הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

אני לא מבין.
אתה תומך במדיניות יותר סוציאליסטית, אבל מתנגד לקצבאות ילדים?
אתה תומך בסוציאליזם, וחושב שההוצאות הממשלתיות "על שטויות" צריכות להיות מינימאליות? לא נראה לי שאתה מבין מה זה סוציאליזם או איך זה עובד.
בכל מקרה, מדינת ישראל כרגע הרבה יותר סוציאליסטית מקפיטליסטית.
סוציאליזם אומר שלממשלה יש כוח, ואם לממשלה יש כוח תהיה שחיתות.

מה זה שיוויון הזדמנויות? אם אבא שלך מיליונר ויש לך כמה שיעורים פרטיים שתרצה מגיל 0, אז או שאאסור עליך לקחת שיעורים פרטיים, או שאחלק שיעורים פרטיים ב"חינם" לכולם, וכמובן ששתי האפשרויות מטומטמות.
מה, מפתיע אותך שמי שמשלם יותר בשביל חינוך מקבל תמורה טובה יותר? מה הלאה, נמנע מכולם אימונים אישיים כי יש כאלה שאין להם כסף לזה? נכריח את כולם להשתמש באותם חרא שירותי רפואה כדי שלא יקבלו שירותים טובים יותר בתשלום?
מה אתה מתפלא שאנשים חוששים מזה שה"ערבים נוהרים לקלפיות"? הם הרי מצביעים למפלגות שבהגדרתן (כפי שהראתי) מתנגדות לקיומה של מדינת ישראל, אתה לא רואה איך זה יכול להרתיע אנשים?
דרך אגב, ממשלת ביבי האחרונה הייתה זו שהוציאה הכי הרבה כסף על ערבים בהיסטוריה של מדינת ישראל, גם במובנים יחסיים.

אפשר בהחלט, אבל האובססיה הבזויה הזאת ל"כסף" שהחרדים גונבים, שהוא בין 1-2 מיליארד שקל בשנה מרדדת את הדיון סביב הביזבוז הציבורי האמיתי - 180 מיליארד שקל בשנה של משכורות במגזר ציבורי שמן וחסר תועלת.
שם נמצא הכסף, לא אצל החרדים שאתם כל כך אובססיביים לגביהם.

"ההגנה הממשלתית" על הכלכלה היא מה שמרחיק אותנו כמו מדינות על כלכלה חופשית ופרועה כמו ארה"ב, שוויץ, אוסטרליה, דנמרק וניו זילנד, ומקרב אותנו למדינות בהן לא קיים מעמד ביניים עליון צר, כמו יוון, ונצואלה וצפון קוריאה.
המדינה לא יודעת לנהל כלום, בטח לא כלכלה.

אה, והעלאת שכר המינימום זו אחלה דרך לזרוק את הערבים המסכנים שלך החוצה מהשוק (וגם את החרדים), שכן הם האוכלוסייה הכי פחות מוכשרת והם יהיו הראשונים לצאת החוצה משוק העבודה כששכר המינימום יהיה יותר גבוה מהתפוקה שהם נותנים.

אם לא הבנת אתה מתווכח עם בנאדם שלא חיי במציאות , לא מבין בפוליטיקה הישראלית בכלכלה ולא ניזון מנתוני הלמס לשום דבר , זה בוט שכל המאבק שלו זה לשמר את הבועה שהוא מדמיין דרכה את המציאות ושום דבר שתגיד לא הולך לשנות את זה, זו ספרה קיומית אחרת , לא טען שום דבר, לא ניסה לסתור שום טיעון, פשוט מנסה למצוא פירצות כדי לא לצאת חייב , בזבוז זמן.
וויכוחים פוליטים תשמור לאתר רוטר, לקבוצות פוליטיות בפייסבוק כמו חופל ובאוף טופיק של הפורום ״הסולידית״, פה זה עצוב

אתה תומך במדיניות יותר סוציאליסטית, אבל מתנגד לקצבאות ילדים?
אני בעד קצבאות ילדים, אבל נגד קצבאות ללא הגבלה.
עד ילד שני, משם בשלישי הקצבה פחותה, וברביעי כבר אין. אם אתה רוצה יותר מ-3 ילדים, לך על זה, במימון שלך.

אתה תומך בסוציאליזם, וחושב שההוצאות הממשלתיות "על שטויות" צריכות להיות מינימאליות? לא נראה לי שאתה מבין מה זה סוציאליזם או איך זה עובד.
כנראה ההגדרה שלי ושלך לשטויות שונה.
תמיכה באוכלוסיות מוחלשות זה לא שטויות. תמיכה באירגוני עובדים מונופוליסטיים זה שטויות.
אני מדבר על הוצאות שלא צריכות להתקיים. כמו למשל כניעה לחרדים ואי ביצוע עבודות ברכבת או בכבישים בשבת עולה מיליארדים לאזרחים. זה בזבוז מיותר.

סוציאליזם אומר שלממשלה יש כוח, ואם לממשלה יש כוח תהיה שחיתות.
שחיתות יש בסוציאליזם ולא בסוציאליזם, לא צריך לחפש בכוח בתוך שיטה אחת או אחרת

מה זה שיוויון הזדמנויות? אם אבא שלך מיליונר ויש לך כמה שיעורים פרטיים שתרצה מגיל 0, אז או שאאסור עליך לקחת שיעורים פרטיים, או שאחלק שיעורים פרטיים ב"חינם" לכולם, וכמובן ששתי האפשרויות מטומטמות.
מה, מפתיע אותך שמי שמשלם יותר בשביל חינוך מקבל תמורה טובה יותר? מה הלאה, נמנע מכולם אימונים אישיים כי יש כאלה שאין להם כסף לזה? נכריח את כולם להשתמש באותם חרא שירותי רפואה כדי שלא יקבלו שירותים טובים יותר בתשלום?
אני לא אומר קומוניזם, אני אומר סוציאליזם.
זה אומר שהממשלה נותנת לכולם את אותו בסיס. אם למישהו יש כסף להוסיף על הבסיס הזה אז שילך על זה. אבל הממשלה צריכה להתחיל מאותו בסיס. זה אומר שהם משקיעים בחינוך של כולם בצורה שווה

מה אתה מתפלא שאנשים חוששים מזה שה"ערבים נוהרים לקלפיות"? הם הרי מצביעים למפלגות שבהגדרתן (כפי שהראתי) מתנגדות לקיומה של מדינת ישראל, אתה לא רואה איך זה יכול להרתיע אנשים?
אולי אם הייתה מפלגה לא ערבית שאומרת שהיא תדאג לערבים אז הם היו גם מצביעים להם. אבל הישראלי הממוצע מקיא מעט בפה כשהוא שומע "עזרה לערבים", והפוליטיקאים מימין ומרכז מודעים לזה היטב

דרך אגב, ממשלת ביבי האחרונה הייתה זו שהוציאה הכי הרבה כסף על ערבים בהיסטוריה של מדינת ישראל, גם במובנים יחסיים.
אני אשמח לראות נתונים כאלה, במיוחד נתונים שלא רק מראים שסכום הנטו הוא הגדול ביותר, אלא גם שהסכום הזה מושקע בצמצום פערים, ולא רק כתוצאה מיותר השירותים.

אפשר בהחלט, אבל האובססיה הבזויה הזאת ל"כסף" שהחרדים גונבים, שהוא בין 1-2 מיליארד שקל בשנה מרדדת את הדיון סביב הביזבוז הציבורי האמיתי - 180 מיליארד שקל בשנה של משכורות במגזר ציבורי שמן וחסר תועלת.
שם נמצא הכסף, לא אצל החרדים שאתם כל כך אובססיביים לגביהם.
האובססיה היא לא רק כנגד המספר נטו, אלא כנגד העליה התמיד מתמדת בהוצאות הממשלה על אוכלוסיה כל כך קטנה, על חוסר הפרופורציה המטורף בהשקעה באוכלוסיה, בעוד שבו זמנית הממשלה מחפשת איך הם יתרמו פחות למדינה, אם זה בשרות צבאי, מיסים, או טיפוח הבורות, שיעלה לכולנו בצורה משמעותית בעתיד הלא רחוק, בגלל שתהיה לך אוכלוסיה גדולה יותר ויותר שלא יכולה למצוא תעסוקה גם אם היא תרצה.
דבר נוסף הוא הכפיה הדתית שאוכלוסיה כל כך קטנה מכפיפה על הממשלה, ומשם על האוכלוסיה. כמו שציינתי מקודם, שמירת השבת בעבודות הציבוריות עולות מיליארדים. תחום הכשרות עולה מיליארדים מהכיס של הישראלים והכל בגלל המונופול של הרבנות.
נכון שאולי הממשלה משלמת ישירות 1-2 מיליארד וזה די כלום, אבל היא גם מפסידה מיליארדים ממיסים, מפסידה מיליארדים בגלל גחמות דתיות, והעם מפסיד מיליארדים בגלל כפיה דתית בחסות הממשלה. כל זה מסתכם בעשרות אם לא מאות מיליארדים בצורה ישירה ועקיפה לעם ישראל.

"ההגנה הממשלתית" על הכלכלה היא מה שמרחיק אותנו כמו מדינות על כלכלה חופשית ופרועה כמו ארה"ב, שוויץ, אוסטרליה, דנמרק וניו זילנד, ומקרב אותנו למדינות בהן לא קיים מעמד ביניים עליון צר, כמו יוון, ונצואלה וצפון קוריאה.
המדינה לא יודעת לנהל כלום, בטח לא כלכלה.
מה שמרחיק אותנו מכלכלות העולם הוא המונופולים בחסות הממשלה, הבעיה היא בממשלה ולא בשיטה.
הממשלה יכולה בקלות לפתוח את תחום התחבורה לתחרות, את תחום האנרגיה לתחרות, ואת תחום הנמלים לתחרות, ולהשאיר הכל תחת רגולציה ממשלתית, אבל הם פשוט לא רוצים לעשות את זה בגלל שיטת הפריימריז, שבהם מתפקדים מוועדי העובדים מחזיקים בהמון כוח בתוך המפלגות. זה גם הסיבה שהממשלה לא מטילה סנקציות כבדות על חברות או וועדים שכביכול סוחטים את הממשלה.

אה, והעלאת שכר המינימום זו אחלה דרך לזרוק את הערבים המסכנים שלך החוצה מהשוק (וגם את החרדים), שכן הם האוכלוסייה הכי פחות מוכשרת והם יהיו הראשונים לצאת החוצה משוק העבודה כששכר המינימום יהיה יותר גבוה מהתפוקה שהם נותנים.
מי שלא יעבוד מספיק בשביל השכר שלו מגיע לו להיזרק
אם לא הבנת אתה מתווכח עם בנאדם שלא חיי במציאות , לא מבין בפוליטיקה הישראלית בכלכלה ולא ניזון מנתוני הלמס לשום דבר , זה בוט שכל המאבק שלו זה לשמר את הבועה שהוא מדמיין דרכה את המציאות ושום דבר שתגיד לא הולך לשנות את זה, זו ספרה קיומית אחרת , לא טען שום דבר, לא ניסה לסתור שום טיעון, פשוט מנסה למצוא פירצות כדי לא לצאת חייב , בזבוז זמן.
וויכוחים פוליטים תשמור לאתר רוטר, לקבוצות פוליטיות בפייסבוק כמו חופל ובאוף טופיק של הפורום ״הסולידית״, פה זה עצוב
מצחיק שאתה אומר שאני בוט כשאתה מופיע בפורום רק כשיש צורך בליצור פרובוקציה

כן, אני תומך במדיניות יותר סוציאלית, אבל לרוע המזל היא כמעט בלתי אפשרית בפליטה הישראלית נכון להיום, כי כדי שסוציאליזם יעבוד השחיתות צריכה להיות מינימלית וההוצאות הממשלתיות על שטויות צריכות להיות מינימליות יחסית (כמו משכורות עתק במגזר הציבורי כמו שציין @Bariah )

באיזה מדינה מדיניות סוציאליסטית כן עובדת?
בכל מדינה שתתן למנהיגים משטר סוציאליסטי תהיה שחיתות, זה למה סוציאליזם לא עובד.

באיזה מדינה מדיניות סוציאליסטית כן עובדת?
בכל מדינה שתתן למנהיגים משטר סוציאליסטי תהיה שחיתות, זה למה סוציאליזם לא עובד.
היום אין כמעט שום מדינה שהיא נטו סוציאליסטית אם בכלל, אבל כן יש מדיניות סוציאליסטית בהרבה מדינות קפיטליסטיות.
חופשת לידה זה סוציאליזם. דמי אבטלה זה סוציאליזם. פנסיה זה סוציאליזם.
לא צריך להיות מדינה סוציאליסטית כדי להינות מסוציאליזם מדוד ומבוקר

היום אין כמעט שום מדינה שהיא נטו סוציאליסטית אם בכלל, אבל כן יש מדיניות סוציאליסטית בהרבה מדינות קפיטליסטיות.
חופשת לידה זה סוציאליזם. דמי אבטלה זה סוציאליזם. פנסיה זה סוציאליזם.
לא צריך להיות מדינה סוציאליסטית כדי להינות מסוציאליזם מדוד ומבוקר

אז לא הבנתי מה הטיעון שלך.
איזו מדינה לדעתך כדאי לנו לחקות?
המדיניות שלנו קפיטליסטית מדי או סוציאליסטית מדי?

אז לא הבנתי מה הטיעון שלך.
איזו מדינה לדעתך כדאי לנו לחקות?
המדיניות שלנו קפיטליסטית מדי או סוציאליסטית מדי?
אני לא אומר שאנחנו צריכים לחקות אף מדינה בצורה אחידה, אלא ללמוד מה עובד ומה לא.
אני בעד קפיטליזם, אבל עד גבול מסויים. למשל בארה"ב תחום הרפואה הוא קפיטליסטי ומופרט לחלוטין, ולכן הרפואה יקרה להחריד ולא נגישה במיוחד לחלקים גדולים מאוד באוכלוסיה.
בישראל למשל חברת החשמל היא תחת המדינה, ואנחנו רואים כמה "טוב" זה מביא לנו. שם אני חושב שצריך לפתוח לתחרות.
כלומר אני בעד שוק פתוח ותחרות, אבל כן צריך רגולציה ממשלתית וסבסוד בהרבה מקרים.
בחלק מהמקרים צריך יותר קפיטליזם (כמו פתיחת שוק האנרגיה) ובחלק יותר סוציאליזם (לדוגמא יותר תמיכה בזקנים, חופשות לידה מוארכות וחופשה גם לאבות)

אני בעד קצבאות ילדים, אבל נגד קצבאות ללא הגבלה.
עד ילד שני, משם בשלישי הקצבה פחותה, וברביעי כבר אין. אם אתה רוצה יותר מ-3 ילדים, לך על זה, במימון שלך.

כנראה ההגדרה שלי ושלך לשטויות שונה.
תמיכה באוכלוסיות מוחלשות זה לא שטויות. תמיכה באירגוני עובדים מונופוליסטיים זה שטויות.
אני מדבר על הוצאות שלא צריכות להתקיים. כמו למשל כניעה לחרדים ואי ביצוע עבודות ברכבת או בכבישים בשבת עולה מיליארדים לאזרחים. זה בזבוז מיותר.

שחיתות יש בסוציאליזם ולא בסוציאליזם, לא צריך לחפש בכוח בתוך שיטה אחת או אחרת

אני לא אומר קומוניזם, אני אומר סוציאליזם.
זה אומר שהממשלה נותנת לכולם את אותו בסיס. אם למישהו יש כסף להוסיף על הבסיס הזה אז שילך על זה. אבל הממשלה צריכה להתחיל מאותו בסיס. זה אומר שהם משקיעים בחינוך של כולם בצורה שווה

אולי אם הייתה מפלגה לא ערבית שאומרת שהיא תדאג לערבים אז הם היו גם מצביעים להם. אבל הישראלי הממוצע מקיא מעט בפה כשהוא שומע "עזרה לערבים", והפוליטיקאים מימין ומרכז מודעים לזה היטב

אני אשמח לראות נתונים כאלה, במיוחד נתונים שלא רק מראים שסכום הנטו הוא הגדול ביותר, אלא גם שהסכום הזה מושקע בצמצום פערים, ולא רק כתוצאה מיותר השירותים.

האובססיה היא לא רק כנגד המספר נטו, אלא כנגד העליה התמיד מתמדת בהוצאות הממשלה על אוכלוסיה כל כך קטנה, על חוסר הפרופורציה המטורף בהשקעה באוכלוסיה, בעוד שבו זמנית הממשלה מחפשת איך הם יתרמו פחות למדינה, אם זה בשרות צבאי, מיסים, או טיפוח הבורות, שיעלה לכולנו בצורה משמעותית בעתיד הלא רחוק, בגלל שתהיה לך אוכלוסיה גדולה יותר ויותר שלא יכולה למצוא תעסוקה גם אם היא תרצה.
דבר נוסף הוא הכפיה הדתית שאוכלוסיה כל כך קטנה מכפיפה על הממשלה, ומשם על האוכלוסיה. כמו שציינתי מקודם, שמירת השבת בעבודות הציבוריות עולות מיליארדים. תחום הכשרות עולה מיליארדים מהכיס של הישראלים והכל בגלל המונופול של הרבנות.
נכון שאולי הממשלה משלמת ישירות 1-2 מיליארד וזה די כלום, אבל היא גם מפסידה מיליארדים ממיסים, מפסידה מיליארדים בגלל גחמות דתיות, והעם מפסיד מיליארדים בגלל כפיה דתית בחסות הממשלה. כל זה מסתכם בעשרות אם לא מאות מיליארדים בצורה ישירה ועקיפה לעם ישראל.

מה שמרחיק אותנו מכלכלות העולם הוא המונופולים בחסות הממשלה, הבעיה היא בממשלה ולא בשיטה.
הממשלה יכולה בקלות לפתוח את תחום התחבורה לתחרות, את תחום האנרגיה לתחרות, ואת תחום הנמלים לתחרות, ולהשאיר הכל תחת רגולציה ממשלתית, אבל הם פשוט לא רוצים לעשות את זה בגלל שיטת הפריימריז, שבהם מתפקדים מוועדי העובדים מחזיקים בהמון כוח בתוך המפלגות. זה גם הסיבה שהממשלה לא מטילה סנקציות כבדות על חברות או וועדים שכביכול סוחטים את הממשלה.

מי שלא יעבוד מספיק בשביל השכר שלו מגיע לו להיזרק

מצחיק שאתה אומר שאני בוט כשאתה מופיע בפורום רק כשיש צורך בליצור פרובוקציה
זאת אומרת שאתה בעד עידוד ילודה, אבל רק עד כמה שמתאים לך.
נהדר.

מה זה תמיכה באוכלוסיות מוחלשות? לחלק להם קצבאות? אז למה שיעבדו? האם חרדים הם לא אוכלוסייה מוחלשת?
אי ביצוע עבודות ברכבת בשבת זה רע, אבל מה עם העובדה שהרכבת שובתת בממוצע כל שלושה ימים בלי שעושים משהו? הרי מי שאתה מצביע לו - ניסנקורן או גבאי, שניהם האבות של אותם ארגוני עובדים שאתה (אני מקווה) מתעב כל כך.
הבעיה שלי היא שאתם אוכלים את הראש על החרדים, שהיא בעיה אפסית לעומת ארגוני העובדים.
בוא תגיד לי אני שונא את ביבי כי הוא נכנע לאירגוני עובדים - אני אקבל (למרות שגנץ יכנע גם), אבל תפסיק לאכול את הראש על החרדים, זו בעיה משמעותית אבל לא העיקרית, לא לשם הולך 50% מהמס שאני משלם.

שחיתות יש בפוליטיקה ובסוציאליזם יש לפוליטיקאים יורת כוח והשפעה, זה עד כדי כך פשוט.
קח להם את הכסף וזה לא ישנה אם יהיו מושחתים.

ומה הוא אותו בסיס? 6000 שקל לתלמיד? 7000? 50 אלף? למה אתה חושב שזה לא המצב כרגע? מה, מישהו מונע מערבים ללמוד בכיתה ל5 יח' מתמטיקה?

מפלגה לא צריכה "לדאוג לערבים", כמו שהיא לא צריכה "לדאוג לאשכנזים" או "לדאוג לדרוזים".
מפלגה היא לא בייביסיטר, וצמיחה כלכלית תשפיע על ערבים כמו שתשפיע על יהודים.
ישראלים מקיאים בפה כשהם שומעים ראש מפלגה ערבית אומר שחמאס הוא לא ארגון טרור, לצערי לא כשהם שומעים ששופכים עליהם 15 מיליארד שקל הממשלה אישרה את תוכנית הענק במגזר הערבי: עלות התוכנית כ-15 מיליארד שקל - הכי הרבה אי פעם, כמו שאמרתי.

נכון, ומה אתה רוצה לעשות? להעלות קיצבאות ולהעלות את שכר המינימום.
זאת אומרת שהם ישארו בבית ויקבלו יותר כסף, וגם אם ירצו לעבוד החסם יהיה יותר גדול, כי מי ירצה להעסיק אדם ללא יכולות ב40 שקל לשעה?
העשרות מיליארדים שאתה מדבר עליהם זה בילבולי ביצים וזה לא מדוד ומגובה בשום צורה.
גם אחוז התעסוקה הנמוך אצל ערבים זה הפסד גדול של מיסים, מה איתם?
לגבי כפייה דתית זו בהחלט בעיה רצינית, והדרך היחידה לטפל בה היא להוציא את הממשלה מהחיים של האזרח, לא לדחוף אותה לשם בכיוון ההפוך.
מה אתה לא מבין? האוכלוסייה החרדית היא אוכלוסייה ענייה, וכל עוד תחלק קיצבאות גם הם יקבלו אותן.

מה זאת אומרת הממשלה יכולה לפתוח בקלות את התחבורה והנמלים לתחרות? היא לא יכולה לעשות את זה בקלות, כי מיספר 5 במפלגה שאתה מצביע לה, עד לפני שנכנס למפלגה, היה דואג להשבית את כל המשק ולגרום להפסדים גדולים יותר מההוצאות השנתיות שלך על חרדים בחודש.
הועדים הגדולים הם הרעה החולה הגרועה ביותר בהיסטוריה של המדינה ביחד עם הקביעות והפנסיות התקציביות, ולכולם אחראים הגרורות הסרטניות שמצאו דרכן לליכוד מצד אחד, אבל אלה שהוזמנו לכחול לבן מצד שני, ואלה שהעבודה ומרצ הן האמא ואבא שלהם מצד שלישי.

מה זה להשאיר הכל תחת רגולציה ממשלתית? הרגולציה הזאת היא הדבר היחיד שיצר את המצב המטופש הזה מלכתחילה, מה גורם לך לחשוב שלהטיל עוד רגולציה על רגולציה יעזור במשהו? אולי זה יעזור אם המוטיבציה שלך לצאת מאיו"ש היא ההצלחה הענקית של היציאה מרצועת עזה.
אני לא אומר שאנחנו צריכים לחקות אף מדינה בצורה אחידה, אלא ללמוד מה עובד ומה לא.
אני בעד קפיטליזם, אבל עד גבול מסויים. למשל בארה"ב תחום הרפואה הוא קפיטליסטי ומופרט לחלוטין, ולכן הרפואה יקרה להחריד ולא נגישה במיוחד לחלקים גדולים מאוד באוכלוסיה.
בישראל למשל חברת החשמל היא תחת המדינה, ואנחנו רואים כמה "טוב" זה מביא לנו. שם אני חושב שצריך לפתוח לתחרות.
כלומר אני בעד שוק פתוח ותחרות, אבל כן צריך רגולציה ממשלתית וסבסוד בהרבה מקרים.
בחלק מהמקרים צריך יותר קפיטליזם (כמו פתיחת שוק האנרגיה) ובחלק יותר סוציאליזם (לדוגמא יותר תמיכה בזקנים, חופשות לידה מוארכות וחופשה גם לאבות)
בארה"ב ההוצאה הממשלתית על בריאות פר אזרח היא עצומה, והרגולציה עוד יותר גדולה, כשאסור אפילו לחולה אסטמה להזמין משאף מאמזון בקנדה.

זאת אומרת שאתה בעד עידוד ילודה, אבל רק עד כמה שמתאים לך.
נהדר.
כן, שהילודה תיתמך רק עד מצב של החלפת האוכלוסיה או גידול קל, כלומר אם 2 הורים מביאים 2 ילדים, כשההורים ימותו ישארו 2 אנשים במקומם. ילד שלישי זה גם סבבה, אבל פחות.

מה זה תמיכה באוכלוסיות מוחלשות? לחלק להם קצבאות? אז למה שיעבדו?
אוכלוסיות מוחלשות הכוונה נכים, קשישים, אוכלוסיות מופלות או חסרי אמצעים (אדם לדוגמא שאין לו מספיק כסף לתמוך בעצמו כדי לבזבז ימים בלחפש עבודה).
קצבאות לא ייתנו להם חיי נוחיות, אבל מספיק כדי לשרוד

האם חרדים הם לא אוכלוסייה מוחלשת?
כן ולא. הם ללא ספק אוכלוסיה חלשה, אבל זה בגלל שהמדינה מעודדת אותם להיות חלשים. המדינה מאפשרת להם לא ללמוד ליב"ה, שזה באמת הבסיס של הבסיס. היא מעודדת לימודי תורה על פני לימודים אחרים. נותנת להם קצבאות מופרזות, תיעדופים שונים כמו בקניית דירות, ופיקוח מועא מאוד על מה קורה שם.
המדינה לא מחפשת לעזור להם להשתלב בחברה, ומחפשת כל דרך לאפשר להם להישאר מבודדים. זה כמובן תחת דרישות המפלגות החרדיות.

אבל מה עם העובדה שהרכבת שובתת בממוצע כל שלושה ימים בלי שעושים משהו? הרי מי שאתה מצביע לו - ניסנקורן או גבאי, שניהם האבות של אותם ארגוני עובדים שאתה (אני מקווה) מתעב כל כך.
ועדיין, ביבי וחבריו בשלטון כבר עשור והם לא עשו שום דבר בנידון. קל להאשים את מי שיצר את המצב, אבל לא כזה פשוט להאשים את מי שיכל לפתור את העניין?

בוא תגיד לי אני שונא את ביבי כי הוא נכנע לאירגוני עובדים - אני אקבל (למרות שגנץ יכנע גם), אבל תפסיק לאכול את הראש על החרדים, זו בעיה משמעותית אבל לא העיקרית, לא לשם הולך 50% מהמס שאני משלם.
אני שונא אותו גם בגלל זה, מי אמר שיש לי רק סיבה אחת לשנוא אותו?

שחיתות יש בפוליטיקה ובסוציאליזם יש לפוליטיקאים יורת כוח והשפעה, זה עד כדי כך פשוט.
קח להם את הכסף וזה לא ישנה אם יהיו מושחתים.
כרגע שחיתות יש לנו מפה עד הודעה חדשה בלי קשר לסוציאליזם, קשה לי להתייחס למה אם.

ומה הוא אותו בסיס? 6000 שקל לתלמיד? 7000? 50 אלף? למה אתה חושב שזה לא המצב כרגע? מה, מישהו מונע מערבים ללמוד בכיתה ל5 יח' מתמטיקה?
ההשקעה בתלמיד חילוני היא 29 אלף לשנה, תלמיד חרדי 37,700, ותלמיד ערבי 26,600. על זה אני מדבר, שאין השוואת תנאים. ההשקעה הבסיסית בין סוגי התלמידים לא שווה.

מפלגה לא צריכה "לדאוג לערבים", כמו שהיא לא צריכה "לדאוג לאשכנזים" או "לדאוג לדרוזים".
מפלגה היא לא בייביסיטר, וצמיחה כלכלית תשפיע על ערבים כמו שתשפיע על יהודים.
אבל היא כן צריכה לדאוג לרשויות המקומיות בצורה שווה, לא כמו מה שקורה עכשיו

ישראלים מקיאים בפה כשהם שומעים ראש מפלגה ערבית אומר שחמאס הוא לא ארגון טרור
שוב, אתה משווה בין דברים שלא קשורים אחד לשני בגלל שהנושא דומה

לצערי לא כשהם שומעים ששופכים עליהם 15 מיליארד שקל הממשלה אישרה את תוכנית הענק במגזר הערבי: עלות התוכנית כ-15 מיליארד שקל - הכי הרבה אי פעם, כמו שאמרתי.
זה בהחלט פרוייקט מכובד, השאלה האם בטוטאל זה עדיין יוצא יותר השקעה כוללת מבדרך כלל

נכון, ומה אתה רוצה לעשות? להעלות קיצבאות ולהעלות את שכר המינימום.
זאת אומרת שהם ישארו בבית ויקבלו יותר כסף, וגם אם ירצו לעבוד החסם יהיה יותר גדול, כי מי ירצה להעסיק אדם ללא יכולות ב40 שקל לשעה?
עבודות "בזויות" תמיד יהיו ותמיד הן יהיו נגישות גם לערבים.
תמיד יהיה צורך במלצרים, תמיד יהיה צורך במתדלקים, תמיד יהיה צורך בעובדים בחנויות. אני לא מאמין שזה מה שימנע מערבים לעבוד.

העשרות מיליארדים שאתה מדבר עליהם זה בילבולי ביצים וזה לא מדוד ומגובה בשום צורה.
המחיר של הפסקת העבודה בשבת: עשרות מיליארדי שקלים בשנה, לפחות

גם אחוז התעסוקה הנמוך אצל ערבים זה הפסד גדול של מיסים, מה איתם?
גם שם צריך עידוד לתעסוקה. זה מה שאני מנסה לומר פה כל הזמן הזה, שצריך לנסות לשלב את הערבים כמה שיותר בחברה

מה זאת אומרת הממשלה יכולה לפתוח בקלות את התחבורה והנמלים לתחרות? היא לא יכולה לעשות את זה בקלות, כי מיספר 5 במפלגה שאתה מצביע לה, עד לפני שנכנס למפלגה, היה דואג להשבית את כל המשק ולגרום להפסדים גדולים יותר מההוצאות השנתיות שלך על חרדים בחודש.
היא גם לא ניסתה יותר מדי. פתרונות אפשר למצוא גם אם הם קשים, אבל זה דורש החלטיות

הועדים הגדולים הם הרעה החולה הגרועה ביותר בהיסטוריה של המדינה ביחד עם הקביעות והפנסיות התקציביות, ולכולם אחראים הגרורות הסרטניות
אני מסכים איתך, לא מתכוון בכלל להתווכח על זה

מה זה להשאיר הכל תחת רגולציה ממשלתית? הרגולציה הזאת היא הדבר היחיד שיצר את המצב המטופש הזה מלכתחילה, מה גורם לך לחשוב שלהטיל עוד רגולציה על רגולציה יעזור במשהו?
אמרתי עוד רגולציה? אמרתי שתהיה רגולציה, היא יכולה להיות באספקטים מסויימים יותר ובחלק פחות, רק שיהיה מפוקח ברמה מסויימת.
כמו משק החלב, שם צריך להסיר את המכסות, אבל למנוע תיאום מחירים.
רגולציה לא אומר לחנוק את המשק, אלא אפשר גם רק לשים עין

אולי זה יעזור אם המוטיבציה שלך לצאת מאיו"ש היא ההצלחה הענקית של היציאה מרצועת עזה.
היציאה מעזה היא רעיון טוב, זה בהחלט עזר לישראל, אבל זה פשוט נוהל כל כך גרוע שזה לא פטר באמת את הבעיה

כן, שהילודה תיתמך רק עד מצב של החלפת האוכלוסיה או גידול קל, כלומר אם 2 הורים מביאים 2 ילדים, כשההורים ימותו ישארו 2 אנשים במקומם. ילד שלישי זה גם סבבה, אבל פחות.

אוכלוסיות מוחלשות הכוונה נכים, קשישים, אוכלוסיות מופלות או חסרי אמצעים (אדם לדוגמא שאין לו מספיק כסף לתמוך בעצמו כדי לבזבז ימים בלחפש עבודה).
קצבאות לא ייתנו להם חיי נוחיות, אבל מספיק כדי לשרוד

כן ולא. הם ללא ספק אוכלוסיה חלשה, אבל זה בגלל שהמדינה מעודדת אותם להיות חלשים. המדינה מאפשרת להם לא ללמוד ליב"ה, שזה באמת הבסיס של הבסיס. היא מעודדת לימודי תורה על פני לימודים אחרים. נותנת להם קצבאות מופרזות, תיעדופים שונים כמו בקניית דירות, ופיקוח מועא מאוד על מה קורה שם.
המדינה לא מחפשת לעזור להם להשתלב בחברה, ומחפשת כל דרך לאפשר להם להישאר מבודדים. זה כמובן תחת דרישות המפלגות החרדיות.

ועדיין, ביבי וחבריו בשלטון כבר עשור והם לא עשו שום דבר בנידון. קל להאשים את מי שיצר את המצב, אבל לא כזה פשוט להאשים את מי שיכל לפתור את העניין?

אני שונא אותו גם בגלל זה, מי אמר שיש לי רק סיבה אחת לשנוא אותו?

כרגע שחיתות יש לנו מפה עד הודעה חדשה בלי קשר לסוציאליזם, קשה לי להתייחס למה אם.

ההשקעה בתלמיד חילוני היא 29 אלף לשנה, תלמיד חרדי 37,700, ותלמיד ערבי 26,600. על זה אני מדבר, שאין השוואת תנאים. ההשקעה הבסיסית בין סוגי התלמידים לא שווה.

אבל היא כן צריכה לדאוג לרשויות המקומיות בצורה שווה, לא כמו מה שקורה עכשיו

שוב, אתה משווה בין דברים שלא קשורים אחד לשני בגלל שהנושא דומה

זה בהחלט פרוייקט מכובד, השאלה האם בטוטאל זה עדיין יוצא יותר השקעה כוללת מבדרך כלל

עבודות "בזויות" תמיד יהיו ותמיד הן יהיו נגישות גם לערבים.
תמיד יהיה צורך במלצרים, תמיד יהיה צורך במתדלקים, תמיד יהיה צורך בעובדים בחנויות. אני לא מאמין שזה מה שימנע מערבים לעבוד.

המחיר של הפסקת העבודה בשבת: עשרות מיליארדי שקלים בשנה, לפחות

גם שם צריך עידוד לתעסוקה. זה מה שאני מנסה לומר פה כל הזמן הזה, שצריך לנסות לשלב את הערבים כמה שיותר בחברה

היא גם לא ניסתה יותר מדי. פתרונות אפשר למצוא גם אם הם קשים, אבל זה דורש החלטיות

אני מסכים איתך, לא מתכוון בכלל להתווכח על זה

אמרתי עוד רגולציה? אמרתי שתהיה רגולציה, היא יכולה להיות באספקטים מסויימים יותר ובחלק פחות, רק שיהיה מפוקח ברמה מסויימת.
כמו משק החלב, שם צריך להסיר את המכסות, אבל למנוע תיאום מחירים.
רגולציה לא אומר לחנוק את המשק, אלא אפשר גם רק לשים עין

היציאה מעזה היא רעיון טוב, זה בהחלט עזר לישראל, אבל זה פשוט נוהל כל כך גרוע שזה לא פטר באמת את הבעיה
בדיוק כמו שקומוניזם הוא רעיון טוב רק לא נוהל נכון.
ולמה שלערבים תהיה עזרה כלשהי? לא כל כך מובן לי. ידוע לי על הרבה אפליות מתקנות לטובתם, יותר מדי. עזרה לנכים אני מבין, אבל לערבים? על מה ולמה מגיע להם לקבל משהו?

החרדים הם לא הבעיה העיקרית בישראל, אבל הם בעיה עצומה.
זה לא שאלה של כמה כסף הם לוקחים בפועל (ומדובר במיליארדים, שהולכים לכיס האישי של החרדים דרך קצבאות מפלות כאלה ואחרות, על תקצוב ישיבות, על מוסדות דתיים אחרים, פרוייקטים מיוחדים לדתיים כמו שיכון, ועמותות דת), אלא יותר שאלה של איך הם משפיעים על החברה בכוח.
לחרדים יש כוח אלקטוריאלי חזק מאוד כי הם מצביעים בכמויות ובצורה ממוקדת, חוד חנית, וזה מאפשר להם להשפיע על הדמוקרטיה רק לפי הצרכים שלהם ולעזאזל כל השאר.
בעזרת פוליטיקה הם לא רק מהווים נטל כלכלי, כי זה ניחא, נטלים כלכליים יש מכל החברות, הם גם מוצאים דרכים להמשיך להתרבות בלי צורך לדאוג לאיך הם יפרנסו את עצמם ואת משפחתם, הם לא מחפשים להשתלב בחברה, וההיפך, מנסים לבודד את עצמם מהחברה, ומנסים להשליט את חוקי החברה הפנימית שלהם על כל השאר (פקחי שבת).
עכשיו הם רק מהווים מטרד רציני, אבל אם המצב ימשך הם יגרמו לקריסת החברה, כי רק לתמוך בהם כי הם לא עובדים ישאב את כל משאבי המדינה, ותאמין שלא אכפת להם אם כל משאבי המדינה ילכו רק אליהם, כי מבחינתם כל השאר נחותים יותר, ואלוהים ייגן עליהם אם יקרה משהו רע.

זה פחות השאלה של היעדים עצמם, ויותר מה היחס ליעדים.
ליברמן התעקש שהיעדים יהיו בחוק, ולא נתונים לשיקול הממשלה, שכל מה שהיא עשתה תמיד זה לדחות ולדחות ולדחות, ולמה? כי הם היו כבולים לחרדים.
הטענה היא גם שזה לא רק עניין חוק הגיוס, אבל זה היה הסימפטום המרכזי. הבעיה הייתה חוסר האונים של המדינה מול הדרישות של החרדים, וחוסר מתיחת קו בין מה הן דרישות הגיוניות ומה לא.
למה צריך שליברמן שקיבל 5 מנדטים יריב עם החרדים על מה הגיוני ומה לא, ולא מפלגת השלטון שקיבלה מעל ל-30 מנדטים?

התקשורת לא שונאת את ביבי, אלא פשוט שאתה רואה משהו רע אתה מצביע עליו.
זה לא שביבי צח כשלג, יש לו הרבה רפש בין אם חוקי טכנית או לא, וקל מאוד להצביע עליו.

רוב המדינות שציינת פה יש להן חסינות חלקית ביותר, בעיקר רק הגנה ממעצר, לא כנגד חקירה והליכים פליליים, והמגמה הולכת יותר ויותר כנגד הסרת חסינות, ולא העלאה שלה.
דרך אגב, לביבי יכולה להיות חסינות מהחוק אם הוא רוצה, הוא פשוט צריך לבקש אותה וזה יעלה להצבעה בכנסת. הבעיה שזה ייגן עליו רק ממה שהוא מתכוון לעשות ולא ממה שהוא עשה, ולכן הוא ניסח חוק פרסונלי שייגן עליו. החוק הזה פועל בצורה מקרית לחלוטין בצורה רטרואקטיבית, אז במקרה זה ישפיע גם עליו והוא יהיה חסין ממה שהוא עשה כבר. דרך אגב, חקיקה רטרואקטיבית היא נדירה מאוד ומיועדת בעיקר לחוקים שמוציאים משהו מהנורמה, שככה לא יהיה אפשר להאשים אנשים שהם עשו משהו שרק מעכשיו הוא לא חוקי.

בדמוקרטיה גם יש הפרדת רשויות, ומכיוון שתחת ביבי בוטלה ההפרדה בין הרשות המבצעת (הממשלה) למחוקקת (הכנסת) כאשר הכנסת כבר הפכה להיות בעיקר חותמת גומי של הממשלה, בית המשפט (הרשות השופטת) צריך להרים את ראשו יותר. ודרך אגב, בית המשפט לא עושה שום דבר שלא בסמכותו בישראל או בשאר העולם, פשוט בישראל רואים את זה הרבה יותר כי כמות החוקים שלא חוקיים (כלומר מתנגשים עם חוקים וזכויות בסיס אחרים) היא גדולה מאוד

זה כבר פשוט גוש של שטויות אחד גדול.
אני שמאלני שגר בחו"ל לא זכור לי מצב שהלכתי להכפיש את ישראל, ההפך בכל דיון אני מגן עליה.
יש לך בכלל מושג מה זה שמאל? מה העמדות של אדם שמאלני? מה זה אומר בפועל? לא, אין לך שמץ של מושג.
אתה רק לוקח דוגמאות קיצון שרוב השמאל מגנה גם ככה ומכליל את זה על כולם.
איך היית מרגיש אם הייתי אומר שכל הימנים הם אנרכיסטים, מציתים מסגדים וילדים קטנים, זורקי אבנים, שורפי דגלי ישראל, ומכי חיילים?
כל מה שתיארתי עכשיו הם מעשים שנעשו ע"י ימין קיצון, שום דבר לא מומצא, אבל אתה יכול להבין לבד שאני מכליל בצורה גסה פה.
פעם ימין ושמאל היה בארץ 2 דעות פוליטיות לגיטימיות, גם אם מתנגשות, ולשניהם היו קיצונים. מאז ביבי רק להאמין בשמאל הפך להיות מילה זהה לבוגד.
לא יכולתי לכתוב את זה יותר טוב בעצמי.

דברים שאמרתי בעבר אבל רלוונטים גם היום...

- ועדים:
כולם כאן ישר צועקים שמדברים על ועדים ועובדי ציבור. נכון יש את נמל אשדוד וחברת חשמל וכו׳ שכולנו כאן מסכימים שזה בזיון שאין כדוגמתו. (יצא לי ללמוד בקורס שהמרצה היה חבר בועדת לבחינת הפרטת הנמל, אכנס לזה לעומק אם תרצו אבל זה לא פשוט כמו שכולם חושבים). אבל אתם שוכחים שרוב העובדים הציבוריים הם אנשים ישרים, עובדים קשה, לא מרוויחים הרבה- אחיות, רופאים, שוטרים, כבאים, מורים וכו׳ וכו׳ וכו׳. אני האחרון שיכחיש שיש שחיתות ובזבוז, אבל הבזבוז הוא בצמרת, לא בשטח (בעיקר).

- חרדים:
הרבה אנשים ״נגד״ חרדים מכמה סיבות מאוד טבעיות:
1. הנציגים שלהם שערוריתיים, אריה דרעי עבריין מורשע (גנב). נכנסים לחילוניים לחיים, מתבטאים בקיצוניות (חיילים מתים כי חיללו שבת) וכו׳.
2. זה לא משנה אם גיוס חרדים הוא חיובי או שלילי מבחינת כלכלית, שבנאדם צריך לתת 2-3 שנים מהתקופה הכי יפה וכיפית שלו בחיים ומישהו אחר לא - זה מקומם. זה עד כדי כך פשוט.
3. אנשים רואים בתקשורת את הקיצוניים, כמו בכל מיעוט. שאתה רואה חרדים יורקים על אנשים, מקללים נשים, מטרידים מינית וכו׳ וכו׳ וכו׳ - זה הרושם שיש לך על ציבור שלם. זה עצוב אבל נכון. החרדים באופן כללי הם קהילה מאוד סגורה, כמעט לא יוצא לך להיות באינטרקציה עם הרוב השפוי, ההגון והטוב.
4. אותו דבר עם ערבים. רואים רק את הרע והרפש בגלל הנציגים בכנסת. רוב הציבור רק רוצה לחיות בכבוד זה הכל.
5. קצב ילודה. אם היה X חרדים באוכלוסיה שהם ״נטל״ כלכלי נוכחי והיו נשארים בתור אחוז X - זה סביר. אבל החרדים מגדילים את יחסם באוכלוסיה בקצב אקספוננציאלי. עוד 50 שנה (סתם זרקתי מספר) הם יהיו הרוב. איך המדינה תתפקד שכל כך הרבה מהם נתמכים ע״י המדינה ולא מניעים את הכלכלה? לא משלמים מיסים? חיים בעוני ומוציאים מעט כסף בחודש? יש ממש סכנה קיומית כלכלית לעתיד המדינה.
6. יש לא מעט חרדים ברחבי העולם, הם חיים באושר ועובדים חרוצים, בדר״כ מאוד מוצלחים.

- אוסטרליה:
תמיד משעשע אותי שתומכי זהות מדברים על אוסטרליה, שישראל צריכה להיות יותר כמו אוסטרליה.
באוסטרליה יש ה-מ-ו-ן אספקטים של סוציאליזם שאין בארץ - קצבאות באופן כללי. לסטודנטים. למי שלא עובד (כן, יש דמי אבטלה לנצח אם אתה משחק את זה נכון), השלמת הכנסה, עזרה בשכד דירה לסטודנטים, הלוואות ללא ריבית ללימודים גבוהים ועוד המון דברים כאלה. איגודי עובדים כאן הרבה יותר חזקים (להוציא נמל אשדוד וחברת חשמל) והתנאי העסקה כאן הרבה יותר טובים. השכר מינימום כאן מאוד גבוה. קשה מאוד לפטר עובדים קבועים במגזר הפרטי. חוזי שכירות זה חוזה ממשלתי אחיד, אין שום חופש פעולה לבעלי דירות. אני יכול לחשוב על עוד המון דוגמאות... בקיצור המון דברים שזהות הייתה מתנגדת אליהם נחרצות.

ולמה שלערבים תהיה עזרה כלשהי? לא כל כך מובן לי. ידוע לי על הרבה אפליות מתקנות לטובתם, יותר מדי. עזרה לנכים אני מבין, אבל לערבים? על מה ולמה מגיע להם לקבל משהו?
כי אתה רוצה שהם ירגישו חלק מהמדינה, שהם ירגישו פטריוטיות.
את האמת, אם אני הייתי ערבי גם אני לא הייתי מרגיש ממש רצוי במדינה שלי והולך ומצביע למפלגה שתגרום לי להרגיש בבית, גם אם הם טרוריסטים

כן, יש דמי אבטלה לנצח אם אתה משחק את זה נכון
זה טיעון שתמיד מצחיק אותי של "למה לתת דמי אבטלה?איזה תמריץ יהיה להם לחפש עבודה?"
זה לא שאתה יושב בדירה היפה והנקיה שלך ורואה נטפליקס בטלוויזיה על הכורסא שלך, מגיע שליח ומוסר לך משכורת נאה. אתה צריך להראות שאתה מחפש עבודה בצורה קבועה, ודמי האבטלה שאתה מקבל הם לא תחליף למשכורת, זה רק מספיק בשביל להתקיים וגם זה לא תמיד.
אם מישהו מוכן להשקיע את כל זמנו בלרמות את המערכת כדי להשיג דמי אבטלה כל חייו, הוא גם ככה לא יתרום משמעותית לחברה ולתחום העבודה

כי אתה רוצה שהם ירגישו חלק מהמדינה, שהם ירגישו פטריוטיות.
את האמת, אם אני הייתי ערבי גם אני לא הייתי מרגיש ממש רצוי במדינה שלי והולך ומצביע למפלגה שתגרום לי להרגיש בבית, גם אם הם טרוריסטים

זה טיעון שתמיד מצחיק אותי של "למה לתת דמי אבטלה?איזה תמריץ יהיה להם לחפש עבודה?"
זה לא שאתה יושב בדירה היפה והנקיה שלך ורואה נטפליקס בטלוויזיה על הכורסא שלך, מגיע שליח ומוסר לך משכורת נאה. אתה צריך להראות שאתה מחפש עבודה בצורה קבועה, ודמי האבטלה שאתה מקבל הם לא תחליף למשכורת, זה רק מספיק בשביל להתקיים וגם זה לא תמיד.
אם מישהו מוכן להשקיע את כל זמנו בלרמות את המערכת כדי להשיג דמי אבטלה כל חייו, הוא גם ככה לא יתרום משמעותית לחברה ולתחום העבודה
איך זה שיתנו להם כסף יגרום להם להרגיש חלק מהמדינה?

איך זה שיתנו להם כסף יגרום להם להרגיש חלק מהמדינה?
לא אמרתי שצריך רק כסף, אבל בסיס יהיה להראות שהמדינה לא מזניחה אותם מבחינה כלכלית.
בנוסף צריך שמישהו בשלטון יגיד שגם הערבים הם אזרחי ישראל ושהם שווים לכולם, ההפך המוחלט ממה שנעשה עד עכשיו

לא אמרתי שצריך רק כסף, אבל בסיס יהיה להראות שהמדינה לא מזניחה אותם מבחינה כלכלית.
בנוסף צריך שמישהו בשלטון יגיד שגם הערבים הם אזרחי ישראל ושהם שווים לכולם, ההפך המוחלט ממה שנעשה עד עכשיו
במה הם לא שווים? חוץ מהטבות שהם מקבלים כמובן. איפה ובמה יש אפליה כלפי ערבים?

איפה ובמה יש אפליה כלפי ערבים?
באוניברסיטאות למשל.
אה סליחה, זה בעצם העדפה מתקנת. חוץ מזה שהם יכולים להתחיל ללמוד 3 שנים לפני ישראלי יהודי ממוצע (צה"ל וזה) מה שנותן להם יתרון נוסף.

- חרדים:
הרבה אנשים ״נגד״ חרדים מכמה סיבות מאוד טבעיות:
1. הנציגים שלהם שערוריתיים, אריה דרעי עבריין מורשע (גנב). נכנסים לחילוניים לחיים, מתבטאים בקיצוניות (חיילים מתים כי חיללו שבת) וכו׳.
2. זה לא משנה אם גיוס חרדים הוא חיובי או שלילי מבחינת כלכלית, שבנאדם צריך לתת 2-3 שנים מהתקופה הכי יפה וכיפית שלו בחיים ומישהו אחר לא - זה מקומם. זה עד כדי כך פשוט.
3. אנשים רואים בתקשורת את הקיצוניים, כמו בכל מיעוט. שאתה רואה חרדים יורקים על אנשים, מקללים נשים, מטרידים מינית וכו׳ וכו׳ וכו׳ - זה הרושם שיש לך על ציבור שלם. זה עצוב אבל נכון. החרדים באופן כללי הם קהילה מאוד סגורה, כמעט לא יוצא לך להיות באינטרקציה עם הרוב השפוי, ההגון והטוב.
4. אותו דבר עם ערבים. רואים רק את הרע והרפש בגלל הנציגים בכנסת. רוב הציבור רק רוצה לחיות בכבוד זה הכל.
5. קצב ילודה. אם היה X חרדים באוכלוסיה שהם ״נטל״ כלכלי נוכחי והיו נשארים בתור אחוז X - זה סביר. אבל החרדים מגדילים את יחסם באוכלוסיה בקצב אקספוננציאלי. עוד 50 שנה (סתם זרקתי מספר) הם יהיו הרוב. איך המדינה תתפקד שכל כך הרבה מהם נתמכים ע״י המדינה ולא מניעים את הכלכלה? לא משלמים מיסים? חיים בעוני ומוציאים מעט כסף בחודש? יש ממש סכנה קיומית כלכלית לעתיד המדינה.
6. יש לא מעט חרדים ברחבי העולם, הם חיים באושר ועובדים חרוצים, בדר״כ מאוד מוצלחים.

אני מעדיף לא להשתתף בדיונים פוליטים בפורום כי זה מיותר, אבל זה ממש מגוכך להכליל ככה. ורק שיהיה ברור, אני נגד בזבוז הכספים במגזר החרדי וחושב שחובה להכניס אותם למעגל העבודה.

1. אני יכול לתת אינסוף דוגמאות לנציגים חילוניים שסיימו בכלא. אתה בעצמך מתבטא כל הזמן על כמה שביבי מושחת. אז כדתי אראה את זה ככלל- חילוניים מושחתים והנציגים שלהם ביזיוניים.
יותר מזה, יש לכם חילוניים שמתבטאים בצורה שמעלה לי קיא בפה. גועל נפש כל החילוניים האלה, חסרי תרבות.
2. אז גם מקומם אותי שערבים לא מתגייסים וממש לא מעניין אותי הטיעון שזה אידיוטי לתת להם נשק.
3. לי יוצא לראות בתקשורת אנשים כמו חצרוני, חילוני טיפוסי שצוחק על חיילים מתים. גועל נפש החילוניים האלה.
כתושב באר שבע יוצא לי גם לראות את התנהגות הבדוואים פה. מסכנים אנשים בכבישים, אלימות ברחוב, אז גם את האכלוסיה הערבית אני אמור לשנוא באופן גורף כנראה.
4. אבל זה מה שאני רואה על הערבים בתקשורת, אז הגיוני שאני אשנא אותם ואשליך את מה שאני רואה על אכלוסיה שלמה נכון? כמו שאתה רשמת- "הם קהילה מאוד סגורה, כמעט לא יוצא לך להיות באינטרקציה עם הרוב השפוי, ההגון והטוב".

6. נכון לגבי ערבים.

כן, נראה לי הגיוני שאהיה "נגד" חילוניים וערבים.

אני עדיין מחכה לשמוע איפה יש אפליה כלפי הערבים במדינה שלנו. מישהו מכיר משהו כזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית