הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי פיצול AB

Dontgiveup

משתמש פעיל
447
8
נק' מוניטין:
8
447
8
שלום אני עושה תוכנית AB ופיצלתי אותה ככה
A אני עושה חזה כתפיים יד אחורית
וB אני עושה רגליים גב יד קדמית ואני עושה ראשון A שני B שלישי רביעי מנוחה חמישי A שישי B ושבת מנוחה בזמן האחרון החלפתי תרגיל ביד אחורית וכואב לי לעשות אותו בגלל שלפני אני עושה כתפיים אז רציתי לשנות קצת תפיצול במה אפשר לשנות אשמח לעזרה 😃
שלום אני עושה תוכנית AB ופיצלתי אותה ככה
A אני עושה חזה כתפיים יד אחורית
וB אני עושה רגליים גב יד קדמית ואני עושה ראשון A שני B שלישי רביעי מנוחה חמישי A שישי B ושבת מנוחה בזמן האחרון החלפתי תרגיל ביד אחורית וכואב לי לעשות אותו בגלל שלפני אני עושה כתפיים אז רציתי לשנות קצת תפיצול במה אפשר לשנות אשמח לעזרה 😃
האם אפשרי לשנות שA יהיה רגליים חזה יד אחורית
וB יהיה גב כתפיים ויד קדמית ? אשמח אם תענו @kotzer
@yujinius
וכל השאר תודה !

אתה יכל לעשות מה שאתה עושה עכשיו.
או רגליים חזה יד אחורית/גב כתף יד קדמית.
או גב חזה יד קדמית/רגליים כתפיים יד אחורית אפילו.

מה שנוח לך.
אם אתה חושב שיהיה לך יותר נוח עם רגליים חזה יד אח בa וb גב כתף יד קדמ אז לך על זה.

אבל אם כואב לך הכתף תבדוק למה זה,כתף לא אמורה לכאוב.

אם ככה אתה מפצל אז עדיף לעשות ככה, כי ככה האימון חזה הוא סוג של יום התאוששות מהיום לפניו

האם אפשרי לשנות שA יהיה רגליים חזה יד אחורית
וB יהיה גב כתפיים ויד קדמית ? אשמח אם תענו @kotzer
@yujinius
וכל השאר תודה !
אם אתה מתאמן 4 פעמים בשבוע לא הייתי מפצל ככה כי הכתף עובדת גם בתרגילי חזה והיד האחורית עובדת גם בתרגילי כתף (הלחיצות שבהם), אז יוצא שהשרירים האלה יעבדו כל אימון.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתאמן 4 פעמים בשבוע לא הייתי מפצל ככה כי הכתף עובדת גם בתרגילי חזה והיד האחורית עובדת גם בתרגילי כתף (הלחיצות שבהם), אז יוצא שהשרירים האלה יעבדו כל אימון.
איך הכי כדאילי כי אני עושה 4 אימונים בשבוע ?

אם ככה אתה מפצל אז עדיף לעשות ככה, כי ככה האימון חזה הוא סוג של יום התאוששות מהיום לפניו
איך שאתה אמרת, שרוב השרירים פועלים באימון B

ומה רע בזה?

שיש אפשרות שהם לא יתאוששו כי לא יקבלו מספיק מנוחה. כמובן שהכל תלוי בתכנון שלו
הכתפיים מתאוששות סבבה לגמרי מעבודה לא ישירה, רק עבודה ישירה אולי מעכבת התאוששות, אבל גם לא בצורה נוראית
אם אני מתאמן 4 פעמים בשבוע על מה אתה ממליץ איזה פיצול ?
הפיצול שאתה עושה יכול לעבוד, אבל רק אם האימון חזה יהיה ביום השני והוא יהיה חצי יום מנוחה, כי אתה עובד על הרבה פחות שרירים באותו יום, וזה יאפשר לכל השאר להתאושש יום נוסף

• פותח/ת השרשור
הכתפיים מתאוששות סבבה לגמרי מעבודה לא ישירה, רק עבודה ישירה אולי מעכבת התאוששות, אבל גם לא בצורה נוראית

הפיצול שאתה עושה יכול לעבוד, אבל רק אם האימון חזה יהיה ביום השני והוא יהיה חצי יום מנוחה, כי אתה עובד על הרבה פחות שרירים באותו יום, וזה יאפשר לכל השאר להתאושש יום נוסף
אני עכשיו עושה תפיצול שA אני עושה חזה כתפיים יד אחרורית וB אני עושה רגליים גב ויד קדמית השאלה שלי פשוט שאני מגיע לתרגיל ביד אחורית אני עושה תתרגיל יד מאחורי הראש עם משקולת יד יד ושאני עושה כואב לי הכתף וכנראה זה בגלל שאני עושה לפני זה כתפיים השאלה שלי איזה פיצול עוד אני יכול לעשות חוץ ממה שאני עושה עכשיו איזה פיצול יכול להיות טוב ב AB ? אשמח שתענה

אני עכשיו עושה תפיצול שA אני עושה חזה כתפיים יד אחרורית וB אני עושה רגליים גב ויד קדמית
אז אמרתי לך, תהפוך את הימים

שאני מגיע לתרגיל ביד אחורית אני עושה תתרגיל יד מאחורי הראש עם משקולת יד יד ושאני עושה כואב לי הכתף וכנראה זה בגלל שאני עושה לפני זה כתפיים
זה לא בגלל שאתה עושה כתף קודם, זה בגלל שזה תרגיל בטווח תנועה מקסימלי של הכתף, ויכול להיות שהוא פשוט לא מתאים לך. יש 1000 תרגילים אחרים שאתה יכול לבצע, ואתה לא חייב לעשות את אלה שמכאיבים לך

השאלה שלי איזה פיצול עוד אני יכול לעשות חוץ ממה שאני עושה עכשיו איזה פיצול יכול להיות טוב ב AB ?
יש הרבה סוגי פיצולים ותכלס כל אחד טוב כו השני, וזה יותר שאלה של מה עובד לך ספציפית.
החלוקה שלך היא חלוקה לא פרופורציונלית של קבוצות השרירים, שבאימון אחד יש לך המון שרירים (גב ורגליים), ואימון שני מעט שרירים (חזה וכתפיים), אז האימון עם ההרבה שרירים יהיה האימון המרכזי, והאימון השני יהיה אימון התאוששות, שבו אתה כן פעיל, אבל רוב השרירים נחים או עובדים מעט.
יש גם פיולים של חלוקה פרופורציונלית יותר, יש פיצול לג גוף עליון/פלג גוף תחתון, ויש פיצולים טובים יותר, שהם פיצול לפי תנועה, ולא שרירותי, שבה כל תנועה מקבלת את הזמן שהיא זקוקה לו, ואז אתה פשוט מחבר את כל אלה לאימונים (כמו למשל לעשות סקוואט פעמיים בשבוע ובנצ' 4 פעמים, אז יוצא לך 2 אימונים של בנצ' וסקוואט, ו-2 אימונים רק של בנצ'). אבל הדרל הזו דורשת יותר ידע ויותר ניסיון, ולא הכי מומלצת סתם ככה

• פותח/ת השרשור
אז אמרתי לך, תהפוך את הימים

זה לא בגלל שאתה עושה כתף קודם, זה בגלל שזה תרגיל בטווח תנועה מקסימלי של הכתף, ויכול להיות שהוא פשוט לא מתאים לך. יש 1000 תרגילים אחרים שאתה יכול לבצע, ואתה לא חייב לעשות את אלה שמכאיבים לך

יש הרבה סוגי פיצולים ותכלס כל אחד טוב כו השני, וזה יותר שאלה של מה עובד לך ספציפית.
החלוקה שלך היא חלוקה לא פרופורציונלית של קבוצות השרירים, שבאימון אחד יש לך המון שרירים (גב ורגליים), ואימון שני מעט שרירים (חזה וכתפיים), אז האימון עם ההרבה שרירים יהיה האימון המרכזי, והאימון השני יהיה אימון התאוששות, שבו אתה כן פעיל, אבל רוב השרירים נחים או עובדים מעט.
יש גם פיולים של חלוקה פרופורציונלית יותר, יש פיצול לג גוף עליון/פלג גוף תחתון, ויש פיצולים טובים יותר, שהם פיצול לפי תנועה, ולא שרירותי, שבה כל תנועה מקבלת את הזמן שהיא זקוקה לו, ואז אתה פשוט מחבר את כל אלה לאימונים (כמו למשל לעשות סקוואט פעמיים בשבוע ובנצ' 4 פעמים, אז יוצא לך 2 אימונים של בנצ' וסקוואט, ו-2 אימונים רק של בנצ'). אבל הדרל הזו דורשת יותר ידע ויותר ניסיון, ולא הכי מומלצת סתם ככה
אז איזה פיצול אתה אומר לשנות עכשיו אני עושה כמו שאמרתי A חזה כתפיים ויד אחורית ו B אני עושה רגליים גב ויד קדמית והאימונים מחולקים ליום ראשון A שני B שלישי רביעי מנוחה יומיים חמישי A שישי B ושבת מנוחה אז מה אתה אומר מה לשנות ?

אז איזה פיצול אתה אומר לשנות עכשיו אני עושה כמו שאמרתי A חזה כתפיים ויד אחורית ו B אני עושה רגליים גב ויד קדמית והאימונים מחולקים ליום ראשון A שני B שלישי רביעי מנוחה יומיים חמישי A שישי B ושבת מנוחה אז מה אתה אומר מה לשנות ?

אחי,הוא רשם את זה כבר 5 פעמים.

הוא המליץ להפוך את הימים.
שיום גב רגליים יהיה a ויום חזה כתפיים יהיה b.

לפתוח את השבוע עם a כי זה אימון קשה יותר.(שרירים גדולים יותר)

• פותח/ת השרשור

אה אוקי כן האימון B יותר קשה נחשב

ולגבי החלוקה ככה היא בסדר ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית