שאלה בנוגע לתזמון העמסת פחמימה.

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
עד עכשיו הייתי עושה את ההעמסות שלי ביום של אימון (מתחיל בבוקר ומסיים בלילה) ומנצל את הכמות פחמימה והקלוריות בשביל לתת אימון טוב.
היום קראתי שעדיף להתחיל את ההעמסה אחרי האימון בגלל ריקון מאגר הגליקוגן.

האם הדבר קריטי? אני מתאמן בערב ככה שזה לא הכי ריאלי להתחיל העמסה אחרי האימון בשבילי

תראה קשה להגיד שזה לא משנה, אבל כן כדאי להתחיל את ההעמסה לאחר האימון מפני שיש מילוי טוב יותר של מאגרי הגליקוגן ויש מצב להיפרטרופיה מסוימת.
באימוני כוח ריקון הגליקוגן הוא מזערי (אלא אם כן אתה עושה אימוני ריקון גליקוגן).
אפשר לרוקן גליקוגן לחלוטין (או כמעט לחלוטין.. לא בטוח) בריצות ארוכות.
ספרינטים מרוקנים גליקוגן מאד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תראה קשה להגיד שזה לא משנה, אבל כן כדאי להתחיל את ההעמסה לאחר האימון מפני שיש מילוי טוב יותר של מאגרי הגליקוגן ויש מצב להיפרטרופיה מסוימת.
באימוני כוח ריקון הגליקוגן הוא מזערי (אלא אם כן אתה עושה אימוני ריקון גליקוגן).
אפשר לרוקן גליקוגן לחלוטין (או כמעט לחלוטין.. לא בטוח) בריצות ארוכות.
ספירנטים מרוקן גליקוגן מאד.

אני מתאמן רק כוח, האם תהיה לזה השפעה אם האימון יהיה באמצע יום ההעמסה?

אם לא, האם יהיה בעייתי שנגיד אני אוכל חמישית מהפחמימה שלי עד האימון (נשנוש בבוקר + ארוחת צהריים), אלך להתאמן (עובד עד 15:00 פשוט...) ולאחר מכן אוכל את כל השאר?

דרך אגב, בימי העמסה שלי אני מתלכלך + נמצא עם מאזן חיובי של +500...

יופ העמסה קודם שלי היה חצי קילו פסטה, פנקייקים עם גלידה, בגט וחצי מגש פיצה... ככה זה גם משחרר אותי פסיכולוגית קצת

אני מתאמן רק כוח, האם תהיה לזה השפעה אם האימון יהיה באמצע יום ההעמסה?

אם לא, האם יהיה בעייתי שנגיד אני אוכל חמישית מהפחמימה שלי עד האימון (נשנוש בבוקר + ארוחת צהריים), אלך להתאמן (עובד עד 15:00 פשוט...) ולאחר מכן אוכל את כל השאר?

דרך אגב, בימי העמסה שלי אני מתלכלך + נמצא עם מאזן חיובי של +500...

יופ העמסה קודם שלי היה חצי קילו פסטה, פנקייקים עם גלידה, בגט וחצי מגש פיצה... ככה זה גם משחרר אותי פסיכולוגית קצת
לא הייתי ממליץ לך לעשות את האימון באמצע ההעמסה.
לגבי ארוחה לפני אימון קשור זה לאיך שהגוף שלך מגיב. יש כאלה שיכולים להיות 5 שעות בצום ואז ללכת להתאמן (בהנחה שהם אכלו ארוחה טובה) והצום לא יפגע.
תרגיש חופשי להתפרע בעמסות אחי.. אני באופן אישי מעמיס פעם בשבוע בפלוס קלורי של מעל 2500 בדרך כלל.. כל עוד אתה ממשיך לרדת במשקל בקצב סביר אין בעיה לאכול הרבה בהעמסות.
תיהנה אחיי תיהנה.. חיטוב לא צריך להיות סבל. ברוך השם אני נהנה ממנו.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי ממליץ לך לעשות את האימון באמצע ההעמסה.
לגבי ארוחה לפני אימון קשור זה לאיך שהגוף שלך מגיב. יש כאלה שיכולים להיות 5 שעות בצום ואז ללכת להתאמן (בהנחה שהם אכלו ארוחה טובה) והצום לא יפגע.
תרגיש חופשי להתפרע בעמסות אחי.. אני באופן אישי מעמיס פעם בשבוע בפלוס קלורי של מעל 2500 בדרך כלל.. כל עוד אתה ממשיך לרדת במשקל בקצב סביר אין בעיה לאכול הרבה בהעמסות.
תיהנה אחיי תיהנה.. חיטוב לא צריך להיות סבל. ברוך השם אני נהנה ממנו.

הכוונה היא לא לעשות אימון באמצע ההעמסה אלא לאכול ארוחת בוקר נורמאלית, נגיד פסטה אן בגט בכמות סבירה.. (100-130 גרם פחמימה) . להתאמן בצהרייפ ולאחר מכן לאכול עוד 400 גרם פחמימה בערך

האם זה יהיה בסדר?

1. אין שום צורך בהעמסה, זה נטו פסיכולוגי, ככה שכבר התזמון שלו הופך ללא רלוונטי.
  2. אין לך מה לדאוג למאגרי גליקוגן אלא אם אתה עושה יותר מאימון אחד ביום

הכוונה היא לא לעשות אימון באמצע ההעמסה אלא לאכול ארוחת בוקר נורמאלית, נגיד פסטה אן בגט בכמות סבירה.. (100-130 גרם פחמימה) . להתאמן בצהרייפ ולאחר מכן לאכול עוד 400 גרם פחמימה בערך

האם זה יהיה בסדר?
בוודאי. בעזרת השם.
  1. אין שום צורך בהעמסה, זה נטו פסיכולוגי, ככה שכבר התזמון שלו הופך ללא רלוונטי.
  2. אין לך מה לדאוג למאגרי גליקוגן אלא אם אתה עושה יותר מאימון אחד ביום
1. זה שאין צורך פיזיולוגי בהעמסה בחלק מהדיאטות לא אומר שהתזמון של ההעמסה לא רלוונטי. יש דיאטות שההעמסה הכרחית ומשחקת תפקיד גדול מאד לשמירת מסת שריר ואף להיפרטרופיה סרקופלזמית והיפרטרופיה מיופברילרית.
2. ריצה ארוכה יכולה לרוקן מאגרי גליקוגן.

נערך לאחרונה:
יש דיאטות שההעמסה הכרחית ומשחקת תפקיד גדול מאד לשמירת מסת שריר ואף להיפרטרופיה סרקופלזמית והיפרטרופיה מיופברילרית.
אין דיאטה שבה העמסה היא חשובה, כי לא ככה הגוף עובד, לא משנה באיזו דיאטה

ריצה ארוכה יכולה לרוקן מאגרי גליקוגן.
אוקי, ו..? אז עכשיו המאגרים ריקים, אתה אוכל אחרי זה, הולך לישון, ועד מחר, מקסימום מחרתיים הם מלאים שוב

אין דיאטה שבה העמסה היא חשובה, כי לא ככה הגוף עובד, לא משנה באיזו דיאטה

אוקי, ו..? אז עכשיו המאגרים ריקים, אתה אוכל אחרי זה, הולך לישון, ועד מחר, מקסימום מחרתיים הם מלאים שוב
בוודאי שיש דיאטות שלהעמסה יש משמעות רבה. ציינתי כבר מקודם בקצרה סיבות.
לגבי מאגרי הגליקוגן, כתבת לבחור שאין לו מה לדאוג לגבי מאגרי גליקוגן אלא אם כן הוא מתאמן יותר מפעם אחת ביום. מסקנה מדבריך: רק מ2 אימונים ביום+ אפשר לרוקן את המאגרים.

@עזוב.. אתה לא הבנת נכון.

גם אחרי אימון אחד הם מתרוקנים,אבל רק אם יש לו 2 אימוניום ביום זה צריך להדאיג אותו(נניח אימון בוקר וערב)
כי המאגרים האלה אולי לא יתמלאו עד האימון בערב,ואולי יהיה קצת קשה יותר

• פותח/ת השרשור
@עזוב.. אתה לא הבנת נכון.

גם אחרי אימון אחד הם מתרוקנים,אבל רק אם יש לו 2 אימוניום ביום זה צריך להדאיג אותו(נניח אימון בוקר וערב)
כי המאגרים האלה אולי לא יתמלאו עד האימון בערב,ואולי יהיה קצת קשה יותר

לא כל כך הבנתי את העמדה שלך...
בסדר להתאמן במהלך היום? (או לםחות לאכול חמישית - רבע מהפחמימה לפני הכימון) והשאר בהמשך

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על הנושא שלך,רק הסברתי לבחור איפה הוא התבלבל במה שקוצר הסביר לו.

ביום יש 24 שעות,אז כן סבבה להתאמן במהלך היום.

וברצינות,לא הבנתי מה השאלה

זאת לא בידיוק שאלה... יותר התייעצות...
קראתי באחד המאמרים בפורטל שיש להתחיל את ההעמסה אחרי האימון ולא לפניו. השאלה שלי היא האם זה קריטי כי זה לא כל כך מסתדר לי עם מהלך היום

ממה שידוע לי,"העמסה" זה הנפצה בדיוק כמו "חלון הזדמנויות לבניית שריר"

זה סתם צ'ופר בשבילך כי הקפדת על דיאטה,אז יש יום שמותר להתפנק

בוודאי שיש דיאטות שלהעמסה יש משמעות רבה. ציינתי כבר מקודם בקצרה סיבות.
הסיבות האלה לא נכונות אבל, כי הגוף פשוט לא עובד ככה, זה סתם bro-science

מסקנה מדבריך: רק מ2 אימונים ביום+ אפשר לרוקן את המאגרים.
אז הסקת את המסקנה השגויה.
זה משנה רק מ-2 אימונים ביום ומעלה בגלל שאתה לא צריך מאגרי גליקוגן מלאים לפעילות יום-יומית או למען היפרטרופיה, אלא רק לאימונים מתישים, אז כל עוד אתה לא מתכוון להתאמן בתוך פרק הזמן הדרוש למאגרי הגליקוגן להתמלא בצורה רגילה, כלומר תוך יום-יומיים, אז אין לך צורך לזרז את מילוי מאגרי הגליקוגן

• פותח/ת השרשור
הסיבות האלה לא נכונות אבל, כי הגוף פשוט לא עובד ככה, זה סתם bro-science

אז הסקת את המסקנה השגויה.
זה משנה רק מ-2 אימונים ביום ומעלה בגלל שאתה לא צריך מאגרי גליקוגן מלאים לפעילות יום-יומית או למען היפרטרופיה, אלא רק לאימונים מתישים, אז כל עוד אתה לא מתכוון להתאמן בתוך פרק הזמן הדרוש למאגרי הגליקוגן להתמלא בצורה רגילה, כלומר תוך יום-יומיים, אז אין לך צורך לזרז את מילוי מאגרי הגליקוגן

אז חוץ מיתרון פסיכולוגי אין שום יתרון להעמסה? גם אם אני נמצא על כמות של 50 גרם פחמימה ביום ומטה?

פחמימה לא חיונית לתפקוד האדם בשום צורה.
רק לחלבונים ושומנים יש עבורך צורך קיומי.

• פותח/ת השרשור
פחמימה לא חיונית לתפקוד האדם בשום צורה.
רק לחלבונים ושומנים יש עבורך צורך קיומי.

על הנייר... הגיוני לעשות מסה בלי פחמימה? מאזן חיובי רק עם חלבון ושומן? וזה יהיה אפקטיבי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית