הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט לגבי קריאיטין

incredible hulk

משתמש פעיל
478
48
נק' מוניטין:
-60
478
48
אני מתאמן שנה וחודש רציני מאוד בחדכ
בהתחלה פול בודי איזה שלושה חודשים ואחרי ab עד עכשיו .. עושה כרגע מסה נקייה כבר איזה 5 חודש בערך...
אני כבר לא מתאמן מתחיל עברתי את השלב הזה.. זמן האחרון התחיל להיות לי קצת יותר קשה לעלות משקלים , בהתחלה כשהייתי נתקע הייתי מוסיף 200 +- קלוריות ויאללה עולה יפה במשקלים אבל עכשיו אני על תפריט תזונה טוב ויותר קשה לי לעלוץ משקלי עבודה לוקח זמן בערך שבועיים שבועיים וחצי עד שאני מעלה ...
השאלה היא הציעו לי להתחיל שימוש בקריאטין
ורציתי לדעת כמה זה הכרחי או מה יקרה אם אני אקח ומה יקרה אם אני לא אקח ומה בדיוק מרגישים וכול דבר שתגידו ... תודה

רציתי לדעת כמה זה הכרחי או מה יקרה אם אני אקח ומה יקרה אם אני לא אקח ומה בדיוק מרגישים וכול דבר שתגידו
אלו שאלות מאוד כלליות שנכתבו עליהן אינסוף מאמרים , תתמקד יותר ...

לגבי מרגישים , אם אתה לוקח בשיטת העמסה אתה עלול להרגיש כאבי בטן , ובאופן כללי אתה כנראה תהיה צמא יותר במהלך היום

אתה 1.86 על 70+-,זה מתאמן מאוד מתחיל,זה בעיה בתזונה...כדאי להתחיל להבין את זה.
אני בגובה שלך ושהתחלתי 80 קילו והייתי דחליל.
בן אדם שהוא 1.85-1.88 צריך לשאוף ל90 לפחות וגם זה לא הרבה.
זה לא כמו בן אדם 1.60 ששוקל 50 כי הרוחב של הגוף משתנה אז יש תוספת אסקטרא במשקל ולא רואים את זה.(מקווה שכתבתי את זה בצורה מובנת)
תתחיל לאכול ותעלה במשקל,שתפסיק להתחזק שתשקול 90(תהליך של שנה מינימום)תעשה חושבים איזה בעיות יש.
כרגע אין מספיק אוכל נקודה.
בן אדם גבוה עדיף שיהיה גדול עם שומן מאשר רזה אז אל תפחד לאכול.

בנוגע לקראטין,אם לא תקח מה יקרה?מה שאתה מרגיש עד עכשיו.
אם תקח?יכל להיות שלא ישפיע עלייך או שיתן לך טיפה יותר כח בחזרה האחרונה ולהשלים עוד אחת...זה לא מה שיעשה את השינוי הגדול.

• פותח/ת השרשור
אתה 1.86 על 70+-,זה מתאמן מאוד מתחיל,זה בעיה בתזונה...כדאי להתחיל להבין את זה.
אני בגובה שלך ושהתחלתי 80 קילו והייתי דחליל.
בן אדם שהוא 1.85-1.88 צריך לשאוף ל90 לפחות וגם זה לא הרבה.
זה לא כמו בן אדם 1.60 ששוקל 50 כי הרוחב של הגוף משתנה אז יש תוספת אסקטרא במשקל ולא רואים את זה.(מקווה שכתבתי את זה בצורה מובנת)
תתחיל לאכול ותעלה במשקל,שתפסיק להתחזק שתשקול 90(תהליך של שנה מינימום)תעשה חושבים איזה בעיות יש.
כרגע אין מספיק אוכל נקודה.
בן אדם גבוה עדיף שיהיה גדול עם שומן מאשר רזה אז אל תפחד לאכול.

בנוגע לקראטין,אם לא תקח מה יקרה?מה שאתה מרגיש עד עכשיו.
אם תקח?יכל להיות שלא ישפיע עלייך או שיתן לך טיפה יותר כח בחזרה האחרונה ולהשלים עוד אחת...זה לא מה שיעשה את השינוי הגדול.

זה לא קשור למשקל גוף מתאמן מתחיל או לא
מתאמן מתחיל זה אחד שמעלה משקלי עבודה אחרי כול יומיים של אימון ומתאמן קצת יותר מתקדם לוקח לו יותר זמן לעלות משקל וזה מה שאני מרגיש עכשיו . האוכל שלי בסדר אני עולה במשקל גוף

ואני ממש לא מתחיל אחי

ויש לי אחלה מסת שריר לא משהו מוגזם ממש אבל יש משהו ללא ספק .. אז זה שאני 71.5 72 הכול בסדר זה לא מעיד על מתחיל מתקדם או סופר מתקדם

נערך לאחרונה:
מה שמעיד על רמת המתאמן אלו משקלי העבודה - ואלו לא רלוונטים לשאלה שלך.
קריאטין הינו תוסף התזונה הכי נחקר כיום, אין לו ממש חסרונות והוא מומלץ לשימוש. הנה גם וידאו טרי שיצא היום בנושא ויחסוך לך קצת קריאה:

זה לא קשור למשקל גוף מתאמן מתחיל או לא
מתאמן מתחיל זה אחד שמעלה משקלי עבודה אחרי כול יומיים של אימון ומתאמן קצת יותר מתקדם לוקח לו יותר זמן לעלות משקל וזה מה שאני מרגיש עכשיו . האוכל שלי בסדר אני עולה במשקל גוף

ואני ממש לא מתחיל אחי

ויש לי אחלה מסת שריר לא משהו מוגזם ממש אבל יש משהו ללא ספק .. אז זה שאני 71.5 72 הכול בסדר זה לא מעיד על מתחיל מתקדם או סופר מתקדם

אתה צודק שמתאמן מתחיל נמדד באם הוא מצליח להתקדם מאימון לאימון.
גם אם הבן אדם מפלצת ומצליח לעלות משקל בצורה לינארית=מתאמן מתחיל.

אבל זה לא המצב,מבטיח שאם תתחיל לעלות במשקל אתה תתחזק מאוד מהר. חותם לך על זה.
יש בעיה בתזונה ובגלל זה אתה לא מצליח להתקדם מאימון לאימון. לא בגלל שהגעת לאיזה סף מסויים.
מוזמן לקבל את זה ולהתחיל לשנות את זה.

תתחיל לאכול ואתה תתקדם נקודה.
הגוף שלך לא קיבל צאנס להתחזק בכלל.

עריכה:ואגב מצטער,1.86 ולשקול גם 72 זה לא אחלה מסת שריר זה להתחיל לאכול.
סורי שלא נחמד אבל עדיף לקבל את זה מאשר לחשוב משהו שגוי כי אם אתה שופט את עצמך בחיים לא רואים את זה כמו שרואים מהצד.
הבעיה בתזונה תפתור את זה קודם.

• פותח/ת השרשור
מה שמעיד על רמת המתאמן אלו משקלי העבודה - ואלו לא רלוונטים לשאלה שלך.
קריאטין הינו תוסף התזונה הכי נחקר כיום, אין לו ממש חסרונות והוא מומלץ לשימוש. הנה גם וידאו טרי שיצא היום בנושא ויחסוך לך קצת קריאה:

בדיוק זה משקלי עבודה זה מה שאמרתי
ואחלה סרטון תודה 😇

יש בעיה בתזונה ובגלל זה אתה לא מצליח להתקדם מאימון לאימון. לא בגלל שהגעת לאיזה סף מסויים.

סורי שלא נחמד אבל עדיף לקבל את זה מאשר לחשוב משהו שגוי כי אם אתה שופט את עצמך בחיים לא רואים את זה כמו שרואים מהצד.

תשמע תודה על האיכפתיות
ואני גם מסכים בחלק של אולי לא נתתי לגוף צאנס להתחזק בעצמו בסדר נראה מה עושים אבל תסכים איתי שאם יש לי עלייה במשקל משמע שאני בפלוס קלורי

ערכיה : אני במסה נקיה ואני עולה לאט במשקל ...
המטרה שלי פה לא לאגור שומן אלא לפתח מסת שריר ולזה חביבי יש הגבלה בשנה אם אני לא טועה אפשר לפתח 8 קילו של מסת אז עכשיו אני 72 הכול בסדר יש עוד דרך

בדיוק זה משקלי עבודה זה מה שאמרתי
ואחלה סרטון תודה 😇

תשמע תודה על האיכפתיות
ואני גם מסכים בחלק של אולי לא נתתי לגוף צאנס להתחזק בעצמו בסדר נראה מה עושים אבל תסכים איתי שאם יש לי עלייה במשקל משמע שאני בפלוס קלורי

לא היית בפלוס קלורי מספיק גדול ולא למספיק זמן.
מפסיקים להיות מתאמן מתחיל שאוכלים+ישנים כמו שצריך ואז מפסיקים להתקדם ואז מפסיקים להיות להתאמן מתחיל.
לא שיש בעיה בתזונה ואז מפסיקים להתקדם זה לא תופס.

לעלות 8 קילו בשנה זה יפה לבן אדם ששוקל 50.
לא לבן אדם שאמור לשקול 90.
אתה לא מבין כמה תוכל להתקדם אפילו אם תתחיל פשוט לעלות יותר.
ובנוגע ל8 קילו בשנה שוב זה תלוי בבן אדם.
לעלות 8 קילו שריר שאתה 1.60 או 1.90 זה לא אותו דבר.
ושוב זה נטו מאכפתיות לא משום מקום רע.
יש כל כך הרבה פוטניצאל לטוס קדימה שאתה 1.86 על 72.
תנסה לחדש וחצי לעלות כמעט חצי קילו בשבוע...אתה תבין את ההבדל.
נכון יהיה עלייה מסויימת של שומן אבל שומן קל להעיף ומאוד מהיר שיש בשר על הגוף.
תתעסק בלגדול ולהתחזק.
אתה מתאמן כבר שנה פלוס ואתה 1.86 ו72,משהו לא נכון.
חבל לתת גז בניוטראל אני לא סתם רושם אני יודע מה המצב מאשכולות ישנים.

אני מתאמן שנה וחודש רציני מאוד בחדכ
בהתחלה פול בודי איזה שלושה חודשים ואחרי ab עד עכשיו .. עושה כרגע מסה נקייה כבר איזה 5 חודש בערך...
אני כבר לא מתאמן מתחיל עברתי את השלב הזה.. זמן האחרון התחיל להיות לי קצת יותר קשה לעלות משקלים , בהתחלה כשהייתי נתקע הייתי מוסיף 200 +- קלוריות ויאללה עולה יפה במשקלים אבל עכשיו אני על תפריט תזונה טוב ויותר קשה לי לעלוץ משקלי עבודה לוקח זמן בערך שבועיים שבועיים וחצי עד שאני מעלה ...
השאלה היא הציעו לי להתחיל שימוש בקריאטין
ורציתי לדעת כמה זה הכרחי או מה יקרה אם אני אקח ומה יקרה אם אני לא אקח ומה בדיוק מרגישים וכול דבר שתגידו ... תודה
אשתף את דעתי ונסיוני עם קריאטין.
הדרך לשימוש בקריאטין משתנה בין שני אפשרויות. האחת לקחת אותה לתקופה של בערך חודש במינון גבוה יחסית. והשניה לקחת כפית של 5 מ"ג פעם ביום לתקופה ארוכה יותר. עשיתי את שניהם, ואין לי דעה מה עדיף. אם כי רוב המאמנים שאני מכיר ממליצים לקחת כל יו 5 מ":ג.
התאוריה היא שקריאטין מעמיס עבודה על הכליות, ולכן יש לשתות הרבה מים בזמן שאתה משתמש בתוסף הזה. יש גם המלצות לקחת סוכר מהיר איתו, והרוב לוקחים סוכר ענבים איתו משום מה, למרות שאני באמת לא רואה סיבה לקחת שום סוכר איתו וגם לא סוכר ענבים.
מנסיוני, כשלקחתי את זה אחרי ארוחה גדולה, היה לי צרבת, אז אני ממליץ על קיבה ריקה. אין זמן אידלי ביום לקחת אותו, אלא כשנוח לך.
אישית אני לא ממליץ לקחת קריאטין בזמן חיטוב, כי זה זבאס שהגוף יתמלה נוזלים בזמן שאתה מנסה לרדת במשקל, והוא גם פחות אפקטיבי.
לכאלה שקריאטין עוזר להם, ובאמת נותן להם מסה גדולה יותר, ויותר כוח, הם מאבדים הרבה ממנו ברגע שהם מפסיקים עם זה,ונישאר תועלת קטנה מאוד מהשימוש בזה בסופו של דבר.
לי אישית, ולעוד אנשים שאני מכיר שמתאמנים פאוורליפטינג, ועושים אימונים ארוכים של כמה שעות, ראיתי שזה פוגע ביכולת התאוששות שלי עד לאימון הבא, וממילא הנזק עלה על התועלת אצלי.

לסיכום, אני ממליץ לך לנסות את זה בגלל שאתה כבר בתקופת מסה, קח 5 מ"ג ביום בלי אוכל, ואתה יכול עם סוכר אם אתה רוצה. ותמדוד לעצמך את ההתקדמות, ותראה האם זה באמת מקדם אותך, וכשתרצה להתחיל חיטוב, תיקח הפסקה ממנו.
ואל תישכח לשתות הרבה.

• פותח/ת השרשור
אשתף את דעתי ונסיוני עם קריאטין.
הדרך לשימוש בקריאטין משתנה בין שני אפשרויות. האחת לקחת אותה לתקופה של בערך חודש במינון גבוה יחסית. והשניה לקחת כפית של 5 מ"ג פעם ביום לתקופה ארוכה יותר. עשיתי את שניהם, ואין לי דעה מה עדיף. אם כי רוב המאמנים שאני מכיר ממליצים לקחת כל יו 5 מ":ג.
התאוריה היא שקריאטין מעמיס עבודה על הכליות, ולכן יש לשתות הרבה מים בזמן שאתה משתמש בתוסף הזה. יש גם המלצות לקחת סוכר מהיר איתו, והרוב לוקחים סוכר ענבים איתו משום מה, למרות שאני באמת לא רואה סיבה לקחת שום סוכר איתו וגם לא סוכר ענבים.
מנסיוני, כשלקחתי את זה אחרי ארוחה גדולה, היה לי צרבת, אז אני ממליץ על קיבה ריקה. אין זמן אידלי ביום לקחת אותו, אלא כשנוח לך.
אישית אני לא ממליץ לקחת קריאטין בזמן חיטוב, כי זה זבאס שהגוף יתמלה נוזלים בזמן שאתה מנסה לרדת במשקל, והוא גם פחות אפקטיבי.
לכאלה שקריאטין עוזר להם, ובאמת נותן להם מסה גדולה יותר, ויותר כוח, הם מאבדים הרבה ממנו ברגע שהם מפסיקים עם זה,ונישאר תועלת קטנה מאוד מהשימוש בזה בסופו של דבר.
לי אישית, ולעוד אנשים שאני מכיר שמתאמנים פאוורליפטינג, ועושים אימונים ארוכים של כמה שעות, ראיתי שזה פוגע ביכולת התאוששות שלי עד לאימון הבא, וממילא הנזק עלה על התועלת אצלי.

לסיכום, אני ממליץ לך לנסות את זה בגלל שאתה כבר בתקופת מסה, קח 5 מ"ג ביום בלי אוכל, ואתה יכול עם סוכר אם אתה רוצה. ותמדוד לעצמך את ההתקדמות, ותראה האם זה באמת מקדם אותך, וכשתרצה להתחיל חיטוב, תיקח הפסקה ממנו.
ואל תישכח לשתות הרבה.

תודה על ההסבר עזרת אחי

זה משמעותי מאוד גם בביצועים וגם מבחינת הגוף (אתה פשוט נהיה יותר מסיבי ועולה איזה 2-3 קילו).

גורם להקרחה

זה לא גורם להקרחה
זה עלול אולי להאיץ הקרחה במי שרגיש ויש לו גנים של הקרחה בגיל מוקדם

זה לא גורם להקרחה
זה עלול אולי להאיץ הקרחה במי שרגיש ויש לו גנים של הקרחה בגיל מוקדם
בוא אני אגלה לך סוד, כל האנשים מקריחים, השאלה היא מתי... ההבדל בניהם זה כמה זמן יקח לזה לקרות. קריאטין מעלה את הDHT שהוא הגורם להקרחה. כלומר אתה תקריח יותר מהר ממה שהיית אמור. לדעתי זה משמעותי אם מישהו מקריח בגיל 22 שזה השלב שהוא רוצה שהשיער שלו יהיה במיטבו או בגיל 30 שזה כבר פחות משנה...

גם כאלה עם גנים ש"לא מושפעים מקריאטין בנושא ההקרחה" זה לא באמת. כל זקיקי השיער רגישים לDHT פשוט יש כאלה שיותר עמידים ויש כאלה שפחות עמידים, אין עמידים לחלוטין.

אני גם אכלתי את הלוקשים האלה של "אם אתה תקריח אתה תקריח במילא" כשהתייעצתי בנוגע לקריאטין בפעם הראשונה ובחרתי בסוף כן לקחת. זה לא עניין מיידי זה לוקח הרבה זמן אבל זה לחלוטין יפגע בשיער בשלב מסויים.

אני אתן פה את המידע למחקרים העיקריים שיש בנוגע לקיראטין. היה מחקר על קבוצה של רוגבי או משהו בסגנון שנתנו להם קריאטין. בשלב העמסה זה מעלה 70% DHT ובשלב התחזוקה משהו כמו 40%.
נמצא שDHT הוא הגורם להקרחה. DHT תוקף את זקיקי השיער, מצמצם ומקטין אותם עד שהם נעלמים לחלוטין.
יש זקיקי שיער שיותר רגישים כמו אלה באזור הכתר בראש ויש כאלה שפחות רגישים- באזורים הצדדיים של הראש ובאזור האחורי של הראש. יש גם את עניין הגנטיקה לרגישות לDHT - שוב אין דבר כזה חסינות! רק רגישות מופחתת...

שתדע גם ברגע שאתה תשים לב להקרחה זה כבר אחרי שזקיקי השיער התנוונו לחלוטין והשורש מת, כלומר זה שיער שלא יכול לחזור יותר לא משנה מה...

אם בכל זאת אתה מחליט להשתמש בקריאטין תשתמש בסולם נורווד כדי לראות מתי השיער שלך מדרדר ואם הוא מדרדר אתה תצטרך לפעול בהתאם...

norwood1.jpg

norwood2.jpg

norwood3.jpg

norwood4.jpg

לסיכום אני אסגור את החפירה במשפט - כולם אומרים לי זה לא יקרה אבל באורגינל במציאות זה לגמרי אחרת אנחנו בוחרים לא להאמין אבל הסטטיסטיקה לא משקרת

אני לפחות, בתחילת השימוש שלי בקריאטין, נורא רציתי להאמין שלא יהיו לזה תופעות שליליות וממש שכנעתי את עצמי בכוח שמה הסיכוי שזה ישפיע עלי. אם אתה מרגיש שזה המצב גם אצלך אז שתדלק נורה אדומה קטנה.

בוא אני אגלה לך סוד, כל האנשים מקריחים, השאלה היא מתי...
לסיכום אני אסגור את החפירה במשפט - כולם אומרים לי זה לא יקרה
לא צריך את כל המאמר שלך בשביל להגיד לך שזה טעות.
שני הסבים שלי,מתו בגיל 90+ עם שיער.
גנים ונטייה להקרחה זה הגורם הכי משפיע..
חוץ מזה קריאטין לא מעלה את הdht באופן ישיר,הוא גורם להמרה מוגברת של טסטוסטרון לdht ומשנה את היחס ביניהם.

עוד דוגמה לגנטיקה,יש מפתחי גוף שחיים על dht והם קירחים כבר מגיל 30, ויש את ג'יי קאטלר שמזריק איזה 30 שנים ואני מקנא בשיער שלו

לגבי המחקר על שחקני רוגבי,לא מוזכר שם אפילו פעם אחת משהו שקשור לשיער.
סה"כ חקרו את ההמרה של טסטוסטרון לdht.

לגבי השאר אני מסכים איתך,אין חסינות,יש רגישות.

עכשיו,2 נקודות עיקריות שאתה מפספס

1.העלייה בdht לא חרגה מהנורמה. ז"א שכן הייתה עליה,אבל ההורמון נשאר ברמות הגיוניות(לפי כל בדיקת דם שאפשר לבצע)
2.כמה שבועות לאחר השימוש בקריאטין,יש ירידה חזקה של dht חזרה לרמות הנמוכות.

אני חלילה לא מזלזל במה שאתה כן יודע או לא יודע אבל לדעתי ייתכן מאוד שלא חקרת מספיק או שאתה מחפש אשמים להקרחה.

קריאטין זה לא האויב.
לא כי אני אמרתי.. כי כל מחקר שבוצע אי פעם בנושא אומר את זה

זה משמעותי מאוד גם בביצועים וגם מבחינת הגוף (אתה פשוט נהיה יותר מסיבי ועולה איזה 2-3 קילו).

גורם להקרחה
נראה לי שזה מאוד אינדבדואלי, אני לא סבלתי מהקרחה בכלל. ולא עליתי כמעט בכלל במשקל.

זה כבר הופך את כול העסק למפחיד יותר
זה לא שווה את הפחד. היתרון שזה נותן לדעתי הוא מזערי. אז אם אתה חושש, תוותר על זה.
מצד שני, אני חושב שאין לך מה לחשוש מלנסות את זה תקופה של חודש או חודשיים.
מה שתחליט, העיקר שתהיה שלם עם זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית