מתלבט לגבי קריאיטין

incredible hulk

משתמש פעיל
478
48
נק' מוניטין:
-60
478
48
אני מתאמן שנה וחודש רציני מאוד בחדכ
בהתחלה פול בודי איזה שלושה חודשים ואחרי ab עד עכשיו .. עושה כרגע מסה נקייה כבר איזה 5 חודש בערך...
אני כבר לא מתאמן מתחיל עברתי את השלב הזה.. זמן האחרון התחיל להיות לי קצת יותר קשה לעלות משקלים , בהתחלה כשהייתי נתקע הייתי מוסיף 200 +- קלוריות ויאללה עולה יפה במשקלים אבל עכשיו אני על תפריט תזונה טוב ויותר קשה לי לעלוץ משקלי עבודה לוקח זמן בערך שבועיים שבועיים וחצי עד שאני מעלה ...
השאלה היא הציעו לי להתחיל שימוש בקריאטין
ורציתי לדעת כמה זה הכרחי או מה יקרה אם אני אקח ומה יקרה אם אני לא אקח ומה בדיוק מרגישים וכול דבר שתגידו ... תודה

לא צריך את כל המאמר שלך בשביל להגיד לך שזה טעות.
שני הסבים שלי,מתו בגיל 90+ עם שיער.
גנים ונטייה להקרחה זה הגורם הכי משפיע..
חוץ מזה קריאטין לא מעלה את הdht באופן ישיר,הוא גורם להמרה מוגברת של טסטוסטרון לdht ומשנה את היחס ביניהם.

עוד דוגמה לגנטיקה,יש מפתחי גוף שחיים על dht והם קירחים כבר מגיל 30, ויש את ג'יי קאטלר שמזריק איזה 30 שנים ואני מקנא בשיער שלו

לגבי המחקר על שחקני רוגבי,לא מוזכר שם אפילו פעם אחת משהו שקשור לשיער.
סה"כ חקרו את ההמרה של טסטוסטרון לdht.

לגבי השאר אני מסכים איתך,אין חסינות,יש רגישות.

עכשיו,2 נקודות עיקריות שאתה מפספס

1.העלייה בdht לא חרגה מהנורמה. ז"א שכן הייתה עליה,אבל ההורמון נשאר ברמות הגיוניות(לפי כל בדיקת דם שאפשר לבצע)
2.כמה שבועות לאחר השימוש בקריאטין,יש ירידה חזקה של dht חזרה לרמות הנמוכות.

אני חלילה לא מזלזל במה שאתה כן יודע או לא יודע אבל לדעתי ייתכן מאוד שלא חקרת מספיק או שאתה מחפש אשמים להקרחה.

קריאטין זה לא האויב.
לא כי אני אמרתי.. כי כל מחקר שבוצע אי פעם בנושא אומר את זה
במחקר של הרוגבי אין שום קשר לשיער, הוא מחקר בפני עצמו בקשר לDHT.

אך יש מחקרים לתרופות כמו פרופסיה שנמצאה יעילות מוכחת כנגד התקרחות. כל מה שהפרופסיה עושה זה להוריד רמות DHT בגוף, מורידה 60% בערך.

תשלב את שני אלו ויש לך קשר ישיר בין קריאטין להתקרחות. כך שאי אפשר להגיד שאני סתם מאשים את הקריאטין. רציתי אפילו לשלב אותו עם חוסמי DHT אבל אני מחפש מישהו עם מידע בנושא הזה לפני שאני יעשה משהו.

כן, יש אחוז בודד של אנשים שההשפעה של הDHT לא תהיה מספיק גבוה בכל ימי חייהם כדי להשמיד את השערות אבל זהו אחוז קטן. דע גם שיש המון אנשים שעשו השתלות שיער וכו' כך שאתה לא באמת יכול לדעת אצל מי טבעי ומי לא.

מה שאני יודע על הירידה ברמות הDHT לאחר זמן של שימוש בקריאטין נובע מהסיום של שלב העמסה והמעבר לשלב התחזוק לפחות זה מה שהיה במחקר. מ70% יותר ל40% יותר

אני חוקר המון על הנושא וצמא לידע, שואב פיסות מפה, פיסות משם ומנסה לחבר בין הכל. לא להרבה אנשים יש ידע בנושא הזה.
קריאטין לדעתי הוא תוסף מדהים ולא אויב אבל כן גורם להקרחה, מפה לשם זה כבר שיקולים של פלוסים ומינוסים.
זה השפעות של שנים רבות, די קשה לעשות על זה מחקר כמו שצריך לדעתי זאת הסיבה שאין ממש מחקרים על זה.

אך יש מחקרים לתרופות כמו פרופסיה שנמצאה יעילות מוכחת כנגד התקרחות. כל מה שהפרופסיה עושה זה להוריד רמות DHT בגוף, מורידה 60% בערך.

תשלב את שני אלו ויש לך קשר ישיר בין קריאטין להתקרחות
אתה לא יכול לקרוא להשערה שלך "קשר ישיר"
יש הרבה מידע ומחקרים בנושא וכל עוד אין חריגה מהנורמה ברמות dht בשימוש בקריאטין אז אין השפעה על התקרחות.

הדבר היחיד שהמדע יודע נכון להיום,שזה אולי עלול להחמיר הקרחה אצל מי שרגיש ואצל מי שזה כבר התחיל לו

אתה לא יכול לקרוא להשערה שלך "קשר ישיר"
יש הרבה מידע ומחקרים בנושא וכל עוד אין חריגה מהנורמה ברמות dht בשימוש בקריאטין אז אין השפעה על התקרחות.

הדבר היחיד שהמדע יודע נכון להיום,שזה אולי עלול להחמיר הקרחה אצל מי שרגיש ואצל מי שזה כבר התחיל לו
A גורר B
B גורר C

A גורר C

פשוט לוגיקה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית