הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בנוגע לתזמון העמסת פחמימה.

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
עד עכשיו הייתי עושה את ההעמסות שלי ביום של אימון (מתחיל בבוקר ומסיים בלילה) ומנצל את הכמות פחמימה והקלוריות בשביל לתת אימון טוב.
היום קראתי שעדיף להתחיל את ההעמסה אחרי האימון בגלל ריקון מאגר הגליקוגן.

האם הדבר קריטי? אני מתאמן בערב ככה שזה לא הכי ריאלי להתחיל העמסה אחרי האימון בשבילי

אז חוץ מיתרון פסיכולוגי אין שום יתרון להעמסה? גם אם אני נמצא על כמות של 50 גרם פחמימה ביום ומטה?
אם אתה מתפקד טוב יותר עם פחמימות, אז ביום של ההעמסה ועד יומיים אחרי אתה תרגיש יותר טוב, אבל זהו, ובמקרה כזה הייתי בכלל שוקל מחדש האם כדאי להישאר על דל פחמימה
על הנייר... הגיוני לעשות מסה בלי פחמימה? מאזן חיובי רק עם חלבון ושומן? וזה יהיה אפקטיבי?
במקרים נדירים זה טוב, אבל הרוב המוחלט של האנשים יתנו ביצועים טובים יותר עם פחמימה, מה שיאפשר להם להתאמן בצורה יעילה יותר ולבנות יותר מסת שריר

הסיבות האלה לא נכונות אבל, כי הגוף פשוט לא עובד ככה, זה סתם bro-science

אז הסקת את המסקנה השגויה.
זה משנה רק מ-2 אימונים ביום ומעלה בגלל שאתה לא צריך מאגרי גליקוגן מלאים לפעילות יום-יומית או למען היפרטרופיה, אלא רק לאימונים מתישים, אז כל עוד אתה לא מתכוון להתאמן בתוך פרק הזמן הדרוש למאגרי הגליקוגן להתמלא בצורה רגילה, כלומר תוך יום-יומיים, אז אין לך צורך לזרז את מילוי מאגרי הגליקוגן
צודק, לך תגיד ללייל שהוא מדבר bro-science ושUD2 היא דיאטה מפגרת וחסרת בסיס.
מקודם טענת שאי אפשר לרוקן את מאגרי הגליקוגן באימון אחד. המציאות היא שאפשר. מאיפה קישרת את העניין שאין צורך לזרז לרוקן את מאגרי הגליקוגן? לא על זה הדיון.

מקודם טענת שאי אפשר למלא את מאגרי הגליקוגן באימון אחד. המציאות היא שאפשר. מאיפה קישרת את העניין שאין צורך לזרז לרוקן את מאגרי הגליקוגן? לא על זה הדיון.
הדיון עכשיו הוא על למלא או לרוקן?
חוץ מזה,סלח לי על החוסר ידע,אבל מה בדיוק לייל מקדונלד טוען?
ואתה שוב לא מבין למה קוצר התכוון

אוקי,לא מכיר. אני אקרא על זה.

מקודם טענת שאי אפשר לרוקן את מאגרי הגליקוגן באימון אחד. המציאות היא שאפשר. מאיפה קישרת את העניין שאין צורך לזרז לרוקן את מאגרי הגליקוגן? לא על זה הדיון.
הוא לא טען את זה.
הוא אמר שזה בעייתי רק אם אתה מבצע 2 אימונים ביום.
למה זה נהיה בעייתי? כי נניח התאמנת בבוקר,והתרוקנת מגליקוגן, לא תצליח לבצע כמו שצריך את האימון בערב. אלא,אם תאכל הרבה פחמימות ותנוח.
באופן כללי וגורף,אם אתה מתאמן רק פעם אחת ביום,כמו הרוב,אין צורך פיזיולוגי של הגוף בפחמימה,כי כן תצליח למלא את המאגרים מחדש אחרי כמה ארוחות ושינת לילה.

יותר מובן קצת ?

אוקי,לא מכיר. אני אקרא על זה.

הוא לא טען את זה.
הוא אמר שזה בעייתי רק אם אתה מבצע 2 אימונים ביום.
למה זה נהיה בעייתי? כי נניח התאמנת בבוקר,והתרוקנת מגליקוגן, לא תצליח לבצע כמו שצריך את האימון בערב. אלא,אם תאכל הרבה פחמימות ותנוח.
באופן כללי וגורף,אם אתה מתאמן רק פעם אחת ביום,כמו הרוב,אין צורך פיזיולוגי של הגוף בפחמימה,כי כן תצליח למלא את המאגרים מחדש אחרי כמה ארוחות ושינת לילה.

יותר מובן קצת ?
מקבל את הטענה לגבי מאגרי הגליקוגן ואני מסכים איתה לחלוטין, פשוט מדבריו הבנתי שאי אפשר לרוקן את המאגרים באימון אחד מה שממש לא נכון.

UD2 היא דיאטה ותוכנית אימונים מאוד מאוד ספציפיים ודקדקניים, וקיצונית מאוד, שפשוט לא מיועדים לאוכלוסיה הכללית, אלא רק לאחוז קטן מאוד של אנשים, שנמצאים בגבול היכולת הטבעית שלהם לרדת באחוז השומן, והם צריכים להוריד באחוז השומן למטרה מסויימת, והיא גם לא מיועדת לטווח הארוך.
הדיאטה הזאת נמצאת על גבול היכולת האנושית במה שקשור לדיאטה, ולכן כל פרט קטן מקבל משמעות
אם אתה לא יודע את כל הפרטים הקטנים של הדיאטה, כמו מתי להתאמן, מתי ואיך לעשות העמסה, ודברים שמאוד קריטיים לתזמון, אין לך מה לגעת בדיאטות כאלה.
הדברים שתיארת הם לא תופסים בצורה רחבה לכל התזונה, ולא משפיעים שם, הם משמעותיים רק כשאתה חייב להיטפל לקטנות

מתי טענתי את זה? אמרתי פשוט שמילוי זריז של מאגרי גליקוגן זה לא רלוונטי באימון אחד כל יום-יומיים, ובדיאטה הגיונית

UD2 היא דיאטה ותוכנית אימונים מאוד מאוד ספציפיים ודקדקניים, וקיצונית מאוד, שפשוט לא מיועדים לאוכלוסיה הכללית, אלא רק לאחוז קטן מאוד של אנשים, שנמצאים בגבול היכולת הטבעית שלהם לרדת באחוז השומן, והם צריכים להוריד באחוז השומן למטרה מסויימת, והיא גם לא מיועדת לטווח הארוך.
הדיאטה הזאת נמצאת על גבול היכולת האנושית במה שקשור לדיאטה, ולכן כל פרט קטן מקבל משמעות
אם אתה לא יודע את כל הפרטים הקטנים של הדיאטה, כמו מתי להתאמן, מתי ואיך לעשות העמסה, ודברים שמאוד קריטיים לתזמון, אין לך מה לגעת בדיאטות כאלה.
הדברים שתיארת הם לא תופסים בצורה רחבה לכל התזונה, ולא משפיעים שם, הם משמעותיים רק כשאתה חייב להיטפל לקטנות

מתי טענתי את זה? אמרתי פשוט שמילוי זריז של מאגרי גליקוגן זה לא רלוונטי באימון אחד כל יום-יומיים, ובדיאטה הגיונית
להיטפל לקטנות? אולי. אבל ה"קטנות" האלה מאד "גדולות" פה. אתה מוערך בפורום הזה, ופתאום אתה אומר שהעמסת פחמימות מיותרת ואין בה שום צורך. הדבר עלול לגרום לאנשים שעושים דיאטות כמו UD2 להתבלבל. מלכתחילה הטענה שלי היתה דווקא לגבי דיאטות כאלו. אז כן, יש בהעמסת פחמימות צורך פיזיולוגי לגבי דיאטות מסוימות (כמו שטענתי מההתחלה). אני מסכים שהעמסת פחמימות אין בה צורך פיזיולוגי ברוב הדיאטות אבל לטעון שבכל הדיאטות אין בהעמסת פחמימות צורך פיזיולוגי זו פשוט טעות, ואלו ה"קטנות" שגרמו לי להיטפל אליך.
לגבי המאגרים, כמו שכתבתי לקרח, מקבל זאת ומסכים אתך. פשוט הבנתי את דבריך אחרת בהתחלה.

להיטפל לקטנות? אולי. אבל ה"קטנות" האלה מאד גדולות פה. אתה מוערך בפורום הזה, ופתאום אתה אומר שהעמסת פחמימות מיותרת ואין בה שום צורך עלולים לגרום לאנשים שעושים דיאטות כמו UD2 להתבלבל. מלכתחילה הטענה שלי היתה דווקא לגבי דיאטות כאלו. אז כן, יש בהעמסת פחמימות צורך פיזיולוגי לגבי דיאטות מסוימות (כמו שטענתי מההתחלה). אני מסכים שהעמסת פחמימות אין בה צורך פיזיולוגי ברוב הדיאטות אבל לטעון שבכל הדיאטות אין בהעמסת פחמימות צורך פיזיולוגי זו פשוט טעות, ואלו ה"קטנות" שגרמו לי להיטפל אליך.
לגבי המאגרים, כמו שכתבתי לקרח, מקבל זאת ומסכים אתך. פשוט הבנתי את דבריך אחרת בהתחלה.
יודע מה, אז אני אתקן את עצמי.
ב-99% מהמקרים אין צורך בדיאטות קיצונית כמו UD2 שבהן העמסות זה קריטי, אז לכן ב-99% מהמקרים אין צורך בהעמסה.
נגיד ככה שאולי בכל הפורום הזה, יש אולי בנאדם אחד שיש לו מה להרוויח מדיאטות קיצון

יודע מה, אז אני אתקן את עצמי.
ב-99% מהמקרים אין צורך בדיאטות קיצונית כמו UD2 שבהן העמסות זה קריטי, אז לכן ב-99% מהמקרים אין צורך בהעמסה.
נגיד ככה שאולי בכל הפורום הזה, יש אולי בנאדם אחד שיש לו מה להרוויח מדיאטות קיצון
מעולה.
יום טוב אחי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית