הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלטי דיסק ואימונים

• פותח/ת השרשור mxrash9
  • פורסם בתאריך

mxrash9

משתמש מתחיל
257
40
נק' מוניטין:
57
257
40
קיצר לפני שבועיים
התחלתי להרגיש כאבי גב מחרידים
עם הקרנות הלכתי לרופא משפחה אחרי כמה בדיקות נתן לי ct היום הגיעו תוצאות
L4 l5 בלט
S1-l5 בלט
כתוב שם בלטים מינימליים או קטנים משהו כזה
אבל לי כאבים גדולים
קיצר מה עם אמונים?איך להתאמן?מישהו היה פה במצב כזה
או שזהו אני חייב להגיד שלום לשנים הטובות של אימונים
אשמח לחוכמת רחוב

לך לפיזיו, דרך קופת חולים או פרטי, תקבל ממנו הנחיות ותחכה לאישור ממנו לחזור להתאמן.
בגדול אין שום מניעה להתאמן נכון גם עם פריצות/בלטי דיסק, אם הוא אומר לך שיש תחליף פיזיו.

• פותח/ת השרשור
לך לפיזיו, דרך קופת חולים או פרטי, תקבל ממנו הנחיות ותחכה לאישור ממנו לחזור להתאמן.
בגדול אין שום מניעה להתאמן נכון גם עם פריצות/בלטי דיסק, אם הוא אומר לך שיש תחליף פיזיו.
עוד איזה שבועיים
יהיה לי פיזיו רק
בנתיים אני אלך.לאורתופד עמוד שדרה נראה מה יגיד
בגדול כאבים כמעט עברו אולי בגלל שאני על ארקוקסיה
לא יודע
בעיה שלא התאמנתי איזה שבועיים וחצי ואני מרגיש ירידה משמעותית במסה גם במהלך הזה אכלתי ממש זוועה הורדתי איסה כמה קילו
ואני מת לחזור חשבתי להתחיל ממשקלים מאוד מאוד נמוכים
מה דעתך

ככל שידוע לי הסימפטומים אמורים לעבור תוך 3 חודשים מקסימום. יותר חשוב להבין מה גרם לזה כדי למנוע מזה לקרות שוב.

• פותח/ת השרשור
ככל שידוע לי הסימפטומים אמורים לעבור תוך 3 חודשים מקסימום. יותר חשוב להבין מה גרם לזה כדי למנוע מזה לקרות שוב.
אין לי מטשג ממה זה קרה
נראה לי מבנט אובר כי אחריו הרגשתי כאבים

תבדוק שוב את הטכניקה בכל התרגילים שמעמיסים על הגב התחתון. תזונה והתאוששות גם כדאי לבדוק. כרגע הייתי ממליץ להמנע מכל תרגיך שגורם לכאבים וכשהכאבים ייחלשו או יעלמו לגמרי להתחיל לחזור ממשקלים נמוכים תוך כדי מתן דגש על טכניקה קרובה למושלמת. כמובן תלך לפיזיו והכל. אורטופד לא יעזור לך כנראה.

הכאבים הם לא בגלל הבלטים עצמם והבלטים לא בגלל תרגיל שביצעת לא נכון. בלטים זה משהו נפוץ בטירוף אצל כולם, אנשים בריאים וללא כאבים, אבל הכאב מגיע בגלל דלקת באיזור, כנראה תנועה לא נכונה או עומס יתר היו טריגר לגוף להגן על האיזור עם כיווץ שרירים, וזה גרם לדלקת.
הארקוקסיה עוזר לשלוט על הדלקת וכתוצאה מזה על הכאבים.
אתה צריך דבר ראשון לנוח מעט עד שלא יהיו כאבים במנוחה, אחרי זה אתה יכול לחזור לאט לאט לאימונים, תרגיל מחדש את הגב שלך לעומסים.
הכי חשוב לא לפחד מהכאב, כי אז אתה תפתח הרגלי תנועה לא נכונים, או שפשוט לא תצליח לחזור לאימונים כמו שצריך כי אתה תפחד מדי, וזה סתם יגרום לך לשים לב לכאב, גם אם הוא ממש קטן עד לא קיים.
תבין שאלה דברים שקורים לכולם, וכנראה זה יקרה שוב בעתיד, אבל תמיד אפשר לחזור למצב הקודם, וככל שתנסה לחזור לשגרה כמה שיותר מהר, ככה יותר טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית