הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו יכול להסביר לי איך באיתמר שנחשב התנחלות במקום השני בהצבעות יש מפלגה ערבית?

למעלה מ90% מהם מעדיפים שאתה תשלוט שם ולא חמאס.
וכן חמאס השתלט עליהם,אתה לא יודע את זה?
הם מעדיפים שאנחנו נשלוט וגם מאוד אוהבים אותנו. תסתכל על איוש, כל הזמן מישהו מהאזרחים השוחרי שלום האלה מנסה לעשות פיגוע. כן גם הנשים החפות מפשע ואפילו ילדים. להתריע את האויב לפני תקיפה? באמת? רק לי זה נראה הזוי ביותר? הרי ההתרעות האלה מגיעות גם לאנשי חמאס ככה שכל פגיעה לא מחסלת אותם, אלא רק משמידה איזה בניין מסכן שהם בונים שוב על הכסף שנתניהו מעביר להם. פשוט הזוי.

הם מעדיפים שאנחנו נשלוט וגם מאוד אוהבים אותנו. תסתכל על איוש, כל הזמן מישהו מהאזרחים השוחרי שלום האלה מנסה לעשות פיגוע
אני מבין שלא יצא לך לשרת באיו"ש.

יותר מפעם אחת פלסטינאים הצילו לי ולצוות שלי את החיים

די, אתה מביך את עצמך..תפסיק.
כמפקד,וכאחד שהכשיר מפקדים , אני יכול להגיד שאתה פשוט מדבר ערימה של שטויות.

הדעה שלך לא רלוונטית,אתה פנאט לאומן וזה בסדר,גם כאלה יש..כל מה שתשמע אתה ישר תרוץ לספר שזה אמת.
אנשים כמוך זה תוצאה ישירה של סירוס ושטיפת מוח שמפקדים עוברים בצה"ל, ומעבירים הלאה.
"כמפקד,וכאחד שהכשיר מפקדים , אני יכול להגיד שאתה פשוט מדבר ערימה של שטויות." אה תודה שציינת מי אתה עכשיו כולנו יודעים שאתה צודק.

הם מעדיפים שאנחנו נשלוט וגם מאוד אוהבים אותנו. תסתכל על איוש, כל הזמן מישהו מהאזרחים השוחרי שלום האלה מנסה לעשות פיגוע. כן גם הנשים החפות מפשע ואפילו ילדים. להתריע את האויב לפני תקיפה? באמת? רק לי זה נראה הזוי ביותר? הרי ההתרעות האלה מגיעות גם לאנשי חמאס ככה שכל פגיעה לא מחסלת אותם, אלא רק משמידה איזה בניין מסכן שהם בונים שוב על הכסף שנתניהו מעביר להם. פשוט הזוי.
האמת שבאיו"ש רובם לא באמת מעוניינים בכל הסיפור של המלחמות והפיגועים, הרבה פיגועים יוצאים מהקסבאות, וממניעים כספיים
או שטיפות מוח מזרעים של אגונים כאלה ואחרים. אבל אתה צודק הטיפול בטרור לא בשיא.

האמת שבאיו"ש רובם לא באמת מעוניינים בכל הסיפור של המלחמות והפיגועים, הרבה פיגועים יוצאים מהקסבאות, וממניעים כספיים
או שטיפות מוח מזרעים של אגונים כאלה ואחרים. אבל אתה צודק הטיפול בטרור לא בשיא.
פה אני מסכים עם כל מילה לשם שינוי
לפני הגיוס הדעות שלי היו זהות לשל פייגלין אבל במהלך השירות,ואירועים באיו"ש,למדתי כל פעם מחדש שרובם המוחלט לא מעוניין בריב הזה

לא ברור לי איך אדם כמוך סיים קורס פיקודי..היית לוחם בכלל?
אצלנו זה לא היה קורה
זה לא באמת ישנה אם אני אתן תשובה, אני יכול להגיד שגם הייתי חד קרן.
אבל כן הייתי לוחם, וכן סיימתי קורס פיקודי, ואפילו הייתי ביחידה לא רעה במשך 4 שנים.
ופגשתי מפקדים מיחידות ופלוגות אחרות שתוך כדי פעילות סיכנו חיילים בגלל אוכלוסיה עויינת וכמו שזה עצבן אותי אז זה מעצבן אותי גם כיום.

אני חושב שפייגלין דווקה לא מובן נכון, סך הכל התוכנית המדינית שלו לאיו"ש הייתה לספח את יהודה ושומרון ולהשליט שם שלטון ישראלי.
אני מאמין שגם ה"פלסטינאים" וגם היהודים היו מעוניינים בכך. משהו בסגנון "חומת מגן" של פעם.

פה אני מסכים עם כל מילה לשם שינוי
לפני הגיוס הדעות שלי היו זהות לשל פייגלין אבל במהלך השירות,ואירועים באיו"ש,למדתי כל פעם מחדש שרובם המוחלט לא מעוניין בריב הזה
זה מצחיק כי אני עשיתי את הדרך ההפוכה.

אני חושב שכל מי שילמד קצת ערבית או אפילו ישתמש באיזהשהו מתרגם ויסרוק קצת את הלך הרוח הערבי באינטרנט יבין מאוד מהר עם מי יש לנו עסק.
לטעון שכל הערבים רעים או כל דבר מטומטם כזה זה לא רציני, אבל החברה הערבית בכלל (והפלסטינית בפרט) הרבה הרבה יותר גזענית ואלימה מהישראלית, וכנ"ל לגבי החברה הערבית ישראלית לעומת היהודים.

מי שמשלה את עצמו שאם תסרטט גבולות ברורים בינך לבינם תקבל שלום פשוט לא מכיר את המנטליות.
במקרה הכי הכי טוב תקבל הסכם אי מלחמה כמו עם מצרים וירדן, רק שבמקרה הזה הם ישבו 15 דקות מכל מרכזי האוכלוסייה הגדולים ביותר שלך, וכידוע זה דורש רק אדם אחד כדי להרים סכין ולדקור תינוקת בת חודשיים למוות.

זה מאוד תלוי בכפרים ובערים.. יש מקומות מאוד קיצוניים,וזה לרוב הכפרים העניים סביב רמאללה וחברון.

בית לחם למשל די עשירה והמצב שם יחסית בסדר(יש כמובן ילדים שזורקים מטעני צינור לקבר רחל על בסיס קבוע,אבל איתם אין באמת מה לעשות,זה תמיד יקרה)

רוב המניעים באיו"ש הם כסף או כבוד..
"פגשתי מקרוב" הרבה מחבלות,וכל אחת מהן,בלי יוצאת מן הכלל,עשתה את זה כי הכבוד של נפגע והיא רצתה למות. הן קיוו למות אבל תמיד ירינו לרגליים.

חלק גדול נוסף מהמחבלים הם נערים שעשו את זה בשביל כסף למשפחה.

וכמובן יש את אלו שפשוט שונאים אותנו כיהודים,אבל הם לא הרוב.

מעבר לכל הפיגועים,רוב הציבור הפלסטיני המבוגר שהכרתי,לא מעוניין בהסלמה בכלל.

הבעיה בשטחים זה החינוך,שמגיל קטן מאוד יוצאים להפס"דים ולקלל חיילים.
אבל החברה הערבית בכלל (והפלסטינית בפרט) הרבה הרבה יותר גזענית ואלימה מהישראלית
נכון, אבל גם עם הרבה יותר כבוד למבוגרים,לבעלי תפקידים ולמשפחה. אנחנו יכולים רק ללמוד מהם בקטע זה.

זה מאוד תלוי בכפרים ובערים.. יש מקומות מאוד קיצוניים,וזה לרוב הכפרים העניים סביב רמאללה וחברון.

בית לחם למשל די עשירה והמצב שם יחסית בסדר(יש כמובן ילדים שזורקים מטעני צינור לקבר רחל על בסיס קבוע,אבל איתם אין באמת מה לעשות,זה תמיד יקרה)

רוב המניעים באיו"ש הם כסף או כבוד..
"פגשתי מקרוב" הרבה מחבלות,וכל אחת מהן,בלי יוצאת מן הכלל,עשתה את זה כי הכבוד של נפגע והיא רצתה למות. הן קיוו למות אבל תמיד ירינו לרגליים.

חלק גדול נוסף מהמחבלים הם נערים שעשו את זה בשביל כסף למשפחה.

וכמובן יש את אלו שפשוט שונאים אותנו כיהודים,אבל הם לא הרוב.

מעבר לכל הפיגועים,רוב הציבור הפלסטיני המבוגר שהכרתי,לא מעוניין בהסלמה בכלל.

הבעיה בשטחים זה החינוך,שמגיל קטן מאוד יוצאים להפס"דים ולקלל חיילים.

נכון, אבל גם עם הרבה יותר כבוד למבוגרים,לבעלי תפקידים ולמשפחה. אנחנו יכולים רק ללמוד מהם בקטע זה.
ועם האנשים האלה אתה רוצה לדבר על שלום? אלה שהולכים לרצוח בגלל שהם מרגישים שכבודם נפגע?

לא,אני לא חושב שיכול להיות שלום איתם.
לא אמרתי את זה באף הודעה.
צודק, זאת מסקנה שהגעתי אליה בעצמי על סמך ההודעות שלך. בכל מקרה לא כל מי ששירת באיוש מסכים עם הדעה שלך. אני מכיר כאלה שלהיפך, השנאה שלהם רק התעצמה בגלל מה שהם ראו.

יש שנאה מהצד שלהם, נו ו? מה הפתרון שלך? להמשיך לתת להם סיבות לשנוא עם דיכוי או ללכת משם ושיזדיינו?

בדיוק.. אנשים לא מבינים שהפתרון של הימין זה בעצם לעשות שלום... זה לספח אותם ולחיות איתם ביחד.

הפתרון של השמאל זה להיפרד לגמרי,לבנות חומה ולסגור את כל הכניסות לישראל,תוך כדי פיקוח חמור על כל מה שנכנס לאיו"ש דרך המעברים.

בדיוק.. אנשים לא מבינים שהפתרון של הימין זה בעצם לעשות שלום... זה לספח אותם ולחיות איתם ביחד.

הפתרון של השמאל זה להיפרד לגמרי,לבנות חומה ולסגור את כל הכניסות לישראל,תוך כדי פיקוח חמור על כל מה שנכנס לאיו"ש דרך המעברים.
אני ממש לא נגד לעזוב אותם. אבל לבנות חומה? פיקוח חמור? מי מהשמאל תומך בדברים כאלה? וחוץ מזה, עשינו את זה עם עזה, נו ו? למה זה גרם?

רציתי לכתוב פה מגילה על למה להיפרד מהם זה צעד להשמדת מדינת ישראל, אבל נזכרתי בצפריר רונן בוגר סיירת מטכ"ל, מהחיילים של פעם.

עשינו את זה עם עזה, נו ו? למה זה גרם?
נכון,וזה החשש שלי..חלק בי מקווה שלמדו איך לעשות את זה נכון מאז עזה,אבל ההגיון אומר שיקרה אותו דבר..טילים מאיו"ש.

בגלל זה אין פתרון,בגלל זה יש תמיד וויכוחים

אבל לבנות חומה? פיקוח חמור? מי מהשמאל תומך בדברים כאלה?
כחול לבן,אני לא מגדיר אותם שמאל,אבל אתה בטח כן

רציתי לכתוב פה מגילה על למה להיפרד מהם זה צעד להשמדת מדינת ישראל, אבל נזכרתי בצפריר רונן בוגר סיירת מטכ"ל, מהחיילים של פעם.

איפה החלק שהוא מדבר רציונלי ולא רק פונה לרגש? רבע שעה חפירות על כלום, למה?
ישראל לא תושמד בדיוק כמו שהיא לא הושמדה על ידי ירדן, סוריה, לבנון, עיראק ומצרים, אז פלסטין הקטנה כן? בוא תסביר לי איך זה הגיוני
ומה קורה עם עזה? הם יורים בגלל הכיבוש וכל אירופה תומכים בהם בגלל הכיבוש, תסיים את הכיבוש ואתה לא צריך דין וחשבון יותר לאף אחד, אבל להמשיך להחזיק באזרחים ולהעביר אותם יסורים זה בטח לא הפיתרון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית