למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

אתה מנפח פה תופעות כאלו כל המדינה גועשת בעקבות החרדים ששורפים את המדינה.
דבר ראשון המדינה די גועשת בגלל הדברים האלה. הכוחניות הדתית חרדית פוגעת בכל תושבי המדינה

בוא תראה מה הסטודנטים עושים פה בבאר שבע ביום הסטודנט(במקרה אני יודע כי אני גם סטודנט). גועל נפש הסטודנטים האלה חסרי תרבות.
ומדובר באמת בערמות של זבל, וכל שנה גרועה מהקודמת.
אתה מדר על צעירים שעוברים תקופה בחיים שלהם. אני לא אומר שזה בסדר, אבל זה בא והולך, לעומת זאת אצל החרדים אתה תראה את זה מהילד הקטן ביותר עד הזקנים בקהילה, זה רוחבי.

צא לי לראות הפגנות כאלו ואלו לא אלפים, ואלו ששורפים ומתעמרים הם מיעוט של המיעוט.
ועדיין הפגנות כוחניות הן רוב ההפגנות הדתיות. חסימת כבישים כנגד החוק, אלימות כלפי עוברים ושבים וזלזול כללי בחוק. גם נושאי ההפגנות הם בעייתיים. אם חוק הגיוס לא באמת עושה שום דבר, אז למה ההפגנתיות הזאת כנגדו? אולי בגלל שזה מעגן בחוק את החובה של החרדים לשרת, וזה יוצא מהידיים של הממשלה.

אני מזמין אותך לנגב לראות איך אפשר לראות התנהגות בעייתית בקרב הרוב המוחלט של הנוער הבדואי שאתה תראה ברחובות. זאת לא סיבה לחפש חוקים פופוליסטים רק כדי להראות שעושים משהו "נגדם".
תפוחים ותפוזים. הבדואים זה בעיה אחרת וחוקים נגד ההתנהגות שלהם כבר קיימים, אבל אלה פשוט חוקי המדינה שהם עוברים עליהם, וזה דורש גישה שונה, יותר אכיפה, פחות חקיקה.

ואם למישהו יש ספק שהמהלך של ליברמן הוא פופוליסטי, הוא חי באיזושהי אשלייה. הייתי הרבה יותר מחזיק ממנו אם למשל היה מציג תוכנית לשילוב החרדים במעגל העבודה ונלחם למען תוכנית כזו.
הוא בהחלט פופוליסטי החוק, אבל זה לא אומר שהוא טועה.
חוק הגיוס שליברמן התעקש עליו לא באמת פותר את בעיית הגיוס החרדי, לא שבאמת קיימת בעיה כזאת, כי אף אחד לא באמת חושב שכל החרדים צריכים להתגייס. אבל החוק הזה מקבע בחוק את מכסות הגיוס, וזה מונע את הסחבת וגרירת הרגליים של הממשלה. רפורמות על גבי רפורמות שמציבות יעדים לעוד עשור קדימה, אבל מתבטלות עוד לפני שהן התחילו, כי המכסות נמצאות רק בידי הממשלה, שנהיית חרדית יותר ויותר, אז זה לא באמת משנה. חוק הגיוס מציב את המכסה תחת החוק, ככה שהממשלה לא קובעת כלום לגבי זה

למה שערבית תוכר כשפה רשמית במדינה יהודית?
היא הייתה מוכרת עד לא מזמן, ו-20% מאוכלוסיית ישראל הם ערבים.
זה לא פגע במדינה שערבית היא השפה הרשמית, זה רק עניין של חייבים להזכיר לערבים מה הם בחברה.

דבר ראשון המדינה די גועשת בגלל הדברים האלה. הכוחניות הדתית חרדית פוגעת בכל תושבי המדינה

אתה מדר על צעירים שעוברים תקופה בחיים שלהם. אני לא אומר שזה בסדר, אבל זה בא והולך, לעומת זאת אצל החרדים אתה תראה את זה מהילד הקטן ביותר עד הזקנים בקהילה, זה רוחבי.

ועדיין הפגנות כוחניות הן רוב ההפגנות הדתיות. חסימת כבישים כנגד החוק, אלימות כלפי עוברים ושבים וזלזול כללי בחוק. גם נושאי ההפגנות הם בעייתיים. אם חוק הגיוס לא באמת עושה שום דבר, אז למה ההפגנתיות הזאת כנגדו? אולי בגלל שזה מעגן בחוק את החובה של החרדים לשרת, וזה יוצא מהידיים של הממשלה.

תפוחים ותפוזים. הבדואים זה בעיה אחרת וחוקים נגד ההתנהגות שלהם כבר קיימים, אבל אלה פשוט חוקי המדינה שהם עוברים עליהם, וזה דורש גישה שונה, יותר אכיפה, פחות חקיקה.

הוא בהחלט פופוליסטי החוק, אבל זה לא אומר שהוא טועה.
חוק הגיוס שליברמן התעקש עליו לא באמת פותר את בעיית הגיוס החרדי, לא שבאמת קיימת בעיה כזאת, כי אף אחד לא באמת חושב שכל החרדים צריכים להתגייס. אבל החוק הזה מקבע בחוק את מכסות הגיוס, וזה מונע את הסחבת וגרירת הרגליים של הממשלה. רפורמות על גבי רפורמות שמציבות יעדים לעוד עשור קדימה, אבל מתבטלות עוד לפני שהן התחילו, כי המכסות נמצאות רק בידי הממשלה, שנהיית חרדית יותר ויותר, אז זה לא באמת משנה. חוק הגיוס מציב את המכסה תחת החוק, ככה שהממשלה לא קובעת כלום לגבי זה

היא הייתה מוכרת עד לא מזמן, ו-20% מאוכלוסיית ישראל הם ערבים.
זה לא פגע במדינה שערבית היא השפה הרשמית, זה רק עניין של חייבים להזכיר לערבים מה הם בחברה.
בצרפת הערבים הם יותר מ20 אחוז ועדיין אף אחד לא הופך את השפה שלהם לרשמית, למה שאנחנו כן? שילמדו עברית, הם חיים במדינה יהודית ולא מדינת כלל אזרחיה.

בצרפת הערבים הם יותר מ20 אחוז ועדיין אף אחד לא הופך את השפה שלהם לרשמית, למה שאנחנו כן? שילמדו עברית, הם חיים במדינה יהודית ולא מדינת כלל אזרחיה.
אבל שוב, היה סטטוס קוו שלא פגע באף אחד, מה היה הצורך לשנות אותו?
צרפת לא הוקמה כשהערבים חיים בתוכה, אם כן אני מבטיח לך שערבית הייתה שפה רשמית

שמע @kotzer, אני באמת מכבד את הדעה שלך וגם מנסה לא להכנס לויכוחים פוליטים בפורום כי זה מיותר, אבל מצד אחד אתה בעד קידום חוק פופוליסטי שברור לכולם שאין בו שום תרומה אלא רק נזק, ולשבור סטטוס קוו מסויים, ומצד שני נגד חוק הלאום רק בגלל שינוי סטטוס קוו למרות כל ההיגיון שעומד מאחוריו.
אתה סותר את עצמך באמצע התגובה רק כדי להגן על העקרונות שלך.

שמע @kotzer, אני באמת מכבד את הדעה שלך וגם מנסה לא להכנס לויכוחים פוליטים בפורום כי זה מיותר, אבל מצד אחד אתה בעד קידום חוק פופוליסטי שברור לכולם שאין בו שום תרומה אלא רק נזק, ולשבור סטטוס קוו מסויים, ומצד שני נגד חוק הלאום רק בגלל שינוי סטטוס קוו למרות כל ההיגיון שעומד מאחוריו.
אתה סותר את עצמך באמצע התגובה רק כדי להגן על העקרונות שלך.
הסטטוס קוו עם הערבים בארץ נכון לכרגע קיים פחות או יותר, הסטטוס קוו עם החרדים נשבר מזמן.
חוק הגיוס לא עושה כלום חוץ מלהוציא אותו מהידיים של המפלגות החרדיות, וזה מבהיל אותם מאוד

הסטטוס קוו עם הערבים בארץ נכון לכרגע קיים פחות או יותר, הסטטוס קוו עם החרדים נשבר מזמן.
חוק הגיוס לא עושה כלום חוץ מלהוציא אותו מהידיים של המפלגות החרדיות, וזה מבהיל אותם מאוד
אני קורא את מה שאתה כותב על ערבים וחרדים בדיון כאן, וגם בדיון שהיה בינינו על דת.
ויוצא לי לחשוב, שאתה פשוט לא יודע בכלל על מה אתה מדבר. אני מת לדעת מאיפה המקורות שלך.
אתה מדבר על שריפת פחים, הייתה שם? מדובר בילד שובב שזרק גפרור נגד הדעה של ההורים והמגזר שלו בדרך כלל.
אני לא אכנס לכל נקודה ממה שאמרת על מגזר עצום שאתה לא מכיר, כי פשוט ברור מכל מה שכתבת שאין לך שמץ של מושג על מה שאתה מדבר.

עם כל הכבוד, ויש לי המון כבוד כלפיך. אלה לא מושגים שאתה מכיר. אתה מוזמן לקפוץ לביקור בארץ. תסתובב טיפה בערים החרדיות בירושלים כמו מאה שערים. ותפגוש את הכמה חולי נפש שמסתובבים שם ואת הרוב הנחמד.
ואז נעבור לתל אביב, אפגיש אותך עם "חילונים" כהה עור שם, ובל נכליל את המגזר החילוני כהומלסים בגלל הסטיגמה שרובם עושים שם בתל אביב.

וגם תבא ותכיר את ה"עם" היהודי שגר במדינה "היהודית" שלה כאן בארץ "ישראל". ותכיר "עם" מוסלמי, שמתכחש למדינה יהודית כאן. ותגיד לי אתה כמה סובלנות אתה מוכן לגלות כלפי רוצחי ילדים שלנו ושל עצמם.

עם כל הכבוד, אני לא יכול לקחת דבר ממה שאתה כותב ברצינות כשאתה כל כך רחוק מהמציאות הישראלית, וזה משתקף בכל מילה שאתה כותב.

אני הייתי שם.
חוויה הרבה יותר גרועה משועפט,קלנדיה,סילוואן,ראס אל עמוד
החרדים הם בעיה הרבה יותר גדולה מהערבים כרגע בישראל 2019. אני לא מבין למה אנשים מפחדים להודות בזה
כשאתה כל כך רחוק מהמציאות הישראלית
המציאות הישראלית היא שאני לבוש מדים יכול לאכול לאפה שווארמה אצל כל מוכר ערבי אבל יזרקו עלי אבנים אם אני רק אלך ברגל בשכונה חרדית

אני הייתי שם.
חוויה הרבה יותר גרועה משועפט,קלנדיה,סילוואן,ראס אל עמוד
חרדים הם בעיה, וצריך לשלב אותם בשוק העבודה. יש לי הרבה להגיד על זה.

אבל אל תשווה חרדים לערבים.
שועפט וכל השאר. אני הסתובבתי בשני המקומות.
עוד לא שמעתי על רוצח חרדי, ראיתי כמה רוצחים משועפט ומזרח ירושלים.

כמה אירגוני חסד ערבים אתה מכיר? וכמה אירגוני טרור ערבים אתה מכיר?
כמה אירגוני חסד חרדים אתה מכיר? וכמה אירגוני טרור חרדים אתה מכיר?

המציאות הישראלית היא שאני לבוש מדים יכול לאכול לאפה שווארמה אצל כל מוכר ערבי אבל יזרקו עלי אבנים אם אני רק אלך ברגל בשכונה חרדית
זה לא נכון. בוא איתי לשועפט עם מדים בלי נשק.
ובוא איתי לשכונה חרדים שתבחר עם מדים.
לא שמעת על התינוק ששרפו אותו חי?
מצאת אחד, ואתה לא שמעתה על בעל חילוני שרצח את אשתו?
אני אומר לך, החילונים הם רוצחים וחלאות אדם

אני לא ממציא לך שום דבר,אני מספר חוויות מהשירות.
לא יכלתי להתקרב לאיזור של חרדים. אצל ערבים קנינו קבוע

מצאת אחד, ואתה לא שמעתה על בעל חילוני שרצח את אשתו?
ברור..אבל דיברנו על טרור. חרדים שרפו תינוק ערבי חי
אני אומר לך, החילונים הם רוצחים וחלאות אדם
גם נכון לחלק מסויים מהאוכלוסיה.

לא יכלתי להתקרב לאיזור של חרדים. אצל ערבים קנינו קבוע
איזה אזור בדיוק?
ברור..אבל דיברנו על טרור. חרדים שרפו תינוק ערבי חי
עכשיו תגיד לי כמה מקרי טרור דתי לאומי שמעת, כמה מקרי טרור ערבי שמעת, וכמה מקרי טרור חילוני שמעת?
ותראה שהמגזר החרדי די בתחתית הרשימה.

לא שמעת על התינוק ששרפו אותו חי?
עם כל הגועל שלי כלפי חרדים, מי שרוצחים ועושים פיגועים הם ערבים. מי שמטריד בנות ברחוב אלה ערבים. תראה נתונים לגבי הפשיעה, שוב, ערבים.
את ההתנהגות שלהם בכבישים אתה ראית? אני מאוד לא מחבב את החרדים, אבל מובן מאליו מי פה הבעיה היותר רצינית.

עכשיו תגיד לי כמה מקרי טרור דתי לאומי שמעת, כמה מקרי טרור ערבי שמעת, וכמה מקרי טרור חילוני שמעת?
ותראה שהמגזר החרדי די בתחתית הרשימה.
ברור שאי אפשר להשוות. מסכים לחלוטין

הטענה העיקרית שלי היא שהחרדים(לא כולם) הם נטל כלכלי על המדינה יותר מהערבים הישראליים
שניכם צריכים לראות ''מחוז ירושלים'' חפשו ביוטיוב, סדרה חדשה!
שירתתי שם 3 שנים .. תודה על ההצעה

ברור שאי אפשר להשוות. מסכים לחלוטין

הטענה העיקרית שלי היא שהחרדים(לא כולם) הם נטל כלכלי על המדינה יותר מהערבים הישראליים

שירתתי שם 3 שנים .. תודה על ההצעה

חחחח זה לא היה בקטע של ''צפה ותלמד'' זה היה בקטע של אני חושב שאתם תתעניינו.

ועם זה הסכמנו, וטענו שצריך לעשות משהו בקשר לשילוב בשוק העבודה.
אבל עד להגזים עם שטויות על מגזר שלם.

חחחח זה לא היה בקטע של ''צפה ותלמד'' זה היה בקטע של אני חושב שאתם תתעניינו.
חייב להגיד שהרוב מדוייק.
יש קטעים קצת מבויימים,בעיקר כל ה"סוכנים" והמודיעין. זה לא כלכך עובד ככה.
אבל היס"מ והבילוש מוצגים באופן די מדוייק..
זה ממש החיים בירושלים
עכשיו כבר הרבה פחות,אבל שנתיים אחורה,היה בלאגן רציני
ועם זה הסכמנו, וטענו שצריך לעשות משהו בקשר לשילוב בשוק העבודה.
אבל עד להגזים עם שטויות על מגזר שלם.
צודק,נסחפתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית