הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני יורד מספיק במשקל?

• פותח/ת השרשור amirba
  • פורסם בתאריך

amirba

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אז לאחר תקופה ארוכה מאוד שלא התאמנתי בצורה רצינית החלטתי לעשות שינוי ובניתי תוכנית אימונים חדשה עם דגש על משקלים + תפריט תזונה שמתאים לי אצל תזונאית ספורט.

המטרה היא להוריד את השומן בבטן ולהעלות את מסת השריר בגוף. בגדול אני לא מחפש קוביות אלא גוף שיראה טוב ובטן כמעט שטוחה.
התזונאית בנתה לי תפריט של 1600 קלוריות עם דגש על חלבון אבל לא יותר מידי (100-120 גרם חלבון).
ותוכנית אימונים 3 פעמים בשבוע AB עם דגש על משקל.

בתחילת התוכנית שקלתי 89 גובה 186 ואחוז שומן 22.
את התוכנית התחלתי לפני 40 יום.

אתמול עליתי על המשקל והתוצאה הייתה 86.3.
אני בהחלט מרגיש שהגוף מתחיל לקבל צורה כאשר אני מתבוננן במראה.

השאלה היא האם קצת ירידת המשקל הוא לא איטי מידי?
אני מפספס פה משהו?

3 קילו בקצת יותר מחודש זה לא רע בכלל,
אני ממליץ לאמץ הרגל של שקילה בעירום כל בוקר אחרי הפיפי-קקי ולעדכן באפליקציה
ככה תוכל לנתח בצורה יותר יעילה את קצב הירידה בעוד חודש למשל,
לפי מה שאני הבנתי צריך להחליט, או שמעלים מסת שריר וכתוצאה מזה עולים גם במשקל, או שמורידים שומן (ומאבדים גם קצת שריר על הדרך) ויורדים במשקל, אז יכול להיות שאם המטרה לרדת ולהוריד שומן בטני עדיף לך להחליט מה יותר מתאים לך כרגע (אם תבחר במסת שריר אחרי שתעלה תוכל לשרוף יותר שומן במנוחה)

קצב זה עיניין אישי אם הקצב מרגיש לך איטי ואתה רוצה לתקתק את החיטוב תגדיל את הגירעון על ידי אירובי או שינוי בתפריט.
כמובן שירידה יותר מהירה כרוכה ככל הנראה בדרך כלל ביותר איבוד מסת שריר.

קצב ירידה במשקל אידאלי זה 0.5%-1% בשבוע, ואתה יושב על ממוצע מושלם של 0.5% בשבוע.
החלבון שלך נמוך יחסית, הייתי מכוון ל-1.6 גרם לקילו, ככה שאם תחליף מעט מהפחמימה שלך או מהשומן בחלבון זה כנראה יהיה לטובתך גם בקצב עליית השריר וכנראה גם בקצב הירידה במשקל, גם אם הקלוריות זהות

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולכם.
אקח זאת בחשבון.
לגבי כמות החלבון, אני מבין ממך ששאני צריל בערך 140 גרם.
אני רגיש חלקית לחלב ולא יכול לצרוך את כל היוגורטים למינהים.

מאילו מזונות אני יכול להגיע לכמות כזו של חלבון? אשמח לכמויות שאיתם אגיע לכמות כזו.

לגבי כמות החלבון, אני מבין ממך ששאני צריל בערך 140 גרם.
לפחות 140, אידאלי יהיה 2 גרם לקילו

מאילו מזונות אני יכול להגיע לכמות כזו של חלבון? אשמח לכמויות שאיתם אגיע לכמות כזו.
לא חסר מקורות, בשר רזה כמו עוף יהיה הכי פשוט ונוח לתמרון קלורי כנראה,, אבל יש גם ביצים ואתה יכול להחליף חלק ממקורות הפחמימה הפשוטים שלך בקטניות שייתנו לך אקסטרה חלבון

• פותח/ת השרשור
בתפריט של 1600 קלוריות לדוגמה מורכב מ:
2 ביצים בבוקר + פרוסת גבינה צהובה - סהכ 22 גרם חלבון
300 גרם חזה עוף בצהריים - סהכ 60 גרם חלבון
ערב - קופסת טונה/סלמון - בערך 30 גרם

זה הבסיס שלי כמעט כל יום שזה בערך 110 גרם חלבון
יש לי עוד 2 ארוחות ביניים קטנות שאני צריך להכניס בהם חלבון וחושב מה כדאי לאכול בהן. אני צריך להשלים עוד 40 גרם בערך.

מה אתה ממליץ?

בתפריט של 1600 קלוריות לדוגמה מורכב מ:
2 ביצים בבוקר + פרוסת גבינה צהובה - סהכ 22 גרם חלבון
300 גרם חזה עוף בצהריים - סהכ 60 גרם חלבון
ערב - קופסת טונה/סלמון - בערך 30 גרם

זה הבסיס שלי כמעט כל יום שזה בערך 110 גרם חלבון
יש לי עוד 2 ארוחות ביניים קטנות שאני צריך להכניס בהם חלבון וחושב מה כדאי לאכול בהן. אני צריך להשלים עוד 40 גרם בערך.

מה אתה ממליץ?
יוגורט יווני יכול להיות סבבה, לרוב הם די נמוכים בלקטוז, ואתה יכול גם להשיג גרסאות ללא לקטוז, ככה שזה אחלה, או אפילו גבינת עיזים

לפחות 140, אידאלי יהיה 2 גרם לקילו

לא חסר מקורות, בשר רזה כמו עוף יהיה הכי פשוט ונוח לתמרון קלורי כנראה,, אבל יש גם ביצים ואתה יכול להחליף חלק ממקורות הפחמימה הפשוטים שלך בקטניות שייתנו לך אקסטרה חלבון
כמה חלבון צריך לצרוך על בערך 60-70 גרם פחמימה ביום? לקראת הסוף של החיטוב באזור 13-14% שומן.

כמה חלבון צריך לצרוך על בערך 60-70 גרם פחמימה ביום? לקראת הסוף של החיטוב באזור 13-14% שומן.
אין יחס חלבון-פחמימה לצריכה, תצרוך כמה שאתה צריך מכל אחד מהם בשביל המטרות שלך

אבל זה לא עובד בצורה כזו שמוסיפים חלבון בכדי לפצות על המחסור בפחמימה?
אתה יכול חלבון או שומן, תלוי בצורך והעדפה אישית, אתה פשוט צריך להכניס משהו לתפריט.
אתה גם לא חייב להוריד פחמימה סתם, לרוב מורידים פחמימה כשצריך להוריד קלוריות, וזה המקור הכי קל להורדה

אתה יכול חלבון או שומן, תלוי בצורך והעדפה אישית, אתה פשוט צריך להכניס משהו לתפריט.
אתה גם לא חייב להוריד פחמימה סתם, לרוב מורידים פחמימה כשצריך להוריד קלוריות, וזה המקור הכי קל להורדה
אני לקראת סוף החיטוב, ואני יורד כזה את הגבול התחתון המומלץ בשבוע (0.5-1% ממשקל הגוף זאת ההמלצה ואני יורד בערך 0.5%).. ואני עדיין לא מגיע לגרעון המקסימלי שלי אז אין בעיה להוריד עוד קלוריות.. אז החלטתי להוריד בפחמימה לקראת סוף החיטוב.. אני מתכנן לרדת לאזור ה12%.
אתה בעצם מתכוון שאני יכול לשקול 85, לצרוך 100 חלבון (מספרים לדוגמה), 60-70 פחמימה השאר שומן וכל זמן שאני לא בגרעון קלורי גבוה מדי זה סבבה?
אין דבר כזה מחסור בפחמימה
מאיזו בחינה?

אני לקראת סוף החיטוב, ואני יורד כזה את הגבול התחתון המומלץ בשבוע (0.5-1% ממשקל הגוף זאת ההמלצה ואני יורד בערך 0.5%).. ואני עדיין לא מגיע לגרעון המקסימלי שלי אז אין בעיה להוריד עוד קלוריות.. אז החלטתי להוריד בפחמימה לקראת סוף החיטוב.. אני מתכנן לרדת לאזור ה12%.
אתה בעצם מתכוון שאני יכול לשקול 85, לצרוך 100 חלבון (מספרים לדוגמה), 60-70 פחמימה השאר שומן וכל זמן שאני לא בגרעון קלורי גבוה מדי זה סבבה?
בידיוק. אם נגיד אתה צריך להוריד 200 קלוריות, ופחמימה זה 4 קלוריות לגרם, אז אתה יכול להוריד נטו 50 גרם פחמימה בלי לגעת בשומן וחלבון. היחס משתנה, אבל התוצאות זהות

מאיזו בחינה?

אתה רוצה לרדת במשקל? תצרוך כמות חלבון מספקת, כמות שומן בריא מספקת ותשתדל לצרוך כמה שפחות פחמימות
אני יכול להמליץ לך לקרוא/לשמוע/לראות על קטוזיס, לקרוא- גוגל, לשמוע- פודקאסט -אבות המזון, לראות- נטפליקס the magic pill
תהנה ובהצלחה

בידיוק. אם נגיד אתה צריך להוריד 200 קלוריות, ופחמימה זה 4 קלוריות לגרם, אז אתה יכול להוריד נטו 50 גרם פחמימה בלי לגעת בשומן וחלבון. היחס משתנה, אבל התוצאות זהות
אז למה בכלל יש את ההמלצות האלה של 1.5-2 גרם חלבון פר משקל גוף, ובאחוזי שומן נמוכים אפילו יותר? מה הקטע בזה אם כל העניין הוא גרעון קלורי? אז בכלל אין לחלבון העדפה על שומן? אני יכול לגדול עם 60 חלבון במסה? מצטער על החפירה
אתה רוצה לרדת במשקל? תצרוך כמות חלבון מספקת, כמות שומן בריא מספקת ותשתדל לצרוך כמה שפחות פחמימות
אני יכול להמליץ לך לקרוא/לשמוע/לראות על קטוזיס, לקרוא- גוגל, לשמוע- פודקאסט -אבות המזון, לראות- נטפליקס the magic pill
תהנה ובהצלחה
אני רוצה לאבד שומן (מין הסתם זה מתבטא על המשקל) ותוך כדי לשמור על המסה שלי, אין לי בעיה לחטב גם שנתיים כל עוד אני שומר על המסה שעבדתי עליה כל כך קשה במסה האחרונה שלי, ברוך השם.
תודה רבה אחי

אז למה בכלל יש את ההמלצות האלה של 1.5-2 גרם חלבון פר משקל גוף, ובאחוזי שומן נמוכים אפילו יותר? מה הקטע בזה אם כל העניין הוא גרעון קלורי?
כי חלבון הוא הנוטריינט הכי משביע, וככל שאתה אוכל פחות אתה רעב יותר. יותר חלבון יעזור לך להתמודד עם זה

אז בכלל אין לחלבון העדפה על שומן? אני יכול לגדול עם 60 חלבון במסה?
זה לא שאין הבדל, אבל ברגע שהגעת לכמות מספקת של בערך 2 גרם לקילו, האפקט האנאבולי של עוד חלבון יהיה קטן מאוד ולא בהכרח שווה את המאמץ, אז שם כבר לא משנה אם זה יותר חלבון או יותר שומן

תהנה ובהצלחה

הוא ירד יופי בשומן גם אם יאכל 300 גרם פחמימות ביום כל עוד הוא בגירעון קלורי. פחמימות הן לא הבעיה. צריכה בלתי פרופורציונלית של קלוריות היא הבעיה. אם תאכל 5000 קלוריות מברוקולי מאודה כל יום אתה תעלה יופי במשקל ובשומן.

כי חלבון הוא הנוטריינט הכי משביע, וככל שאתה אוכל פחות אתה רעב יותר. יותר חלבון יעזור לך להתמודד עם זה

זה לא שאין הבדל, אבל ברגע שהגעת לכמות מספקת של בערך 2 גרם לקילו, האפקט האנאבולי של עוד חלבון יהיה קטן מאוד ולא בהכרח שווה את המאמץ, אז שם כבר לא משנה אם זה יותר חלבון או יותר שומן
תודה רבה אחי!
הוא ירד יופי בשומן גם אם יאכל 300 גרם פחמימות ביום כל עוד הוא בגירעון קלורי. פחמימות הן לא הבעיה. צריכה בלתי פרופורציונלית של קלוריות היא הבעיה. אם תאכל 5000 קלוריות מברוקולי מאודה כל יום אתה תעלה יופי במשקל ובשומן.
כן אחי זה ברור אני חושב שהוא התכוון לזה שעם כמות מינימלית של פחמימה הירידה במשקל תהיה מהירה יותר (נוזלים) ושהמראה יהיה יבש יותר בכללי על אתו אחוז שומן (בזכות פחות נוזלים) וגם שיותר חלבון ושומן פחות פחמימה זה משביע יותר וקשה לחרוג בזה (הרבה יותר סביר לקבל דודא על אוריאו, ערגליות, בורקסים מאשר על חזה עוף)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית