספס אבל כן, צריך לתת בראש.
כל הזמן לשאוף להתפתח.

לגבי השחיקה אני חושב שככל שתיתן יותר בראש ותתפתח יותר כך גם תישחק פחות.
תמיד אני אומר לסטודנטים או לאנשים שחושבים מה ללמוד שאם אתה רוצה את התחום רק בגלל הכסף עדיף שתחזור הביתה.

אתה בן 27, הייתי מחכה כמה שנים לפני שאתה מתחיל לדבר על שחיקה, עומס בעבודה ושעות נוספות שאתה צריך לתת 😃

אתה בן 27, הייתי מחכה כמה שנים לפני שאתה מתחיל לדבר על שחיקה, עומס בעבודה ושעות נוספות שאתה צריך לתת 😃
אתה צודק.. דיברתי באופן כללי כי זה מה שההגיון שלי אומר.
המנהל של המנהל שלי ככה. כולם פה חולים בראש אנחנו צוות חולה נפש חח
בנוסף לדעתי חשוב במקביל להתפתח גם בחיים.. כנראה זו הקונטרה ששומרת על כולנו.
פשוט יש לי בעיה אם אלו שבאים לעבודה מהסוג שלי ומתייחסים לזה כאל עבודה נטו וסופרים את השעות כדי ללכת כבר הביתה.

נ.ב : רק עכשיו ראיתי שפותח הפוסט רצה גם תיאור ליום עבודה אז ברגע זה אני עדיין עובר על המיילים 🤣

אשמח להידחף קצת לדיון אני לא לומד מחשבים. (כיתה י) מי לדעתכם יאהב את התחום? איזה סוג חשיבה מצריך התחום? ( יצירתית כן, אבל בתחום שדומה לחשיבה מתמטית או לדבר אחר?)

לדוגמא רוב האנשים שיצליחו במתמטיקה יצליחו גם כן בפיסיקה.

אז למה תחום המחשבים מקביל בגדול?

אני לומד 5 יח'"ל מתמטיקה ובמגמת פיסיקה וממש אוהב את זה.

אשמח להידחף קצת לדיון אני לא לומד מחשבים. (כיתה י) מי לדעתכם יאהב את התחום? איזה סוג חשיבה מצריך התחום? ( יצירתית כן, אבל בתחום שדומה לחשיבה מתמטית או לדבר אחר?)

יש המון תחומים במדעי המחשב כמעט כל אחד יתחבר למשהו.
אפשר לענות באופן כללי ולהגיד שקודם כל תלמד מחשבים בתיכון אבל גם מטמטיקה זו התחלה טובה.
הבעיה שרוב התפקידים למהנדסי תוכנה אלו תפקידים שדווקא יותר מתחברים לקטע ה"מדעי מחשבי" ופחות לקטע המתמטי.
אצלי למשל אם אני מתמודד עם בעיות בעבודה הם לרוב קשורות לחלק המעשי במדעי המחשב ןפחות לחלק התאורתי.

אף אחד לא ממש יצליח להסביר לך בלי שתנסה להתמודד עם זה..
אתה מוזמן להתחיל לנסות ללמוד לבד בעצמך מיוטיוב ולהרגיש איך זה(דרך אגב אם לא יהיה לך קשה בהתחלה אתה עושה משהו לא טוב)..

למדתי הנדסת תעו״נ, אני לא כל כך רלוונטי לתחום.

חברה שלי לומדת הנדסת מחשבים, שזה לא אותו דבר אבל לפעמים העבודה בפועל היא כן.

בגדול - הייתי אומר שצריך להיות מישהו עם זיקה מאוד חזקה לתחום שנהנה לשבת ולתכנת / לכתוב קוד במשך שעות בלי הפסקה.
לא מסכים איתך קוד זה השפה משתמשים בזה כדי לבצע רעיון

אבל להגיד שצריך לאהוב לשבת ולכתוב קוד זה כמו להגיד שמי שרוצה ללמוד עריכת דין צריך לאהוב לשבת ולכתוב עברית או מי שרוצה להיות שחקן כדורגל צריך לאהוב לרוץ במשך שעות על גבי שעות

לא מסכים איתך קוד זה השפה משתמשים בזה כדי לבצע רעיון

אבל להגיד שצריך לאהוב לשבת ולכתוב קוד זה כמו להגיד שמי שרוצה ללמוד עריכת דין צריך לאהוב לשבת ולכתוב עברית או מי שרוצה להיות שחקן כדורגל צריך לאהוב לרוץ במשך שעות על גבי שעות
בתחום הזה אבל יש הבדל משמעותי גדול, אם לדוגמה ניקח את תחום המשפטים כמעט אף אחד שם לא קורא פסקי דין בשביל הכיף.
לעומת זאת בתחום התוכנה יש המון אנשים שיושבים בבית ולומדים המון שעות ומעשירים את הידע שלהם רק בשביל הכיף ובשביל לרצות את הסקרנות.
עכשיו אתה כעיקרון אמור להתחרות עם אותם אנשים בשוק, אם נחשוב על זה בהיגיון, אם אתה לא מביא תכונות נוספות שאמורות להוות יתרון בשבילך אתה נמצא בחיסרון גדול לעומתם..

בתחום הזה אבל יש הבדל משמעותי גדול, אם לדוגמה ניקח את תחום המשפטים כמעט אף אחד שם לא קורא פסקי דין בשביל הכיף.
לעומת זאת בתחום התוכנה יש המון אנשים שיושבים בבית ולומדים המון שעות ומעשירים את הידע שלהם רק בשביל הכיף ובשביל לרצות את הסקרנות.
עכשיו אתה כעיקרון אמור להתחרות עם אותם אנשים בשוק, אם נחשוב על זה בהיגיון, אם אתה לא מביא תכונות נוספות שאמורות להוות יתרון בשבילך אתה נמצא בחיסרון גדול לעומתם..
זה לא לכתוב קוד כי לכתוב קוד זה כיף זה רק האמצעי

אשנה את הניסוח

אנשים לא כותבים קוד כי זה כיף להם יש להם מטרה אחרת וכתיבת הקוד זו הדרך להשיג את המטרה
אממ אתה צודק שזו הייתה המטרה המקורית של פיתוח שפות התכנות, אבל מאז כמה דברים השתנו ויש המון אנשים שנהנים לתכנת וכותבים
קוד בשביל הכיף לגמרי..

אממ אתה צודק שזו הייתה המטרה המקורית של פיתוח שפות התכנות, אבל מאז כמה דברים השתנו ויש המון אנשים שנהנים לתכנת וכותבים
קוד בשביל הכיף לגמרי..
אני מאוד בספק שהם כותבים שלכתוב hello world מהנה מישהו

יותר מזה אני די בטוח שאם תשאל מתכנתים האפ היו מעדיפים רק להגיד למחשב מה הקוד צריך לעשות במקום לכתוב אותו וזה היה עובד הפ היו עושים טת זה

אני מאוד בספק שהם כותבים שלכתוב hello world מהנה מישהו

יותר מזה אני די בטוח שאם תשאל מתכנתים האפ היו מעדיפים רק להגיד למחשב מה הקוד צריך לעשות במקום לכתוב אותו וזה היה עובד הפ היו עושים טת זה
ועד שזה יהיה נכון כן צריך לאהוב לכתוב קוד כדי להיות טוב אחרת זה נמאס מאוד מהר.

הלוואי ומה שהיה צריך זה לאהוב לכתוב קוד, זה בד"כ החלק הכי קל. אם כבר אז מה שצריך לאהוב זה לתכנן ולדבג. משהו כמו 90% מזמן התכנות בפועל הולך על שני אלה.

אומנם למדתי כמה קורסים על תכנון וכו׳, אבל אני ממש לא מומחה בנידון.

אני פשוט רואה את חברה שלי עם מסך שנראה כמו המטריקס מולה מתקתקת קודים, זה ג׳יבריש בשבילי.

אומנם למדתי כמה קורסים על תכנון וכו׳, אבל אני ממש לא מומחה בנידון.

אני פשוט רואה את חברה שלי עם מסך שנראה כמו המטריקס מולה מתקתקת קודים, זה ג׳יבריש בשבילי.
זה כמו להגיד שPL זה לאהוב לעשות סקוואט 5X5 משקל כבד

זה כמו להגיד שPL זה לאהוב לעשות סקוואט 5X5 משקל כבד
רוב האימונים לא שונים מהותית מ5X5 ת׳כלס. אם אתה לא אוהב את זה, כנראה שלא תהנה מהאימונים.

אבל אני מבין מה שאתה אומר, שוב אני לא מומחה ולא עובד בתחום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית