הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים לאתלטיקה

תמיר13

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שמתי לב שיש תוכניות כוח להתחלה כמו ss ולמתקדמים יותר כמו טקסס ועוד..הכל מפורט לפרטי פרטים ורק בהתקדמות אתלטית(זריזות, ספרינטים,ניתור וכו')אין כלום..ואם כבר אתה מוצא משהו זה סתם איזה סרטון של תרגיל שניים לעבוד עליהם..אשמח אם מישהו יעלה לי פה שמות של תוכניות אימונים אתלטיות..או מה הוא היה עושה במקומי כדי להתקדם כמה שיותר ואיך לתכנן את הדרך מעכשיו ועד הרמות הגבוהות באתלטיקה..וכמובן ספרים טובים בנושא אם מישהו מכיר..(לא מצאתי כלום)תודה מראש לכולם

• פותח/ת השרשור
קראתי ולא כל כך הבנתי איפה העבודה פה על כוח מתפרץ, ספרינטים וכל השאר..אבל תודה אחי..עוד מישהו?משהו?
טעות שלי אחי..קרה תוכנית על זה בעברית..התוכניות באנגלית נראות הרבה יותר לכיוון של מה שחיפשתי,תודה!ובכל זאת יש עוד דעות??

קראתי ולא כל כך הבנתי איפה העבודה פה על כוח מתפרץ, ספרינטים וכל השאר..אבל תודה אחי..עוד מישהו?משהו?
טעות שלי אחי..קרה תוכנית על זה בעברית..התוכניות באנגלית נראות הרבה יותר לכיוון של מה שחיפשתי,תודה!ובכל זאת יש עוד דעות??
תחפש vjb 2 זה ספר של 150+ עמודים בדיוק על אתלטיקה

שמתי לב שיש תוכניות כוח להתחלה כמו ss ולמתקדמים יותר כמו טקסס ועוד..הכל מפורט לפרטי פרטים ורק בהתקדמות אתלטית(זריזות, ספרינטים,ניתור וכו')אין כלום..ואם כבר אתה מוצא משהו זה סתם איזה סרטון של תרגיל שניים לעבוד עליהם..אשמח אם מישהו יעלה לי פה שמות של תוכניות אימונים אתלטיות..או מה הוא היה עושה במקומי כדי להתקדם כמה שיותר ואיך לתכנן את הדרך מעכשיו ועד הרמות הגבוהות באתלטיקה..וכמובן ספרים טובים בנושא אם מישהו מכיר..(לא מצאתי כלום)תודה מראש לכולם
מה המטרה שלך? אתלטיקה כוללת קפיצות,ריצות,זריקות...
תפרט גם על הרמה שלך(משקלי עבודה,זמנים בריצות,משקל גוף,גיל,גובה...)
Ws4sb תקרא על סה
תוכנית יותר מתקדמת, לא הייתי ממליץ עלייה למישהו מבלי לדעת מה הרמה שלו.

• פותח/ת השרשור
Dobigal תודה אני אחפש אחי..
יוסי שיטרית כל מה שיעזור לי להתקדם בכדורסל..הכל זה למטרת כדורסל..
משקל גוף 73,גובה 1.75 מטר,גיל 22
ואם מישהו יוכל להסביר לי איך להגיב לכל אחד בהקשר לתגובה שלו כי לא מצאתי את האפשרות פה בכפתורים,אני אשמח

Dobigal תודה אני אחפש אחי..
יוסי שיטרית כל מה שיעזור לי להתקדם בכדורסל..הכל זה למטרת כדורסל..
משקל גוף 73,גובה 1.75 מטר,גיל 22
ואם מישהו יוכל להסביר לי איך להגיב לכל אחד בהקשר לתגובה שלו כי לא מצאתי את האפשרות פה בכפתורים,אני אשמח
אתה בעונה עכשיו? כמה אימוני כדורסל בשבוע ומה העצימות שלהם? הרמת פעם משקולות?

• פותח/ת השרשור
לא בעונה כרגע..מתאמן לבד ומחכה לעונה הבאה..כל החיים בחדר כושר אבל הייתי פחות מתאמן על כוח ובזמן האחרון התחלתי..בסקוואט אני עומד על 100*5 חזרות*3סטים,בדדליפט קצת פחות כי אני בקושי עושה בגלל העומס על הגב התחתון..אני עושה דברים אחרים במקום..מתאמן כל יום ולפעמים פעמיים ביום..יום ראשון אימון מסה,יום שלישי אימון התאוששות והיום חמישי אימון כוח של שבירת שיאים(כל שבוע ביום חמישי מרים משקל שעוד לא הרמתי..בכל תרגיל אני עושה את זה..)בינתיים רק התחלתי עם הכוח ויש הרבה לאן להתקדם עד שאני אעצר אני מאמין..משחק כדורסל בימי ראשון ורביעי וימי שני שלישי ושישי הולך לזרוק ולעבוד על כדרור..שבת מנוחה..
העצימות לא חזקה כל כך באימוני כדורסל שאני עושה לבד..רק קטעים מסוימים שאני עובד בהם על כדרור אינטנסיבי לרבע שעה ככה מתוך שעתיים אימון..בימי רביעי וראשון כדורסל אינטנסיבי באולם..והאימון ביום חמישי זה הדבר הכי קשה שאני עושה..

לא בעונה כרגע..מתאמן לבד ומחכה לעונה הבאה..כל החיים בחדר כושר אבל הייתי פחות מתאמן על כוח ובזמן האחרון התחלתי..בסקוואט אני עומד על 100*5 חזרות*3סטים,בדדליפט קצת פחות כי אני בקושי עושה בגלל העומס על הגב התחתון..אני עושה דברים אחרים במקום..מתאמן כל יום ולפעמים פעמיים ביום..יום ראשון אימון מסה,יום שלישי אימון התאוששות והיום חמישי אימון כוח של שבירת שיאים(כל שבוע ביום חמישי מרים משקל שעוד לא הרמתי..בכל תרגיל אני עושה את זה..)בינתיים רק התחלתי עם הכוח ויש הרבה לאן להתקדם עד שאני אעצר אני מאמין..משחק כדורסל בימי ראשון ורביעי וימי שני שלישי ושישי הולך לזרוק ולעבוד על כדרור..שבת מנוחה..
העצימות לא חזקה כל כך באימוני כדורסל שאני עושה לבד..רק קטעים מסוימים שאני עובד בהם על כדרור אינטנסיבי לרבע שעה ככה מתוך שעתיים אימון..בימי רביעי וראשון כדורסל אינטנסיבי באולם..והאימון ביום חמישי זה הדבר הכי קשה שאני עושה..
אני ממליץ לך לעשות טקסס או את הלינארית של ביל סטאר. אם אתה רוצה להשתפר בספרינטים וניתורים אתה צריך להתקדם בסקוואט ודדליפט. זה הבסיס. תמשיך להתאמן בכדורסל על טכניקה וזה.
לגבי אימון ספציפי לאתלטיקה, לפני אימוני כוח אה יכול לעשות תרגילים פליאומטרים(קפיצות לקופסא,ניתורים..).
לגבי תרגילי עזר, עבודה על הפוסטריור צ׳יין היא הכי חשובה(המסטרינג,גלוטס). אתה יכול להוסיף באחד האימונים פשיטות גב או דדליפט רומני.
באימון האמצעי בשבוע אתה יכול להחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט.

• פותח/ת השרשור
למה לעשות את התרגילים הפליאומטריים דווקא לפני האימון כוח?לא חבל שזה לוקח חלק מהאנרגיה של אימון הכוח ויכול להיות שארים פחות בגלל זה?ולמה לערבב פתאום דדליפט רומני ופשיטות גו?יש לזה יתרון על לעשות את התרגילים הקבועים?

למה לעשות את התרגילים הפליאומטריים דווקא לפני האימון כוח?לא חבל שזה לוקח חלק מהאנרגיה של אימון הכוח ויכול להיות שארים פחות בגלל זה?
בדרך כלל ממליצים ברוב הספרות המקצועית לעשות תרגילים פליאומטרים לפני האימון. לא יודע בדיוק למה,כנראה כי הם דורשים רעננות ושיווי משקל..
לא חושב שזה יעייף אותך כול כך.. לא אמור להפריע לתרגילים האחרים. אתה צריך לזכור שהמטרה שלך היא לשפר קפיצות. אימוני משקולות עוזרים לזה אבל הם לא הדבר המרכזי.
ולמה לערבב פתאום דדליפט רומני ופשיטות גו?יש לזה יתרון על לעשות את התרגילים הקבועים?
ממש לא חובה. אבל יכול לעזור כשאתה כבר חזק בסקוואט ודדליפט הקלאסיים(לא להגזים,2-3 סטים פעם פעמיים בשבוע)ממש אין להם יתרון עליהם. הסקוואט והדדליפט צריכים להיות התרגילים המרכזיים בתוכנית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית