הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחמימות מורכבות

לירון צוקר

משתמש מתחיל
61
5
נק' מוניטין:
5
61
5
אני חייב לדעת אני בכל מקום רואה שחלק אומרים שפסטה זה פחמימה מורכבת וחלק אומרים שלא , כרגע הפחמימות שאני אוכל הם אורז בסמטי ושיבולת שועל אני רוצה לגוון טיפה וחשבתי על לאכול פסטה במקום האורז , פסטה היא נחשבת לפחמימה מורכבת או שעדיף פשוט להמשיך עם האורז ?

אני חייב לדעת אני בכל מקום רואה שחלק אומרים שפסטה זה פחמימה מורכבת וחלק אומרים שלא , כרגע הפחמימות שאני אוכל הם אורז בסמטי ושיבולת שועל אני רוצה לגוון טיפה וחשבתי על לאכול פסטה במקום האורז , פסטה היא נחשבת לפחמימה מורכבת או שעדיף פשוט להמשיך עם האורז ?

אורז לבן ופסטה הם פחמימות פשוטות בעיקרון - זאת אומרת שהפחמימות מתפרקות מהר.. אבל מה זה משנה לך? כל עוד זה נכנס לך לערכים הסופיים, אז הכל בסדר..

• פותח/ת השרשור
אורז לבן ופסטה הם פחמימות פשוטות בעיקרון - זאת אומרת שהפחמימות מתפרקות מהר.. אבל מה זה משנה לך? כל עוד זה נכנס לך לערכים הסופיים, אז הכל בסדר..
מה עדיף מבין שתיהם ? עד עכשיו הייתי אוכל אורז בסמטי ושיבולת שועל כפחמימות ואני במסה על פלוס קטן והגוף מתפתח טוב והאחוז שומן לא עולה אם בכלל אם אני יתחיל לאכול פסטה עם רוטב עגבניות למשל במקום האורז יהיה שינוי בגוף או משהו באחוזי שומן נגיד ?

מה עדיף מבין שתיהם ? עד עכשיו הייתי אוכל אורז בסמטי ושיבולת שועל כפחמימות ואני במסה על פלוס קטן והגוף מתפתח טוב והאחוז שומן לא עולה אם בכלל אם אני יתחיל לאכול פסטה עם רוטב עגבניות למשל במקום האורז יהיה שינוי בגוף או משהו באחוזי שומן נגיד ?
זה לא משנה, מה שנוח וטעים לך.. מבחינה בריאותית הייתי ממליץ דווקא על שיבולת שועל.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה, מה שנוח וטעים לך.. מבחינה בריאותית הייתי ממליץ דווקא על שיבולת שועל.
שיבולת אני אוכל אבל זה בבוקר , עם החזה עוף או משהו אני צריך פחמימה ובאמת חשוב לי שתהיה איכותית, ממש מבלבל במלא מקומות כותבים שאורז זה מורכב ולגבי פסטה חלק אומרים שכן חלק אומרים שלא ..

שיבולת אני אוכל אבל זה בבוקר , עם החזה עוף או משהו אני צריך פחמימה ובאמת חשוב לי שתהיה איכותית, ממש מבלבל במלא מקומות כותבים שאורז זה מורכב ולגבי פסטה חלק אומרים שכן חלק אומרים שלא ..

חשוב לך מבחינת מה? מינירלים? ויטמינים? אם כן, תקנה אורז מלא או משהו מה הסיפור?

תכלס כל מה שהוא לא סוכר על צורותיו השונות נחשב פחמימה מורכבת, כלומר פחמימה שמורכבת מיחידות סוכר גדולות (כמו עמילן). אין התייחסות בהגדרה לסיבים וכו'.
תכלס מבחינת הפחמימה כל מקורות הפחמימה שווים. מה שמשנה זה כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים. ככה שאם אתה רוצה להחליף אורז בפסטה, או לחם, זה חסר כל משמעות. אם אתה רוצה להחליף מקור עם סיבים למקור בלי סיבים זה עושה קצת הבדל, אבל אם אתה בכל מקרה מגיע לכמות הסיבים שאתה צריך ביום אז זה בכלל לא קריטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית