הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר למדידת אורז

• פותח/ת השרשור Tokowiw
  • פורסם בתאריך

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי,כולנו יודעים שאורז סופח מים בבישול ובעצם מנפח את משקלו,עד לא מזמן הייתי עושה טעות ושם 200 גרם אורז אחרי בישול ומחשב כ 200...אחרי שפה בפורום הסבירו לי שזה ממש לא נכון הבנתי שאני צריך הרבה יותר מ200 לאחר בישול כדי שזה יהיה באמת 200...אז עשיתי ניסוי קטן היום ,מדדתי 100 גרם אורז יבש בכוס ובישלתי אותו ולאחר הבישול יצא לי 350 גרם אורז.
משמע הוא סופח המון מים שנותנים לי משקל שגוי .
עכשיו רציתי לדעת האם אני אמור לחשב 100 גרם אורז מבושל לפי מחשבון בפוד דיקשנרי לאחר בישול או לחשב על האריזה 100 גרם יבש?.
שאלה שניה עכשיו מן הסתם כדי לקבל 200 גרם נטו אורז אחרי הבישול אני אצטרך לשים בעצם 700 גרם ?

היי,כולנו יודעים שאורז סופח מים בבישול ובעצם מנפח את משקלו,עד לא מזמן הייתי עושה טעות ושם 200 גרם אורז אחרי בישול ומחשב כ 200...אחרי שפה בפורום הסבירו לי שזה ממש לא נכון הבנתי שאני צריך הרבה יותר מ200 לאחר בישול כדי שזה יהיה באמת 200...אז עשיתי ניסוי קטן היום ,מדדתי 100 גרם אורז יבש בכוס ובישלתי אותו ולאחר הבישול יצא לי 350 גרם אורז.
משמע הוא סופח המון מים שנותנים לי משקל שגוי .
עכשיו רציתי לדעת האם אני אמור לחשב 100 גרם אורז מבושל לפי מחשבון בפוד דיקשנרי לאחר בישול או לחשב על האריזה 100 גרם יבש?.
שאלה שניה עכשיו מן הסתם כדי לקבל 200 גרם נטו אורז אחרי הבישול אני אצטרך לשים בעצם 700 גרם ?
אתה אמור לחשב לפני בישול. מה שאחרי בישול לא מעניין כי זה כולה מים. לגבי השאלה השניה, אי אפשר לדעת במדויק כמה יצא לך אם תשים 200 גרם. תקנה משקל תזונה וזהו..

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לחשב לפני בישול. מה שאחרי בישול לא מעניין כי זה כולה מים. לגבי השאלה השניה, אי אפשר לדעת במדויק כמה יצא לך אם תשים 200 גרם. תקנה משקל תזונה וזהו..
יש לי משקל תזונה מקצועי...100 גרם אורז יבש יצא לי אחרי הבישול 350 גרם אז זאת אומרת ש200 גרם אורז נטו זה 700 גרם על המשקל...אז מעכשיו אני אלך לערכים היבשים שעל האריזה ולא מה שכתוב בפוד דיקשנרי לאחר הבישול .

תעבור לתוכנה שנותנת לך להכניס ערכים אחרי בישול כמו Cronometer.
100 גרם אורז לבן מבושל זה 130 קלוריות.

אם מ 100 גרם קיבלת 350 אז מן הסתם אתה לוקח 350 גרם אורז מוכן וזה שווה לערכים של 100 גרם יבש המופיעים על האריזה.
700 גרם אורז מוכן, כן בהנחה שאתה מכין תמיד באותו אופן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם מ 100 גרם קיבלת 350 אז מן הסתם אתה לוקח 350 גרם אורז מוכן וזה שווה לערכים של 100 גרם יבש המופיעים על האריזה.

700 גרם אורז מוכן, כן בהנחה שאתה מכין תמיד תמיד באותו אופן.
תודה. הבנתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית