הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

חייב להגיד שהרוב מדוייק.
יש קטעים קצת מבויימים,בעיקר כל ה"סוכנים" והמודיעין. זה לא כלכך עובד ככה.
אבל היס"מ והבילוש מוצגים באופן די מדוייק..
זה ממש החיים בירושלים
עכשיו כבר הרבה פחות,אבל שנתיים אחורה,היה בלאגן רציני

שמע הדברים האלו גררו פעולות רציניות, מה זה קצת? ה''סגנון דיבור?'' בסופו של דבר הפעולות התרחשו (המבצעים וכו') לא יודע איך הם קוראים לזה.

הייתי מת לחלק מוניטין על חלק הפוסטים כאן

שמע הדברים האלו גררו פעולות רציניות, מה זה קצת? ה''סגנון דיבור?'' בסופו של דבר הפעולות התרחשו (המבצעים וכו') לא יודע איך הם קוראים לזה.
הטקסטים מבויימים לחלוטין. ההחלטה לצאת לפעילות "מעכשיו לעכשיו" מבויימת לחלוטין. זה לוקח ימים ואפילו שבועות. מליון גורמים צריך לאשר כל דבר קטן.
הכלבנית נגיד,אין דבר כזה שרצו דווקא אותה לפעילות עם האקדח..זה לא קורה.
כל משמרת יש כלבן תורן והוא זה שיצא לפעילות

ועוד כל מיני דברים של הימ"ס שאני לא אפרט

שוב,יס"מ ובילוש היה די מדוייק

הטקסטים מבויימים לחלוטין. ההחלטה לצאת לפעילות "מעכשיו לעכשיו" מבויימת לחלוטין. זה לוקח ימים ואפילו שבועות. מליון גורמים צריך לאשר כל דבר קטן.
הכלבנית נגיד,אין דבר כזה שרצו דווקא אותה לפעילות עם האקדח..זה לא קורה.
כל משמרת יש כלבן תורן והוא זה שיצא לפעילות

ועוד כל מיני דברים של הימ"ס שאני לא אפרט

שוב,יס"מ ובילוש היה די מדוייק

נניח והטקסטים לא רציניים, עדיין המעצרים עצמם התרחשו...מה אתה הורס לי סדרה עכשיו 🙁

עדיין המעצרים עצמם התרחשו...מה אתה הורס לי סדרה עכשיו 🙁
אה,זה כן.. גם ההתנהלות בתוך הבית של העצור היא נכונה.
הם לא "בכוונה מתנהגים יפה" כי מצלמים,תמיד מראים צו מסודר,נותנים להם להתלבש,החיפושים מצולמים ויש עד מטעם בעל הבית. לא סתם הורסים בתים
(ברצינות,אני לא צוחק)

אלא אם מדובר על מחבל או מישהו שחמוש בוודאות ואז פורצים עם כדור בקנה בלי לשאול שאלות

אה,זה כן.. גם ההתנהלות בתוך הבית של העצור היא נכונה.
הם לא "בכוונה מתנהגים יפה" כי מצלמים,תמיד מראים צו מסודר,נותנים להם להתלבש,החיפושים מצולמים ויש עד מטעם בעל הבית. לא סתם הורסים בתים
(ברצינות,אני לא צוחק)

אלא אם מדובר על מחבל או מישהו שחמוש בוודאות ואז פורצים עם כדור בקנה בלי לשאול שאלות

נו בסדר זה החלק החשוב..הדיבורים לפני פחות מעניין.

@elchonon יכול להיות שאני מתלהם כי זה נושא שבאמת נוגע לי ללב, אחת הסיבות שאני כנראה לא חוזר לארץ היא ההתחרדות הממשלתית וחוסר רצון לגדל ילדים בארץ.

אבל אתה חייב להסכים איתי שקיים חולי אמיתי בחברה החרדית. הם לא חברה שמשתלבת בארץ משום בחינה (כרוב אני מדבר, לא אומר כולם), לא צבא, לא עבודה, ולא לימודי בסיס שיאפשרו להם אפילו להשתלב בחברה במקרה וירצו. הם עושים בעזרת הפוליטיקאים שלהם כל שביכולתם גם לא להשתלב, אבל עדיין דרישות מהמדינה יש להם בשפע והם גם מקבלים.
החרדים והחסידים למיניהם מתנהגים כמו כת סגורה.

@elchonon יכול להיות שאני מתלהם כי זה נושא שבאמת נוגע לי ללב, אחת הסיבות שאני כנראה לא חוזר לארץ היא ההתחרדות הממשלתית וחוסר רצון לגדל ילדים בארץ.

אבל אתה חייב להסכים איתי שקיים חולי אמיתי בחברה החרדית. הם לא חברה שמשתלבת בארץ משום בחינה (כרוב אני מדבר, לא אומר כולם), לא צבא, לא עבודה, ולא לימודי בסיס שיאפשרו להם אפילו להשתלב בחברה במקרה וירצו. הם עושים בעזרת הפוליטיקאים שלהם כל שביכולתם גם לא להשתלב, אבל עדיין דרישות מהמדינה יש להם בשפע והם גם מקבלים.
אני ממש לא מסכים. אני אשאל שוב. מאיפה אתה אוסף את המידע שלך על החרדים?

הרוב עובד ותורם למדינה המון. הן במחינת אירגוני חסד, והן בעבודות שונות. אני לא יודע איך אירגון "הצלה" באיטליה, אבל זה משהו מטורף בארץ, וזה חרדי.

אבל יהיה יותר פשוט אם תאסוף מידע אמין יותר. נוכל לקיים שיחה אחרי זה.
כל דבר שאתה כותב, אני חושב לעצמי "מאיפה קיבלת את זה?"

אני לא ניזון מהחדשות או אתר כזה או אחר. אני מכיר מכלי ראשון, אני מסתובב בינהם. זה לא מה שאתה מתאר.

לא יכול שלא להסכים, אכן זאת המציאות.

אני ממש לא מסכים. אני אשאל שוב. מאיפה אתה אוסף את המידע שלך על החרדים?
ישר מאתר הכנסת:
https://fs.knesset.gov.il/globaldoc...30e8-98fc-e811-80e1-00155d0a98a9_11_10854.pdf
פחות מחצי מהגברים החרדים מועסקים נכון לשנה שעברה (בצורה רשמית), משמעותית פחות מהלא חרדים.
לגבי הצבא, הנתונים הם שכמעט 90% מהיהודים לא חרדים מתגייסים, לעומת בערך 30% מהחרדים.
סטטיסטית, רוב הציבור החרדי לא עובד ולא מתגייס
וקח בחשבון שנתוני התעסוקה לא בודקים את סוג העבודה, ולא לוקחים בחשבון עבודות תפורות לחרדים, כמו עמותות דת, משגיחי כשרות, ועבודה בקהילה שלהם.
אין לנו מושג כמה מהם באמת עושים עבודות שתורמות גם לאחרים

ישר מאתר הכנסת:
https://fs.knesset.gov.il/globaldoc...30e8-98fc-e811-80e1-00155d0a98a9_11_10854.pdf
פחות מחצי מהגברים החרדים מועסקים נכון לשנה שעברה (בצורה רשמית), משמעותית פחות מהלא חרדים.
לגבי הצבא, הנתונים הם שכמעט 90% מהיהודים לא חרדים מתגייסים, לעומת בערך 30% מהחרדים.
סטטיסטית, רוב הציבור החרדי לא עובד ולא מתגייס
וקח בחשבון שנתוני התעסוקה לא בודקים את סוג העבודה, ולא לוקחים בחשבון עבודות תפורות לחרדים, כמו עמותות דת, משגיחי כשרות, ועבודה בקהילה שלהם.
אין לנו מושג כמה מהם באמת עושים עבודות שתורמות גם לאחרים
מוזר, עברתי על זה, ולא רשום כלום על
דבר ראשון המדינה די גועשת בגלל הדברים האלה. הכוחניות הדתית חרדית פוגעת בכל תושבי המדינה
אתה מדר על צעירים שעוברים תקופה בחיים שלהם. אני לא אומר שזה בסדר, אבל זה בא והולך, לעומת זאת אצל החרדים אתה תראה את זה מהילד הקטן ביותר עד הזקנים בקהילה, זה רוחבי.
סליחה, אבל קל מאוד להכליל כנגד החרדים, זה לא רק שאתה רואה מעשים של אדם בודד. חרדים אתה רואה אותם באלפים יוצאים לרחובות לחסום כבישים, שורפים צמיגים ומתעמרים עם כוחות הביטחון במחאה נגד הגיוס. אתה רואה אותם באלפים בהילולות בהר מירון, ומשאירים אחריהם הרים של זבל, ולא רק שם, כל מקום שחרדים נמצאים בו בכמויות. אתה רואה אותם בקבוצות ענק יוצאים להטיף בשבת או בפסח. תחום הכשרות מנוהל רק ע"י חרדים וזה התחום הכי מושחת במדינה.
אני לא טוען שכל החרדים הם אנשים רעים, אבל בהחלט קיים חולי גדול בקהילה החרדית, אין פה הכללה, יש מיעוט אצל החרדים שסובל בגלל המעשים של הרוב.
הבעיה שלי עם החרדים היא לא המעשים של היחידים, אלא המעשים של הרוב
מאיפה אספת את המידע הזה?

כי הסכמתי שצריך לשלב חרדים בעבודות. רק ההיכרות שלך עם האישיות של המגזר החרדי שעסוק כל כך בחסד, ומשום מה אתה רואה חולי... לא ברור לי.

מאיפה אספת את המידע הזה?

כי הסכמתי שצריך לשלב חרדים בעבודות. רק ההיכרות שלך עם האישיות של המגזר החרדי שעסוק כל כך בחסד, ומשום מה אתה רואה חולי... לא ברור לי.

לראות את זה באמת משניא את החרדים למי שלא מבין.
אבל תשים לב שמדובר במגזר קטן וקיצוני של שובו בנים.

זה כמו לקחת אריטראי ולהשתמש בו לדוגמא של תל אביבי.

אבל תכלס די מרתק בעולם החולני של הקבוצה הזאת.

מאיפה אספת את המידע הזה?

"דבר ראשון המדינה די גועשת בגלל הדברים האלה. הכוחניות הדתית חרדית פוגעת בכל תושבי המדינה"
גשר יהודית, עבודות רכבת וכבישים בשבת, מונופול הרבנות בנושאי כשרות, חתונה, וגירושים, חוק המרכולים, ודברים שנראים עתידיים כמו פקחי שבת, והחזרת המשפט העברי נוסח סמוטריץ'.

"אצל החרדים אתה תראה את זה מהילד הקטן ביותר עד הזקנים בקהילה, זה רוחבי."

צריך עוד דוגמאות?

"חרדים אתה רואה אותם באלפים יוצאים לרחובות לחסום כבישים, שורפים צמיגים ומתעמרים עם כוחות הביטחון "

"תחום הכשרות מנוהל רק ע"י חרדים וזה התחום הכי מושחת במדינה."
כל שני וחמישי יש כתבה נוספת על פקח כשרות מושחת. מספיק שתשאל מספר קטנות של מסעדות, לפחות באחת אתה תמצא פקח שמגיע, לא עושה כלום, ואוסף משכורת לטעמו

כן, שהילודה תיתמך רק עד מצב של החלפת האוכלוסיה או גידול קל, כלומר אם 2 הורים מביאים 2 ילדים, כשההורים ימותו ישארו 2 אנשים במקומם. ילד שלישי זה גם סבבה, אבל פחות.

אוכלוסיות מוחלשות הכוונה נכים, קשישים, אוכלוסיות מופלות או חסרי אמצעים (אדם לדוגמא שאין לו מספיק כסף לתמוך בעצמו כדי לבזבז ימים בלחפש עבודה).
קצבאות לא ייתנו להם חיי נוחיות, אבל מספיק כדי לשרוד

כן ולא. הם ללא ספק אוכלוסיה חלשה, אבל זה בגלל שהמדינה מעודדת אותם להיות חלשים. המדינה מאפשרת להם לא ללמוד ליב"ה, שזה באמת הבסיס של הבסיס. היא מעודדת לימודי תורה על פני לימודים אחרים. נותנת להם קצבאות מופרזות, תיעדופים שונים כמו בקניית דירות, ופיקוח מועא מאוד על מה קורה שם.
המדינה לא מחפשת לעזור להם להשתלב בחברה, ומחפשת כל דרך לאפשר להם להישאר מבודדים. זה כמובן תחת דרישות המפלגות החרדיות.

ועדיין, ביבי וחבריו בשלטון כבר עשור והם לא עשו שום דבר בנידון. קל להאשים את מי שיצר את המצב, אבל לא כזה פשוט להאשים את מי שיכל לפתור את העניין?

אני שונא אותו גם בגלל זה, מי אמר שיש לי רק סיבה אחת לשנוא אותו?

כרגע שחיתות יש לנו מפה עד הודעה חדשה בלי קשר לסוציאליזם, קשה לי להתייחס למה אם.

ההשקעה בתלמיד חילוני היא 29 אלף לשנה, תלמיד חרדי 37,700, ותלמיד ערבי 26,600. על זה אני מדבר, שאין השוואת תנאים. ההשקעה הבסיסית בין סוגי התלמידים לא שווה.

אבל היא כן צריכה לדאוג לרשויות המקומיות בצורה שווה, לא כמו מה שקורה עכשיו

שוב, אתה משווה בין דברים שלא קשורים אחד לשני בגלל שהנושא דומה

זה בהחלט פרוייקט מכובד, השאלה האם בטוטאל זה עדיין יוצא יותר השקעה כוללת מבדרך כלל

עבודות "בזויות" תמיד יהיו ותמיד הן יהיו נגישות גם לערבים.
תמיד יהיה צורך במלצרים, תמיד יהיה צורך במתדלקים, תמיד יהיה צורך בעובדים בחנויות. אני לא מאמין שזה מה שימנע מערבים לעבוד.

המחיר של הפסקת העבודה בשבת: עשרות מיליארדי שקלים בשנה, לפחות

גם שם צריך עידוד לתעסוקה. זה מה שאני מנסה לומר פה כל הזמן הזה, שצריך לנסות לשלב את הערבים כמה שיותר בחברה

היא גם לא ניסתה יותר מדי. פתרונות אפשר למצוא גם אם הם קשים, אבל זה דורש החלטיות

אני מסכים איתך, לא מתכוון בכלל להתווכח על זה

אמרתי עוד רגולציה? אמרתי שתהיה רגולציה, היא יכולה להיות באספקטים מסויימים יותר ובחלק פחות, רק שיהיה מפוקח ברמה מסויימת.
כמו משק החלב, שם צריך להסיר את המכסות, אבל למנוע תיאום מחירים.
רגולציה לא אומר לחנוק את המשק, אלא אפשר גם רק לשים עין

היציאה מעזה היא רעיון טוב, זה בהחלט עזר לישראל, אבל זה פשוט נוהל כל כך גרוע שזה לא פטר באמת את הבעיה
בקיצור, אתה רוצה לממן כמה ילדים שבא לך וזהו.
אם אתה מרשה לעצמך לממן רק מה שנראה לך נכון, אל תתפלא כשהחרדים גם עושים את זה.

לימודי 3 יח"ל מתמטיקה, 3 אנגלית וקצת היסטוריה וספרות לי יתרמו לאף אחד במציאת עבודה, ככה שזה לא משנה.
הדרך היחידה לאלץ אותם (וגם את הערבים) לצאת לעבודה זה לקצץ משמעותית בקיצבאות.
חשוב להבין שמהלך כזה יקצץ לכל העניים, לא רק להם.

שוב, שחיתות משמעותית יותר בסוציאליזם כי יש הרבה יותר כוח למושחתים.
לפוליטקאים צריך להיות מינימום כסף והשפעה בידיים, ואז שיהיו מושחתים כמה שירצו.

מאיפה הנתונים על השקעה פר תלמיד?

אתה צודק, צריך לדאוג לרשויות המקומיות בצורה שווה.
שכל רשות תגבה ארנונה בעצמה, וכל אחד יסתדר עם הכסף שלו.
שרשויות חרדיות וערביות יסתדרו עם 0 ש"ח תקציב, ושתל אביביים ישחו בכסף (ואני באמת מתכוון לזה).

כן, המימון של ממשלת ביבי לערבים הוא הגדול ביותר אי פעם בפער עצום גם במובנים יחסיים.

לא תמיד יהיה צורך במלצרים ומתדלקים.
מה אתה חושב שיקרה אם שכר המינימום יהיה 20 אלף שקל? עדיין יעסיקו מלצרים?

זו הנקודה, שכנראה לא תצטרך רגולציה כזאת כשיהיו לך 15 חברות שמוכרות חלב.

היציאה מעזה הביאה אותנו למצב שיש ארגוני טרור שמפגיזים אותנו באלפי רקטות אחת לשנה-שנתיים, וזה מצב שנמנע באיו"ש אך ורק בזכות השליטה הצבאית שם.

דברים שאמרתי בעבר אבל רלוונטים גם היום...
- אוסטרליה:
תמיד משעשע אותי שתומכי זהות מדברים על אוסטרליה, שישראל צריכה להיות יותר כמו אוסטרליה.
באוסטרליה יש ה-מ-ו-ן אספקטים של סוציאליזם שאין בארץ - קצבאות באופן כללי. לסטודנטים. למי שלא עובד (כן, יש דמי אבטלה לנצח אם אתה משחק את זה נכון), השלמת הכנסה, עזרה בשכד דירה לסטודנטים, הלוואות ללא ריבית ללימודים גבוהים ועוד המון דברים כאלה. איגודי עובדים כאן הרבה יותר חזקים (להוציא נמל אשדוד וחברת חשמל) והתנאי העסקה כאן הרבה יותר טובים. השכר מינימום כאן מאוד גבוה. קשה מאוד לפטר עובדים קבועים במגזר הפרטי. חוזי שכירות זה חוזה ממשלתי אחיד, אין שום חופש פעולה לבעלי דירות. אני יכול לחשוב על עוד המון דוגמאות... בקיצור המון דברים שזהות הייתה מתנגדת אליהם נחרצות.
WHATABOUTISM לא רלוונטי פה, זה שיש דברים דפוקים גם באוסטרליה זו לא הנקודה.
הנקודה היא שכלכלת אוסטרליה חפשית לאין שיעור מישראל Country Rankings: World & Global Economy Rankings on Economic Freedom והשאיפה היא לקחת את הדברים הטובים מאוסטרליה, לא הרעים.
כשאני אומר שישראל צריכה להעתיק כמעט את כל המודל הכלכלי של סינגפור AS IS, אני לא מדבר על לאמץ גם את הדיקטטורה.

מדובר בילד שובב שזרק גפרור
נשמע כמו תירוץ (ותירוץ גרוע) אתה מאמין בו כי אתה רוצה להאמין בו אבל בדוגרי כנראה חרטא
כמה פעמים שמעת על ילד חילוני שובב

לא שמעת על התינוק ששרפו אותו חי?
הכל עניין של אחוזים
ברור..אבל דיברנו על טרור. חרדים שרפו תינוק ערבי חי
שוב פעם עניין של אחוזים זורם איתך שהיו 100 מחבלים חרדים זה יהיה עדיין אפסילון לעומת כמות המחבלים הערבים
הרוב עובד ותורם למדינה המון.
בוא נגזים קוטצר כבר ענה לך עם סטיסטיקה על זה
אבל תשים לב שמדובר במגזר קטן וקיצוני של שובו בנים.
כל פעם זה מקרה בודד כמו הילד ששרף פח?
זה כמו לקחת אריטראי ולהשתמש בו לדוגמא של תל אביבי.
לא זה לא זה דמגוגיה ב10 אגורות (אפילו לא שקל)

WHATABOUTISM לא רלוונטי פה, זה שיש דברים דפוקים גם באוסטרליה זו לא הנקודה.
הנקודה היא שכלכלת אוסטרליה חפשית לאין שיעור מישראל Country Rankings: World & Global Economy Rankings on Economic Freedom והשאיפה היא לקחת את הדברים הטובים מאוסטרליה, לא הרעים.
כשאני אומר שישראל צריכה להעתיק כמעט את כל המודל הכלכלי של סינגפור AS IS, אני לא מדבר על לאמץ גם את הדיקטטורה.

אתה מדבר כנגד קצבאות ואז מזכיר את אוסטרליה. זה לא עובד ככה. ברור ששום ארץ לא מושלמת, אבל ספציפית באוסטרליה יש המון דברים שנוגדים ישירות את ההשקפת עולם שלך.
אני לא מדבר על מה טוב ומה לא טוב, אבל מאוד קל להגיד תסתכלו על ארצות XYZ ובפועל הן מיישמות דברים שאתה לא מאמין בהם.

לדעתי האישית אין בעיה מהותית עם החרדים. יש בעיה מהותית עם הפוליטיקאים החרדים שמכווינים אותם לאורח חיים שמשפיע עליהם לרעה.

הרי מה הסיבה שחרדים בשאר מדינות העולם מסתדרים מעולה בלי קצבאות?

"דבר ראשון המדינה די גועשת בגלל הדברים האלה. הכוחניות הדתית חרדית פוגעת בכל תושבי המדינה"
גשר יהודית, עבודות רכבת וכבישים בשבת, מונופול הרבנות בנושאי כשרות, חתונה, וגירושים, חוק המרכולים, ודברים שנראים עתידיים כמו פקחי שבת, והחזרת המשפט העברי נוסח סמוטריץ'.

"אצל החרדים אתה תראה את זה מהילד הקטן ביותר עד הזקנים בקהילה, זה רוחבי."

צריך עוד דוגמאות?

"חרדים אתה רואה אותם באלפים יוצאים לרחובות לחסום כבישים, שורפים צמיגים ומתעמרים עם כוחות הביטחון "

"תחום הכשרות מנוהל רק ע"י חרדים וזה התחום הכי מושחת במדינה."
כל שני וחמישי יש כתבה נוספת על פקח כשרות מושחת. מספיק שתשאל מספר קטנות של מסעדות, לפחות באחת אתה תמצא פקח שמגיע, לא עושה כלום, ואוסף משכורת לטעמו

אז אתה ניזון מהחדשות. לא פלא.
אחד החסרונות בזה, שיש דברים שלא תשים לב אם לא ראית אותם בעצמך, אלא רק תראה מה שרוצים שתראה.

בסרטו הראשון שלך, אתה יכול לראות שמדובר בחולה נפש מתפרע והרבה צופים. וחלק מהם אפילו מנסים להסביר לו שהוא טועה. וחלק אחר תומך בו.
לאנשים שם לא כזה איכפת לקחת צד.
חלק נהנים לצפות, חלק רוצים שיפסיק, וחלק אחר יעודדו אותו להמשיך.

אבל שוב, זה חלק קטן במגזר, והוא חולה נפש. אני בטוח שתמצא חילוני שמתנהג ככה כלפי חרדי בגלל שהוא חרדי, והצופים בחלקם יעודד אותו, חלקם ישתקו, ואחרים ינסו להסיט אותו.
לחולי נפש אין מגזר ספציפי.

בסרטון השני, אני לא מבין איך פספסתי את זה, אבל הרבה חרדים מתווכחים עם המפגינים ומגנים את ההפגנות.
מדובר באחוז ממש קטן של מפגינים בציבור החרדי.
זה כמו לשנאות חילונים בגלל שהם שמאלנים. אז יש חלק שמאלנים, וחלק ימניים.

בקיצור, תבוא לראות, ולא להסתמך על החדשות. לא פלא שאתה נוטה לשמאל, אתה מקבל מידע ספציפי מאוד. זו לא הדרך.
לדעתי האישית אין בעיה מהותית עם החרדים. יש בעיה מהותית עם הפוליטיקאים החרדים שמכווינים אותם לאורח חיים שמשפיע עליהם לרעה.

הרי מה הסיבה שחרדים בשאר מדינות העולם מסתדרים מעולה בלי קצבאות?
עם זה אני מסכים. אבל אני לא בטוח שאני מסכים עם הפתרון הפשוט של לקצץ. אני חושב שיש דרכים אחרות, שלא לפורום כאן.

עם זה אני מסכים. אבל אני לא בטוח שאני מסכים עם הפתרון הפשוט של לקצץ. אני חושב שיש דרכים אחרות, שלא לפורום כאן.

הקיצוץ לא יכול להיות מיידי, זה צריך להיות הדרגתי וארוך טווח במקביל לעזרה ושילוב של החרדים שיצאו לשוק העבודה / לא ילכו להיות אברכים.

אבל בגדול, השאיפה צריכה להיות הפסקת הקצבאות שמתעדפות ציבור ספציפי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית