הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

אני עדיין מתלבט אם ליברמן השיג לעצמו עוד כמה קולות בגלל שעמד על שלו,או שהוא הולך להתרסק ולהישאר בחוץ

בדרך כלל נמנע מלהגיב פה על פוליטיקה אבל לשאלתך:

הוא השיג לעצמו עוד כמה מנדטים של כל מני מצביעי כחול לבן ומרץ שרוצים לעשות דווקא לנתניהו, לכן מחנה שמאל יחלש מאד, מנגד מחנה הימין שהשאיר מחוץ לאחוז החסימה באיזור ה6 מנדטים יכניס אותם פנימה + יקח קצת מליברמן, ככה שממשלת הימין הגדולה ביותר שאיי פעם קמה הולכת לקום עכשיו.
המשחק היה משחק מלוכלך שכן ליברמן לא רצה לצאת מנצח או האמין שהוא הולך להתחזק אלקטורלית, את חיי הפוליטיקה שלו הוא סיים ממזמן - המטרה שלו הייתה להכניס לנתניהו מכה כאבת - והכניס הוא הכניס.
פה תפקידו תם במערכה.

ולפני שמישהו שולח פה סקרים, להזכירכם שבוע לפני הבחירות פייגלין עמד על 7+ מנדטים וחלק ציפו לו מספר דו ספרתי, והמציאות הכתה את הזויי התקשורת כל כך חזק בפרצוף שמינה צמח כרגע לא פירסמה סקר משל עצמה, כנראה עדיין מושפלת ולא רוצה להמשיך לבזות את עצמה.

עצוב ששוב עשרות מליוניי שקלים ילכו לפח בגלל משחקי אגו
אני הפעם לא הולך להצביע.
תצביע למי שלא שיחק את המשחקי אגו.

בחיאת, יש המון מפלגות בארץ, הרבה יותר ממה שצריך. אני בטוח שתמצא מפלגה אחת להצביע לה. נתנו לך יום חופש, תשקיע חצי שעה מהזמן ותלך להצביע.

שליש מהציבור לא הצביע בבחירות הקודמות. זה שווה 40 מנדטים. תבין כמה כוח הלך לאיבוד.
בדרך כלל נמנע מלהגיב פה על פוליטיקה אבל לשאלתך:

הוא השיג לעצמו עוד כמה מנדטים של כל מני מצביעי כחול לבן ומרץ שרוצים לעשות דווקא לנתניהו, לכן מחנה שמאל יחלש מאד, מנגד מחנה הימין שהשאיר מחוץ לאחוז החסימה באיזור ה6 מנדטים יכניס אותם פנימה + יקח קצת מליברמן, ככה שממשלת הימין הגדולה ביותר שאיי פעם קמה הולכת לקום עכשיו.
המשחק היה משחק מלוכלך שכן ליברמן לא רצה לצאת מנצח או האמין שהוא הולך להתחזק אלקטורלית, את חיי הפוליטיקה שלו הוא סיים ממזמן - המטרה שלו הייתה להכניס לנתניהו מכה כאבת - והכניס הוא הכניס.
פה תפקידו תם במערכה.

ולפני שמישהו שולח פה סקרים, להזכירכם שבוע לפני הבחירות פייגלין עמד על 7+ מנדטים וחלק ציפו לו מספר דו ספרתי, והמציאות הכתה את הזויי התקשורת כל כך חזק בפרצוף שמינה צמח כרגע לא פירסמה סקר משל עצמה, כנראה עדיין מושפלת ולא רוצה להמשיך לבזות את עצמה.
לשם שינוי אני מסכים איתך לצערי.

הדבר היחידי שיכול אולי להשתנות זה שהציבור הערבי יצביע יותר בגלל רשימה משותפת של המפלגות הערביות.

לפיד זה ההוא בלי בגרות שרוצה להיות שר כלכלה? זה שהמציא מס טלויזיה? נראה שהוא מבין, אצביע לו גם יש מצב.
להוציא ממוצע בגרויות גבוה זה קל ולא מהווה פקטור בהחלטות כאלה, הדבר היחיד שזה מעיד על לפיד זה שהוא לא השקיע בתיכון. בלי קשר אני חושב שהוא מייצג אלטרנטיבה לביבי- בנאדם שהופך את המדינה הזאת לאט לאט לפחות דמוקרטית, משסע את כל העם אחד נגד השני ויוביל אותנו למדינת הלכה. האם ללפיד אין חסרונות?יש הרבה אבל אני לא רואה מועמד יותר רלוונטי כרגע להחליף את ביבי אלא אם גדעון סער יחליף אותו אבל הליכוד בחרו בביבי עוד פעם ככה שאין הרבה סיכוי. אין לי בעיה עם הליכוד בתור מפלגה, יש לי בעיה עם מי שעומד בראש שלה.

להוציא ממוצע בגרויות גבוה זה קל ולא מהווה פקטור בהחלטות כאלה, הדבר היחיד שזה מעיד על לפיד זה שהוא לא השקיע בתיכון. בלי קשר אני חושב שהוא מייצג אלטרנטיבה לביבי- בנאדם שהופך את המדינה הזאת לאט לאט לפחות דמוקרטית, משסע את כל העם אחד נגד השני ויוביל אותנו למדינת הלכה. האם ללפיד אין חסרונות?יש הרבה אבל אני לא רואה מועמד יותר רלוונטי כרגע להחליף את ביבי אלא אם גדעון סער יחליף אותו אבל הליכוד בחרו בביבי עוד פעם ככה שאין הרבה סיכוי. אין לי בעיה עם הליכוד בתור מפלגה, יש לי בעיה עם מי שעומד בראש שלה.
סך הכל אני יכול להבין את הצד שלך. אני בעצמי כבר רוצה שיעיפו את נתניהו סוף סוף.

זו הבעיה והסיבה שאני לא נכנס לפה לדיונים פוליטים, במקום לנהל דיון אינטיליגנטי ולשתף דעות שונות על המציאות, אנשים חיים בספרה אחרת ומתעקשים להתקע בה.
"נתניהו הופך את המדינה לפחות דמוקרטית"
נתניהו הופך את המדינה ליותר דמוקרטית, דמוקרטית זה שלטון העם - העם הוא הריבון, מה שהעם קובע הוא דמוקרטי (כמובן בלי לפגוע פיזית במיעוטים).
בישראל אין דמוקרטיה כבר כמה עשורים, כי ישראל היא המדינה הכמעט יחידה בעולם בה השופטים ממנים את עצמם, בה השופטים פוסלים חוקים של הרשות המחוקקת (שהעם מינה) ומתערבים בעניינים צבאיים ביטחוניים (כן או לא לחסום ציר כזה או אחר, לפרק בית כזה או אחר של מחבל) כלכליים ובעצם בהכל, מדינה פה מערך הפקידים הוא עם קביעות ושדוחפים למדיניות שלהם.
עכשיו מה שכתבתי זה לא דעתי, זו עובדה.

"נתניהו מפלג את העם"
מי שנים על גבי שנים מייצג את ציבור הדתיים הלאומיים כרוצחי תינוקות עם נשק חם בארץ נהדרת וגב האומה?
מי עושה דמוניזציה לחרדים ומאשים אותם מתוך בורות קשה ופופוליזם זול על כך שהם לא עובדים ושואל "איפה הכסף" ומצביע על החרדים בעוד שלפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה רב החרדים כבר עובדים עוד מ2015, ויש סך הכל רק כמה אלפים של אברחים שמקבלים תקציבים מהמדינה שעומדים על פחות כסף משאנחנו מוציאים במשרד התרבות והספורט. (שבריר מתקציב המדינה)
אמנים מאילו צד לא מקבלים במה ומושמצים ומוחרמים אם הם מזהים עם הימין?
לאיזה צד אסור להגיד שהוא ימני באוניברסיטאות ולא יכול לקבל קידום ושיבוץ באקדמיה אם הוא אוחז חלילה בדעות ימניות?
כל אלה לא דעות, אלא עובדות.
כל אלו דברים שנעשים עיי הצד, שהוא מיעוט בעם, שטס לחול להרצות נגד מדינת ישראל, שמזמן לחץ מדיני על ישראל ממשלות אירופאיות, שמקים אירגונים כמו שוברים שתיקה שמשקרים על צהל כדי לפגוע בישראל בעולם, כל אלו עושה צד אחד, שבוכה על הפילוג בעם שמבצע נתניהו.

בעוד שרב העם תומך בנתניהו, איך אתה מסבירים שאף אחד לא מעז להגיד את זה כמעט בחיי היום יום? אולי כי השיסוי והדמוניזציה היא לא של נתניהו, אלא של צד אחר.

עובדות:
1) ישראל מעולם לא הייתה במצב כלכלי טוב יותר לפי כל מדד מאקרו כלכלי אובייקטיבי שמדווח לפי הOECD, האבטלה בשפל, השכר החציוני עולה ואף כלכלן לא מעז להגיד אחרת, כי אלו עובדות
עכשיו אפשר להגיד, שלדעתם אפשר שהמצב יכול להיות אפילו טוב יותר, אפשר להגיד שהייתם רוצים יותר דגש על הדברים האלו והאלו, אבל להגיד שנתניהו הורס את המדינה?
עובדה נוספת: המצב הבנלאומי של ישראל מעולם לא היה טוב יותר
ואפשר להמשיך.

הנקודה שלי, תנהלו דיון אינטיליגנטי, מגובה בעובדות, בנתונים, לא בתחושות שלכם על "שיסוי" וקשקושים כאלה, ואז אולי יהיה אפשר לדבר כאן על פוליטיקה.
תתחברו למציאות ותדברו דרכה, אל תחיו בבועה תלושה כי יש לכם תחושות לא נעימות כלפי נתניהו כי עברתם שטיפת מוח תקשורתית כבר 20 שנה, תפעילו את הראש, הנתונים והמציאות לא משקרים

ובנימה אחרת לגמרי -
הייתי רוצה רגע לאתגר אתכם ולחשוף בפניכם כמה תפיסת המציאות שלכם תלושה:
נכון נתניהו, אותו האחד שבמשך עשורים מנסים לשכנע את הציבור שהוא מושחת חסר מעצורים ושקרן?
חשבתם רגע, שאחרי שחקרו אותו מהציפורן ברגל, שלל עדי מדינה מהאנשים הכי קרובים אליו, ועד הפירורים שיש לו מתחת לספה, חקירות במליונים עם הפעלת כל האמצעים בשיתוף פעולה עם עיתונאים חוקרים ומה לא -
לא מצאו מעטפה אחת, לא מצאו חשבון בנק אחד, לא מצאו נכס לא מצאו כלום.
יש רק תיק אחד כרגע שהוא בחשד לשחיתות, וגם הוא שחיתות על סיקור חיובי באתר ממש לפני כמה שנים בודדות, עכשיו, נעזוב רגע שגם זה יזרק מכל המדרגות, נניח לזה רגע - אתם מצליחים לתפוס את העובדה שסביר להניח שנתניהו התגלה להיות המנהיג הכמעט הכי ישר והכי לא מושחת בהיסטוריה של המדינה ? יש עוד אדם שנחקר ככה לעומק במשך עשרות שנים של תפקידי מפתח ולא התפתה אפילו פעם אחת להכניס 10 אגורות לכיס?

אתם מבינים שבעצם גם אם הוא ימצא אשם, והוא לא, בכך שהוא אישר עיסקה כדי לקבל כמה כתבות מלטפות בפאקינג אתר וואלה הוא בעצם הוכיח שכל ה20 שנים האלה שגידפו אותו וקראו לו מושחת היו שקרים שקרים ושקרים?

נערך לאחרונה:
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה רב החרדים כבר עובדים עוד מ2015

מתנצל מראש שאני מתייחס רק לנקודה הזו, אני קצת מוגבל בזמן כרגע אז אולי אחרים יחליטו לדון עליהם.

מראש מצהיר - אני לא אומר ששורש כל הרשע והבעיות במדינה הם החרדים, רק רוצה להתייחס לקביעה שרובם עובדים לפי הלשכה המרכזית לססטיסטיקה.

הלמ"ס קבעו שרק מי שעומד בכל התנאים הבאים ייחשב כ"מובטל":
1. לא עבד אפילו יום אחד בשבוע הקודם למדידה, וגם -
2. חיפש עבודה באופן פעיל בלשכת התעסוקה בארבעת השבועות האחרונים, וגם -
3. אילו הוצעה לו עבודה כלשהי, היה יכול להתחיל לעבוד מיד וללא דיחוי.

אנשים שלא מוגדרים כמובטלים:
1. אנשים שהתייאשו מחיפוש עבודה.
2. אנשים שסירבו לעבודה מסיבה זו או אחרת (לא באיזור המגורים שלהם, לא במקצוע שלהם, שכר נמוך מדי וכו')
3. אנשים שמעדיפים להקדיש את זמנם ללימודים.
4. כל מי שעבד לפחות שעה בשבוע הקודם למדידה (גם בייביסיטר שמדווח לרשויות נחשב)
5. מי שלא הולך ללשכת התעסוקה לחפש עבודה, אפילו אם הוא מחפש עבודה בדרכים אחרות

אדם ייחשב כחלק מכוח העבודה אם עבד לפחות שעה בשבוע הקודם למדידה או אם הוא מוגדר כמובטל. למעלה משליש מתושבי ישראל מעל גיל 15 אינם נחשבים כחלק מכוח העבודה במשק.
אם מסתכלים רק על כוח העבודה במשק (כאמור, למעלה משליש מתושבי ישראל מעל גיל 15 לא נמצאים שם) - ישראל עקפה את ארה"ב באחוזי השתתפות בכוח העבודה ומצבנו מבין הטובים בעולם.

חלקם היחסי של החרדים (לא דתיים!) באוכלוסייה בשנת 2009 מחיפוש זריז באתר הכנסת - 574 אלף עד 785 אלף.
במחקר של המועצה הלאומית לכלכלה משנת 2009 (גם מאתר הכנסת) חלקם היחסי של האוכלוסייה החרדית באוכלוסיית ישראל עומד על 8-11%, על פי ביטוח לאומי בשנת 2016 - 9.6% מאוכלוסיית ישראל הם חרדים.
לפי המועצה הלאומית לכלכלה בשנת 2015 היו 160.2 אלף חרדים מועסקים בגילאי 25-64 מתוך 365.4 אלף, מתוכם 59% נשים ו41% גברים, כלומר יותר מ-56% מהמגזר החרדי בגילאי 25-64 לא עובד אפילו שעה בשבוע (מסייג מראש שלפי שיטת ההגדרה העצמית "רק" 40% לא עבדו בשנת 2015, אז כן אפשר לומר שרובם עובדים)

אבל! שיעור הגברים החרדים הבלתי מועסקים (כלומר נחשבים כחלק מכוח העבודה) היה רק 7.2% בשנת 2015, 6.2% עבור הנשים החרדיות - וזה מה שמוצג כלפי חוץ.

בהחלטת ממשלה מס' 1994 מיולי 2010 נקבע שיעד התעסוקה לחרדים בגילאי 25-64 נקבע ל-63% בשנת 2020, כשהמטרה לכלל האוכלוסייה עומדת על 76.5% (כולל חרדים, בני מיעוטים ובעלי מוגבלות)

לינק מעניין מאתר הכנסת (קצת ישן, 2016, אבל עדיין רלוונטי) -
https://m.knesset.gov.il/activity/i...2a-f5ce-e511-80d6-00155d0204d4&businesstype=1

עוד לינקים רלוונטים:
http://taubcenter.org.il/wp-content/files_mf/harediintegrationtheb.pdf
לראשונה זה 4 שנים: שיעור התעסוקה של גברים חרדים - מתחת ל-50%

יש לי עוד נתונים, אבל אין יותר זמן.

גילוי נאות למי שלא יודע - איני תושב ישראל, עברתי לפני כשנה וחצי לארה"ב.

ישראל מעולם לא הייתה במצב כלכלי טוב יותר לפי כל מדד מאקרו כלכלי אובייקטיבי שמדווח לפי הOECD, האבטלה בשפל, השכר החציוני עולה ואף כלכלן לא מעז להגיד אחרת, כי אלו עובדות

הנתון הזה לא אומר שנתניהו עושה עבודה טובה בכלכלה.
הכלכלה פה היא על הפנים ואפשר מאוד בקלות לשפר אותה ונתניהו יודע בדיוק איך (הורדת מכסים, הגבלת כוחם של הוועדים, קיצוצים בתקציב המדינה, הפרטת שירותים שהמדינה מספקת ובקיצור להפוך את הכלכלה ליותר קפיטליסטית בדיוק כמו כל מה שהמדינות המצליחות בעולם עושות) הוא גם עשה את הדברים האלה בתור שר אוצר בעבר, הוא קפיטליסטי בדעותיו.
אבל הגישה הקפיטליסטית שלו עלתה לו בקלפי ומאז הוא ממשיך עם כלכלת ההסתדרות וכניעה להון שלטון.
זאת שחיתות לכל דבר יותר מכל התיקים שלו, שחיתות זה לא בהכרח עבירה על החוק.

מתנצל מראש שאני מתייחס רק לנקודה הזו, אני קצת מוגבל בזמן כרגע אז אולי אחרים יחליטו לדון עליהם.

מראש מצהיר - אני לא אומר ששורש כל הרשע והבעיות במדינה הם החרדים, רק רוצה להתייחס לקביעה שרובם עובדים לפי הלשכה המרכזית לססטיסטיקה.

הלמ"ס קבעו שרק מי שעומד בכל התנאים הבאים ייחשב כ"מובטל":
1. לא עבד אפילו יום אחד בשבוע הקודם למדידה, וגם -
2. חיפש עבודה באופן פעיל בלשכת התעסוקה בארבעת השבועות האחרונים, וגם -
3. אילו הוצעה לו עבודה כלשהי, היה יכול להתחיל לעבוד מיד וללא דיחוי.

אנשים שלא מוגדרים כמובטלים:
1. אנשים שהתייאשו מחיפוש עבודה.
2. אנשים שסירבו לעבודה מסיבה זו או אחרת (לא באיזור המגורים שלהם, לא במקצוע שלהם, שכר נמוך מדי וכו')
3. אנשים שמעדיפים להקדיש את זמנם ללימודים.
4. כל מי שעבד לפחות שעה בשבוע הקודם למדידה (גם בייביסיטר שמדווח לרשויות נחשב)
5. מי שלא הולך ללשכת התעסוקה לחפש עבודה, אפילו אם הוא מחפש עבודה בדרכים אחרות

אדם ייחשב כחלק מכוח העבודה אם עבד לפחות שעה בשבוע הקודם למדידה או אם הוא מוגדר כמובטל. למעלה משליש מתושבי ישראל מעל גיל 15 אינם נחשבים כחלק מכוח העבודה במשק.
אם מסתכלים רק על כוח העבודה במשק (כאמור, למעלה משליש מתושבי ישראל מעל גיל 15 לא נמצאים שם) - ישראל עקפה את ארה"ב באחוזי השתתפות בכוח העבודה ומצבנו מבין הטובים בעולם.

חלקם היחסי של החרדים (לא דתיים!) באוכלוסייה בשנת 2009 מחיפוש זריז באתר הכנסת - 574 אלף עד 785 אלף.
במחקר של המועצה הלאומית לכלכלה משנת 2009 (גם מאתר הכנסת) חלקם היחסי של האוכלוסייה החרדית באוכלוסיית ישראל עומד על 8-11%, על פי ביטוח לאומי בשנת 2016 - 9.6% מאוכלוסיית ישראל הם חרדים.
לפי המועצה הלאומית לכלכלה בשנת 2015 היו 160.2 אלף חרדים מועסקים בגילאי 25-64 מתוך 365.4 אלף, מתוכם 59% נשים ו41% גברים, כלומר יותר מ-56% מהמגזר החרדי בגילאי 25-64 לא עובד אפילו שעה בשבוע (מסייג מראש שלפי שיטת ההגדרה העצמית "רק" 40% לא עבדו בשנת 2015, אז כן אפשר לומר שרובם עובדים)

אבל! שיעור הגברים החרדים הבלתי מועסקים (כלומר נחשבים כחלק מכוח העבודה) היה רק 7.2% בשנת 2015, 6.2% עבור הנשים החרדיות - וזה מה שמוצג כלפי חוץ.

בהחלטת ממשלה מס' 1994 מיולי 2010 נקבע שיעד התעסוקה לחרדים בגילאי 25-64 נקבע ל-63% בשנת 2020, כשהמטרה לכלל האוכלוסייה עומדת על 76.5% (כולל חרדים, בני מיעוטים ובעלי מוגבלות)

לינק מעניין מאתר הכנסת (קצת ישן, 2016, אבל עדיין רלוונטי) -
https://m.knesset.gov.il/activity/i...2a-f5ce-e511-80d6-00155d0204d4&businesstype=1

עוד לינקים רלוונטים:
http://taubcenter.org.il/wp-content/files_mf/harediintegrationtheb.pdf
לראשונה זה 4 שנים: שיעור התעסוקה של גברים חרדים - מתחת ל-50%

יש לי עוד נתונים, אבל אין יותר זמן.

גילוי נאות למי שלא יודע - איני תושב ישראל, עברתי לפני כשנה וחצי לארה"ב.

אני מקבל לגמרי את הנתונים שלך, אך צריך להבין שבין אם לפי מדד כזה הרב עובדים או לפי מדד אחר חסרים עוד 4% מהחרדים כדי שיהיה רב) הנקודה שלי היא שבגלל בורות אנשים פיתחו שנאת חרדים בעוד הם הבעיה הכלכלית הקטנה במדינה.
אנשים בולעים כמו דגים את השקרים של לפיד ושות במקום לעשות קצת שיעור בית ולגלות, שהמדינה לא ממנת כל חרדי שלא עובד, זא, גם אם 50% מהחרדים עובדים, זה לא אומר שיתר החרדים הם אברכים שמקבלים שכר מהמדינה על לימוד תורה.
יש במדינה רק 75,000 אברכים, והיתר חיים בעוני יזום של העדר סמרטפונים, לא טסים לחול, לא יוצאים לחופשות, 6+ ילדים, אכילת בורקסים ושתיית קריסטל - זו הבחירה שלהם.
תקציב האברכים מ2014 היה 500 מיליון שקל (תקציב המדינה הוא 480 מליארד) - ולפיד חולה הנפש יצא לקמפיין בחירות של "איפה הכסף?" אצל החרדים!
ואם מישהו פה חושב שבסיס הרווחה בישראל הוא פשוט ביטוח לאומי - שוב מוכיח בורות
1) נזקק לציוד רפואי? יד שרה, אירגון חרדי
2) עזרה בתיכנון טיפולים מורכבים? אירגון עזר מציון, חרדי
3) בן משפחה עם מוגבליות? זכרון מנחם, חרדי
4) ראיתם פעם מי המתנדבים באירגון איחוד והצלה?
5) שמעתם פעם על זקא?

לסיכום, ההנקודה שלי, שהחרדים הם בעיה. לא הבעיה הראשונה במדינה, הם לא בעיה העשירית במדינה, הם אולי הבעיה ה95, וההתעסקות בהם היא נטו כי הם מטרה קלה וזו דרך פופוליסטית לקבל נקודות זכות מההמון המוסת והבור חסר יכולת חשיבה עצמית או היכולת ללמוד נתונים ומורכב כמובן משונאי נתניהו ומצביעי לפיד, אנשים שצופים באולפן שישי ופשוט יונקים את הלשלשלת השקרית שיוצאת משם.

עוד דוגמא?
חוק הגיוס, חלק מכם הילל ושיבח את ליברמן על זה וזה כמובן לא מפתיע.
אתם יודעים כמה חרדים התגייסו לצהל בשנת 2017? 3100, אתם יודעים היעד שרוצה להציב חוק הגיוס? 3,330. עם גידול של 8% במהלך 3 (!) שנים.
עכשיו, החוק הזה הוא בדיחה שכולם בפוליטיקה מבינים שהיא כזו כי הקצב בו החרדים מתגייסים עולה ממילא על הקצב שדורש חוק הגיוס, לכן החוק פופוליסטי שלא באמת מקדם כלום.
ב2007 התגייסו 250 חרדים, תוך 10 שנים בלי חוק הגיוס יש 3,100, אז אתם מוחים כפיים לליברמן שהוא רוצה שתוך 3 שנים יתגייסו עוד 200 כשבעשור האחרון הקצב הוא עליה של 10% בשנה?

רק שתבינו עם מה נתניהו היה צריך להתמודד, התקשורת עשתה על זה סיבוב כי היא ידעה מי הם ומה הם מצביעי כחול לבן ולפיד, ומי הם שונאי נתניהו וכמה קל להאביס אותם בחרא.

נערך לאחרונה:
זו הבעיה והסיבה שאני לא נכנס לפה לדיונים פוליטים, במקום לנהל דיון אינטיליגנטי ולשתף דעות שונות על המציאות, אנשים חיים בספרה אחרת ומתעקשים להתקע בה.
"נתניהו הופך את המדינה לפחות דמוקרטית"
נתניהו הופך את המדינה ליותר דמוקרטית, דמוקרטית זה שלטון העם - העם הוא הריבון, מה שהעם קובע הוא דמוקרטי (כמובן בלי לפגוע פיזית במיעוטים).
בישראל אין דמוקרטיה כבר כמה עשורים, כי ישראל היא המדינה הכמעט יחידה בעולם בה השופטים ממנים את עצמם, בה השופטים פוסלים חוקים של הרשות המחוקקת (שהעם מינה) ומתערבים בעניינים צבאיים ביטחוניים (כן או לא לחסום ציר כזה או אחר, לפרק בית כזה או אחר של מחבל) כלכליים ובעצם בהכל, מדינה פה מערך הפקידים הוא עם קביעות ושדוחפים למדיניות שלהם.
עכשיו מה שכתבתי זה לא דעתי, זו עובדה.

"נתניהו מפלג את העם"
מי שנים על גבי שנים מייצג את ציבור הדתיים הלאומיים כרוצחי תינוקות עם נשק חם בארץ נהדרת וגב האומה?
מי עושה דמוניזציה לחרדים ומאשים אותם מתוך בורות קשה ופופוליזם זול על כך שהם לא עובדים ושואל "איפה הכסף" ומצביע על החרדים בעוד שלפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה רב החרדים כבר עובדים עוד מ2015, ויש סך הכל רק כמה אלפים של אברחים שמקבלים תקציבים מהמדינה שעומדים על פחות כסף משאנחנו מוציאים במשרד התרבות והספורט. (שבריר מתקציב המדינה)
אמנים מאילו צד לא מקבלים במה ומושמצים ומוחרמים אם הם מזהים עם הימין?
לאיזה צד אסור להגיד שהוא ימני באוניברסיטאות ולא יכול לקבל קידום ושיבוץ באקדמיה אם הוא אוחז חלילה בדעות ימניות?
כל אלה לא דעות, אלא עובדות.
כל אלו דברים שנעשים עיי הצד, שהוא מיעוט בעם, שטס לחול להרצות נגד מדינת ישראל, שמזמן לחץ מדיני על ישראל ממשלות אירופאיות, שמקים אירגונים כמו שוברים שתיקה שמשקרים על צהל כדי לפגוע בישראל בעולם, כל אלו עושה צד אחד, שבוכה על הפילוג בעם שמבצע נתניהו.

בעוד שרב העם תומך בנתניהו, איך אתה מסבירים שאף אחד לא מעז להגיד את זה כמעט בחיי היום יום? אולי כי השיסוי והדמוניזציה היא לא של נתניהו, אלא של צד אחר.

עובדות:
1) ישראל מעולם לא הייתה במצב כלכלי טוב יותר לפי כל מדד מאקרו כלכלי אובייקטיבי שמדווח לפי הOECD, האבטלה בשפל, השכר החציוני עולה ואף כלכלן לא מעז להגיד אחרת, כי אלו עובדות
עכשיו אפשר להגיד, שלדעתם אפשר שהמצב יכול להיות אפילו טוב יותר, אפשר להגיד שהייתם רוצים יותר דגש על הדברים האלו והאלו, אבל להגיד שנתניהו הורס את המדינה?
עובדה נוספת: המצב הבנלאומי של ישראל מעולם לא היה טוב יותר
ואפשר להמשיך.

הנקודה שלי, תנהלו דיון אינטיליגנטי, מגובה בעובדות, בנתונים, לא בתחושות שלכם על "שיסוי" וקשקושים כאלה, ואז אולי יהיה אפשר לדבר כאן על פוליטיקה.
תתחברו למציאות ותדברו דרכה, אל תחיו בבועה תלושה כי יש לכם תחושות לא נעימות כלפי נתניהו כי עברתם שטיפת מוח תקשורתית כבר 20 שנה, תפעילו את הראש, הנתונים והמציאות לא משקרים

ובנימה אחרת לגמרי -
הייתי רוצה רגע לאתגר אתכם ולחשוף בפניכם כמה תפיסת המציאות שלכם תלושה:
נכון נתניהו, אותו האחד שבמשך עשורים מנסים לשכנע את הציבור שהוא מושחת חסר מעצורים ושקרן?
חשבתם רגע, שאחרי שחקרו אותו מהציפורן ברגל, שלל עדי מדינה מהאנשים הכי קרובים אליו, ועד הפירורים שיש לו מתחת לספה, חקירות במליונים עם הפעלת כל האמצעים בשיתוף פעולה עם עיתונאים חוקרים ומה לא -
לא מצאו מעטפה אחת, לא מצאו חשבון בנק אחד, לא מצאו נכס לא מצאו כלום.
יש רק תיק אחד כרגע שהוא בחשד לשחיתות, וגם הוא שחיתות על סיקור חיובי באתר ממש לפני כמה שנים בודדות, עכשיו, נעזוב רגע שגם זה יזרק מכל המדרגות, נניח לזה רגע - אתם מצליחים לתפוס את העובדה שסביר להניח שנתניהו התגלה להיות המנהיג הכמעט הכי ישר והכי לא מושחת בהיסטוריה של המדינה ? יש עוד אדם שנחקר ככה לעומק במשך עשרות שנים של תפקידי מפתח ולא התפתה אפילו פעם אחת להכניס 10 אגורות לכיס?

אתם מבינים שבעצם גם אם הוא ימצא אשם, והוא לא, בכך שהוא אישר עיסקה כדי לקבל כמה כתבות מלטפות בפאקינג אתר וואלה הוא בעצם הוכיח שכל ה20 שנים האלה שגידפו אותו וקראו לו מושחת היו שקרים שקרים ושקרים?
אני אנסה להתייחס לכל מה שכתבת אם פספסתי משהו אני מצטער מראש.
נתניהו הופך את המדינה לפחות דמוקרטית- נתחיל מחוק ההתגברות,חוק שיכול לגרום לכך שהכנסת הולכת להיות מעל בג"ץ ויכולה לחוקק איזה חוקים שהיא רוצה כל עוד יש לה רוב,לדוגמא חוק אי גיוס לחרדים שנפסל ע"י בגץ.
חוק החסינות, חוק שבעצם אומר שלא כולם שווים שיש בן אדם אחד שהוא מעל כולם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה בלי דין וחשבון.
התייחסת לדמוקרטיה בתור שלטון העם אבל אל תשכח שיסוד הדמוקרטיה זה התחשבות במיעוטים זה כל הרעיון שעומד מאחורי זה.
ביבי משסע- הפך את המילה שמאלני לקללה שיש אוכלוסייה ענקית של שמאל ששירתו ומשרתים את המדינה ומשלמים מיסים,כמובן שאתה יכול לקחת דוגמא מהקיצוניים יותר כמו שוברים שתיקה או בצלם אבל זה טיפשי לעשות כמו שאני לא רואה ימני וישר חושב על בן גביר."הערבים נוהרים לקלפיות" לא חושב שיש הרבה להוסיף.
חבר לגבי שטיפת מוח אני חושב שלא אנחנו עברנו, אתה מגן על בנאדם שאין לו באמץ עקרונות הדבר היחיד שהוא רוצה לעשות זה לעמוד בראשות הממשלה. אתה חושב שהוא עוזר לחרדים מטוב ליבו?אם הוא היה יכול הוא היה מעיף אותם לעזאזל אבל הוא יודע שהם מביאים לו מנדטים. ההוכחה הכי גדולה לזה שאין לו עקרונות זה שהוא פנה לעבודה מפלגה שמייצגת כל מה שהוא לכאורה לא מאמין בו רק כדי שהוא יעמוד בראש.
תעשה קצת חושבים עם עצמך ותראה שהדבר היחיד שמעניין את ביבי זה ביבי, הנה הוא גרם לך לחשוב שמהתגובה שלי אני נגד הימין כאילו הוא הימין הבלעדי(תראה איך הגבת נגד השמאל מתגובה נגד ביבי)

חוק החסינות,
צרפת, ספרד, בלגיה, דנמרק, שוויץ, איטליה, יוון הן לא דמוקרטיות? שם יש חסינות מול פלילים, ככה שהטיעון שלך הלך לעזאזל.

מחוק ההתגברות
אתה שוב לא מבין מה זה דמוקרטיה, ברגע שפקידים שלא נבחרו עיי העם מבטלים חוקים של העם - זו לא דמוקרטיה, וזה מצב אבסורדי ששמור כמעט ורק לישראל, לכן שוב, גם הטיעון הזה שלך הולך לעזאזל

ביבי משסע- הפך את המילה שמאלני לקללה שיש אוכלוסייה ענקית
לא לא הפך את המילה הזו לקללה, השמאל הפך אותה לקללה בכך שהוא תומך באויב, מוציא את דיבתה של ישראל בעולם, נואם בכנסים בנלאומים ומעליל עלילות על ישראל, מזמן לחץ בנלאומי על השלטון הנבחר, מקים גופים כמו שוברים שתיקה וקורא לחרם על המדינה של עצמו, כל זה ביבי גרם להם לעשות? השמאל הפך לקללה כי השמאל הוא אכן ההגדרה של קללה, בין אם במובן הכלכלי שלו (תלמד את ההיסטוריה של המאה ה20) ובין אם במובן המדיני הישראלי שלו
צרפת, ספרד, בלגיה, דנמרק, שוויץ, איטליה, יוון הם לא דמוקרטיות? שם יש חסינות מול פלילים, תביעה אזרחית או פלילית בחלקם אפילו אחרי הכהונה ככה שהטיעון שלך הלך לעזאזל.

אתה שוב לא מבין מה זה דמוקרטיה, ברגע שפקידים שלא נבחרו עיי העם לא מבטלים חוקים של העם - זו לא דמוקרטיה, וזה מצב אבסורדי ששומר כמעט ורק לישראל, לכן שוב, גם הטיעון הזה שלך הולך לעזאזל

לא לא הפך את המילה הזו לקללה, השמאל הפך אותה לקללה בכך שהוא תומך באויב, מוציא את דיבתה של ישראל בעולם, נואם בכנסים בנלאומים ומעליל עלילות על ישראל, מזמן לחץ בנלאומי על השלטון הנבחר, מקים גופים כמו שוברים שתיקה וקורא לחרם על המדינה של עצמו, כל זה ביבי גרם להם לעשות? השמאל הפך לקללה כי השמאל הוא אכן ההגדרה של קללה, בין אם במובן הכלכלי שלו (תלמד את ההיסטוריה של המאה ה20) ובין אם במובן המדיני הישראלי שלו

נערך לאחרונה:
לאף אחד.
אני חושב שצריך להצביע בכל מצב כי זאת חובתו של כל אזרח, תמיד סלדתי מאנשים שמתלוננים ולא הולכים להצביע אבל אני פשוט לא מסוגל.
אני מרגיש שאתחרט על כל פתק שאשים, זאת הפעם החמישית שאני אצטרך להצביע ומעולם לא הייתי כל כך חסר אמונה בפוליטיקאים הישראלים.
בבחירות האחרונות הצבעתי לזהות אבל האיחוד המסתמן עם סמוטריץ' בן גביר ובנט הוריד אותי מהם, ובלי קשר אליהם תחושת הגועל שהציפה אותי כשהבנתי שהולכים לבחירות חוזרות ולעוד מילארדים שישפכו על עוד תעמולה והשמצות במקום שישרתו את האזרח ואת השכבות החלשות בחברה, אזרחי ישראל מזמן לא מעניינים אף אחד בכנסת, הפוליטיקה הישראלית הפכה למשחקי הכס, זה מחליא אותי ואני לא רוצה לקחת חלק בזה.

צרפת, ספרד, בלגיה, דנמרק, שוויץ, איטליה, יוון הם לא דמוקרטיות? שם יש חסינות מול פלילים, ככה שהטיעון שלך הלך לעזאזל.

אתה שוב לא מבין מה זה דמוקרטיה, ברגע שפקידים שלא נבחרו עיי העם מבטלים חוקים של העם - זו לא דמוקרטיה, וזה מצב אבסורדי ששומר כמעט ורק לישראל, לכן שוב, גם הטיעון הזה שלך הולך לעזאזל

אתה חושב שאם מדינות אחרות עושות את זה אז זה בהכרח דבר נכון? לגבי שאר שהשטויות שכתבת לגבי השמאל זה פשוט לא שווה תגובה

אתה חושב שאם מדינות אחרות עושות את זה אז זה בהכרח דבר נכון? לגבי שאר שהשטויות שכתבת לגבי השמאל זה פשוט לא שווה תגובה

אני חושב שזה לא עושה אותנו פחות דמוקרטים, אלא יותר, הרבה הרבה יותר.
והשטויות האלה שאתה לא רוצה להתייחס אליהן וגרמו לך להתקפל מפה, הן המציאות שמפרקת את הבועה שאתה בוחר לחיות בה, מציאות שכמו שרואים אתה לא מסןגל להתמודד איתה, ואני בטוח שאתה לא לבד. זמן להתעורר חביבי

לסיכום, ההנקודה שלי, שהחרדים הם בעיה. לא הבעיה הראשונה במדינה, הם לא בעיה העשירית במדינה, הם אולי הבעיה ה95, וההתעסקות בהם היא נטו כי הם מטרה קלה וזו דרך פופוליסטית לקבל נקודות זכות מההמון המוסת והבור חסר יכולת חשיבה עצמית או היכולת ללמוד נתונים ומורכב כמובן משונאי נתניהו ומצביעי לפיד, אנשים שצופים באולפן שישי ופשוט יונקים את הלשלשלת השקרית שיוצאת משם.
החרדים הם לא הבעיה העיקרית בישראל, אבל הם בעיה עצומה.
זה לא שאלה של כמה כסף הם לוקחים בפועל (ומדובר במיליארדים, שהולכים לכיס האישי של החרדים דרך קצבאות מפלות כאלה ואחרות, על תקצוב ישיבות, על מוסדות דתיים אחרים, פרוייקטים מיוחדים לדתיים כמו שיכון, ועמותות דת), אלא יותר שאלה של איך הם משפיעים על החברה בכוח.
לחרדים יש כוח אלקטוריאלי חזק מאוד כי הם מצביעים בכמויות ובצורה ממוקדת, חוד חנית, וזה מאפשר להם להשפיע על הדמוקרטיה רק לפי הצרכים שלהם ולעזאזל כל השאר.
בעזרת פוליטיקה הם לא רק מהווים נטל כלכלי, כי זה ניחא, נטלים כלכליים יש מכל החברות, הם גם מוצאים דרכים להמשיך להתרבות בלי צורך לדאוג לאיך הם יפרנסו את עצמם ואת משפחתם, הם לא מחפשים להשתלב בחברה, וההיפך, מנסים לבודד את עצמם מהחברה, ומנסים להשליט את חוקי החברה הפנימית שלהם על כל השאר (פקחי שבת).
עכשיו הם רק מהווים מטרד רציני, אבל אם המצב ימשך הם יגרמו לקריסת החברה, כי רק לתמוך בהם כי הם לא עובדים ישאב את כל משאבי המדינה, ותאמין שלא אכפת להם אם כל משאבי המדינה ילכו רק אליהם, כי מבחינתם כל השאר נחותים יותר, ואלוהים ייגן עליהם אם יקרה משהו רע.

עוד דוגמא?
חוק הגיוס, חלק מכם הילל ושיבח את ליברמן על זה וזה כמובן לא מפתיע.
אתם יודעים כמה חרדים התגייסו לצהל בשנת 2017? 3100, אתם יודעים היעד שרוצה להציב חוק הגיוס? 3,330. עם גידול של 8% במהלך 3 (!) שנים.
עכשיו, החוק הזה הוא בדיחה שכולם בפוליטיקה מבינים שהיא כזו כי הקצב בו החרדים מתגייסים עולה ממילא על הקצב שדורש חוק הגיוס, לכן החוק פופוליסטי שלא באמת מקדם כלום.
ב2007 התגייסו 250 חרדים, תוך 10 שנים בלי חוק הגיוס יש 3,100, אז אתם מוחים כפיים לליברמן שהוא רוצה שתוך 3 שנים יתגייסו עוד 200 כשבעשור האחרון הקצב הוא עליה של 10% בשנה?
זה פחות השאלה של היעדים עצמם, ויותר מה היחס ליעדים.
ליברמן התעקש שהיעדים יהיו בחוק, ולא נתונים לשיקול הממשלה, שכל מה שהיא עשתה תמיד זה לדחות ולדחות ולדחות, ולמה? כי הם היו כבולים לחרדים.
הטענה היא גם שזה לא רק עניין חוק הגיוס, אבל זה היה הסימפטום המרכזי. הבעיה הייתה חוסר האונים של המדינה מול הדרישות של החרדים, וחוסר מתיחת קו בין מה הן דרישות הגיוניות ומה לא.
למה צריך שליברמן שקיבל 5 מנדטים יריב עם החרדים על מה הגיוני ומה לא, ולא מפלגת השלטון שקיבלה מעל ל-30 מנדטים?

רק שתבינו עם מה נתניהו היה צריך להתמודד, התקשורת עשתה על זה סיבוב כי היא ידעה מי הם ומה הם מצביעי כחול לבן ולפיד, ומי הם שונאי נתניהו וכמה קל להאביס אותם בחרא.
התקשורת לא שונאת את ביבי, אלא פשוט שאתה רואה משהו רע אתה מצביע עליו.
זה לא שביבי צח כשלג, יש לו הרבה רפש בין אם חוקי טכנית או לא, וקל מאוד להצביע עליו.

צרפת, ספרד, בלגיה, דנמרק, שוויץ, איטליה, יוון הם לא דמוקרטיות? שם יש חסינות מול פלילים, ככה שהטיעון שלך הלך לעזאזל.
רוב המדינות שציינת פה יש להן חסינות חלקית ביותר, בעיקר רק הגנה ממעצר, לא כנגד חקירה והליכים פליליים, והמגמה הולכת יותר ויותר כנגד הסרת חסינות, ולא העלאה שלה.
דרך אגב, לביבי יכולה להיות חסינות מהחוק אם הוא רוצה, הוא פשוט צריך לבקש אותה וזה יעלה להצבעה בכנסת. הבעיה שזה ייגן עליו רק ממה שהוא מתכוון לעשות ולא ממה שהוא עשה, ולכן הוא ניסח חוק פרסונלי שייגן עליו. החוק הזה פועל בצורה מקרית לחלוטין בצורה רטרואקטיבית, אז במקרה זה ישפיע גם עליו והוא יהיה חסין ממה שהוא עשה כבר. דרך אגב, חקיקה רטרואקטיבית היא נדירה מאוד ומיועדת בעיקר לחוקים שמוציאים משהו מהנורמה, שככה לא יהיה אפשר להאשים אנשים שהם עשו משהו שרק מעכשיו הוא לא חוקי.

אתה שוב לא מבין מה זה דמוקרטיה, ברגע שפקידים שלא נבחרו עיי העם מבטלים חוקים של העם - זו לא דמוקרטיה, וזה מצב אבסורדי ששמור כמעט ורק לישראל, לכן שוב, גם הטיעון הזה שלך הולך לעזאזל
בדמוקרטיה גם יש הפרדת רשויות, ומכיוון שתחת ביבי בוטלה ההפרדה בין הרשות המבצעת (הממשלה) למחוקקת (הכנסת) כאשר הכנסת כבר הפכה להיות בעיקר חותמת גומי של הממשלה, בית המשפט (הרשות השופטת) צריך להרים את ראשו יותר. ודרך אגב, בית המשפט לא עושה שום דבר שלא בסמכותו בישראל או בשאר העולם, פשוט בישראל רואים את זה הרבה יותר כי כמות החוקים שלא חוקיים (כלומר מתנגשים עם חוקים וזכויות בסיס אחרים) היא גדולה מאוד

זה כבר פשוט גוש של שטויות אחד גדול.
אני שמאלני שגר בחו"ל לא זכור לי מצב שהלכתי להכפיש את ישראל, ההפך בכל דיון אני מגן עליה.
יש לך בכלל מושג מה זה שמאל? מה העמדות של אדם שמאלני? מה זה אומר בפועל? לא, אין לך שמץ של מושג.
אתה רק לוקח דוגמאות קיצון שרוב השמאל מגנה גם ככה ומכליל את זה על כולם.
איך היית מרגיש אם הייתי אומר שכל הימנים הם אנרכיסטים, מציתים מסגדים וילדים קטנים, זורקי אבנים, שורפי דגלי ישראל, ומכי חיילים?
כל מה שתיארתי עכשיו הם מעשים שנעשו ע"י ימין קיצון, שום דבר לא מומצא, אבל אתה יכול להבין לבד שאני מכליל בצורה גסה פה.
פעם ימין ושמאל היה בארץ 2 דעות פוליטיות לגיטימיות, גם אם מתנגשות, ולשניהם היו קיצונים. מאז ביבי רק להאמין בשמאל הפך להיות מילה זהה לבוגד.

אז ככה, בוא נזרום איתך ונמסור לגנץ את המנדט.
אין יקים ממשלה? עם מרצ, העבודה, הערבים, חיזבאללה וחמינאי?
כבר דיברו על זה מליון פעם גם בחדשות השמאלניות שאמרו ש וואלה ממשלה בראשות גנץ לא תהיה, לא בגלל ש רק ביבי (בכל זאת, מדובר בחדשות השמאלניות) אלא בגלל שאין לו עם מי להקים ממשלה כזאת, ונניח שכן, זאת תהיה ממשלה שמאלנית ביותר פלוס המפלגות הערביות.

אשמח לשמוע איך בדיוק גנץ היה מקים ממשלה?
תגידו אתם רציניים? ביבי רצה להרכיב ממשלה עם מפלגת העבודה מפלגת שמאל מוצהרת, הוא לא שם עליכם ועל הדעות הפוליטיות שלכם הוא רק רוצה לשבת על כיסא ולהחזיק את הכתר.

דרך אגב אני חייב לשאול על כול מי שתומך שחוק החסינות
נצא מנקודת הנחה שביבי אכן חף מפשע , בעוד כמה שנים הוא יעזוב וראש ממשלה מושחת אחר יעלה, מה אם אותו ראש ממשלה אכן היה אשם ויהיה נוכל אשר ירצה לשדוד את קופת המדינה? ביבי אולי כבר ילך אבל חוק החסינות עדיין ישאר ואיתו גם הנזק הסיכון שבא איתו.

מה נעשה אז?

תגידו אתם רציניים? ביבי רצה להרכיב ממשלה עם מפלגת העבודה מפלגת שמאל מוצהרת, הוא לא שם עליכם ועל הדעות הפוליטיות שלכם הוא רק רוצה לשבת על כיסא ולהחזיק את הכתר.
ביבי ניסה להרכיב ממשלה ולא ללכת לבחירות חוזרות, גם אם זה אומר שמפלגת העבודה עם זה שהיא שמאל מוצהר תכנס לממשלה. זה שהיא תכנס לממשלה זה לא אומר שהיא עומדת בראשות הממשלה ומעכשיו הממשלה שמאלנית קיצונית.
הבעיה שכל מה שביבי ינסה לעשות יהיה לא בסדר אז מה היית עושה במקומו? ליברמן רוצה להפיל ממשלה, לא מוכן להתגמש על כלום גם אם באים לקראתו עד הסוף העיקר להפיל ממשלה. לא היית מנסה לצרף מפלגה אחרת בשביל להקים ממשלה ולחסוך את הבחירות החוזרות והבזבוז העצום של הכספים?
זה לא שהוא הלך למפלגות הערביות להקים ממשלה.

התקשורת לא שונאת את ביבי, אלא פשוט שאתה רואה משהו רע אתה מצביע עליו.
זה לא שביבי צח כשלג, יש לו הרבה רפש בין אם חוקי טכנית או לא, וקל מאוד להצביע עליו.
זה לא נכון אבל, לא אומר שביבי צח כשלג, כמו שאמרתי מקודם, כל ה120 חכ"ים לא צחים כשלג אלא ההפך הגמור מזה.
אבל תקשורת זכותה להצביע על משהו רע, זכותה להביע דעה נייטרלית .
מה שקורה בפועל זה דעה שאומרת שביבי הוא השטן לא פחות מכך, שרה עוד יותר גרוע ושאר המשפחה של ביבי שלא נדבר עליהם בכלל כמה הם גרועים.
עם כמה שבכל העולם יש תקשורת עוינת כזאת או אחרת למי שעומד בראשות הממשלה, אף מדינה לא מתקרבת לביזוי 24/7 של ביבי אצלנו.
אתה אומר ששמאל הפך להיות קללה, אני אומר שביבי הפך להיות קללה בזכות התקשורת והשטויות שאומרים עליו 24/7.
ועוד דבר, אני לא רואה שמצביעים על הדברים הרעים ששאר החכ"ים עושים, העיקר להתמקד במוקד הרוע - ביבי.

רוב המדינות שציינת פה יש להן חסינות חלקית ביותר, בעיקר רק הגנה ממעצר, לא כנגד חקירה והליכים פליליים, והמגמה הולכת יותר ויותר כנגד הסרת חסינות, ולא העלאה שלה.
דרך אגב, לביבי יכולה להיות חסינות מהחוק אם הוא רוצה, הוא פשוט צריך לבקש אותה וזה יעלה להצבעה בכנסת. הבעיה שזה ייגן עליו רק ממה שהוא מתכוון לעשות ולא ממה שהוא עשה, ולכן הוא ניסח חוק פרסונלי שייגן עליו. החוק הזה פועל בצורה מקרית לחלוטין בצורה רטרואקטיבית, אז במקרה זה ישפיע גם עליו והוא יהיה חסין ממה שהוא עשה כבר. דרך אגב, חקיקה רטרואקטיבית היא נדירה מאוד ומיועדת בעיקר לחוקים שמוציאים משהו מהנורמה, שככה לא יהיה אפשר להאשים אנשים שהם עשו משהו שרק מעכשיו הוא לא חוקי.
הבעיה במה שאתה אומר שעל כל שטות אפשר לפסול ולשלוח לכלא כל ראש ממשלה לפי הזמנה אישית.
מישהו לא מתאים לו שאחד ראש ממשלה אז בוא נזרוק אותו לכלא בגלל שפותחים חקירה נגדו על משהו לא משנה מה ולא משנה אם הוא בכלל אשם או לא. קודם לזרוק לכלא אחר כך נחשוב.

בדמוקרטיה גם יש הפרדת רשויות, ומכיוון שתחת ביבי בוטלה ההפרדה בין הרשות המבצעת (הממשלה) למחוקקת (הכנסת) כאשר הכנסת כבר הפכה להיות בעיקר חותמת גומי של הממשלה, בית המשפט (הרשות השופטת) צריך להרים את ראשו יותר. ודרך אגב, בית המשפט לא עושה שום דבר שלא בסמכותו בישראל או בשאר העולם, פשוט בישראל רואים את זה הרבה יותר כי כמות החוקים שלא חוקיים (כלומר מתנגשים עם חוקים וזכויות בסיס אחרים) היא גדולה מאוד
בג"ץ כבר שנים מעל החוק מעל הכל. שופטים שממנים את עצמם אף אחד לא בוחר אותם רק הם עצמם.
זה ידוע שבתי המשפט זה בחזקת השמאל במדינה, לא תמצא שופט ימני חלילה, ואם כן אולי איזה שופט זוטר בטח לא בבגץ, ואם תמצא בבגץ איכשהו שופט אחד זה מול 20 אחרים שהם שמאל מובהק.
לא הגיוני שבגץ עושה מה בראש שלו וברוב המקרים הולך דוך נגד הממשלה ונגד הצבא, איך שלא תהפוך את זה זה מה שקורה וזה מצב לא הגיוני.

ביבי ניסה להרכיב ממשלה ולא ללכת לבחירות חוזרות, גם אם זה אומר שמפלגת העבודה עם זה שהיא שמאל מוצהר תכנס לממשלה. זה שהיא תכנס לממשלה זה לא אומר שהיא עומדת בראשות הממשלה ומעכשיו הממשלה שמאלנית קיצונית.
הבעיה שכל מה שביבי ינסה לעשות יהיה לא בסדר אז מה היית עושה במקומו? ליברמן רוצה להפיל ממשלה, לא מוכן להתגמש על כלום גם אם באים לקראתו עד הסוף העיקר להפיל ממשלה. לא היית מנסה לצרף מפלגה אחרת בשביל להקים ממשלה ולחסוך את הבחירות החוזרות והבזבוז העצום של הכספים?
זה לא שהוא הלך למפלגות הערביות להקים ממשלה.

זה לא נכון אבל, לא אומר שביבי צח כשלג, כמו שאמרתי מקודם, כל ה120 חכ"ים לא צחים כשלג אלא ההפך הגמור מזה.
אבל תקשורת זכותה להצביע על משהו רע, זכותה להביע דעה נייטרלית .
מה שקורה בפועל זה דעה שאומרת שביבי הוא השטן לא פחות מכך, שרה עוד יותר גרוע ושאר המשפחה של ביבי שלא נדבר עליהם בכלל כמה הם גרועים.
עם כמה שבכל העולם יש תקשורת עוינת כזאת או אחרת למי שעומד בראשות הממשלה, אף מדינה לא מתקרבת לביזוי 24/7 של ביבי אצלנו.
אתה אומר ששמאל הפך להיות קללה, אני אומר שביבי הפך להיות קללה בזכות התקשורת והשטויות שאומרים עליו 24/7.
ועוד דבר, אני לא רואה שמצביעים על הדברים הרעים ששאר החכ"ים עושים, העיקר להתמקד במוקד הרוע - ביבי.

הבעיה במה שאתה אומר שעל כל שטות אפשר לפסול ולשלוח לכלא כל ראש ממשלה לפי הזמנה אישית.
מישהו לא מתאים לו שאחד ראש ממשלה אז בוא נזרוק אותו לכלא בגלל שפותחים חקירה נגדו על משהו לא משנה מה ולא משנה אם הוא בכלל אשם או לא. קודם לזרוק לכלא אחר כך נחשוב.

בג"ץ כבר שנים מעל החוק מעל הכל. שופטים שממנים את עצמם אף אחד לא בוחר אותם רק הם עצמם.
זה ידוע שבתי המשפט זה בחזקת השמאל במדינה, לא תמצא שופט ימני חלילה, ואם כן אולי איזה שופט זוטר בטח לא בבגץ, ואם תמצא בבגץ איכשהו שופט אחד זה מול 20 אחרים שהם שמאל מובהק.
לא הגיוני שבגץ עושה מה בראש שלו וברוב המקרים הולך דוך נגד הממשלה ונגד הצבא, איך שלא תהפוך את זה זה מה שקורה וזה מצב לא הגיוני.
זה

ליברמן התעקש כי הוא ניסה משהו למען הפאקניג המדינה שיוון הנטל זה משהו חשוב שתאמין לי גם אתה הייתה מודה לו ברגע שהייתה רואה נטל המס שלך יורד.
מה היה עוזר לנו עם ביבי היה מרים עם גבאי?
עוד ממשלה שלא עושה כלום חוץ מלרדוף את הזנב של עצמה . אם הוא באמת היה רוצה לעזור למדינה הוא היה פשוט מוותר על הכתר

זה פשוט אומר שביבי חסר עקרונות, לא משנה לו איך הממשלה תראה, ימין, שמאל, מרכז, קיצונית לכיוון כלשהו, העיקר שהממשלה תהיה בראשותו.
הוא כינה את גנץ שמאל ומסוכן על זה שהוא ימין, רק מעט פחות, אבל כשממשלה בראשותו בסכנה, הוא שובר שמאלה חזק ומבקש ממפלגת שמאל מובהקת להצטרף אליו.
אם היו לו עקרונות הוא היה מודה בתבוסה לפני.

ליברמן בא עם עקרונות. אותם עקרונות היו שהוא לא מוכן שהדתיים יכתיבו את דרך הממשלה. אני לא עכשיו אתווכח האם הדרכים שלו צודקות או האם הכוונות שלו היו טהורות או לא, אבל העיקרון הוא כן חשוב וצודק, הוא בסופו של דבר לא ויתר על העקרונות שלו כמו ביבי.
וביבי לא היה חייב ללכת לבחירות. בחירות אחרי חוסר יכולת להקים קואליציה זה לא הפרוצדורה שאמורה להתרחש. בחוסר יכולת להקים קואליציה המנדט חוזר לנשיא, והוא מקיים פגישות נוספות כדי לראות האם ההמלצות השתנו, ולתת למישהו אחר הזדמנות להרכיב קואליציה.
העם רק לפני חודשים ספורים הביע את דעתו, למה צריך לשאול אותו שוב? העם בחר נציגים, עכשיו תנו לנציגים לפתור את העניין, לא צריך לערב את כל העם שוב.
אבל ביבי לא מרוצה מהנציגים, אז הוא רוצה בחירות נוספות כדי להחליף אותם לכאלה שכן יבנו איתו קואליציה

זה רק נראה ככה כי ביבי ומשפחתו פשוט מעורבים בהר של עברות ומעשים מלוכלכים (למשל הבן שלו כל שבוע מעורב בפרשיה מטרידה אחרת).
גם זכותו של ביבי, כמו כל מנהיג, לבוא ולהתראיין, לנסות לטהר את שמו, או לפחות לשלוח נציגים מטעמו כשירים מנטלית. את מי הוא שולח במקום? ביטן, מיקי זהר, ורגב. 3 אסלות אנשיות, וביבי מקווה שהסירחון שלהם יסיט מהסירחון שלו.

מצביעים ומצביעים. מצביעים על ליצמן שמנצל את כוחו לרעה ומגן על פדופילים, שותפו הטבעי של ביבי. מצביעים על דרעי שפעם אחר פעם מקבל כוח ומשתמש בו למטרות שוחד ובצע, גם שותפו הטבעי של ביבי. על ביטן ממפלגתו של ביבי שחשוד בשוחד (היחיד עם ההגינות לצאת מתפקידו כשהוא חשוד), ועוד רבים. אבל אף אחד לא מעורב בכל כך הרבה דברים כמו נתניהו.

אני לא חושב שאתה מבין כמה זה קשה לזרוק ראש ממשלה לכלא, עובדה שביבי 20 שנה מעורב בפרשיות ולא נכנס מעולם לכלא.
צריך שהמשטרה תעשה חקירה ראשונית, אם יש לה סיבה מספקת היא צריכה לעשות חקירה מקיפה, וכל פוליטיקאי שנחקר צריך אישור של היועץ המשפטי. אחר כך המשטרה צריכה להעביר את כל המידע ליועץ המשפטי שצריך לבדוק בעצמו את ממצאי החקירה, הוא צריך לאשר שהתיק יעבור למערכת המשפט, ושם ראש הממשלה צריך להגן על עצמו.
זה לא תהליך פשוט, הוא לוקח שנים, והוא צריך לעבור המון ידיים והמון רשויות שצריכות להסכים שנעשתה פה עבירה, ושאי אפשר לפתור אותה בלי כלא.
לומר שעל כל שטות אפשר לפסול ראש ממשלה זה שטות מוחלטת, חרטא שהאכילו אותך בתקשורת הכל כך שמאלנית.
עד עכשיו רק ראש ממשלה אחד נכנס לכלא, וזה אחרי שנים של גרירת רגליים ואחרי שהוא התפטר מתפקידו

בג"צ לא מעל החוק, הוא קובע לפי החוק. שום חוק שנפסל לא היה סתם ככה, אלא רק במידה ובאמת הוא התנגש עם חוקים אחרים או זכויות אדם בסיסיות.
בית המשפט זה לא מקום של פוליטיקה, וזה משהו שהימין לא מבין.
נראה לך שכששופט משחרר רוצח כי אין מספיק ראיות הוא עושה את זה מרצון? או ההפך, ששולח אדם לכלא שטוען שהוא חף מפשע אבל הראיות מצביעות עליו, זה גם מרצון של השופט?
בית המשפט, ובג"צ איתו, מתנהל בצורה שבה דעות ועובדות מתנגשות, ומי שמוכיח שידו על העליונה, הפסיקה תהיה בעדו.
המקום היחיד שפוליטיקה יכולה אולי להשפיע, היא במקרים בהם בג"צ מחליט האם מקרה שמגיע אליו אמורים להגיע למשפט או לא, ובשיקול הדעת האם לפסול מקרה מבכלל להגיע לבית המשפט. אבל זה לא משפיע על תוצאות המשפט, שבו באמת נשקלים כל הדברים

כל המיתוג של ביבי כימני במערכת הבחירות האחרונה והנוכחית זה בדיחה.
וליברמן אגב ליצן, כל הרעש שלו סביב חוק הגיוס זה קשקוש, מי שחקר קצת על החוק הזה יודע שזה ממש לא אומר שהחרדים מתגייסים.

הייתי שמח להצביע לליכוד אבל יושב שם ביבי ודי. הגיע הזמן שיהיה ראש ממשלה אחר. לא ארחיב. אבל פשוט באמת שילך הביתה. וזה לא בגלל העמדות הפוליטיות שלי.. (שהן בעיקר זהות למי שמצביע ביבי) אלא יותר לחלק שמופנה לביבי כבן אדם ומשפחתו. די. לך כבר.
הצבעתי לכחול לבן אבל אחרי שראיתי עם מי הם ניסו להרכיב ממשלה הבנתי שזה אסון!

נראה לי אצביע לבנט ושקד אם ירוצו שוב פעם כמפלגה עצמאית.. שיחזרו לעניינים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית