למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

זה טיעון שתמיד מצחיק אותי של "למה לתת דמי אבטלה?איזה תמריץ יהיה להם לחפש עבודה?"
זה לא שאתה יושב בדירה היפה והנקיה שלך ורואה נטפליקס בטלוויזיה על הכורסא שלך, מגיע שליח ומוסר לך משכורת נאה. אתה צריך להראות שאתה מחפש עבודה בצורה קבועה, ודמי האבטלה שאתה מקבל הם לא תחליף למשכורת, זה רק מספיק בשביל להתקיים וגם זה לא תמיד.
אם מישהו מוכן להשקיע את כל זמנו בלרמות את המערכת כדי להשיג דמי אבטלה כל חייו, הוא גם ככה לא יתרום משמעותית לחברה ולתחום העבודה

זה נכון ולא נכון...
כאן באוסטרליה יש סוג של ״שנאה״ כלפי מי שמנצל את המערכת ולא הולך לעבוד. בפועל, מתוך X מקבלי קצבאות, רובם זכאים להן ביושר ולא יכולים לעבוד או מחפשים עבודה בפועל. אבל... אכן יש אנשים שטוב להם להתקיים מקצבאות. הם מגישים קו״ח פעם ביום לעבודה שהם יודעים שלא יתקבלו אליה, וטוב להם.
הקצבה כאן היא 450-500 דולר אוסטרלי, פעם בשבועיים. זה אכן נמוך מאוד, אבל יש אנשים שמוצאים דרך לחיות על זה לאורך זמן (גרים אצל ההורים, דיור ציבורי, עובדים שחור...).
אני חושב שבארץ, זו דוגמא טובה איך דמי אבטלה זמניים עובדים לא רע. עובדה שהאבטלה אצלינו נמוכה (להוציא חרדים וכו׳) ובסופו של דבר אנשים חייבים לעבוד.

אני מעדיף לא להשתתף בדיונים פוליטים בפורום כי זה מיותר, אבל זה ממש מגוכך להכליל ככה. ורק שיהיה ברור, אני נגד בזבוז הכספים במגזר החרדי וחושב שחובה להכניס אותם למעגל העבודה.

1. אני יכול לתת אינסוף דוגמאות לנציגים חילוניים שסיימו בכלא. אתה בעצמך מתבטא כל הזמן על כמה שביבי מושחת. אז כדתי אראה את זה ככלל- חילוניים מושחתים והנציגים שלהם ביזיוניים.
יותר מזה, יש לכם חילוניים שמתבטאים בצורה שמעלה לי קיא בפה. גועל נפש כל החילוניים האלה, חסרי תרבות.
2. אז גם מקומם אותי שערבים לא מתגייסים וממש לא מעניין אותי הטיעון שזה אידיוטי לתת להם נשק.
3. לי יוצא לראות בתקשורת אנשים כמו חצרוני, חילוני טיפוסי שצוחק על חיילים מתים. גועל נפש החילוניים האלה.
כתושב באר שבע יוצא לי גם לראות את התנהגות הבדוואים פה. מסכנים אנשים בכבישים, אלימות ברחוב, אז גם את האכלוסיה הערבית אני אמור לשנוא באופן גורף כנראה.
4. אבל זה מה שאני רואה על הערבים בתקשורת, אז הגיוני שאני אשנא אותם ואשליך את מה שאני רואה על אכלוסיה שלמה נכון? כמו שאתה רשמת- "הם קהילה מאוד סגורה, כמעט לא יוצא לך להיות באינטרקציה עם הרוב השפוי, ההגון והטוב".

6. נכון לגבי ערבים.

כן, נראה לי הגיוני שאהיה "נגד" חילוניים וערבים.
לא יודע אם שמת לב, דיברתי על חרדים. לא על דתיים. אין לי מילה אחת רעה להגיד על הציבור הדתי.

אני עדיין מחכה לשמוע איפה יש אפליה כלפי הערבים במדינה שלנו. מישהו מכיר משהו כזה?
אושר נתן לא מעט דוגמאות, אבל בחיאת. אל תהיה תמים. אין אפליה מוסדית רשמית אבל בפועל יש בהחלט.

אלה עסקים פרטיים שאין למדינה שום קשר אליהם.
ובאחרון זאת לא אפליה, הוא מחבל פוטנציאלי ולכן הבידוק שהוא יעבור יהיה קפדני הרבה יותר. אז ההפליה שלהם מסתכמת בזה שפעם בשנה כשהם רוצים לטוס אז הם עוברים בידוק יותר קפדני, שהוא בעצם לא אפליה אלא להיות מציאותי. עדיין לא רואה פה סיבות לשלם להם כסף על כלום ולתת להם הקלות סתם ככה. שוב, על מה ולמה הם צריכים לקבל משהו מעבר למה שכל אזרח רגיל מקבל?
חחח עיתון "הארץ" כותב על אפליית ערבים, נו באמת, אני אפילו לא אקרא את זה.
מה שמצחיק זה שאם מישהו לא ערבי לא ייכנס למועדון אז הוא לא יכול להצביע שזה בגלל מוצאו, אבל פה זה כי הוא ערבי, אהא, ברור. אני עבדתי במועדון וערבים שנראו נורמלי נכנסו, ומי שנראה בעייתי ועם ביגוד מרושל לא הוכנס, ודווקא ערבים בדרך כלל הגיעו ככה. אוי מסכן, לא הוכנס למועדון ואחרי תביעה קיבל 10 אלף שקל, מדינה שפשוט שונאת את אזרחיה הערבים, היה צריך לקבל מיליון. וכל זה, שוב, עסקים פרטיים שאין למדינה קשר אליהם, וזה כתגובה להתנהגות החייתית שלהם ולזה שהם בדרך כלל בעתיים, אף אחד לא עושה את זה נטו בגלל היותם ערבים.

יש להפריד בין אפליה מוסדית לאפליה של הציבור / עסקים פרטיים.
אפליה מוסדית, אין ספק שכמעט ואין. יש דברים כמו שירותים לאזרח, כבישים ואיך היישובים הערביים נראים אבל זה לא בדיוק אפליה מוסדית.

העניין הוא שבפועל, יש אפליה של אנשים ואפליה של עסקים פרטיים. בהחלט במועדונים יש בעיה גם למזרחים ואתיופים, למרות שבמועדון ממוצע עדיין יהיו לא מעט מזרחים בפנים, הבעיה היא לפעמים יותר ערסים. לגבי אתיופים, אין ספק שזו בעיה מחליאה שהיא נטו גזענות.
אבל ערבים? כמעט לא רואים במועדונים (מדבר בעיקר על מועדונים מצליחים בת״א). אין לי ספק שכמעט כולם לא יעברו סלקציה. אם יעברו? ישר יתחילו דיבורים שהמועדון לא טוב כי הוא מכניס ערבים. ראיתי את זה קורה בפועל ב2-3 חדרי כושר שמתאמנים לכלכו עליהם כי מכניסים ערבים.

הקטע שאפלייה שיטתית של עסקים פרטיים, זה עניין ממשלתי שדורש התערבות. סתם להשוואה, באוסטרליה זה עניין מאוד חמור ושום עסק לא יעז לעשות כזה דבר. העונשים הרבה יותר נוקשים, מקום שלא יכניס מישהו בגלל הגזע שלו - יסגר. אין ספק בכלל. אם הממשלה הייתה מקדמת חקיקה נוקשה עבור אפליה / גזענות - המציאות תשתנה. לאט מאוד, אבל היא תשתנה. אפליה / גזענות כמובן עבור כל גזע, לא רק ערבים.

לגבי ערבים בטיסות, לא הייתי קורה לזה גזענות / אפליה, אבל בפועל שים את עצמך בנעליים של ערבי שומר חוק. טס עם בריטיש - הכל טוב. טס עם אל על - מעכבים אותו שעתיים ומשפילים אותו (אפילו אם הסיבה היא לגיטימית כביכול). לא תרגיש שהיהודים / ישראלים מתייחסים אליך כמו אזרח סוג ב׳?

יש להפריד בין אפליה מוסדית לאפליה של הציבור / עסקים פרטיים.
אפליה מוסדית, אין ספק שכמעט ואין. יש דברים כמו שירותים לאזרח, כבישים ואיך היישובים הערביים נראים אבל זה לא בדיוק אפליה מוסדית.

העניין הוא שבפועל, יש אפליה של אנשים ואפליה של עסקים פרטיים. בהחלט במועדונים יש בעיה גם למזרחים ואתיופים, למרות שבמועדון ממוצע עדיין יהיו לא מעט מזרחים בפנים, הבעיה היא לפעמים יותר ערסים. לגבי אתיופים, אין ספק שזו בעיה מחליאה שהיא נטו גזענות.
אבל ערבים? כמעט לא רואים במועדונים (מדבר בעיקר על מועדונים מצליחים בת״א). אין לי ספק שכמעט כולם לא יעברו סלקציה. אם יעברו? ישר יתחילו דיבורים שהמועדון לא טוב כי הוא מכניס ערבים. ראיתי את זה קורה בפועל ב2-3 חדרי כושר שמתאמנים לכלכו עליהם כי מכניסים ערבים.

הקטע שאפלייה שיטתית של עסקים פרטיים, זה עניין ממשלתי שדורש התערבות. סתם להשוואה, באוסטרליה זה עניין מאוד חמור ושום עסק לא יעז לעשות כזה דבר. העונשים הרבה יותר נוקשים, מקום שלא יכניס מישהו בגלל הגזע שלו - יסגר. אין ספק בכלל. אם הממשלה הייתה מקדמת חקיקה נוקשה עבור אפליה / גזענות - המציאות תשתנה. לאט מאוד, אבל היא תשתנה. אפליה / גזענות כמובן עבור כל גזע, לא רק ערבים.

לגבי ערבים בטיסות, לא הייתי קורה לזה גזענות / אפליה, אבל בפועל שים את עצמך בנעליים של ערבי שומר חוק. טס עם בריטיש - הכל טוב. טס עם אל על - מעכבים אותו שעתיים ומשפילים אותו (אפילו אם הסיבה היא לגיטימית כביכול). לא תרגיש שהיהודים / ישראלים מתייחסים אליך כמו אזרח סוג ב׳?
איזה התערבות אתה רוצה? מי שתבע אותם קיבל התערבות וקיבל פיצוי. מי שלא תובע הולך לבכות עד כמה שישראל רעה ותומכת בגזענים. ועדיין לא הבנתי איך זה שמדי פעם מפלים אותם בכניסה למועדונים וכו קשורה לכסף ולהטבות שנותנים להם? הדיון היה על הכסף לא על גזענות. כששאלתי למה מגיע להם כסף, במקום לקבל תשובה כל התומכי שמאל רצים לספר לי שהערבים מסכנים ולא מכניסים אותם למועדונים. שואל שוב פעם, על מה ולמה הם צריכים לקבל הטבות ועזרה כספית כלשהי?

איזה התערבות אתה רוצה? מי שתבע אותם קיבל התערבות וקיבל פיצוי. מי שלא תובע הולך לבכות עד כמה שישראל רעה ותומכת בגזענים. ועדיין לא הבנתי איך זה שמדי פעם מפלים אותם בכניסה למועדונים וכו קשורה לכסף ולהטבות שנותנים להם? הדיון היה על הכסף לא על גזענות. כששאלתי למה מגיע להם כסף, במקום לקבל תשובה כל התומכי שמאל רצים לספר לי שהערבים מסכנים ולא מכניסים אותם למועדונים. שואל שוב פעם, על מה ולמה הם צריכים לקבל הטבות ועזרה כספית כלשהי?

זה לאו דווקא ״בעד ערבים״ אבל יש דברים בארץ שהאזרח הקטן נדפק כל הזמן ובקלות, ואם הוא רוצה לתבוע / להתלונן, זה תהליך ארוך ומייגע ובסופו של דבר בעל העסק לא נענש מספיק עבור דברים חמורים מאוד. אבל זה אכן קצת גלישה מהנושא של הדיון ואענה לשאלה שלך.

לא הייתי אומר ש״מגיע להם כסף״ יותר מלכל אחד אחר. למרות זאת, (אם הייתי גר בארץ) הייתי שמח לראות יותר תוכניות ממשלתיות לעזור להם להשתלב בחברה, במקצועות שהם פחות ״פופולרית״, יותר תוכניות של איחוד תרבויות. מפגשים של בתי ספר יהודים וערבים לדוגמא ושלל דברים שהיה אפשר לעשות בשביל לעזור להם להשתלב בחברה ולהפוך אותם לאזרחים ״רגילים״. ברור לי שהנושא הצבאי יהיה בעייתי, אבל קודם הם צריכים להרגיש שהמדינה לא מחפשת רק לדפוק אותם, ואז יהיה אולי אפשר לדבר על שירות צבאי / לאומי.

בגדול, זה אותו דבר כמו עם החרדים. שילוב בחברה, שילוב בעבודה וכו׳ וכו׳.

ממש לא לזרוק עליהם כסף, לא לזרוק עליהם קצבאות, לא הטבות כלכליות אלא תוכניות כלליות הרבה יותר לעזור להם להיות חלק מהעם והחברה, מקצועית וחברתית.

זה לאו דווקא ״בעד ערבים״ אבל יש דברים בארץ שהאזרח הקטן נדפק כל הזמן ובקלות, ואם הוא רוצה לתבוע / להתלונן, זה תהליך ארוך ומייגע ובסופו של דבר בעל העסק לא נענש מספיק עבור דברים חמורים מאוד. אבל זה אכן קצת גלישה מהנושא של הדיון ואענה לשאלה שלך.

לא הייתי אומר ש״מגיע להם כסף״ יותר מלכל אחד אחר. למרות זאת, (אם הייתי גר בארץ) הייתי שמח לראות יותר תוכניות ממשלתיות לעזור להם להשתלב בחברה, במקצועות שהם פחות ״פופולרית״, יותר תוכניות של איחוד תרבויות. מפגשים של בתי ספר יהודים וערבים לדוגמא ושלל דברים שהיה אפשר לעשות בשביל לעזור להם להשתלב בחברה ולהפוך אותם לאזרחים ״רגילים״. ברור לי שהנושא הצבאי יהיה בעייתי, אבל קודם הם צריכים להרגיש שהמדינה לא מחפשת רק לדפוק אותם, ואז יהיה אולי אפשר לדבר על שירות צבאי / לאומי.

בגדול, זה אותו דבר כמו עם החרדים. שילוב בחברה, שילוב בעבודה וכו׳ וכו׳.

ממש לא לזרוק עליהם כסף, לא לזרוק עליהם קצבאות, לא הטבות כלכליות אלא תוכניות כלליות הרבה יותר לעזור להם להיות חלק מהעם והחברה, מקצועית וחברתית.
הבנתי למה אתה מתכוון, אבל כרגע הם מקבלים קצבאות. אני בתור אזרח שמשלם מיסים וצריך לשרת בצבא 3 שנים מרגיש שהמדינה מנסה רק לדפוק אותי. הם מקבלים כסף מהמדינה והפליות מתקנות, למה הם מרגישים ככה?

חוץ מאוניברסיטה, איפה עוד מקבלים?
(שואל באמת, אין לי מושג)

יש פה את כל ההטבות שהם מקבלים. אלה הזכויות שהם מקבלים והדברים שעושים למענם ערבים
אם כל זה לא גורם להם להבין שהמדינה תומכת בהם ועוזרת להם אז כלום כבר לא יעזור. ויש חוק בפירוש האוסר על אפלייה של ערבים, ויש אכיפה אם הולכים להתלונן. אבל כנראה שאי אפשר לרצות אותם ועדיף להם לעזוב למדינה שכנה שתתן להם הרבה יותר. או שיתנו רשימה של מה הם רוצים ונעשה מה שכתוב.

נערך לאחרונה:
לא יודע אם שמת לב, דיברתי על חרדים. לא על דתיים. אין לי מילה אחת רעה להגיד על הציבור הדתי.

שמתי לב, וגם דיברתי על החרדים.

מה שכתבתי היה כנגד ההכללה הגסה ממש בהודעה הקודמת שלך, שעל פי אותם סעיפים שאני כחלק מ"הציבור הדתי" יכול להכליל כנגד ערבים או חילוניים באותה הצורה(מה שאני כמובן לא באמת עושה).
יותר מדי אנשים מונעים משנאה לחרדים ללא שום סיבה אמיתית, רק בגלל השונות שלהם. אני גם בעד קידום האוכלוסייה ושילובם בחברה אבל בצורה הנכונה ומהאינטרסים הנכונים(ולא סתם לחפש להיות "מגן החילונים" בכך שמתנגחים בכולם רק על חוק הגיוס הדבילי).

מה שכתבתי היה כנגד ההכללה הגסה ממש בהודעה הקודמת שלך, שעל פי אותם סעיפים שאני כחלק מ"הציבור הדתי" יכול להכליל כנגד ערבים או חילוניים באותה הצורה(מה שאני כמובן לא באמת עושה).
יותר מדי אנשים מונעים משנאה לחרדים ללא שום סיבה אמיתית, רק בגלל השונות שלהם. אני גם בעד קידום האוכלוסייה ושילובם בחברה אבל בצורה הנכונה ומהאינטרסים הנכונים(ולא סתם לחפש להיות "מגן החילונים" בכך שמתנגחים בכולם רק על חוק הגיוס הדבילי).
סבבה, מסכים עם זה.

זה נכון ולא נכון...
כאן באוסטרליה יש סוג של ״שנאה״ כלפי מי שמנצל את המערכת ולא הולך לעבוד. בפועל, מתוך X מקבלי קצבאות, רובם זכאים להן ביושר ולא יכולים לעבוד או מחפשים עבודה בפועל. אבל... אכן יש אנשים שטוב להם להתקיים מקצבאות. הם מגישים קו״ח פעם ביום לעבודה שהם יודעים שלא יתקבלו אליה, וטוב להם.
הקצבה כאן היא 450-500 דולר אוסטרלי, פעם בשבועיים. זה אכן נמוך מאוד, אבל יש אנשים שמוצאים דרך לחיות על זה לאורך זמן (גרים אצל ההורים, דיור ציבורי, עובדים שחור...).
אני חושב שבארץ, זו דוגמא טובה איך דמי אבטלה זמניים עובדים לא רע. עובדה שהאבטלה אצלינו נמוכה (להוציא חרדים וכו׳) ובסופו של דבר אנשים חייבים לעבוד.
נכון, אלה אנשים שחיים בשביל לעקוץ ולמצוא דרך לעבוד על המערכת לטובתם, אלה לא אנשים שהיו תורמים לחברה גם אם לא היו דמי אבטלה

יש פה את כל ההטבות שהם מקבלים. אלה הזכויות שהם מקבלים והדברים שעושים למענם ערבים
אם כל זה לא גורם להם להבין שהמדינה תומכת בהם ועוזרת להם אז כלום כבר לא יעזור. ויש חוק בפירוש האוסר על אפלייה של ערבים, ויש אכיפה אם הולכים להתלונן. אבל כנראה שאי אפשר לרצות אותם ועדיף להם לעזוב למדינה שכנה שתתן להם הרבה יותר. או שיתנו רשימה של מה הם רוצים ונעשה מה שכתוב.
נכון שמבחינה חוקית אין הבדל משמעותי בין ערבים ליהודים, אבל היחס הממשלתי וכתוצאה מזה החברתי כלפי הערבים הוא לא של אזרחים שווים.
נכון להיום הממשלה לא מגנה שום תקיפה גזענית כנגד ערבים, וההפך, מחבל מורשע כנגד ערבים (סמוטריץ') יכול מאוד להיות שר המשפטים הבא. חוק הלאום מבטל סטטוס קוו שהיה במדינה כל השנים האלה שערבית היא אחת מהשפות הרשמיות של המדינה, לא משהו שבידיוק הכאיב למדינה להשאיר, אבל משום מה הצורך הורגש לבטל את זה.
הנקודה היא שהערבי הממוצע לא מרגיש רצוי במדינה, לא ע"י השלטון, וכתוצאה מזה גם לא ע"י האזרחים

סליחה, אבל קל מאוד להכליל כנגד החרדים, זה לא רק שאתה רואה מעשים של אדם בודד. חרדים אתה רואה אותם באלפים יוצאים לרחובות לחסום כבישים, שורפים צמיגים ומתעמרים עם כוחות הביטחון במחאה נגד הגיוס. אתה רואה אותם באלפים בהילולות בהר מירון, ומשאירים אחריהם הרים של זבל, ולא רק שם, כל מקום שחרדים נמצאים בו בכמויות. אתה רואה אותם בקבוצות ענק יוצאים להטיף בשבת או בפסח. תחום הכשרות מנוהל רק ע"י חרדים וזה התחום הכי מושחת במדינה.
אני לא טוען שכל החרדים הם אנשים רעים, אבל בהחלט קיים חולי גדול בקהילה החרדית, אין פה הכללה, יש מיעוט אצל החרדים שסובל בגלל המעשים של הרוב.
הבעיה שלי עם החרדים היא לא המעשים של היחידים, אלא המעשים של הרוב

סליחה, אבל קל מאוד להכליל כנגד החרדים, זה לא רק שאתה רואה מעשים של אדם בודד. חרדים אתה רואה אותם באלפים יוצאים לרחובות לחסום כבישים, שורפים צמיגים ומתעמרים עם כוחות הביטחון במחאה נגד הגיוס. אתה רואה אותם באלפים בהילולות בהר מירון, ומשאירים אחריהם הרים של זבל, ולא רק שם, כל מקום שחרדים נמצאים בו בכמויות. אתה רואה אותם בקבוצות ענק יוצאים להטיף בשבת או בפסח. תחום הכשרות מנוהל רק ע"י חרדים וזה התחום הכי מושחת במדינה.
אני לא טוען שכל החרדים הם אנשים רעים, אבל בהחלט קיים חולי גדול בקהילה החרדית, אין פה הכללה, יש מיעוט אצל החרדים שסובל בגלל המעשים של הרוב.
הבעיה שלי עם החרדים היא לא המעשים של היחידים, אלא המעשים של הרוב

אתה מנפח פה תופעות כאלו כל המדינה גועשת בעקבות החרדים ששורפים את המדינה.
בוא תראה מה הסטודנטים עושים פה בבאר שבע ביום הסטודנט(במקרה אני יודע כי אני גם סטודנט). גועל נפש הסטודנטים האלה חסרי תרבות.
ומדובר באמת בערמות של זבל, וכל שנה גרועה מהקודמת.

חלאס, שום אלפים לא שורפים פה צמיגים.
יצא לי לראות הפגנות כאלו ואלו לא אלפים, ואלו ששורפים ומתעמרים הם מיעוט של המיעוט.
אני מזמין אותך לנגב לראות איך אפשר לראות התנהגות בעייתית בקרב הרוב המוחלט של הנוער הבדואי שאתה תראה ברחובות. זאת לא סיבה לחפש חוקים פופוליסטים רק כדי להראות שעושים משהו "נגדם".

ואם למישהו יש ספק שהמהלך של ליברמן הוא פופוליסטי, הוא חי באיזושהי אשלייה. הייתי הרבה יותר מחזיק ממנו אם למשל היה מציג תוכנית לשילוב החרדים במעגל העבודה ונלחם למען תוכנית כזו.
חוק הלאום מבטל סטטוס קוו שהיה במדינה כל השנים האלה שערבית היא אחת מהשפות הרשמיות של המדינה, לא משהו שבידיוק הכאיב למדינה להשאיר, אבל משום מה הצורך הורגש לבטל את זה.

למה שערבית תוכר כשפה רשמית במדינה יהודית?
אולי גם נכיר ברוסית כשפה רשמית?
אולי שארה"ב יכירו בעברית כשפה רשמית?

דיי עם החיפוש המגוכך הזה ל"צדק" מאולץ. אין שום פסול לומר שבמדינה יהודית השפה הרשמית היחידה היא עברית, הסמלים הם הסמלים היהודים וההמנון הוא התקווה.
ויש לא מעט ערבים המסכימים עם זה אגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית