הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני יורד מספיק במשקל?

• פותח/ת השרשור amirba
  • פורסם בתאריך

amirba

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אז לאחר תקופה ארוכה מאוד שלא התאמנתי בצורה רצינית החלטתי לעשות שינוי ובניתי תוכנית אימונים חדשה עם דגש על משקלים + תפריט תזונה שמתאים לי אצל תזונאית ספורט.

המטרה היא להוריד את השומן בבטן ולהעלות את מסת השריר בגוף. בגדול אני לא מחפש קוביות אלא גוף שיראה טוב ובטן כמעט שטוחה.
התזונאית בנתה לי תפריט של 1600 קלוריות עם דגש על חלבון אבל לא יותר מידי (100-120 גרם חלבון).
ותוכנית אימונים 3 פעמים בשבוע AB עם דגש על משקל.

בתחילת התוכנית שקלתי 89 גובה 186 ואחוז שומן 22.
את התוכנית התחלתי לפני 40 יום.

אתמול עליתי על המשקל והתוצאה הייתה 86.3.
אני בהחלט מרגיש שהגוף מתחיל לקבל צורה כאשר אני מתבוננן במראה.

השאלה היא האם קצת ירידת המשקל הוא לא איטי מידי?
אני מפספס פה משהו?

הוא ירד יופי בשומן גם אם יאכל 300 גרם פחמימות ביום כל עוד הוא בגירעון קלורי. פחמימות הן לא הבעיה. צריכה בלתי פרופורציונלית של קלוריות היא הבעיה. אם תאכל 5000 קלוריות מברוקולי מאודה כל יום אתה תעלה יופי במשקל ובשומן.

זה קצת ארוך אבל אין באמת ברירה, אני עוד לא מבין את זה מספיק בשביל להסביר את זה בצורה יותר פשוטה

תתחיל לקרוא מ"מספר נקודות חשובות בנוגע למשקל עודף."
מעבר לפליאו: ירידה במשקל - כל העצות לאלו שמתקשים בתזונה הקטוגנית

זה קצת ארוך אבל אין באמת ברירה, אני עוד לא מבין את זה מספיק בשביל להסביר את זה בצורה יותר פשוטה

תתחיל לקרוא מ"מספר נקודות חשובות בנוגע למשקל עודף."
מעבר לפליאו: ירידה במשקל - כל העצות לאלו שמתקשים בתזונה הקטוגנית
כבר במשפט הראשון של הנקודה הראשונה הם טעו בענק.
תנגודת אינסולין לא גורמת להשמנה, עודף קלוריות גורם להשמנה.
קח לדוגמא חולי סכרת מסוג 1. סכרת מסוג אחד מאופיינת במחסור באינסולין, וסכרת מסוג 2 מאופיינת בחוסר תגובה לאינסולין, אבל האפקט על התאים הרגישים לאינסולין כמו שריר ושומן הוא זהה, שזה מחסור באפקט של האינסולין (בסוף סכרת מסוג 2 הופכת לסוג 1).
חולי סכרת מסוג 1 מאופיינים בזה שהם רזים מאוד, כי פשוט אין להם אינסולין שמעודד כניסת סוכר לשריר ולשומן (כן יש מעברים לסוכר שיכנס לתאים, אבל אינסולין מעודד כניסה הרבה יותר גדולה).
חולי סכרת מסוג 2 מתחילים בעודף משקל, ובגלל עודף המשקל הזה מפתחים תנגודת לאינסולין, אבל זה הכל שאלה של מה בא קודם, ועודף המשקל בא קודם.
ובכלל, תנגודת אינסולין אומר סכרת או פרה-סכרת (מצב מטבולי קרוב לסכרת, אבל עדיין לא שם), ולא כל מי שבעודף משקל חולה סכרת, זה הצהרה פשוט מטומטמת

כבר במשפט הראשון של הנקודה הראשונה הם טעו בענק.
תנגודת אינסולין לא גורמת להשמנה, עודף קלוריות גורם להשמנה.
קח לדוגמא חולי סכרת מסוג 1. סכרת מסוג אחד מאופיינת במחסור באינסולין, וסכרת מסוג 2 מאופיינת בחוסר תגובה לאינסולין, אבל האפקט על התאים הרגישים לאינסולין כמו שריר ושומן הוא זהה, שזה מחסור באפקט של האינסולין (בסוף סכרת מסוג 2 הופכת לסוג 1).
חולי סכרת מסוג 1 מאופיינים בזה שהם רזים מאוד, כי פשוט אין להם אינסולין שמעודד כניסת סוכר לשריר ולשומן (כן יש מעברים לסוכר שיכנס לתאים, אבל אינסולין מעודד כניסה הרבה יותר גדולה).
חולי סכרת מסוג 2 מתחילים בעודף משקל, ובגלל עודף המשקל הזה מפתחים תנגודת לאינסולין, אבל זה הכל שאלה של מה בא קודם, ועודף המשקל בא קודם.
ובכלל, תנגודת אינסולין אומר סכרת או פרה-סכרת (מצב מטבולי קרוב לסכרת, אבל עדיין לא שם), ולא כל מי שבעודף משקל חולה סכרת, זה הצהרה פשוט מטומטמת
שוב אני לא באמת מבין את זה מספיק טוב ואלברט איינשטיין אומר if you can't explain it simply you don't understand it enough
תשובות לכל מה שאמרת פה תוכל להשיג פה:
פרק 004 - קטו וסוכרת
מרופאה, ד"ר מריאלה גלאנט, שזו העבודה שלה, לטפל בחולי סכרת.
תהנה

שוב אני לא באמת מבין את זה מספיק טוב ואלברט איינשטיין אומר if you can't explain it simply you don't understand it enough
תשובות לכל מה שאמרת פה תוכל להשיג פה:
פרק 004 - קטו וסוכרת
מרופאה, ד"ר מריאלה גלאנט, שזו העבודה שלה, לטפל בחולי סכרת.
תהנה
זה שעה של הסבר, אני לא חושב שזו הדרך הטובה ביותר להסביר משהו.
אני אסביר את זה הכי פשוט שאפשר, תנגודת אינסולין היא אחת התוצאות האפשריות של השמנה, ולא הסיבה. אפילו הפוך תנגודת אינסולין גורמת להרזיה, ולא השמנה

תראה לא נתתי לך שיעורי בית ולא יהיה מבחן וציון...
פשוט נראה שאתה חי את הנושא הזה ובתור אחד ששמע את הפרק הזה בפודקאסט (אתה יכול לשים אותו גם במהירות 1.5 ולשמוע אותו בחלקים)
אני פשוט יודע שיש שם מידע שיעשיר לך את הידע ובטוח שתשמח לרכוש אותו.
זה נושא מורכב, כי כבר 2 דורות אנחנו מסתכלים על פירמידת המזון מהכיוון הלא נכון, וסטיגמות זה דבר שלא תמיד קל להפטר מהן.
עלה והצליח אחי

תראה לא נתתי לך שיעורי בית ולא יהיה מבחן וציון...
פשוט נראה שאתה חי את הנושא הזה ובתור אחד ששמע את הפרק הזה בפודקאסט (אתה יכול לשים אותו גם במהירות 1.5 ולשמוע אותו בחלקים)
אני פשוט יודע שיש שם מידע שיעשיר לך את הידע ובטוח שתשמח לרכוש אותו.
זה נושא מורכב, כי כבר 2 דורות אנחנו מסתכלים על פירמידת המזון מהכיוון הלא נכון, וסטיגמות זה דבר שלא תמיד קל להפטר מהן.
עלה והצליח אחי
תראה, לחולי סכרת מסוג 2, שסובלים מהשמנת יותר ותסמונת מטבולית תזונה דלת פחמימות יכולה לעזור (למרות שקטוגנית לחלוטין היא מסוכנת וצריכה שליטה מאוד קפדנית), אבל לאדם בריא פשוט אין את הצורך בזה, ושליטה קלורית ייתנו בידיוק את אותן התוצאות

תראה, לחולי סכרת מסוג 2, שסובלים מהשמנת יותר ותסמונת מטבולית תזונה דלת פחמימות יכולה לעזור (למרות שקטוגנית לחלוטין היא מסוכנת וצריכה שליטה מאוד קפדנית), אבל לאדם בריא פשוט אין את הצורך בזה, ושליטה קלורית ייתנו בידיוק את אותן התוצאות

אדם שמן הוא לא בריא, גם אם אין לו סכרת.
המציאות שאנו חיים בה היא כזאת שיש סוכר בכל מקום, וכשמתחילים לאכול ממנו קשה מאוד לעצור גם כשכבר שבעים.
אצל רוב האנשים הסוכר והאינסולין הגבוה גורם לכל מיני בעיות בריאותיות כאלה או אחרות, אני לא מכיר אף בן אדם שאוכל מה שבא לו ואין לו שום תלונה על המצב הבריאותי והכללי שלו.

אדם שמן הוא לא בריא, גם אם אין לו סכרת.
ואדם שמן אין לו בהכרח תנגודת אינסולין, ככה שהדברים לא קשורים בצורה ישירה

המציאות שאנו חיים בה היא כזאת שיש סוכר בכל מקום, וכשמתחילים לאכול ממנו קשה מאוד לעצור גם כשכבר שבעים.
ואיך זה קשור לאנשים ששולטים על הקלוריות שלהם?

אצל רוב האנשים הסוכר והאינסולין הגבוה גורם לכל מיני בעיות בריאותיות כאלה או אחרות,
זה לא נכון, אינסולין לבד לא גורם לבעיות, אך ורק בתוך הקונטקסט של סכרת, וזה מושפע מהרבה יותר גורמים מרק סוכר

ואדם שמן אין לו בהכרח תנגודת אינסולין, ככה שהדברים לא קשורים בצורה ישירה

ואיך זה קשור לאנשים ששולטים על הקלוריות שלהם?

זה לא נכון, אינסולין לבד לא גורם לבעיות, אך ורק בתוך הקונטקסט של סכרת, וזה מושפע מהרבה יותר גורמים מרק סוכר

אינסולין הינו ווסת האנרגיה בגוף כאשר הפרעה לוויסות זה על ידי תזונה לקויה יוצרת תנגודת אינסולין שהינה גורם סיכון למחלות רבות,

אם אתה מתעקש תמשיך בגישה של הקלוריות נכנסות, קלוריות יוצאות, זה הכי נוח וקל להאמין בזה.
המציאות קצת יותר מורכבת מזה, כי כמויות הסוכר שהאדם הממוצע בישראל צורך בסופו של דבר גורמות לחוסר איזון הורמונלי.

אינסולין הינו ווסת האנרגיה בגוף
הוא לא, הוא ווסת הגלוקוז בדם, זה כל מה שהוא עושה

תנגודת אינסולין שהינה גורם סיכון למחלות רבות
היא לא, תנגודת אינסולין מובילה אך ורק לסכרת וכתוצאה מזה סינדרום מטבולי, אבל זהו, אין עוד מחלות שנגרמות מתנגודת אינסולין

אם אתה מתעקש תמשיך בגישה של הקלוריות נכנסות, קלוריות יוצאות, זה הכי נוח וקל להאמין בזה.
המציאות קצת יותר מורכבת מזה, כי כמויות הסוכר שהאדם הממוצע בישראל צורך בסופו של דבר גורמות לחוסר איזון הורמונלי.
גם אני פעם חשבתי כמוך, אבל אז למדתי וראיתי שזה לא כזה פשוט, אתה לא יכול להתקבע על מסלול מטבולי אחד ולקבוע שהוא הכי משמעותי, כי בפועל יש המון מסלולים מטבוליים שאחראיים לבקרה אחד על השני, או שעובדים בסינרגיה. אז נכון שאי פאשר להגיד קלוריה נכנסת קלוריה יוצאת, אבל בסוף היום זה משחק תפקיד הרבה יותר חשוב מכל דבר אחר, כי זה לוקח בחשבון את כל המסלולים המטבוליים כמכלול, ולא מתקבע על אחד ספציפי

הוא לא, הוא ווסת הגלוקוז בדם, זה כל מה שהוא עושה

אינסולין

היא לא, תנגודת אינסולין מובילה אך ורק לסכרת וכתוצאה מזה סינדרום מטבולי, אבל זהו, אין עוד מחלות שנגרמות מתנגודת אינסולין

Diversity of Apolipoprotein E genetic polymorphism significance on cardiovascular risk is determined by the presence of Metabolic Syndrome among hypertensive patients

גם אני פעם חשבתי כמוך, אבל אז למדתי וראיתי שזה לא כזה פשוט, אתה לא יכול להתקבע על מסלול מטבולי אחד ולקבוע שהוא הכי משמעותי, כי בפועל יש המון מסלולים מטבוליים שאחראיים לבקרה אחד על השני, או שעובדים בסינרגיה. אז נכון שאי פאשר להגיד קלוריה נכנסת קלוריה יוצאת, אבל בסוף היום זה משחק תפקיד הרבה יותר חשוב מכל דבר אחר, כי זה לוקח בחשבון את כל המסלולים המטבוליים כמכלול, ולא מתקבע על אחד ספציפי

מעבר לאינסולין - מחשבות על מיטוכונדריה

תסלח לי שאני מפנה אותך למקורות חיצוניים.

המאמר הזה בעייתי מאוד, כי הוא מסתכל על הדברים רק מנקודת המבט של האינסולין, לדוגמא בהתחלה הוא מדבר על גלוקונאוגנזה, וזה נכון שאינסולין משחק שם תפקיד, אבל הוא תפקיד מינורי, ולא תפקיד משמעותי, הוא בקר שלילי להורמון אחר שכן אחראי על גלוקונאוגנזה, גלוקגון, אבל משום מה המאמר מציג אותו כשחקן מרכזי.
כל זה עוד לפני טעויות ברורות, ואני עוד רק בפסקאות הראשונות, כמו:
"מכיוון שאצל חולי סכרת סוג 2 ישנה בעיה של ריכוז סוכר גבוה בדם, הם מקבלים טיפול על ידי אינסולין", זה לא בידיוק נכון, זה נכון רק בשלב מאוד מתקדם אצל חולי סכרת מסוג 2, כשהלבלב נפגע ולא יכול להפריש יותר אינסולין, לפני שזה קורה הם עוברים טיפול עי סקרטוגוגים אוראליים.
"המנגנון דרכו האינסולין פועל הוא דיכוי הגלוקונאוגנזה וכתוצאה מכך פחות סוכר מיוצר בכבד ולכן ריכוז הסוכר יורד בדם." זה ממש לא נכון, המנגנון הוא בעזרת מנגנון הפעולה של אינסולין, כלומר הכנסת הגלוקוז לתאים הרגישים לאינסולין.
אינסולין הוא בקר שלילי על הרבה תהליכים, אבל אלא אם אתה בעודף משקל ובעל תנגודת אינסולין (המצב לא תופס כל כך באנשים רזים), אז הוא נמצא בכמויות מדכאות בגוף רק לפרקי זמן בגוף.

Diversity of Apolipoprotein E genetic polymorphism significance on cardiovascular risk is determined by the presence of Metabolic Syndrome among hypertensive patients
תקרא את הכותרת, במהלך תסמונת מטבולית, כלומר היא הבעיה

אני באמת לא מבין מה המאמר הזה מנסה להגיד ואיך הוא קשור לטיעון.
בהתחלה הוא מדבר על על משהו שלא קשור בכלל לתזונה קטוגנית, כמו נטיה גנטית לסכרת, למרות שהוא מציג את זה כאיכשהו קשור ישירות לסוכר בדיאטה, ואז מדבר על נזקי חמצון, ובגדול עושה הרבה קפיצות לוגיות בין הנתונים שהוא מציג לפרקטיקה.

ושוב, אינסולין הוא הורמון חשוב, אבל אי אפשר להסתכל אך ורק על המנגנונים שקשורים לאינסולין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית