הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בנוגע לחיטוב וחלבון

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
הי 😃
יש לי כמה שאלות...
ראשית אציין שאני כבר חודש בתקופת חיטוב, שאמורה להיות קצרה יחסית ולהסתיים לאחר חג שבועות. לפני שהתחלתי חיטוב הייתי אוכלת בסביבות ה1400 קל' למאזן ניטרלי.
היום אני אוכלת באיזור ה1000. ועוד עושה אירובי (ובאופן כללי אני די פעילה).
אני שומרת על ערכי חלבון של כ1.4-1.7 חלבון לקג'. (משלימה את מה שצריך עם אבקה).
ממשיכה באימוני כח כרגיל, כדי לא לאבד מסת שריר.
אבל משום מה נראה שאני לא יורדת במשקל בכלל.
אני משתדלת להיות מדוייקת בספירה שלי. ובכל אופן, הספירה היא באותם הכלים בהם ספרתי את ה1400 לשעבר, אז לא רואה סיבה שזה יהיה ממש הבדל קיצוני...
כמו כן, בסופי שבוע אני לא 'מתפרעת', אלא אוכלת רגיל. לא חושבת שעוברת את ה1200-1300, וההתפרעות הכי גדולה שהייתה לי לא עברה את ה1500-1400...
בקיצור - וואט דה פאק אני לא עושה נכון?
מבחינה פיזית אני בסדר, כאילו, לא שמנה אומשו. האמת שמעולם לא בדקתי אחוזי שומן, אבל תמיד כשאני בודקת עם כלמני מחשבונים של היקפים וכאלה, יוצא לי בסביבות ה30-33 :/

עוד שאלה:
בנוגע לחלבון,
אני סופרת רק מה שהוא חלבון 'מובהק' (גבינה ביצים עוף וכו'.)
אני אמורה לספור גם את מה שהוא 'לא חלבון' כמו לחם, אורז, ירקות?

-מה הגובה משקל?
-בסופשים את בודקת גם או מניחוש שלך את לא מתפרעת?
-כמה אירובי את עושה?
-אין שום ירידה במשקל כל החודש הזה?

לגבי החלבון, צריך לספור את הכול אבל כדאי לשמור על מרבית החלבון שאת אוכלת כחלבון מלא. (נגיד 70% זה כבר טוב. )

• פותח/ת השרשור
גובה 157 משקל 53.
אני יודעת פחות או יותר. אמנם לא סופרת, בשישי שבת, אבל לא אוכלת שטויות יותר מדיי... משערת שאוכלת לא יותר מ1400 שזה הניטרלי שלי.
אירובי - יש לי בפון מודד צעדים (שאישית לא כזה סומכת עליו...) לפי מה שכתוב בו מההליכה / רכיבה על אופניים אני שורפת בערך 200- 100 ביום. + פעם בשבוע אני עושה זומבה.
ירדתי בערך חצי קילו. זה כלום.

אז יוצא לי באיזור ה75 גרם חלבון ליום בלי לספור את הנספחים.... עם הנספחים זה 80-90

חצי קילו זה באמת מעט מדי.
לא צריך להיבהל, כנראה את משערת לא הכי נכון או מפספסת דברים קטנים שחותכים לך את הגירעון. במצב כזה פשוט תורידי עוד בערך 100-200 קלוריות ליום וזה אמור להסתדר

• פותח/ת השרשור
זה נראה לי חולני להוריד ל800... אבל אשתדל להיות יותר קפדנית ולא לזייף. אני רק מפחדת להגיע למצב של חולשות, זה לא יועיל במיוחד...
אגב, השבת אכלתי רגיל והשתדלתי לשים לב יותר, ובאמת לא חרגתי בצורה מטורפת... אולי 1200-1300
נראה מה יהיה השבוע. אעדכן 😃

זה נראה לי חולני להוריד ל800... אבל אשתדל להיות יותר קפדנית ולא לזייף. אני רק מפחדת להגיע למצב של חולשות, זה לא יועיל במיוחד...
אגב, השבת אכלתי רגיל והשתדלתי לשים לב יותר, ובאמת לא חרגתי בצורה מטורפת... אולי 1200-1300
נראה מה יהיה השבוע. אעדכן 😃
את כנראה לא באמת צורכת 800, אלא יותר

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי את מבינה את משמעות המילה ממוצע

אני מבינה.
ולכן אני אתקן את עצמי, כי השתמשתי במילה הלא נכונה.
יש ימים של 1000(רוב השבוע) ויש ימים של 1200, ולכן הממוצע הוא 1100 פלוס מינוס.
אם הניטרלי שלי הוא 1400, יוצא גירעון של 300. נניח. ועוד אירובי, אז נניח גירעון של 400-500 תלוי ביום.
וברור לי גם שזה לא מדע מדוייק.
לכן אתן לזה עוד קצת זמן ואראה אם משהו משתנה. אם לא, סימן שאני עושה משהו לא נכון.

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
אז ישבתי וחישבתי את הממוצע היומי של החודש וחצי האחרונים.
יצא לי 1150, והוספתי עוד 50 ליתר ביטחון. אז 1200
הוצאה אנרגטית מאירובי בממוצע של 150 ליום (לפי האפליקציה)
אז גירעון של 300 פלוס מינוס.

ועדיין אין שום ירידה במשקל.

אומר שבכל מקרה יש שינוי קליל בתחושה הכללית, אבל בקושי ירדתי חצי קילו. לא היה שינוי גם אחרי השבוע הזה, שהקפדתי יותר.
וזה כבר ממש מייאש.
עצות? רעיונות?

נערך לאחרונה:
כנראה הגירעון שלך קטן יותר ממה שאת חושבת בגלל טעויות שיכולות גם לא להיות בשליטתך, וזה למה את לא יורדת.
הכי טוב שאת יכולה לעשות זה או להעלות את האירובי או להוריד באוכל

• פותח/ת השרשור
סבבה. אני אקנה משקל למזון, כדי להיות מדויקת יותר. אשתדל לא לעבור את ה1100.
ואני מוסיפה קצת אירובי לסוף כל אימון בימים שבהם אני לא נוסעת באופניים או עושה זומבה.
לפי מחשבונים כאלה ואחרים, 15 דק סקי בעצימות די גבוהה אמורה לעזור לי לשרוף כ90 קל'.
מספיק לי בינתיים. לא רוצה להשתגע. גם ככה האימונים שלי קשים בטירוף, וזה לא הולך ומשתפר עם כל הגירעונות האלה :S

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית