הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קצב העלייה במשקלים בתכנית כוח/היפרטרופיה של קנדיטו?

Amitamit

משתמש מתחיל
121
13
נק' מוניטין:
14
121
13
בעיקר לגבי בנץ׳ סקוואט פרס ודדליפט.

ועוד דבר שלא הבנתי, איך לדעת כמה מהמשקל של יום כוח להוריד ביום של ההיפרטרופיה?

רשום לך בpdf, בכל מקרה זה בין 0-5 קילו כל שבוע, הוא אומר את זה בגלל שהוא לוקח בחשבון שלפעמים לא תצליח לעלות וזה תלוי באיך אתה מרגיש לגבי העלייה. ופשוט תתחיל מאיזה 10 קילו פחות, כלומר אם אתה עושה 80 בנץ ל3x6, באימון היפרטרופיה תתחיל מ70.

באימון היפרטרופיה שלך זה אמור להיות בערך 70 אחוז מה 1rm אם אני לא טועה.
לגבי קצב עלייה במשקלים, מה שרשמו למעלה חוץ מפרס ומשיכה אנכית (כמו מתח)- ששם אתה מעלה כל 3 שבועות.

• פותח/ת השרשור
באימון היפרטרופיה שלך זה אמור להיות בערך 70 אחוז מה 1rm אם אני לא טועה.
לגבי קצב עלייה במשקלים, מה שרשמו למעלה חוץ מפרס ומשיכה אנכית (כמו מתח)- ששם אתה מעלה כל 3 שבועות.

למה 3 שבועות??

למה 3 שבועות??
כי אלה תרגילים שיותר קשה להתקדם בהם, אם אתה מרגיש שאתה יכול להתקדם כל שבוע אז תתקדם.

כמו שהוא אמר, כי זה יותר קשה להתקדם, וגם כי ככה כתובה התוכנית. בקשר למה שהוא אמר שתנסה משבוע לשבוע, אני לא מסכים. בתור אחד שעושה את התוכנית הזאת עכשיו- קשה לי לעשות משקלים שלפנמי התוכנית היו לי קלים אחרי שעשיתי כבר בנץ וחתירה כבדים. ממליץ ללכת לפי התוכנית ולהעלות כל 3 שבועות.

• פותח/ת השרשור
כמו שהוא אמר, כי זה יותר קשה להתקדם, וגם כי ככה כתובה התוכנית. בקשר למה שהוא אמר שתנסה משבוע לשבוע, אני לא מסכים. בתור אחד שעושה את התוכנית הזאת עכשיו- קשה לי לעשות משקלים שלפנמי התוכנית היו לי קלים אחרי שעשיתי כבר בנץ וחתירה כבדים. ממליץ ללכת לפי התוכנית ולהעלות כל 3 שבועות.

יש מצב שנהיה לך פיגור בגב מהתכנית הזאת? עכשיו שמתי לב שיש שם ממש קצת תרגילים לגב

יש מצב שנהיה לך פיגור בגב מהתכנית הזאת? עכשיו שמתי לב שיש שם ממש קצת תרגילים לגב
באימון היפרטרופיה אני עושה מתח ואז מסור לגב, באימון כוח אני עושה בנט אובר רואו ומתח, מספיק לגב.

יש לך 8 סטים לגב- זה הכמות סטים המינימלית להיפרטרופיה על פי מייק ישראטל. בכל מקרה הוספתי בתרגילים האופציונלים עוד תרגיל לגב- ככה שיש לי 12 סטים, לא כולל סטים לכתף אחורית שנחשבת גם חלק מהגב.

• פותח/ת השרשור
יש לך 8 סטים לגב- זה הכמות סטים המינימלית להיפרטרופיה על פי מייק ישראטל. בכל מקרה הוספתי בתרגילים האופציונלים עוד תרגיל לגב- ככה שיש לי 12 סטים, לא כולל סטים לכתף אחורית שנחשבת גם חלק מהגב.

רק לוודא שהבנתי נכון, במקום תרגיל מבודד מהאופציונלי הוספת עוד תרגיל לגב?
באימון היפרטרופיה אני עושה מתח ואז מסור לגב, באימון כוח אני עושה בנט אובר רואו ומתח, מספיק לגב.

ומה לגבי כתפיים? יוצא לי 4 סטים לכתפיים בשבוע לא קצת מדי?

הן עובדות חזק גם בבנץ', אתה בכל מקרה יכול להוסיף משהו לכתפיים, אני ממליץ על תרגיל לכתף האחורית.

• פותח/ת השרשור
הן עובדות חזק גם בבנץ', אתה בכל מקרה יכול להוסיף משהו לכתפיים, אני ממליץ על תרגיל לכתף האחורית.

סורי על החפירה אבל אני מרגיש שהתכנית פשוט לא מכסה הכל מספיק.. מבחינת כתפיים מדבר יותר על אמצעית וקדמית האחורית תעבוד מספיק לדעתי בחתירה ובמתח

מה אתה אומר על להוסיף לתרגילים האופציונליים ביום היפרטרופיה (מלבד ה2 שכתובים בתכנית) עוד תרגיל שמיועד לכתף סטייל הרחקה?
@kotzer דעתך בבקשה?

סורי על החפירה אבל אני מרגיש שהתכנית פשוט לא מכסה הכל מספיק.. מבחינת כתפיים מדבר יותר על אמצעית וקדמית האחורית תעבוד מספיק לדעתי בחתירה ובמתח

מה אתה אומר על להוסיף לתרגילים האופציונליים ביום היפרטרופיה (מלבד ה2 שכתובים בתכנית) עוד תרגיל שמיועד לכתף סטייל הרחקה?

כן. הוספתי עוד תרגיל לגב כדי לתת לו יותר דגש, דרך אגב לא מחוייב לבצע שם תרגיל מבודד- אפשר גם מורכב.
כמו שאמר הבחור למעלה לפני הכתף הקדמית עובדת מספיק בבנץ ובשאר התרגילים. אני אישית חושב שעדיף לשים דגש יותר על כתף אחורית- מתח וחתירה לא עובד מספיק עליה כי השרירים הגדולים יותר בגב משתלטים על התנועה, זה שריר חשוב לדעתי יותר מכתף אמצעית והוא גם חשוב ליציבה שלך. חוץ מזה, זו עדיין תוכנית כוח ולא בילדינג ולכן אני ממליץ להתאים את התרגילים האופציונליים יותר לכיוון הזה. אחרי התוכנית הזאת תוכל לתת יותר דגש לבילדינג אם יתחשק לך.
לא ממליץ להוסיף עוד תרגיל בנוסף ל2 האופציונליים. בכללי לא ממליץ לעשות משהו שלא רשום בתוכנית- לא סתם בן אדם ישב וכתב תוכנית, יש חשיבה מאחוריה, ואין היגיון לדעתי לשנות אותה. בכללי אימון ההיפרטרופיה יחסית מרובה תרגילים ואין סיבה לעשות סתם רשימת מכולת. בלי קשר, בתוכנית הוא כותב שמבחינתו אפשר לעשות בתרגילים האופציונלים מה שאתה רוצה, מה שבא לך לתת עליו דגש וכל אימון להחליף. אני אישית מעדיף להחליף כל 8 שבועות בערך ולא כל אימון.

אל תזלזלו ביכולת של תרגילים מורכבים לבנות שריר, לא צריך מיליון סטים לכל שריר או כל חלק בשריר.
רוב תוכניות הפאוורליפטינג למשל משלבות הרבה פחות עבודת גב ישירה, ולרוב הפאוורליפטרים יש גב מרשים מאוד, הכל בזכות בנצ', דדליפט, וסקוואט.
2 תרגילים פעמיים בשבוע זה בהחלט מספיק. גם לכתפיים, תרגיל אחד ספציפי פעמיים בשבוע זה בהחלט מספיק.
לגבי קצב ההתקדמות של תרגילי הגב, המטרה היא להתקדם לפחות כל 3 שבועות, אם אתה יכול מהר יותר אז מה רע

• פותח/ת השרשור
אל תזלזלו ביכולת של תרגילים מורכבים לבנות שריר, לא צריך מיליון סטים לכל שריר או כל חלק בשריר.
רוב תוכניות הפאוורליפטינג למשל משלבות הרבה פחות עבודת גב ישירה, ולרוב הפאוורליפטרים יש גב מרשים מאוד, הכל בזכות בנצ', דדליפט, וסקוואט.
2 תרגילים פעמיים בשבוע זה בהחלט מספיק. גם לכתפיים, תרגיל אחד ספציפי פעמיים בשבוע זה בהחלט מספיק.
לגבי קצב ההתקדמות של תרגילי הגב, המטרה היא להתקדם לפחות כל 3 שבועות, אם אתה יכול מהר יותר אז מה רע

עם הזמן אני מתחיל לקבל את הרושם שזו תכנית כוח נטו בלי קשר לבילדינג.. אם הייתי לוקח עכשיו AB קלאסית אז היה לי פי 2 לפחות יותר נפח, עם קצב עליה כנראה די זהה. אז מה היתרון של התכנית של קנדיטו למעשה? תוצאות זהות בפחות נפח?

נערך לאחרונה:
עם הזמן אני מתחיל לקבל את הרושם שזו תכנית כוח נטו בלי קשר לבילדינג.. אם הייתי לוקח עכשיו AB קלאסית אז היה לי פי 2 לפחות יותר נפח, עם קצב עליה כנראה די זהה. אז מה היתרון של התכנית של קנדיטו למעשה? תוצאות זהות בפחות נפח?
יש לך 11 סטים לחזה, 12 לגב, ולפחות 11 סטים לרגליים בשבוע עם אפשרות להוסיף עוד תרגילים לכל שריר, לא מבין מאיפה החשיבה שצריך 200 סטים לשריר כדי לגדול, אתה לא בילדר מוזרק. אתה רוצה לעלות במסת שריר ובנוסף להתחזק באופן שבועי? תעשה את התוכנית של קנדיטו. אתה לא תתחזק באותו קצב מAB ל"בילדינג" כי כנראה שלא תהיה בה תכנון התקדמות לעומת התוכנית של קנדיטו.

2 שאלות שיענו לך האם זה כדאי או לא:
  1. אתה כבר יחסית גדול?
  2. יש לך הרבה ניסיון באימונים ובידע מה עובד עליך ומה לא?
אם ענית כן ל-2 השאלות האלה אז יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שתוכנית בילדינג עם הרבה נפח ספציפי לכל שריר ועל הדגשים שחסרים לך באמת תתאים לך יותר.
אם ענית לא על לפחות אחד מאלה, אז יש סיכוי טוב שהתוכנית הזאת תהיה מספיקה לך. הבעיה של רוב המתאמנים המתחילים היא לא ששריר אחד מסויים או כמה קטנים יחסית וצריכים עבודה ספציפית, אלא שפשוט חסרה להם מסת שריר כללית בכל הגוף, זה למה הם צריכים לעבוד על הכל בבת אחת כמה שיותר, עם מעט עבודה ספציפית.
אתה לא צריך כמות עצומה של סטים ותרגילים לכל שריר, כי אין לך מספיק ניסיון וקיבולת עבודה כדי להתמודד עם המון עבודה יעילה על כל שריר.

אני יודע שאמורים להתחיל את המשקלים באימון היפרטרופיה מ70% מה 1rm. יש למישהו מושג אם המשקלים באימון היפרטרופיה תמיד צריכים להיות 70% מ 1 rm או שאם בעקבות ההעלאה במשקלים יוצא שאני מרים 75% מה 1 rm זה בסדר?

אני יודע שאמורים להתחיל את המשקלים באימון היפרטרופיה מ70% מה 1rm. יש למישהו מושג אם המשקלים באימון היפרטרופיה תמיד צריכים להיות 70% מ 1 rm או שאם בעקבות ההעלאה במשקלים יוצא שאני מרים 75% מה 1 rm זה בסדר?
זו תוכנית לינארית, אין לך 1rm אמיתי, ואתה אמור להתקדם במשקלים, אתה לא צריך לחשוב בכלל באחוזים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית